No, dúfal som po tých pár dlhších príspevkoch, že naši kresťania vytiahnú nejaké tromfy z rukáva, bohužiaľ nič sa nekoná.
Tá archa je asi najstupídnejšia vec, akú som v poslednej dobe počul ( s prepáčením ), a to zdôrazňujem, že v poslednej dobe, lebo som o tomto v živote nepočul a to sa celkom zaujímam o túto problematiku.
To len dokazuje, Stoporko, čo sa ti márne snaží vysvetliť Gangy, že keby to bolo fakt také "horké", tak o tom kresťania básnia a dokazujú tým pravosť Biblie, chodilo by sa nato pozerať, uctievať to ( niečo ako sfalšované/nepravé turínske plátno ). Ale toto sa nedeje, celá tá archa je dielom nejakých fundamentálnych fanatikov, ktorí vidia Bibliu aj v spánku.
K tým tehlovým rečiam o morálke sa naozaj nemá cenu vyjadrovať, áno, nebyť Ježiša, tak dodnes by nám chýbali základné morálne zásady. Samozrejme, pred Ježišom nikto nevedel, že zabíjať je zlé.
A len taký dodatok, aj Boh zabíjal, resp. vyzýval k zabíjaniu, dokonca aj Ježiš mal v takomto niečom prsty.
Lubos :
Vies, niekomu ide o prespanie sa s inou holkou kazdu noc, a niekomu ide o istu moralku a o duchovne rozvijanie sa
Veriaci sú dobrí a ostatní sú zlí.
Ateisti súložia každý deň s iným a kresťania sa po nociach duchovne a morálne rozvíjajú, aké dojemné.
Ešte niečo málo k hodnovernosti existencie samotného Ježiša.
Za prvé, Ježiš mohol byť len mýtická, hrdinská postava, niečo ako Jánošík. Existoval, žil, ale jeho vlastnosti či činy sú vymyslené či ( ako u Jánošíka ).
Za druhé, existenciu Ježiša "dokazujú" hlavne štyri evanjeliá, ktoré si však vzájomne dosť odporujú, každý z autorov videl Ježiša inak, jeden ako Boha, druhý ako poloboha atď. Takisto samotná vierohodnosť evanjelií sa dá napadnúť, najoptimistickejší odhad doby prvého evanjelia je 70 rokov po Ježišovej smrti. Ostatné sú ešte staršie a to nehovorím o tom, že sú to prepisované veci, nie sú to originály, tie sa nezachovali, sú to prepisované ( možno viackrát ) kópie. Čiže tam sa ten vek môže ešte navýšiť a v tej dobe, a to mi musíš uznať, nemali také technické vymoženosti ako dnes, takže nejaké presné citovanie kto čo povedal je nezmyselné. A v neposlednom rade, evanjelií bolo oveľa viac, niektoré zdroje uvádzajú dokonca až dve stovky, vybrali sa štyri a ostatné boli samozrejme vyhlásené za kacírske.
Za tretie, ani nie je celkom jasné kde sa narodil, a zaujímavé je aj to, že v evanjeliách sa nespomína jeho život, teda až do 33 roku života ( až na jednu malú výnimku ).
Za štvrté, doboví historici, ktorí písali o veľa "menej" podstatných veciach sa vôbec nezmieňujú o Ježišovi tak, ako ho opisujú evanjelia ( čiže žiadne zázraky ako zmŕtvychvstanie, liečenie slepých, chromých, či dokonca oživovanie mŕtvych ).
Teraz si trocha pomôžem a zacitujem opis pasáže z knihy Kristus od Johna E. Remsburga, kde sa píše niečo na štýl :
John E. R. vo svojom diele The Christ predkladá zoznam 42 spisovateľov, ktorí žili behom údajného života Kristovho života a celé storočie po ňom, ale ani jeden z nich nespomenul Ježiša, ani jedným slovom.
A to hovorí za veľa.
Niekedy sa za dôkaz existencie Ježiša používa zmienka od židovského spisovateľa Jozefa ( z 1.storočia ) v jeho spise, tá však bola sfalšovaná a pridaná neskôr, čo uznal napríklad aj istý biskup. Tu som chcel len poukázať na morálnosť tvorcov takýchto mýtov.
Za piate, v tej dobe bolo meno Ježiš u Hebrejcov bežné meno, takže Ježišov bolo veľa.
Za šieste, je vidieť jasnú analógiu medzi Ježišom a ďalšími "bohmi" či "polobohmi" v rôznych iných krajinách a náboženstvách, nebolo to nič nové v tej dobe.
Boh nás skúša, áno, zabíja nás, spôsobuje utrpenie, bolesť, strach.
A druhým zas bohatstvo, bezstarostný život, však čo, je to božia vôľa, on má svoj zámer.
To mi teda oveľa viac príde reálna ( aj keď to reálne teraz ľutujem

) deistická predstava.
To je zatiaľ všetko, môžeme pokračovať, páni kresťania. A trocha viac sa snažte podávať nejaké
FAKTY a nekecať o ničom, viď tehlov fanatizmus.