Vigor ti sem da linky na clanky ktore priamo vedecky vyvracaju pravost tvojho turinskeho platna na ktore si sa tu predtym tiez odvolaval a tie ty proste uplne odignorujes a utnes to tym ze skocis za nejakym profesorom (a to ma aky suvis s cimkolvek ze ty skocis za profesorom?).
Tak sa pytam WTF? Ty si tu niekoho posielal prestudovat si stredoskolsku logiku a filozofiu?
Dlhsie som tu nebol, idem reagovat postupne: Co ja ognorujem? Snazim sa (na rozdiel od teba tvojich kolegov) postupne ti davat argumenty a reagovat na tvoje. Co som sa zatial od teba dockal su najma urazky a len sem tam rozumna argumentacia, zamysli sa nad sebou.
Ako je mozne ze masivne mnozstvo krestanov - ak si si precital moju reakciu na toto tvoje tvrdenie uz davnejsie, tak si mohol vidiet, ze si myslim, ze nas az take uzasne masivne mnozstvo nie je. A ja ako student s prijmom pod 500eur mesacne asi archu vykopavat nemozem.
Turinske platno - ja som neobhajoval, ze v nom bol zabaleny Jezis
Ano, prestudovat si stredoskolsku logiku som posielal teba a stale budem, lebo tvoja argumentacia je na urovni dietata (najprv urazas a az potom myslis...)
//autoeditácia príspevku ( 24 Oct 2009, 13:28 )
edit: hughito wrote: Tá archa je asi najstupídnejšia vec, akú som v poslednej dobe počul ( s prepáčením ), a to zdôrazňujem, že v poslednej dobe, lebo som o tomto v živote nepočul a to sa celkom zaujímam o túto problematiku.
To len dokazuje, Stoporko, čo sa ti márne snaží vysvetliť Gangy, že keby to bolo fakt také "horké", tak o tom kresťania básnia a dokazujú tým pravosť Biblie, chodilo by sa nato pozerať, uctievať to ( niečo ako sfalšované/nepravé turínske plátno ). Ale toto sa nedeje, celá tá archa je dielom nejakých fundamentálnych fanatikov, ktorí vidia Bibliu aj v spánku.
K tým tehlovým rečiam o morálke sa naozaj nemá cenu vyjadrovať, áno, nebyť Ježiša, tak dodnes by nám chýbali základné morálne zásady. Samozrejme, pred Ježišom nikto nevedel, že zabíjať je zlé. Rolling Eyes
A len taký dodatok, aj Boh zabíjal, resp. vyzýval k zabíjaniu, dokonca aj Ježiš mal v takomto niečom prsty.
k arche asi uz nebudem nic komentovat. Fakty su nasledovne: Pri hore Ararat v Turecku nasli pozostatky OBROVSKEJ lode. Bola to archa? Nikde to na nej nie je napisane - v tej dobe sa na lode mena nepisali
Luosove pisanie o moralke - Jezis NEBOL zakladatelom moralky - to Lubo netvrdil a nikto sa to tvrdit neodvazuje. Zakladom dnesnej moralky je destatoro a to je o viac starsie (stara zmluva v Biblii... stari izraelci na pusti - vravi ti to nieco?). Jezis bol nieco ako propagatorom podstaty tych prikazani - Lasky (o tom pisal Uplink). Takze tvoje bludy ze moralku vymyslel Jezis su fakt len bludy a nic ine...
Boh vyzyval k zabijaniu - ano. Aj krestania bojovali v prvej a druhej svetovej vojne. Aj ja by som zabil bez mihnutia oka - staci na to ten spravny dvovod (strach o rodinu, vnutorne presvedcenie, ze ak toho sialenca menom Hitler nezastavime, bude este vacsie zlo...).
//autoeditácia príspevku ( 24 Oct 2009, 13:34 )
edit hadam uz posledny - Hughito - doteraz si sa aspon snazil pouzivat argumentaciu a dalo sa s tebou diskutovat. Skus si dat chvilu pauzu a potom znova zacnime, lebo takymto sposobom aky sa tu deje teraz to nema zmysel.