Windows 7

Informácie o software, ankety...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Win 7 som nahodil vcera, nemal som vela casu sa s tym hrat, dal som tam len ovladace a office. Vypol som UAC, defender a win firewall, dal som tam NOD 32 v4 a Zonealarm firewall. Procesor ide stale priblizne na 50 %, co pocut aj z chladica. Ak si dam task manager, neukazuje pre ziadny proces viac ako 4 % pre CPU. Ako najdem problem?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tie procesy si daj zoradiť podľa vyťaženia CPU.. určite tam bude nejaký s väčším vyťažením.

Inak ono je to bežné po čerstvej inštalácii, že PC stále pracuje (vo Viste aj v 7ke). Treba počkať pár hodín a ono by to malo prejsť. Možno to bude indexovanie súborov pre rýchlejšie vyhľadávanie.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Indexovanie by som bral, lebo som dal indexovat aj D: a E: s datami, ale pri indexovani by som ocakaval pracu disku a nizsie vytazenie procesora. Tie procesy som samozrejme dal zoradit, ale vsetky mali 0, jeden mal 4, no celkovo mi pisalo 50 % vytazenie. Dostanem sa k mojmu kompu v nedelu, tak sa s tym este pohram.
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

t0m@$ napísal:Ahojte...

Mám taký "problém"... Tipujem že to poznáte - počúvanie hudby na Win XP na štyroch reproduktoroch. Tam sa zvuk, ktorý bol posielaný do pravého a ľavého predného repra "okopíroval" aj do dvoch zadných. Na Win Seven je to však "reálne" - ak nemáš MP3 s priestorovým zvukom, tak to jednoducho vzadu nepočuješ. Nepoznáte / nemáte niaku utilitku, program, hocičo, aby sa to dalo nastaviť tak isto ako na WinXP, alebo docieliť ten istý efekt ako na WinXP???

Dopredu diky za pomoc.....
skúšal si sa popozerať v zvukových ovladačoch či tam také niečo neni?ale zaleží aké máš reproduktory či 4.1,5.1.lebo ja mam 5.1 a ked si nenastavím v zvukovích ovladačoch stereo surround tak my tiež idú len predné.
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sINN3R »

bobormako napísal:ahojte mam win7 pro cez msdn aa, moj problem sa tyka solitairu, v systeme nieje da sa nejako stiahnut ? :oops:
Control Panel -> Programs -> Turn Windows features on or off -> Games a zaskrtni ci tam co chces a das OK
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Holubar: A ked vypnes indexovanie a NOD32???
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Dnes som zapol komp a nic. Vsetko funguje ako ma. Len si nie som isty, ci mi pojde citacka kariet. Vo viste mi ukazovalo sloty na pamatove karty, aj ked boli prazdn, tak ako mechaniky, teraz neukazuje nic, no v spravcovi zariadeni nemam otazniky a nemam ani kartu, aby som to vyskual
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

neboj všetko je v poriadku aj mne ich neukazuje ale ked dám do čítačky kaktu tak mi ju bezproblémov otvorí.
NTFS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa NTFS »

Zdravim, mam tu jeden pc a potrebujem zistit, ci na nom bol niekedy BSOD. Da sa to nejak zistit?dakujem
eldorado08

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Ahojte,

potreboval by som od Vás pomoc. Mám v PC operačný systém Win XP SP3 a už v posl. dobe blbne, takže by som vyskúšal niečo nové. Vždy som mal v PC XP, ani Vistu ako aj ani Seven som ešte neskúšal. Potreboval by som vedieť, ktorý op. systém mi odporúčate a prečo. Prečítal som skoro celé vlákno, ale aj tak nie som rozhodnutý... Seven alebo Vista... XP už nechcem...

Moja zostava:

Intel Core2 Duo E6550 2.33 Ghz,
základná doska Asus P5N-E-SLI,
2x2 GB DDR2 667Mhz RAM,
HDD 320GB WD 7200rpmn,
grafika Nvidia Geforce 8500GT Silent 512MB RAM,
DVD RW LG, Samsung T220, zdroj 400W

Ďakujem :D
brm
Darca
Darca

Nevidím dôvod ísť do starej už odstavenej Visty, keď je tu 7..

Môžeš ešte skúsiť Ubuntu.. teraz vyšla nová 9.10ka.. :)
eldorado08

A bude Win7 kompatibilný s mojou zostavou?? Od toho sa bojím najviac.. A 32bit alebo 64? Díky
brm
Darca
Darca

Vzhľadom na veľkosť operačnej pamäte to už pýta 64bit. Vopred však upozorňujem, že nemusia všetky aplikácie šlapať, niektoré budeš musieť pozháňať špeciálne edície na 64bit.. niektoré budeš musieť úplne vymeniť. Avšak netraba sa toho báť.. treba poskúšať.. a spolu s googlom sa všetko hravo zvládne.

A Win7 ide na omnoho slabších zostavách ako je tá Tvoja.. :)
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Vzhľadom na veľkosť operačnej pamäte to už pýta 64bit. Vopred však upozorňujem, že nemusia všetky aplikácie šlapať, niektoré budeš musieť pozháňať špeciálne edície na 64bit.. niektoré budeš musieť úplne vymeniť. Avšak netraba sa toho báť.. treba poskúšať.. a spolu s googlom sa všetko hravo zvládne.

k tomu zhananiu programov:

mam 64 bit uz asi polroka a nemusis sa bat ze by si daky program nenasiel na tvoj pocitac pretoze vsetky 32bity ktore nemaju 64bitovy ekvivalent ti tam pojdu. Napr. NOD 32bit ti nepojde lebo ma 64bit ekvivalent cize si zozenes ten. Ale napr. Office 32bit si nainstalujes pohode kedze 64 bit zatial neni.
eldorado08

brm napísal:Vzhľadom na veľkosť operačnej pamäte to už pýta 64bit. Vopred však upozorňujem, že nemusia všetky aplikácie šlapať, niektoré budeš musieť pozháňať špeciálne edície na 64bit.. niektoré budeš musieť úplne vymeniť. Avšak netraba sa toho báť.. treba poskúšať.. a spolu s googlom sa všetko hravo zvládne.

Ďakujem Ti za pomoc. Ešte mám zopár nejasností :D :D

1. keby som nainštaloval 32bit Win7 tak zase nerozpozná všetky 4GB RAM ako XP ale len 3,25GB (4GB rozpozná len x64?)
2. Je pravda že niektoré 2jadrové Intel procáky 65Nm majú problém s 64bit OS (Vista, XP, Win7...)??
3. v predajni mi hovorili, že moja hardwareová zostava nepasuje k Win7 ani k Viste, len k XP... keď nainštalujem Win7 - bude problém s ovládačmi ako aj s niektorými hw prvkami...
4. V predajni mi hovorili, že Win7 zatiaľ má problém rozpoznať niektoré hardwareové (klávesnice, myšky, USB disky...) a softwareové prvky (antivíry, napaľovacie programy...) Je z toho niečo pravda??

Asi zatiaľ toľko :D

Ďakujem 8)
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

NTFS napísal:Zdravim, mam tu jeden pc a potrebujem zistit, ci na nom bol niekedy BSOD. Da sa to nejak zistit?dakujem
Stiahnes si EVEREST Ultimate Edition.
Prílohy
nový-1.jpg
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

vladenko007 napísal:Stiahnes si EVEREST Ultimate Edition.
:new03: co znamena to "Dostupnost systemu" lebo uz mam dlho Everest ale na to som nevedel prist :-D

//autoeditácia príspevku ( 02 Nov 2009, 14:08 )
brm napísal:
Vzhľadom na veľkosť operačnej pamäte to už pýta 64bit. Vopred však upozorňujem, že nemusia všetky aplikácie šlapať, niektoré budeš musieť pozháňať špeciálne edície na 64bit.. niektoré budeš musieť úplne vymeniť. Avšak netraba sa toho báť.. treba poskúšať.. a spolu s googlom sa všetko hravo zvládne.

A Win7 ide na omnoho slabších zostavách ako je tá Tvoja.. Smile
Ďakujem Ti za pomoc. Ešte mám zopár nejasností Very Happy Very Happy

1. keby som nainštaloval 32bit Win7 tak zase nerozpozná všetky 4GB RAM ako XP ale len 3,25GB (4GB rozpozná len x64?)
2. Je pravda že niektoré 2jadrové Intel procáky 65Nm majú problém s 64bit OS (Vista, XP, Win7...)??
3. v predajni mi hovorili, že moja hardwareová zostava nepasuje k Win7 ani k Viste, len k XP... keď nainštalujem Win7 - bude problém s ovládačmi ako aj s niektorými hw prvkami...
4. V predajni mi hovorili, že Win7 zatiaľ má problém rozpoznať niektoré hardwareové (klávesnice, myšky, USB disky...) a softwareové prvky (antivíry, napaľovacie programy...) Je z toho niečo pravda??

Asi zatiaľ toľko Very Happy

Ďakujem Cool
(( zaujimave ze ked som dal priamo citovat tvoj prispevok tak sa to nedalo :-D ale ostatne sa mi dali ))

1. nie nerozpozna 4GB mam 4GB a neni to mozne s 32bit aby to niekedy v zivote nieco rozpoznalo, teda tak som to cital ale 64bit to pohode dava :)

2. - to neviem -
3. co mas za zostavu ?
4. ja mam taky styl instalovania ze neinstalujem nic pokial to neni uplne nutne a zatial sa mi vsetko vo windowse rozpoznalo samo dokonca aj grafika a zvuk co sa mi este na inych systemoch nestalo dokonca ani linux mi to nevedel spravit a ten je uz iny pan :-D
brm
Darca
Darca

1. áno
2. Napr. aký problém? Vyše roka tak fungujem a u mňa žiadny problém.
3. Najproblematickejšie miesto môže byť základná doska.. ale tá má ovládače na Vistu 64bit.. nuž a tie na 99% fungujú aj na 7. Ostatné veci buď nepotrebujú ovládače (cpu, ram, disk, dvdrw), alebo ich na 7ku majú (grafika).
4. Ak používaš 10 rokov staré veci, tak môžeš mať problém. Nové veci (cca 3-5 rokov dozadu) by s nimi nemali mať žiadny problém. Ak chceš mať istotu, pozri google, či Tebou požadované veci majú podporu pre Windows 7 (napr. tlačiareň, skener.. resp. ak používaš nejaký špeciálny software.. napr. nejaké slovenské účtovníctvo a podobne).
eldorado08

To sINN3R : Zostavu som rozpísal vyššie :)

Intel Core2 Duo E6550 2.33 Ghz,
základná doska Asus P5N-E-SLI,
2x2 GB DDR2 667Mhz RAM,
HDD 320GB WD 7200rpmn,
grafika Nvidia Geforce 8500GT Silent 512MB RAM,
DVD RW LG, Samsung T220, zdroj 400W
NTFS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa NTFS »

vladenko007 napísal:Stiahnes si EVEREST Ultimate Edition.
super , len mam jednu otazocku ten everest si to zisti, aj ked BSOD bol skor, ako bol nainstalovany everest ano?
Napísať odpoveď