Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa eMPiko »

Stoporko napísal:empiko - moj priklad ludozrutov z amazonky bol priklad na to, ze moralka v nasom ponimani NIE JE samozrejma - to bola reakcia na to, ze dnesny moralny system v europe je zalozeny na desatore z Biblie... no tu temu uz nemam chut dalej rozvijat - narazam na tvrdohlavu skalu odporcov :P
No ano, ja zasa vravim ze nie je nijako naviazany na nabozenstvo.
tehla napísal:že nepoznali pojem zlodej a sukromne vlastnictvo – prepač, ale total nezmysel, ked trochu pouvažuješ, žistiš, že si napisal blbosť. Čo tak odveke boje o uzemia? Kradeže, drancovanie, vojenske koristi, stale nič?..... Btw. Pre kresťanov je to zakazany hriech „nepokradneš“, pre nich to bolo niečo prirodzene
Neviem ci ma vobec zmysel odpovedat na niekoho, kto cerpa informacie z Winnetua.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Lub0$ napísal:a vies, pre nas veriacich, tam Boh nieje iba ked treba riesit obrovske problemy....ale my sa s nim kedykolvek porozpravame, a ano, aj o takych banalitach ako ist peso vs. busom. Preco nie? On bude pocuvat hoc co...a nemusime sa k nemu prihovarat, tak ako to kazu v kostole, mozes zacat ako, 'no nazdar, ako sa dnes mame?' :)
Ked treba riesit obrovske problemy? Ako je mozne, ze kazdy den sa oddavas tam tomu hore (vlastne on je vsade okolo nas) a on ti predsa len zariadi, ze mavas obrovske problemy? To sa vlastne modlis k cloveku, ktory ti aj tak zariaduje obrovske problemy..Nemal by predsa pri tolkej oddanosti povedat, ej ty uz cely zivot budes zdravy a pod?...
Teraz si zober, ze taky isty clovek ako ty, ktory sa nemodli, je pohan a ma zrazu rakovinu..Taky isty clovek, ale denno denne modliaci, aby bol zdravy a spol, ju zrazu dostane tiez..Nieje to trochu ironia? Obaja umru a ten cas, ktory stravil spajanim dlani mohol ten krestan radsej stravit s nejakou peknou kockou v posteli..

Kolko krat ti povedal, ze mas ist peso? Ahaaa.ani raz..lebo on ma len usi (to sa v biblii nepisalo) a preto moze pocuvat akko si to ty nazval hoc co..Alebo vari ta duchovne osvietil a siel si peso? Ako sa tym zmenil tvoj zivot? Vlastne sa musis citit ako babka na motuzikoch..
Si zober, ze teraz v jeden moment sa k nemu "prihovara" par 10tis ludi..Vsetci ho nazvu kamom a zacnu sa pytat ako maju ist..Ci autom, ci peso..No jasne ze 2000 ludom "povie" peso a 2000 busom..Vsak nechce predsa sposobit dopravnu zapchu :roll:
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Stoporko napísal:empiko - moj priklad ludozrutov z amazonky bol priklad na to, ze moralka v nasom ponimani NIE JE samozrejma - to bola reakcia na to, ze dnesny moralny system v europe je zalozeny na desatore z Biblie... no tu temu uz nemam chut dalej rozvijat - narazam na tvrdohlavu skalu odporcov :P
Ja nechapem o com sa tu vlastne ideme bavit ked vsetko co ti nevyhovuje odignorujes. Priamo sa ta pytam ako je mozne ze take obrovske mnozstvo skalnych krestanov nepohne ani prstom pre to aby dokazali ze ich viera nieje podvod tym, ze tu tvoju archu pojdu preskumat ak je realna a vsetko na co sa ty zmozes je napisat ze opakujem stale to iste a ze mi naskenujes nejaky clanok ci co (ten mi snad odpovie na moju otazku?)...

Vigor ti sem da linky na clanky ktore priamo vedecky vyvracaju pravost tvojho turinskeho platna na ktore si sa tu predtym tiez odvolaval a tie ty proste uplne odignorujes a utnes to tym ze skocis za nejakym profesorom (a to ma aky suvis s cimkolvek ze ty skocis za profesorom?).

Tak sa pytam WTF? Ty si tu niekoho posielal prestudovat si stredoskolsku logiku a filozofiu?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Vies, niekomu ide o prespanie sa s inou holkou kazdu noc, a niekomu ide o istu moralku a o duchovne rozvijanie sa :)

Uprimne, cakal som, ze sa niekto z danych ateistov ozve, 'ze preco, ked nam Boh chce iba dobre dovolil aby doslo k svetovej vojne' Je to klasicka otazka neveriaich ludi, a nie si od toho daleko Soviet. v podstate si sa opytal to iste len trosku miernejsie.
Nie na darmo sa vravi, ze 'co ta nezabije - to ta posilni' a preto beriem vsetky problemi ako benefit voci inym veciam, to ze sme mali problemi v rodine ma len posunulo vyssie, bolo to tazke, ale nieco som sa z toho naucil, v mojom 'duchovne' som o trosicku postupil vyssie.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Lub0$ napísal:Vies, niekomu ide o prespanie sa s inou holkou kazdu noc, a niekomu ide o istu moralku a o duchovne rozvijanie sa :) .
Zaujimave. Ak ti ku stastiu v zivote skutocne staci tvoj vymysleny kamarat tak mi je ta luto. Mozno ze tebe to pride ako vyhoda, ja si vsak myslim ze clovek by mal mat vacsie ambicie a uzivate si svet v ktorom naozaj zije, nie ten ktory si vytvori vo vlastnej hlave.
Lub0$ napísal:Nie na darmo sa vravi, ze 'co ta nezabije - to ta posilni' a preto beriem vsetky problemi ako benefit voci inym veciam, to ze sme mali problemi v rodine ma len posunulo vyssie, bolo to tazke, ale nieco som sa z toho naucil...
S tymto rozhodne suhlasim, ale ak by sa ti prihodilo vec ktora by ta zabila? Tak si povies ze boh ti zase len pomohol, kedze za nim konecne mozes ist do raja?

Ono je to vlastne celkom uzasne. Nech sa ti v zivote stane cokolvek, vsugerujes si ze je to dobra vec. Ja by som tak ale nechcel zit.

A kludne mi daj aj tretiu k-, neviem ci si myslis ze ked mi naklikas 10 cervenych tak sem prestanem pisat alebo sa sem len hanbis napisat to co pises do komentarov, kazdopane mi to pride ubohe.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Lub0$ napísal: Nie na darmo sa vravi, ze 'co ta nezabije - to ta posilni' a preto beriem vsetky problemi ako benefit voci inym veciam, to ze sme mali problemi v rodine ma len posunulo vyssie, bolo to tazke, ale nieco som sa z toho naucil, v mojom 'duchovne' som o trosicku postupil vyssie.
Takze vlastne teraz si v skratke napisal: "Nejde mi o to, ci je boh a ci nie, mne ide o to, aby som stupal duchovne vyssie a ked sa dostanem do uzkych, tak vlastnou psychikou/vlastnymi cinmi si pomozem"..

Povedz mi, kolko krat z tych tazkych situacii si si vyriesil sam? Kolko situacii z toho ti pomohol ten, ku ktoremu sa modlis?
Podla mna tu ide skor o to, ze potrebujes ked ide do tuheho, alebo celkovo sa niekomu vyrozpravat, opriet sa o niekoho a tak si si zvolil za tvoju "obet" niekoho, kto ta neodsunie, kto ta nepodrazi, neohovara, nepovie to nikomu dalej atd...To, ze sa vyrozpravas do vetra ti pomoze v danej situacii psychicky a to sa prejavi na tom, ze ti veci sa povacsine zacnu darit..
Lub0$ napísal: Uprimne, cakal som, ze sa niekto z danych ateistov ozve, 'ze preco, ked nam Boh chce iba dobre dovolil aby doslo k svetovej vojne' Je to klasicka otazka neveriaich ludi, a nie si od toho daleko Soviet.
Ja som vobec nenarazal na vojny a podobne..Ja vravim o jednotlivych osobach..Vojna je nieco, kde sa ludia zabijaju navzajom, ale ja som narazal napriklad na chorobu, ktoru ti nikto neda a dostanes ju takmer len tak z prdele..Preto sa pytam, ako by ti bolo, keby si lezal vedla ateistu v nemocnici a mali by ste obaja to iste, nejaku smrtelnu chorobu? Asi by som vtedy prestal mysliet na moju duchovnost.A zacal sa toho hore pytat. Ale preco ja?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No, dúfal som po tých pár dlhších príspevkoch, že naši kresťania vytiahnú nejaké tromfy z rukáva, bohužiaľ nič sa nekoná.

Tá archa je asi najstupídnejšia vec, akú som v poslednej dobe počul ( s prepáčením ), a to zdôrazňujem, že v poslednej dobe, lebo som o tomto v živote nepočul a to sa celkom zaujímam o túto problematiku.
To len dokazuje, Stoporko, čo sa ti márne snaží vysvetliť Gangy, že keby to bolo fakt také "horké", tak o tom kresťania básnia a dokazujú tým pravosť Biblie, chodilo by sa nato pozerať, uctievať to ( niečo ako sfalšované/nepravé turínske plátno ). Ale toto sa nedeje, celá tá archa je dielom nejakých fundamentálnych fanatikov, ktorí vidia Bibliu aj v spánku.

K tým tehlovým rečiam o morálke sa naozaj nemá cenu vyjadrovať, áno, nebyť Ježiša, tak dodnes by nám chýbali základné morálne zásady. Samozrejme, pred Ježišom nikto nevedel, že zabíjať je zlé. :roll:
A len taký dodatok, aj Boh zabíjal, resp. vyzýval k zabíjaniu, dokonca aj Ježiš mal v takomto niečom prsty.

Lubos :
Vies, niekomu ide o prespanie sa s inou holkou kazdu noc, a niekomu ide o istu moralku a o duchovne rozvijanie sa
Veriaci sú dobrí a ostatní sú zlí. :roll:
Ateisti súložia každý deň s iným a kresťania sa po nociach duchovne a morálne rozvíjajú, aké dojemné.

Ešte niečo málo k hodnovernosti existencie samotného Ježiša.

Za prvé, Ježiš mohol byť len mýtická, hrdinská postava, niečo ako Jánošík. Existoval, žil, ale jeho vlastnosti či činy sú vymyslené či ( ako u Jánošíka ).

Za druhé, existenciu Ježiša "dokazujú" hlavne štyri evanjeliá, ktoré si však vzájomne dosť odporujú, každý z autorov videl Ježiša inak, jeden ako Boha, druhý ako poloboha atď. Takisto samotná vierohodnosť evanjelií sa dá napadnúť, najoptimistickejší odhad doby prvého evanjelia je 70 rokov po Ježišovej smrti. Ostatné sú ešte staršie a to nehovorím o tom, že sú to prepisované veci, nie sú to originály, tie sa nezachovali, sú to prepisované ( možno viackrát ) kópie. Čiže tam sa ten vek môže ešte navýšiť a v tej dobe, a to mi musíš uznať, nemali také technické vymoženosti ako dnes, takže nejaké presné citovanie kto čo povedal je nezmyselné. A v neposlednom rade, evanjelií bolo oveľa viac, niektoré zdroje uvádzajú dokonca až dve stovky, vybrali sa štyri a ostatné boli samozrejme vyhlásené za kacírske.

Za tretie, ani nie je celkom jasné kde sa narodil, a zaujímavé je aj to, že v evanjeliách sa nespomína jeho život, teda až do 33 roku života ( až na jednu malú výnimku ).

Za štvrté, doboví historici, ktorí písali o veľa "menej" podstatných veciach sa vôbec nezmieňujú o Ježišovi tak, ako ho opisujú evanjelia ( čiže žiadne zázraky ako zmŕtvychvstanie, liečenie slepých, chromých, či dokonca oživovanie mŕtvych ).
Teraz si trocha pomôžem a zacitujem opis pasáže z knihy Kristus od Johna E. Remsburga, kde sa píše niečo na štýl : John E. R. vo svojom diele The Christ predkladá zoznam 42 spisovateľov, ktorí žili behom údajného života Kristovho života a celé storočie po ňom, ale ani jeden z nich nespomenul Ježiša, ani jedným slovom.

A to hovorí za veľa.

Niekedy sa za dôkaz existencie Ježiša používa zmienka od židovského spisovateľa Jozefa ( z 1.storočia ) v jeho spise, tá však bola sfalšovaná a pridaná neskôr, čo uznal napríklad aj istý biskup. Tu som chcel len poukázať na morálnosť tvorcov takýchto mýtov.

Za piate, v tej dobe bolo meno Ježiš u Hebrejcov bežné meno, takže Ježišov bolo veľa.

Za šieste, je vidieť jasnú analógiu medzi Ježišom a ďalšími "bohmi" či "polobohmi" v rôznych iných krajinách a náboženstvách, nebolo to nič nové v tej dobe.

Boh nás skúša, áno, zabíja nás, spôsobuje utrpenie, bolesť, strach.
A druhým zas bohatstvo, bezstarostný život, však čo, je to božia vôľa, on má svoj zámer.
To mi teda oveľa viac príde reálna ( aj keď to reálne teraz ľutujem :wink: :) ) deistická predstava.

To je zatiaľ všetko, môžeme pokračovať, páni kresťania. A trocha viac sa snažte podávať nejaké FAKTY a nekecať o ničom, viď tehlov fanatizmus.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Hmm, pre mňa je fakt len jeden. V krajinách kde sa jednoduchí a primitívni ľudia modlia k Bohu a nazývajú sa kresťanmi nie je hladomor, vojny, exotické choroby a ani žiadna veľká kríza. Krajiny kde sa praktizuje voodoo, pohanské praktiky a aplikuje sa mimokresťanská morálka [10 božích odporúčaní ext] idú do péčka rýchlosťou vlaku, ktorý padá z útesu. Aký si z toho kto spraví záver je len na ňom. Nezaujímajú ma mimozemštania, ani výroky filozofov, alebo náboženských leadrov rôznych siekt a náboženských skupín. Bohom človeku môže byť čokoľvek, auto, žena, sex, prachy, kariéra, rodina, alebo omietka na stene. Je to jedno. Mojím Bohom je Láska...a čo Tvojím?

P.S.: Mám za sebou 9 semestrov evanjelickej teológie, všeobecného rozhľadu katolíckej teológie, filozofie a religionistiky...to len keby sa niekomu zdalo že mám moc jednoduchý názor...áno mám. Tie zložité konšpiračné kecy ma jednoducho prestali baviť. Nevidím v nich zmysel.
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

hughito napísal: pred Ježišom nikto nevedel, že zabíjať je zlé. :roll:
WTF?! Chceš povedať, že pred ježišom ľudia nesúdili iných za vraždy a iné hriechy (cudzoložstvo asi najviac opkovaný hriech v tej dobe [keď nie aj teraz])
hughito napísal: A len taký dodatok, aj Boh zabíjal, resp. vyzýval k zabíjaniu, dokonca aj Ježiš mal v takomto niečom prsty.
Boh zabíjal. To hej.
Ale ježiš?
hughito
Redeemer
Redeemer

uplink napísal:Hmm, pre mňa je fakt len jeden. V krajinách kde sa jednoduchí a primitívni ľudia modlia k Bohu a nazývajú sa kresťanmi nie je hladomor, vojny, exotické choroby a ani žiadna veľká kríza. Krajiny kde sa praktizuje voodoo, pohanské praktiky a aplikuje sa mimokresťanská morálka [10 božích odporúčaní ext] idú do péčka rýchlosťou vlaku, ktorý padá z útesu. Aký si z toho kto spraví záver je len na ňom. Nezaujímajú ma mimozemštania, ani výroky filozofov, alebo náboženských leadrov rôznych siekt a náboženských skupín. Bohom človeku môže byť čokoľvek, auto, žena, sex, prachy, kariéra, rodina, alebo omietka na stene. Je to jedno. Mojím Bohom je Láska...a čo Tvojím?

P.S.: Mám za sebou 9 semestrov evanjelickej teológie, všeobecného rozhľadu katolíckej teológie, filozofie a religionistiky...to len keby sa niekomu zdalo že mám moc jednoduchý názor...áno mám. Tie zložité konšpiračné kecy ma jednoducho prestali baviť. Nevidím v nich zmysel.
A čo to má spoločné s Bohom ? :roll:
Už spomínaný stredovek ti nič nehovorí ? To bol zlatý vek kresťanstva zobuď sa.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito Ty asi nepatríš k najchytrejším však? :D nevadí, rozchodíš to ;)
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Soviet napisal: Obaja umru a ten cas, ktory stravil spajanim dlani mohol ten krestan radsej stravit s nejakou peknou kockou v posteli..

Kedže davate prednosť potrebam svojho péra pred potrebou ducha vôbec sa nedivim, že rozmyšľate tak ako rozmyšľate. Ľahšie je povedať si, že žiadny Boh nie je, nemusim nič robiť, o nič sa snažiť, dovidenia. A teraz pani kresťania, predložte mi platna, archy, fakty, dôkazy, aj tak si vždy najdem vyhovorku a spravim z vas fanatikov :lol:

Uplink to vystihol celkom presne. Pestujte v sebe lásku a konajte dobro, to je cele, načo to komplikovať, to bolo aj zakladnym posolstvom Ježiša Krista

Ešte čo sa tyka zleho stredoveku a dobreho novoveku. Hughito, neviem, či žiješ vo vákuu, ale vieš vôbec, že za poslednych 100 rokov zomrelo neprirodzenou smrťou (teda zavraždením) omnoho viac ľudi ako za celu historiu ľudstva dokopy?
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

uplink napísal:Hmm, pre mňa je fakt len jeden. V krajinách kde sa jednoduchí a primitívni ľudia modlia k Bohu a nazývajú sa kresťanmi nie je hladomor, vojny, exotické choroby a ani žiadna veľká kríza.
Menuj prosím ťa aspoň 3 takéto krajiny. Podľa mňa neexistuje ANI JEDNA. A južná a rovníková Afrika je žiarivým príkladom...
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Hughito: Môj príspevok si odignoroval?
Hmm, pre mňa je fakt len jeden. V krajinách kde sa jednoduchí a primitívni ľudia modlia k Bohu a nazývajú sa kresťanmi nie je hladomor, vojny, exotické choroby a ani žiadna veľká kríza.
Ahá. Na toto som zabudol :)
Pozri sa na Česko. Je tam veľmi málo kresťanov. Pod 25%?
A žiadny hladomor tam nie je.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Gepid napísal:Hughito: Môj príspevok si odignoroval?
Ahá. Na toto som zabudol :)
Pozri sa na Česko. Je tam veľmi málo kresťanov. Pod 25%?
A žiadny hladomor tam nie je.
hehe, aha česko posledných 10-20 rokov myslíš? ;) ja hovorím o storočiach...
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

Stoporko napísal:aj keď sa tu nájde pár predpovedí, ktoré sa vyplnili (...Kráľ sa narodí v Betleheme a ďalšie, teraz mi zpamäti nenapadnú - dajú sa vyhľadať googlom)
Tak zas naplnenie tychto predpovedi treba brat s velkou rezervou. V sucasnosti sa uvazuje o narodeni Jezisa v Betleheme len ako o snahe autorov evanjelii legitimizovat jeho predurcenost. Je velmi nepravdepodobne, ze by Maria a Jozef putovali tak daleko do Betlehema, len preto, ze tam bolo scitanie ludu (ktore nutne ani nemuselo byt). Rovnako je tu spor, ze je Jezis Davidovym potomkom. Tym je vsak Jozef a podla evanjelii je Jozef len nevlastnym otcom Jezisa. Je tu teda dalsia snaha legimitizovat Jezisov povod cez Jozefa, pretoze mesias bol ocakavany prave z rodu Davidovho.

hughito napísal:A trocha viac sa snažte podávať nejaké FAKTY (...) Existenciu Ježiša "dokazujú" hlavne štyri evanjeliá, ktoré si však vzájomne dosť odporujú, každý z autorov videl Ježiša inak, jeden ako Boha, druhý ako poloboha atď (...) Niekedy sa za dôkaz existencie Ježiša používa zmienka od židovského spisovateľa Jozefa ( z 1.storočia ) v jeho spise, tá však bola sfalšovaná a pridaná neskôr, čo uznal napríklad aj istý biskup. Tu som chcel len poukázať na morálnosť tvorcov takýchto mýtov.
Neodporucaj inym nieco, co sam nerobis. Ktore zo styroch evanjelii zobrazuje Jezisa ako poloboha?
Ak mas na mysli Josepha Flavia, tak zmienka, ktora bola sfalsovana a pridana neskor, sa netyka samotnej existencie Jezisa, ale toho, ze Jezis bol Kristom, a v tom je celkom rozdiel.
Svetluška
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Svetluška »

hughito
Redeemer
Redeemer

Gepid : Ja som to myslel ironicky.
A nič som neodignoroval, akurát som si tvoj príspevok nevšimol, lebo sa toho dosť napísalo.
A k tomu Ježišovi sa mi niečo zdá, ešte to musím pozrieť, ale uznávam, možno sa mýlim. Zabudol som tam napísať "tuším".
Ale aj samotné zabíjanie Bohom vo veľkej miere o niečom svedčí.
A Ježiš vlastne je aj Boh.

uplink : Zmôžeš sa aj na niečo inteligentnejšie ?

tehla : Vo vákuu asi žiješ ty, o čom tu trepeš ? Samozrejme, za posledných 100 rokov boli svetové vojny, ale oveľa viac vojen bolo v stredoveku a počet obetí je menší len vďaka k tomu, že vtedy nebola taká technika.
Náboženské vojny, to ti nič nevraví ? Častý dôvod na vojnu, potom napríklad násilná kolonizácia J. Ameriky a genocída na domorodcoch.
Uchádzajú to súvislosti.

nauraa :
Neodporucaj inym nieco, co sam nerobis. Ktore zo styroch evanjelii zobrazuje Jezisa ako poloboha?
Ak mas na mysli Josepha Flavia, tak zmienka, ktora bola sfalsovana a pridana neskor, sa netyka samotnej existencie Jezisa, ale toho, ze Jezis bol Kristom, a v tom je celkom rozdiel.
Podľa Matúša a Lukáša bol Ježiš poloboh. Podľa Mareka človek a Ján ho vykresľuje ako Boha.

Ešte taký dodatok, viera vôbec nemá žiadny vplyv na nejaké správanie sa či kriminalitu. Dobrý príklad je Česko, príde vám, že sa tam kradne a vraždí viac, ako na kresťanskom Slovensku ?

A na záver malá štatistika, porovnávanie USA a Austrálie.

V Amerike je iba 10 % ateistov, v Austrálii 33 %.
V Amerike 40 % ľudí navštevuje kostoly, v Austrálii 18 %.
V Amerike je pomer vrážd takýto : 74 vrahov na 10 000 ľudí, v Austrálii 18 na 10 000.
V Amerike je pomer sebevrážd : 150 ľudí na 100 000, v Austrálii 131 ľudí na 100 000.

V new-yorskej väznici Sing-Sang bolo 1553 väzňov väznených pre najťažšie zločiny, z toho 855 sa hlásili ku katolíkom, 578 k protestantom, 117 k židom a 8 sa nehlásili k žiadnemu náboženstvu.

Tu máte tú svoju kresťanskú morálku.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Hughito, co z tej tvojej statistiky vyplyva?
No to, ze nie kazdy co chodi do kostola je krestan, a nie kazdy co tam chodi je veriaci, pozri priklad....kolko z Vas, nutili mamky chodit do kostola kazdu nedelu? Kolky ste tam chodili s tym, ze ste to mali uplne na haku, a ked ste dovrsili vacsieho veku tak ste s tym kostolom poslali mamku kadelahsie...kolko mas takych ludi co chodi do kostola pravidelne, a akonahle vyjde zv nedelu doobedu z arealu kostola tak uz zacne ohovorata, vsimol som si obcas take tie babky demokratky : 'Opac tam jaku ma Ancina dcera malu suknu, opac tam, jak je Hanka oblecena, ze se nehanbi!'
Presne sa aj v Biblii pise o chodeni do kostola...ze do kostola chodia povacsine pokrytci, akych som opisal vyssie, aby sa ukazali na verejnosti ako slusny ludia...ale malokedy to tak je.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

tehla napísal:Pestujte v sebe lásku a konajte dobro, to je cele...
A o tom to je ...
To vacsina dokaze robit aj bez boha. Som Pokrsteny, Mal som 1. Sv Prijimanie ... Skoro aj Birmovku ... Ale nebudem nikoho nutit k tomu co on nechce.
Na Vieru a Boha sa pozeram velmi triezvo ...
Nechodim kazdu nedelu do kostola, nemodlim sa na kazdom rohu (Akurat nad pomnikom na Cintorine) a nemam potrebu viest Burlive diskusie ohladom Biblie a Boha ... Nezatracujem Ateistov ani Fanatickych Krestanov ... Maju proste svoj nazor a podla neho ziju. Tak naco sa hadat.
Napísať odpoveď