OVB - skusenosti
-
baccardi42
Light Expert
Clanok z Investora, jul-august 2009, strana 16,tabulka 2
Rozdelenie produkcie podla podielu na pocte zmluv
Zivotne poistenie
OVB 28,43% svojej produkcie
Efcon 70,50%
PG 41%
Salve 55%
Universal 39,67%
Fincentrum 42%
AWD 33,5%
Nezivotne poistenie
OVB 33,31%
Efcon 8,50%
PG 10%
Salve 15%
Universal 59,09%
Fincentrum 25%
AWD 31,6%
DDS
OVB 1,26%
EFcon -
PG 1%
Salve 3%
Universal 0,18%
Fincentrum 13%
AWD 2%
Vkladove produkty(+stavebne sporenie)
OVB 24%
Efcon 1%
PG 7%
Salve 10%
Universal 0,09%
Fincentrum 10%
AWD 5%
Podielove fondy a investicie
OVB 7,46%
Efcon -
PG 35%
Salve 5%
Universal 0,49%
Fincentrum 4 %
AWD 20,7%
Uvery
OVB 5,54%
Efcon 20,00%
PG 6%
Salve 10%
Universal 0,52%
Fincentrum 6%
AWD 7,2%
ked klient pojde do nejakej z tychto spolocnosti,co moze od ktorej ocakavat?
Rozdelenie produkcie podla podielu na pocte zmluv
Zivotne poistenie
OVB 28,43% svojej produkcie
Efcon 70,50%
PG 41%
Salve 55%
Universal 39,67%
Fincentrum 42%
AWD 33,5%
Nezivotne poistenie
OVB 33,31%
Efcon 8,50%
PG 10%
Salve 15%
Universal 59,09%
Fincentrum 25%
AWD 31,6%
DDS
OVB 1,26%
EFcon -
PG 1%
Salve 3%
Universal 0,18%
Fincentrum 13%
AWD 2%
Vkladove produkty(+stavebne sporenie)
OVB 24%
Efcon 1%
PG 7%
Salve 10%
Universal 0,09%
Fincentrum 10%
AWD 5%
Podielove fondy a investicie
OVB 7,46%
Efcon -
PG 35%
Salve 5%
Universal 0,49%
Fincentrum 4 %
AWD 20,7%
Uvery
OVB 5,54%
Efcon 20,00%
PG 6%
Salve 10%
Universal 0,52%
Fincentrum 6%
AWD 7,2%
ked klient pojde do nejakej z tychto spolocnosti,co moze od ktorej ocakavat?
Takže pekne poporadí
Efcon - nepoznám, ale "poradia" na 80% poistenie, z toho 70% nejaké IŽP.. hm poradenstvo tu asi nenájdem..
- poisťováci, poprípade asi vybavia nejaký "výhodný úver"
Salve - 70% poistenie, keby som ich nepočul rozkrikovať sa, že práve oni budú robiť najlepšie poradenstvo na Slovensku. To číslo moc o tom nehovorí.
Universal - sprostredkovatelia poistenia, nič viac nič menej (na základe čísla, inak ich nepoznám)
Fincentrum - to isté, majú tam, ale nejaké zanedbatelné percento v investovaní
AWD - vyše 60% poistenia, ale majú tam nad 20% investičných zmlúv, u nás nadštandard, dokonca sú menší poisťováci ako OVB podľa tohoto, ale aj tak stále chabé poradenstvo
OVB - dlhoročná "špička" na trhu, najväčšia "poradenská" spoločnosť u nás. Len škoda, že ešte nenaučili svojich poisťovákov, že keď každému (nad 60% objemu) šupnú poistku (Deutschering/Amslico) tak sa nejedná o objektívne a hlavne kvalitné poradenstvo..
PG - 51% objemu poistenia, veľmi nadpriemerné číslo u nás, skoro 50% investičných zmlúv, takmer pol na pol.
Podľa týchto čísel má k poradenstvu u nás najbližšie jednoznačne PG, ostatný sa môžu len z dialky pozerať a ohovárať sa navzájom, ako je u nás tak krásnym zvykom.
Efcon - nepoznám, ale "poradia" na 80% poistenie, z toho 70% nejaké IŽP.. hm poradenstvo tu asi nenájdem..
Salve - 70% poistenie, keby som ich nepočul rozkrikovať sa, že práve oni budú robiť najlepšie poradenstvo na Slovensku. To číslo moc o tom nehovorí.
Universal - sprostredkovatelia poistenia, nič viac nič menej (na základe čísla, inak ich nepoznám)
Fincentrum - to isté, majú tam, ale nejaké zanedbatelné percento v investovaní
AWD - vyše 60% poistenia, ale majú tam nad 20% investičných zmlúv, u nás nadštandard, dokonca sú menší poisťováci ako OVB podľa tohoto, ale aj tak stále chabé poradenstvo
OVB - dlhoročná "špička" na trhu, najväčšia "poradenská" spoločnosť u nás. Len škoda, že ešte nenaučili svojich poisťovákov, že keď každému (nad 60% objemu) šupnú poistku (Deutschering/Amslico) tak sa nejedná o objektívne a hlavne kvalitné poradenstvo..
PG - 51% objemu poistenia, veľmi nadpriemerné číslo u nás, skoro 50% investičných zmlúv, takmer pol na pol.
Podľa týchto čísel má k poradenstvu u nás najbližšie jednoznačne PG, ostatný sa môžu len z dialky pozerať a ohovárať sa navzájom, ako je u nás tak krásnym zvykom.
-
baccardi42
Light Expert
hehe,chlapec ty mas aj vlastny nazor?jerichoo napísal:Takže pekne poporadí
OVB - dlhoročná "špi*ka" na trhu, najväčšia "poradenská" spoločnosť u nás. Len škoda, že ešte nenaučili svojich poisťovákov, že keď každému (nad 60% objemu) šupnú poistku (Deutschering/Amslico) tak sa nejedná o objektívne a hlavne kvalitné poradenstvo..
som asi marne dufal,ze sa tu niekto aj normalne dokaze vyjadrit...
ale ked uz sme pritom,
OVB ako tvrdis 61% poistenie...ale z toho zivotne 28,43% - to ta netrapi,ze ostatok ide do majetku...
24% vkladove produkty- stav.sporenia,sporiace ucty...a teda vytvaranie rezervy..istych penazi pre klienta,konzervativne portfolium..
zatial co ako ty tvrdis- najsamsuperspickovejsiaprofesionalnejsia spolocnost s proklientskou orientaciou (ako to musia neustale zdoraznovat -ale preco? ) ti z polovice ponukne zivotnu poistku (AXA,Aegon,Union) a z polovice investiciu (najviac Pioneer,alebo AXA,niekedy HSBC) a ked sa ti o polroka doje*** televizor,tak zistis ze si vyhadzany s penazi,a to nehovorim o tom ak ta nahodou vyhodia s prace...ale mas skvely plan ako byt o 30 rokov bohaty,lebo zelene energie a prirodne zdroje ti zabezpecia buducnost...
---su z toho dobre provizie,ved preco by sa srali s uvermi alebo sporeniami...heslo "zaplat poplatok za investiciu jednorazovo a zvysok nech ta netrapi"
---takze sorry ale ja nemozem niekoho oznacovat ako financneho poradcu,pokial nebuduje svojim klientom rezervu...
---jedno im neupieram...vedia sa dobre predat...
obidvaja sme evidentne zaujati,a tak som skor ocakaval,ze sa vyjadri niekto z "vonka"...
ale taky clovek tu ani nieje...a uz po niekolky krat opakujem,ze tato tema nema vyznam...lebo normalny clovek sa tu o financnom poradenstve nedozvie nic...
Ja neviem o akom vlastnom názore hovoríš ja som len zhodnotil len tie čísla čo si tam ty hodil..
Takže tie produkty od Axy, Aegonu, Pioneeru, Hsbc sú zlé či dobré podla teba?
Či život či neživot je to stále poistenie, radšej poistíš na vyššiu sumu seba alebo svoj majetok? Ono PG tuším začali s neživotom len nedávno, teda s nehnutelnosťami ak teda mám správne info.
S tou našou objektivitou máš pravdu..
Btw ak máš kvalitného poradcu je jedno či je z PG alebo OVB a to isté platí aj o nekvalitnom, takže u nás stále záleží skôr na konretnej osobe ako na spoločnosti..
Či život či neživot je to stále poistenie, radšej poistíš na vyššiu sumu seba alebo svoj majetok? Ono PG tuším začali s neživotom len nedávno, teda s nehnutelnosťami ak teda mám správne info.
Btw ak máš kvalitného poradcu je jedno či je z PG alebo OVB a to isté platí aj o nekvalitnom, takže u nás stále záleží skôr na konretnej osobe ako na spoločnosti..
-
baccardi42
Light Expert
A produkty od Amslica,Deutscher ringu su zle?jerichoo napísal:Ja neviem o akom vlastnom názore hovoríš ja som len zhodnotil len tie čísla čo si tam ty hodil..
Nezivotne poistenie sa neda len tak lahko nadhodnotit, a kazdy kto uz s tym ma skusenosti vie,ze sa pre klienta robi najnizsia mozna cena,pretoze v tom je strasny boj...s poistovnami...
s tym poslednym suhlasim...
okrem toho ja nekritizujem produkty, ale sposob poradnestva...typ dostanes poistku a k tomu ti pribalime investiiciu asi nieje moc fajn...z vyssie uvedenych dovodov...
OVB skusenosti
stretol som sa uz so suflikantmi a v zasade mi vadia ked ma otravuju na ulici, raz mi priatelka jedneho dna navrhla aby sme si dali vylepsit rodinny rozpoce, najskor som si myslel ze si zo mna striela ale dnes som rad ze ma dotiahla na stretnutie s poradcom z OVB, pomohol nam s hypotekou ked nam uz ozaj tieklo do topanok;
-
baccardi42
Light Expert
Ja si zase myslim, ze tvoje zovseobecnovanie krajne hranici nielen s tou neserioznostouSlimEm napísal:je to trapne a svedci to o serioznosti OVB.
Moze tam robit hocijaky nevzdelanec a od tych si mame nechat radit
...uz som tu davno nebol...tak som si prisiel trosku rypnut
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
nie, mas predsa moznost vyberu s kym sa budes bavit - ja som sa o financiach bavil s clovekom, ktory sa o financny trh zaujima uz peknych par rokov a teraz ma OVB viac menej ako konicek = z mojej strany plna spokojnost. Na druhej strane mi raz volal nejaky mlady muzsky hlas, ze ma na mna kontakt od "nasho spolocneho znameho *******," ze kedy mam cas sa stretnut a prediskutovat moju financnu situaciu, bol otravny a ani sa nepredstavil - tak som ho slusne poslal do prec. Kazdy ma moznost si zvolit, ci vobec a ak ano, tak s kym sa bude rozpravatSlimEm napísal:je to trapne a svedci to o serioznosti OVB.
Moze tam robit hocijaky nevzdelanec a od tych si mame nechat radit
OVB skusenosti
Ak sa jedna o OVB system tak to neviem presne charakterizovat, ale co ja mam znameho, ktory pod OVB asi tiez pracuje moje skusenost je ok. Ochota funguje dobre co je dolezite a to ci je z OVB ja neriesim. Sumu za poistenie si overujeme cez online takisto s nim
a musi dat este lepsiu ponuku
to je najlepsie riesenie ako sa dostat k vyhodnemu poisteniu
-
chrobakos
Light Star
fonancne poradenstvo
Co sa tyka financneho poradenstva, preco to niektori odsudzujete ? Oni vam poradia a vy si pozriete co by ste si vybrali vy ... porovnate a potom mozete usudit ci vam ponukli hlupost alebo nieco fajn..
Niektori tu pisu ze si dali nieco co im poradili v jakej takej financnoporadenskej firme a oni si to dali a odrbali ich lebo im dali neico zle .. ale ved oni zanich nepodpisovali zmluvu, mali si pozriet co to vlastne je , ake su tam podmienky atd. podpisovat nieco o com nesom dostatocne oboznameny, to je blbost.
inač len tak mimochodom
nevlastni 51% akcii OVB jedna nemenovana nemecka banka ?
pozor na slovicka nezavisle financne poradenstvo
Niektori tu pisu ze si dali nieco co im poradili v jakej takej financnoporadenskej firme a oni si to dali a odrbali ich lebo im dali neico zle .. ale ved oni zanich nepodpisovali zmluvu, mali si pozriet co to vlastne je , ake su tam podmienky atd. podpisovat nieco o com nesom dostatocne oboznameny, to je blbost.
inač len tak mimochodom
nevlastni 51% akcii OVB jedna nemenovana nemecka banka ?
-
hojko
Site Admin
chrobakos: Nedavno som sa dozvedel, ze v rodine su uzavrete poistky (urazove aj zivotne) na dost vysoke sumy. Problem nastal pri komunikacii so zamestnancom OVB, neskor to preslo az do diskusie s jeho sefom a nasledne aj do komunikaciou s poistovnou, pretoze za to maju v OVB a aj poradca provizie. Vzhladom na to, ze poradca prestal javit zaujem a vyhybal sa veciam, ktore slubim a mal splnil, doslo k rozhodnutiu zrusenia poistiek cez OVB. Poistovna s tym nemala ziadny problem, vypocula si problem s poradcom OVB, vysla v ustrety a tak poistku cez OVB zrusila a dala rovnaku poistku spravila spravila rovno medzi klientom a poistovnom, pricom cena tejto poistky za rovnakych podmienok sa znizila o viac ako jednu tretinu. A v tomto pripade to nie su male peniaze, kedze ide o poistky, kde sa za osobu platilo nieco malo cez 100 eur. Takze ked sa to v konecnom dosledku prepocita, tak za rok ide o slusne peniaze, ktore sa tymto krokom usetria.
-
Holubar
Darca
Re: fonancne poradenstvo
Uz len myslienka, ze poradca moze ponuknut hlupost ma nuti rozmyslat naco s nim vobec stracat cas...chrobakos napísal:...ci vam ponukli hlupost alebo nieco fajn..
-
chrobakos
Light Star
Re: fonancne poradenstvo
aj doktor ti moze navrhnut zlu liecbu ale ja som len reagoval na to ze niekto pisal ze mu "dali nieco zle".. ked uz niekam davam peniaze tak si pozriem co ponukaju inde a za akych podmienok nie ? ja to predsa podpisujem a mat taku prehnanu doveru vo financneho poradcu ktoreho poznam zopar hodin ? ..Holubar napísal:Uz len myslienka, ze poradca moze ponuknut hlupost ma nuti rozmyslat naco s nim vobec stracat cas...
to Hojko : financne sprostredkovatelstvo samo o sebe je dobra vec len zalezi pdola toho na aku firmu narazit a dost aj od toho na akeho cloveka vnej. Ty si narazil na zleho poradcu a aj na jeho zleho sefa
-
baccardi42
Light Expert
Vysvetlis to alebo nemas vlastny nazor?chrobakos napísal: inač len tak mimochodom
nevlastni 51% akcii OVB jedna nemenovana nemecka banka ?![]()
//autoeditácia príspevku ( 10 Nov 2009, 17:30 )
povedz, k tomju nieco viac...daj konkretne cisla,produkty,...lebo, prepac...toto je ako "jedna pani povedala"...hojko napísal:chrobakos: Nedavno som sa dozvedel, ze v rodine su uzavrete poistky (urazove aj zivotne) na dost vysoke sumy. Problem nastal pri komunikacii so zamestnancom OVB, neskor to preslo az do diskusie s jeho sefom a nasledne aj do komunikaciou s poistovnou, pretoze za to maju v OVB a aj poradca provizie. Vzhladom na to, ze poradca prestal javit zaujem a vyhybal sa veciam, ktore slubim a mal splnil, doslo k rozhodnutiu zrusenia poistiek cez OVB. Poistovna s tym nemala ziadny problem, vypocula si problem s poradcom OVB, vysla v ustrety a tak poistku cez OVB zrusila a dala rovnaku poistku spravila spravila rovno medzi klientom a poistovnom, pricom cena tejto poistky za rovnakych podmienok sa znizila o viac ako jednu tretinu. A v tomto pripade to nie su male peniaze, kedze ide o poistky, kde sa za osobu platilo nieco malo cez 100 eur. Takze ked sa to v konecnom dosledku prepocita, tak za rok ide o slusne peniaze, ktore sa tymto krokom usetria.
priznám sa nečítal som celé toto vlákno ale iba prvé 4 stránky, dočítam to v najbližších hodinách, ale musím sa vyjadriť aj ja k tejto téme a podeliť sa zo skúsenosťami.
Tak úvod:
Mám kamaráta, ktorý po tom čo nemohol zohnať zamestnanie dal svoj životopis na jeden známy slovenský portál zaoberajúci sa pracovnými ponukami a do 3 dní sa mu ozval človek, že by ho rád zavolal na pohovor. Samozrejme nepovedal o akú prácu ide, ani o to o akú spoločnosť sa jedná, čo mi osobne pripadalo dosť zvláštne.
Po pohovore vyšlo najavo, že ide o pozíciu finančného poradcu. Nasledovalo 1 školenie týždenne po 3 mesiacoch bol vystavený akýsi certifikát a kamarát mohol vykonávať túto činnosť. Čo som sa dozvedel toto povolenie je možné dostať oveľa skôr ak si "šikovný".
Z počiatku mi na otázku pre koho vlastne pracuje nechcel povedať a odbil ma odpoveďou, nepracujem pre nikoho som živnostník pracujem pre seba, zrejme si bol vedomí obrazu spoločnosti OVB v očiach verejnosti, priznám sa aj v mojej pretože vidím čo zamestnávajú.
Dobre vráťme sa ale k tomu čo som chcel povedať. Na pohovore ho "šéf" ohúril do takej miery,že neváhal a vhupol do vôd OVB. Boli to reči typu, ja viem ako to chodí zarábam približne 60tisíc korún mesačne, viem ako fungujé daňový systém platím a aj napriek mojmu príjmu platím daň približne 800 korún (presnú sumu si už nepamatám), jazdím na Škode Fabii pretože si ju celú môžem odpísať z daní teda mám ju zadarmo a to isté platí aj o byte...atď atd
Na školeniach ktoré prebiehali 1 krát do týždňa a trvali 2 hodiny, sa v podstate s toho čo som sa dopočul nedozvedeli absolútne nič .Väčšinou im ukazovali ako správne vystupovať pri stretnutiach s klientom, s času na čas aj niečo k veci, povačšine to však stále boli verejne dostupné materiály, ktoré sa dočítate na internete buď to na portály eTREND alebo aj na ďalľích stránkach. Dostávali primitívne úlohy typu, spýtaj sa 20 ľudí v tvojom okolí či by si od teba nechali poradiť, zostav svoj plán čo by si chcel dosiahnuť za 5 rokov a prečítaj si knihu Kam sa podel môj syr ... alebo niečo podobné , samozrejme to ten kamarát nečítal v danej spoločnosti to nepovažovali za problém
. Všetko vyvrcholilo víkendovým stretnutím všetkých nových nadejných poradcov z danej divízie ktorý si samozreme musel celý zaplatiť a zahral si tam známu spoločenskú hru cashflow absolvoval jednu prezentáciu a bolo po paráde.
Čo sa týka daľšieho vzdelávania, vždy sa jednalo o materiály ktoré su volne dostupné na internete , takže stále nevidím dôvod načo by som preboha potreboval radu takéhoto poradcu.
V podstate jediné čo vie je vypracovanie niečoho čomu hovoria "finančná analýza" , jednoducho povedané na stretnutí z vás vytiahne všetky potrebné informácie, vloží ich do predtlačeného formuláru a nasledne vám nanúti najlepšie riešenia pre vaše financie. Na otázku prečo je práve toto najlepšie riešenie odpovedať nevedel ani v jednom prípade, jednoducho toto je najlepšie riešenie pre Vás , mi ako odpoveď musela stačit. Tu sa treba len pousmiať a pouvažovať nad objektívnosťou týchto rád, keď vám niekto núti bez vysvetlenia dôvodu produkty istých stále dookola opakujúcich sa spoločnosti:)
Takže záver?
Človek , ktorý ledva zmaturoval na strednej odbornej škole, ani z daľeka nie z ekonomických zameraním sa za 3 mesiace stal finančným poradcom , ktorému mám zveriť svoje financie a spoľahnúť sa na jeho rady? Keď jediné čo dokážu je vyplnenie nejakej analýzy, a ponuknutie produktov, ktoré sú podľa nich alebo skôr pre nich najvýhodnejšie.
Pre mňa je spoločnosť OVB len liahňou na ľudí, ktorí behajú po svete a kŕimia v dnešnej dobe už obrovskú pyramídu nič viac nič menej, ak príjmajú všetkých nových "poradcov" ako v tomto prípade , tak vážne obdivujem ľudí ktorý si od nich nechajú poradiť, pretože tak v mnohých prípadoch riskujú svoje financie.
Toľko moja osobná skúsenosť s OVB...
Tak úvod:
Mám kamaráta, ktorý po tom čo nemohol zohnať zamestnanie dal svoj životopis na jeden známy slovenský portál zaoberajúci sa pracovnými ponukami a do 3 dní sa mu ozval človek, že by ho rád zavolal na pohovor. Samozrejme nepovedal o akú prácu ide, ani o to o akú spoločnosť sa jedná, čo mi osobne pripadalo dosť zvláštne.
Po pohovore vyšlo najavo, že ide o pozíciu finančného poradcu. Nasledovalo 1 školenie týždenne po 3 mesiacoch bol vystavený akýsi certifikát a kamarát mohol vykonávať túto činnosť. Čo som sa dozvedel toto povolenie je možné dostať oveľa skôr ak si "šikovný".
Z počiatku mi na otázku pre koho vlastne pracuje nechcel povedať a odbil ma odpoveďou, nepracujem pre nikoho som živnostník pracujem pre seba, zrejme si bol vedomí obrazu spoločnosti OVB v očiach verejnosti, priznám sa aj v mojej pretože vidím čo zamestnávajú.
Dobre vráťme sa ale k tomu čo som chcel povedať. Na pohovore ho "šéf" ohúril do takej miery,že neváhal a vhupol do vôd OVB. Boli to reči typu, ja viem ako to chodí zarábam približne 60tisíc korún mesačne, viem ako fungujé daňový systém platím a aj napriek mojmu príjmu platím daň približne 800 korún (presnú sumu si už nepamatám), jazdím na Škode Fabii pretože si ju celú môžem odpísať z daní teda mám ju zadarmo a to isté platí aj o byte...atď atd
Na školeniach ktoré prebiehali 1 krát do týždňa a trvali 2 hodiny, sa v podstate s toho čo som sa dopočul nedozvedeli absolútne nič .Väčšinou im ukazovali ako správne vystupovať pri stretnutiach s klientom, s času na čas aj niečo k veci, povačšine to však stále boli verejne dostupné materiály, ktoré sa dočítate na internete buď to na portály eTREND alebo aj na ďalľích stránkach. Dostávali primitívne úlohy typu, spýtaj sa 20 ľudí v tvojom okolí či by si od teba nechali poradiť, zostav svoj plán čo by si chcel dosiahnuť za 5 rokov a prečítaj si knihu Kam sa podel môj syr ... alebo niečo podobné , samozrejme to ten kamarát nečítal v danej spoločnosti to nepovažovali za problém
Čo sa týka daľšieho vzdelávania, vždy sa jednalo o materiály ktoré su volne dostupné na internete , takže stále nevidím dôvod načo by som preboha potreboval radu takéhoto poradcu.
V podstate jediné čo vie je vypracovanie niečoho čomu hovoria "finančná analýza" , jednoducho povedané na stretnutí z vás vytiahne všetky potrebné informácie, vloží ich do predtlačeného formuláru a nasledne vám nanúti najlepšie riešenia pre vaše financie. Na otázku prečo je práve toto najlepšie riešenie odpovedať nevedel ani v jednom prípade, jednoducho toto je najlepšie riešenie pre Vás , mi ako odpoveď musela stačit. Tu sa treba len pousmiať a pouvažovať nad objektívnosťou týchto rád, keď vám niekto núti bez vysvetlenia dôvodu produkty istých stále dookola opakujúcich sa spoločnosti:)
Takže záver?
Človek , ktorý ledva zmaturoval na strednej odbornej škole, ani z daľeka nie z ekonomických zameraním sa za 3 mesiace stal finančným poradcom , ktorému mám zveriť svoje financie a spoľahnúť sa na jeho rady? Keď jediné čo dokážu je vyplnenie nejakej analýzy, a ponuknutie produktov, ktoré sú podľa nich alebo skôr pre nich najvýhodnejšie.
Pre mňa je spoločnosť OVB len liahňou na ľudí, ktorí behajú po svete a kŕimia v dnešnej dobe už obrovskú pyramídu nič viac nič menej, ak príjmajú všetkých nových "poradcov" ako v tomto prípade , tak vážne obdivujem ľudí ktorý si od nich nechajú poradiť, pretože tak v mnohých prípadoch riskujú svoje financie.
Toľko moja osobná skúsenosť s OVB...
-
baccardi42
Light Expert
Nuz...ale pekne si sa odbavil...pff napísal:priznám sa nečítal som celé toto vlákno ale iba prvé 4 stránky, dočítam to v najbližších hodinách, ale musím sa vyjadriť aj ja k tejto téme a podeliť sa zo skúsenosťami.
Tak úvod:
Mám kamaráta, ktorý po tom čo nemohol zohnať zamestnanie dal svoj ......