Rucna brzda alebo zaradena rychlost?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dunlop »

Runes napísal:no zamrznut zamrzne tak skodovka :-D
By si sa čudoval... stačí že po jazdení máš mokré kotúče, a cez noc ti to primrzne.Takisto ako sa stáva, že po umývaní auta na další deň môžeš mať mierne problémy, pretože kotuče sú skorodovane, a tym padom musíš niekedy trošku prudšie s autom myknúť :P
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

ti do rucnej pocas jazdy alebo parkovania ncvachta snehove blatko a ide sa primrzame pocas noci.... v zime sa rucnej vyhybam a zo zvyku aj v lete :D
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

ja sukromne auto nemam, ale na sluzobaku po odstaveni vozidla necham 1 ... za den nastupim a vystupim z auta vela krat, takze lanka na rucnej by som vytahal za chvilu. jedine ked mam v aute ludi a som v kopci, tak dam 1 aj rucnu.. bezpecnost je prvorada.
petko117
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa petko117 »

lepsie je zaradenie pokila neni pokazena prevodovka...rucna v zime zamrzne..stalo sa mi to..takze viem ocom hovorim..ale ska v lete mozes oboje..no v zime neskusaj rucnu
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

samozrejme 1tka, ked som az v kopci vtedy dam aj rucnu...a ked som v kopci a vedla je vysoky obrubnik tak kolesa natocim ku obrubniku kym sa ho dotkne a staci mi len 1tka, nemusim davat rucnu :lol: BTW kto tu vravel ze necha 5ku tak nech si vyskusa auto roztlacit so zaradenou 1tkou a potom so zaradenou 5kou :lol:
jozins
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jozins »

Rychlost, mierny kopec jedno-dve zacvaknutia rucnou, vacsi aj viac..
Ked budete stale natahovat rucnu brzdu zbytocne silnym zatahovanim, casom sa vam natiahne lanko a uz bude nepouzitelna do zakrut.. ;)
A zo skusenosti na rovine je vacsinou lepsie nezatiahnut nic - ked do vas niekto jemne nacuva, posunie auto a nenarobi vacsie skody .. trocha laku mi to uz zachranilo
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

hh hen co mi daky inteligent napisal do karmy k mojmu predchodziemu prispevku len sa zabudol podpisat :-D

Kód: Vybrať všetko

tebe prevodovka nic nehovori ani vo vypocte ty ftak, ty si na tej skole podlamna omylom ale aspon ze sa tym tak raz za cas pochvalis.......
tomu hovorim inteligencia :-D ach jaj
BTW tu mas aspon ozubene koleso vypocet :-D
BTW pripominam ja som mechatronik :-) napr ted robim napatovu analyzu cestneho mosta abo vlani som robil ovladaci program na robota v labwiev ale to nedopadlo moc dobre :oops:
Prílohy
kolecka.rar
(60.6 KiB) 86 stiahnutí
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

jozins napísal:casom sa vam natiahne lanko a uz bude nepouzitelna do zakrut.. ;)
no vidite, tuto z kolegu si berte priklad, konecne rozumny argument :roll:... :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ze nie ? po dotiahnuti bude brzdit zas jak hydra :-D :-D
Stenky
Professional
Professional

ja ked potiahnem rucnu za jazdy tak sa ozve rana ako z dela a neviem preco... ale iba ked sa auto hybe viac ako 5kmh, takze so zakrutami na rucnej som sa uz dako rozlucil :) je mi luto drahych gum :D
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

RATZINGER666 napísal:no vidite, tuto z kolegu si berte priklad, konecne rozumny argument :roll:... :D
FWD dorifto kua :D ...k teme: myslim si, ze na rovine je 1 alebo R dostacujuce...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

záleží to aj nejak od motora koľko "vydrží" na jedničke? od čoho konkretne? totiž ja aj parkujem v kopci a vždy len jednička, a nehrozi že by malo povoliť :)
Stenky
Professional
Professional

urcite zalezi. povedal by som ze od objemu. ked roztlacas tak motor a valce funguju akoby kompresor na vzduch. takze ak sa ti uz na rychlosti podari auto roztlacit piesty stlacaju luft. cim vacsi objem tym viac luftu treba stlacit (zalezi aj na kompresnom pomere valcov) a vacsi odpor proti pohybu. plus odpor vselijakej tej bizuterie co roztlacas (kladky selijake)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

no moja auto parkujem vždy iba s ručnou brzdou...samozrejme v zime iba rýchlosťou...vždy na prvom prevodovom stupni...stalo sa v robote, že nám pár aut pomrzlo (myslené ručné brzdy)...ako to tu už niekto spomínal...stačí, že je auto zospodu mokré a hneď je na druhý deň ráno problém...jediné čo sa dá je rozhýbať auto nasilu...na mojom súkromnom sa mi to zatiaľ nestalo...dávam si na to pozor...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Stenky napísal:urcite zalezi. povedal by som ze od objemu. ked roztlacas tak motor a valce funguju akoby kompresor na vzduch. takze ak sa ti uz na rychlosti podari auto roztlacit piesty stlacaju luft. cim vacsi objem tym viac luftu treba stlacit (zalezi aj na kompresnom pomere valcov) a vacsi odpor proti pohybu. plus odpor vselijakej tej bizuterie co roztlacas (kladky selijake)
mám 2.5 v6, tak možno preto to drží tak dobre (ak je to tak ako vravíš) :) vyskúšam zaparkovať do kopca, a nech ma pár ludí skúsi potlačiť auto smerom dole, nech viem koľko vydrží :)
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Dunlop napísal:mám 2.5 v6, tak možno preto to drží tak dobre (ak je to tak ako vravíš) :) vyskúšam zaparkovať do kopca, a nech ma pár ludí skúsi potlačiť auto smerom dole, nech viem koľko vydrží :)
a nech mi aj rozvody preskocia, ze? :wink:
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mehehe tak potom ten landcruiser co mame na cervenom krzi z objemom 4,2l neroztlaci ani kamion ??? :-D
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

no zase taky landcruiser aj co-to vazi
... no ale ty si strojar :D
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mehehe :-D ticho tam ja som viac menej elektrikar ja zato nemozem ze na strojarine je ten odbor co chcem :-D
tuna som http://www.sjf.stuba.sk/generate_page.php?page_id=3038

a ten landcruiser to je ina je.ba hh s tym sa permanent rozbieha na 2 bo to inak leti :-D
Prílohy
22102009.jpg
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

aaaaah ... LC70 ... to je taka moja mala laska :-D asi pojdem ku krizu :-D :-D ...
Napísať odpoveď