francuzska cudzinecka legia (legion-etrangere)
Nemas link na ten dennik, ovsem ak je na neteStoporko napísal:neo - nejaká linka na to prijmacie konanie? Lebo zatiaľ sa mi zdá aj "obyčajný" ranger course ťažší, ktorý pekne zachytil a opísal jeden český vojak, ktorý bol u nich, a zverejnil denník, ktorý si tam písal. O špecialitkách ako seals, britskí pathfinders a sas ani nevravím...
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
neo, však netvrdím, že to čo si písal nie je pravda. Len so sa čisto z osobného záujmu o military tematiku pýtal na detaily. Ak to vyznelo ofenzívne, tak sa omlúvam, snažím sa predýchavať Hughitove príspevky z inej témy
Ten denník mám v digi podobe a neviem či to môžem len tak vycapiť na net... keď, tak cez PM...
-
Stoporko
VIP
neo, vieš zistiť niečo o tom výcviku z prvej (resp. druhej - od toho suseda...) ruky? Že čo zhruba tam robia, aké sú požiadavky... lebo všade sa len píše o tom, aké je to drsné a ťažké, no nič konkrétne... a čo sa týka výcviku, ak vieš zohnať nejaké konkrétne info, budem veľmi vďačný
kto chce ten denník, nech napíše pm
Napodobne, aj ja by som bol rad za hocijake info o vycviku + Racius by sa mohol spytat suseda ak sa nemylim an 1.strane pisal ze s nim prehodil par vietStoporko napísal:neo, vieš zistiť niečo o tom výcviku z prvej (resp. druhej - od toho suseda...) ruky? Že čo zhruba tam robia, aké sú požiadavky... lebo všade sa len píše o tom, aké je to drsné a ťažké, no nič konkrétne... a čo sa týka výcviku, ak vieš zohnať nejaké konkrétne info, budem veľmi vďačný![]()
STOPORKO: dennik som precital - velmi poucne, diky
-
Andi_Cibula
Addict
Občas ho výdavam pred domom v aute ako niekoho čaká, takže ak nezabudnem a stretnem, popýtam sa.IMI napísal:Napodobne, aj ja by som bol rad za hocijake info o vycviku + Racius by sa mohol spytat suseda ak sa nemylim an 1.strane pisal ze s nim prehodil par viet![]()
STOPORKO: dennik som precital - velmi poucne, diky
-
Stoporko
VIP
mas nieco konkretnejsie? Tak sa podel, rad/i si precitam/eMasaker napísal:no pani.. mate dost nekonkretne informacie... ja berem legie ako zadne vratkaa to dost realne.. uz som rozmyslal ze tento rok skoncim po maturite a idem skusit stastie do aubaine... ale este pockam uvidim ako sa zivot vyvynie
nieje to ale taka romantika a vsetko okolo toho ako si ludia myslia
-
supermario28
Novice
Re: francuzska cudzinecka legia (legion-etrangere)
takze styhany uz nemozte byt lebo sme v NATO a dava logiku ked su skusky prijmacie v Bratislave tak to je povolene a plat sa pohybuje od 50 000 do 90 000 po 8 rokoch mate dochodok 2 roky vycvyk moj otec tam bol takze viem skoro vsetko a planujem tam ist aj ja 
-
Fabo
Hardcore addict
no styhany asi tazko 
ale stihany urcite
Trestný zákon (300/2005 Z. z.)
DESIATA HLAVA
TRESTNÉ ČINY PROTI BRANNOSTI, PROTI CIVILNEJ SLUŽBE, PROTI SLUŽBE V OZBROJENÝCH SILÁCH
Štvrtý diel
Trestné činy proti obrane vlasti
§ 392
Služba v cudzom vojsku
(1) Občan Slovenskej republiky, ktorý bez povolenia koná službu v cudzom vojsku, potrestá
sa odňatím slobody na dva roky až osem rokov.
(2) Odňatím slobody na päť rokov až desať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin
uvedený v odseku 1 počas vojnového stavu alebo vojny.
ale stihany urcite
DESIATA HLAVA
TRESTNÉ ČINY PROTI BRANNOSTI, PROTI CIVILNEJ SLUŽBE, PROTI SLUŽBE V OZBROJENÝCH SILÁCH
Štvrtý diel
Trestné činy proti obrane vlasti
§ 392
Služba v cudzom vojsku
(1) Občan Slovenskej republiky, ktorý bez povolenia koná službu v cudzom vojsku, potrestá
sa odňatím slobody na dva roky až osem rokov.
(2) Odňatím slobody na päť rokov až desať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin
uvedený v odseku 1 počas vojnového stavu alebo vojny.
nechapem co moze motivovat mladeho chalana ktory ma zivot pred sebou aby vstupil do cudzineckej legie.sam poznam jedneho chlapa co sa odtial vratil ale on tam isiel preto lebo bol asocial.ukazkovy samotar bez priatelov nemal co stratit.vratil sa fyzicky zmeneny ale aj psychicky a to urcite nie k lepsiemu. 
-
supermario28
Novice
moja matka je policajtka takze to ovlada a styhany si ak porusis pravidla ktore ti daju presne ich neovladam ale proste nieje to hned zlocin lebo potom nemozu bit prijmacie pohovory na Slvensku a tak podobne
-
Fabo
Hardcore addict
Ano, tvoj otec bol v legii, tvoja mama je policajtka a vsetko o tom vies, len slovencinu si sa nenaucil. Tvoj otec sa s tebou rozprava len po francuzsky co? A mama asi po madarsky, alebo neviem...
-
Stoporko
VIP
pokoj, čítal som, že tu nastáva právny rozpor - podľa jedného zákona (tu citovaného) nesmieme slúžiť v inej armáde, no v brannom zákone je údajne formulácia, že je povolená služba v armádach NATO bez podpisu prezidenta... takže teraz babo raď.
-
Fabo
Hardcore addict
Nic take som v uplnom zneni Branneho zakona nenasiel...Stoporko napísal:pokoj, čítal som, že tu nastáva právny rozpor - podľa jedného zákona (tu citovaného) nesmieme slúžiť v inej armáde, no v brannom zákone je údajne formulácia, že je povolená služba v armádach NATO bez podpisu prezidenta... takže teraz babo raď.
Ústava je samozrejme nadradená zákonu.
-
Fabo
Hardcore addict
Ja som ale citoval trestny zakon, nie ustavu...