Xenóny - povolené alebo nie?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

smejo napísal:Kibo - 5800 €? :shock: alebo si tam praskol o jednu nulu viac?
nie nesekol som sa, zistovali sme to v CR a vychadzalo to na 140.000 CZK... Zober si, ze zakladny skelet na Ibizu stoji 4000€ a mas to iba kostru, tak preco by si za komplet svetla, riadiacu jednotky xenonov, startery a urcite nie zrovna najlacnejsie zatazove regulatory nemohol vygrcat taku palku...

hojko, aky je to rocnik? Mozno ze to ma vynimku v technicaku, neviem... Ale vsetky novsie auta to uz musia mat. Zatazovy regulator vsak so zapinanim svetiel nema absolutne nic poslocne, to Ti riesi iny senzor, alebo na hulvata dorobene denne svietenie za 5€ :-)

Juicy, neplet piate cez deviate, to co ukazujes mal aj stary favorit (sice hydrokolektory a toto je uz elektrika, ale ide o princip), ale to nie je zatazova regulacia pre xenon, ale klasicky elektricky naklapatelna parabola. Ak mas xenony, sklon svetiel Ti riadi automatika podla senzorov na napravach... :)
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Kibo ja som len poukazal na to ze Fabie maju koliesko na nastevenie sklonu svetiel. Nemyslel som Xenony ved je mi jasne ze tie sa takymto kolieskom nastavovat nedaju. A pokial viem tak Fabie Xenony nemali iba ak RSka.
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

su v podstate zakazane. .az an to ze ked ich mate v normalnej farbe ( teplote) a navyse v angel eyes tak proti tomu nemaju nic... az na to ze angel exes musia byt certifikovane.. to im zapcha hubu...
inak su zakazane a hlavne v svetlach ktore lamu svetlo este na kryte svetla. .t.j. nie cires svetla... oorigo xenony maju senzory na anpravach , krote upravuju ako daleko dosvietia. .a celkovy tvar svetelneho pola... cize hid sada nieje dobra na nic ine ako zmenu farby svetla a intenzitu... akurat ze to mrte oslnuje oproti iduce auta a ked ma zeleny ujo zlu naladu tak vam zobere aj technicky;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kibo: Je to rocnik 2002 (alebo 2001), neviem presne, technicak je v aute a ja som pri pocitaci :P

Juicy: To koliesko mali uz aj stare Passaty vyrobene niekedy v roku 1997.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

masaker ... jj angelsy su projektorove, to niekedy ani nevidno ze su to neni origo fialky ... ale keby do toho policajt moc sparal tak nemas sancu, tie svetla su certifikovane pre premavku ako bezne halogenove (rozumej ze su sposobile na osvetlenie cesty pred autom), nie na pouzitie s vybojkou to im totiz nikto necertifikuje (mozno cinania), ked tomu chyba regulacia :-) ...

pekny clanok o KSENONOCH woe
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

na fabii mozes mat aj 4 kolieska na nastavenie vysky svetiel ked ta parabola raz nieje navrhnuta pre xenonove vybojky tak vzivote to nebude bezpecne svietit...
Do fabii sa montovali xenony hlavne v RSkach kde boli uz samotne svetlomety upravene boli tam tzv sosovky a snich boli xenonove vybojky.
*S4PQ
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa *S4PQ »

smejo - mozno by aj stacili ale uz som zainvestoval do xenonov tak zato si t zistujem...

najlepsie bude asi ked sa pojdem spytat priamo na policiu :-)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

do akeho auta to ides davat ? ti to povie kazdy hned tu a teraz a nemusis liezt do jamy levovej ... co mylsis ze ti pomahat a chranit povedia ? ? ? ... mate na to sposobily reflektor ? nemate ! .. trhnite si nohou a kludne mi to mozete ist aj ukazat - ja si uz znacku opisem a za tyzden si vas zastavime :-) :-) ...

... inak ked to zle nabastlíš, tak to kludne moze dopadnut aj tak ze ti to bude svietit o moc horsie ako halogeny a uvidis holy johnson ... radsej NightBreakery alebo nejake podobne vykonne ziarovky :-) :-) ...
*S4PQ
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa *S4PQ »

Fiat bravo r.v. 2001, ako som spominal su tam velmi uzke svetla a priepustnost svetla nieje bohvieaka.

tak ja by som bol aj za tie silnejsie ziarovky ale najprv musim predat HID ktore som si zaobstaral..chapes :-D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

fuh tak pokial ja viem tak som Bravo s cirou optikou este nevidel, co znaci ze ma reflektory klasickej konstrukcie a ked tam dopasujes vybojku bude z teba zvarač :-D ... radsej to pusti nejakemu obecnemu tuzerovi, ktory jazdi iba po trase krcma-domov a cez vikend este aj na disku :-P - ten ma predpoklad ze ich coskoro rozflaka aj s celym autom ked bude machrovat pred 13tkami :-)
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

pri prezerani fora BMW klubu som narazil aj na temu podobnej tejto

no k veci, takze (vraj, nemam to overene, iba to co tam popisali) tak vsetky auta od roku vyroby 96 maju mat ostrekovace a od roku 98 aj automaticke naklapanie.

tzn, ze ak najdem firmu ktora na moje auto starsie roku 96 robi xenonove reflektory a dodava certifikat schvaleny EU, tak by nemal byt problem, vseliake HID a podobne prestavbove sady by sa nemali pouzivat :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ale sak je jasne, ze origo fialky mozes domontovat, tie su presneprojektovane a certifikovane pre to auto ... ale nejaky garážový bazmek (čítaj HID) nie :-) :-) ...
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

pokial ti firma namontuje original schvalene xenony (tj. cely svetlomet, nie len vybojku) a da ti k tomu certifikat + ti upravi technicky stav celeho auta (automaticke naklapanie svetiel, ostrekovace svetiel,...) tak by to nemal byt problem

avsak chcem len doplnit ze xenony u aut ktore su montovane od vyroby su zapisane aj v TP
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

tu je dalsia vec, kopec ludi ich vraj nema pisane v TP, ze ich zabudli dopisal pri dovoze a podobne, niektory dokonca od novoty, zial je v tom bordel

///tiez pravda...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

je problem si nechat originalnu vec alebo riadne prevedenu certifikovanu upravu nechat dodatocne zapisat do TP ? ... nenecham vas hadat, nieje :-) ...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

ešte som nepočul otom že by xenony boli zapisane v TP... a ani sám ich nemám
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

nordkapp_pb napísal:je problem si nechat originalnu vec alebo riadne prevedenu certifikovanu upravu nechat dodatocne zapisat do TP ? ... nenecham vas hadat, nieje :-) ...
a na zaklade coho ti ich dopisu? ziaden certifikat nemas ked su tam od vyroby. jedine im ukazat "aha tutok su" ale to ta poslu do prdele na DI. tam zamestnavaju tie najvacsie ciciny podlamna
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

stenky pozri sa co pisal bb5unlock, teda na co som ja reagoval a potom ries kam ta poslu ak ta poslu :-) :-) ...
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

ja som zasa reagoval na to ze chce doplnit xenony od vyrobcu ktore niesu v TP, som myslel ze na to reagujes.
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

Stenky napísal:a na zaklade coho ti ich dopisu? ziaden certifikat nemas ked su tam od vyroby. jedine im ukazat "aha tutok su" ale to ta poslu do prdele na DI. tam zamestnavaju tie najvacsie ciciny podlamna
ak ich nemas a su od vyroby, tak by sa dal zmenit TP pomocou ziskania COC (certificate of conformity) to je dokument priamo od vyrobcu v ktorom su presne popisane vsejy parametre a vybava od vyroby

sam som tak musel menit TP u BMW 330i ktore bolo zapisane v zahranicom TP ako 325i

samozrejme ziskat COC a zmenit TP nie je nic lacne
a pokial je v tom bordel a policajti ta nebuzeruju za xenony tak by som nic neriesil
Napísať odpoveď