Ok stoporko, to ani netvrdim, že si niekde povedal, že darwinova teoria je hluposť to som povedal ja – fanatik

(a ten v tom članku a ešte par ľudi na svete, stale viac), ty si hovoril o tom, že mnohi vedci sa začinaju zhodovať, že vesmir bol pravdepodobne stvoreny a tu som dal za priklad tvoj prispevok.
//autoeditácia príspevku ( 29 Oct 2009, 16:37 )
Neni to v rozpore s bozimi prikazaniami? Jezis sa tiez vyjadril nejasne ako ty teraz. Laska k comu? K bohu, k ludom k zvieratam, vsetkemu zivemu? Co ak prejavujem lasku k vsetkym zivim bytostiam na tejto planete ale neverim v boha, pojdem preto do pekla alebo do neba? Myslim si ze je to celkom jednoducha otazka tak by som uz konecne chcel odpoved.
Kali, ty odomna chceš počuť, či pojdeš do neba alebo do pekla? A dokonca mysliš, že je to celkom jednoducha otazka?

Kto som ja, aby som ti toto povedal...
... Laska ku hocičomu, laska ako pocit, laska ako vyžarovanie, objektom môže byť uplne hocičo. Lebo Boh je zdrojom lasky, ako lampa v izbe je zdrojom svetla. Preto ty sa v láske spájaš s Bohom aj so všetkymi živymi bytosťami .
Poznaš ten pocit, ked miluješ tak veľmi, že citiš, akokeby si sa sam stal laskou, cela tvoja bytosť žiari, si vesely, šťastny a sršiš energiou? To je spojenie s Bohom si myslim.
Všimni si ako vyzeraju ti, čo nikoho a nič neľubia, uplne bez energie, ledva žiju. Ľudia toľko dumaju nad tym, koho mam ľubiť, kam pojdem, čo mam robiť....Veci zase nie su take komplikovane ako sa zdaju
Ludia jednoducho kategoricky odmietaju to ze smrtou stracaju vedomie (to moze byt aj ta dusa) a nastava to tzv "nic".
Ako vieš? Priznaj si, nevieš nič:) prave v ďalšom poste hovoriš o večnosti takže?
tehla ja si stale hovorim ze keby boh realne existoval tak uz by to tu musel poslat do pi.. a zhasnut svetlo.
Nechce sa mi verit ze ked je tvorca tohoto vsetkeho tak sa na to dokaze len tak pozerat.
Ale to je len moj Subjektivny nazor.
Ked si čital sväte pismo, tam najdeš odpoveď... Podľa pisma, ľudia to posrali, Boh spravil potopu, potom zničil Sodomu Gomoru, potom neviem čo a podľa pisma, ľudia to poseru znovu. Holt, komu niet rady....možno čaka do poslednej chvile, že predsalen...
A este nieco nikdy nehovor aky by bol pre teba zivot bez niecoho ...
Keby si sa s tym nikdy nestretol tak by sa tvoja zivotna cesta sla inym smerom ... To je vsetko.
Zariadil by si si zivot bez Boha.
To je jak ked este neboli Mobilne telefony ... Pred tym vsetci fungovali bez toho a nikomu to nevadilo ...
Teraz? Kazdy sa bez neho citi ako bez ruky.
Ja to môžem hovoriť, lebo som zažil aj aj, boli doby, ked som prestal veriť v Boha a dobre, že sa tak stalo, lebo teraz naisto viem, že som na spravnej ceste.
Rovnako by som nezvarhoval teoriu nekonecna, ze to tu bolo vzdy a vzdy to tu bude. Zaciatok a koniec je len vytvor ludskeho mozgu, z vesmieneho hladiska clovek nekonecno nemoze chapat. Cas tym padom nemusi vobec ani existovat.
Absolutny suhlas, to tvrdi aj kresťanstvo, Boh je večny, my sme večni a časopriestor v ktorom žijeme na zemi je len dočasny.
To ale neznamena ze bol stvoreny bohom a uz vobec nie tym o ktorom hovori krestanstvo.
A ktorym Bohom teda? židovskym?