Napätie v USB

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
feejay
Novice
Novice

Napätie v USB

Príspevok od používateľa feejay »

Zdravim. Mam takyto problem. Mam dva notebooky a jeden stolny PC. Obcas potrebujem nabijat telefon, pripadne MP3 prehravac pomocou USB portu v pocitaci (ak nemam prave poruke el. zasuvku). Ak tieto zariadenia nabijam cez notebooky, nikdy sa nenabiju, resp. nabijanie trva neumerne dlho a vysledok aj tak nie je 100% nabitie. Ak telefon aj prehravac zapojim do usb na stolnom pocitaci, behom hodinky je vsetko nabite ako ma byt.. ci telefon, alebo prehravac.. mam to chapat tak, ze v notebooku ma USB port mensie "napätie" ?? Obidva notebooky su nove. Dakujem.
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Skôr by som povedal že je tam nižší eletkrický prúd [A], ako napätie [V]. Čiže nižší náboj. Napätie by malo byť nemenné aj na PC aj na notebookoch, ale prúd môže byť odlišný. To máš to isté ako keď máš v zdroji na PC povedzme 12 Voltovú vetvu a niektorý zdroj ju má 10-18 Ampérovú a niektorý 20-3x Ampérovú. Majú rovnaké napätie, ale odlišný prúd a tá vetva s nižším prúdom dodáva menej štavy tomu ktorému zariadeniu. Nie som elektrikár, ale toto mi hovorí môj laický rozum. Nech sa však vyjadrí niekto kto sa do toho rozumie :)
3PO
Medium Professional
Medium Professional

nie

Príspevok od používateľa 3PO »

niektore notebooky nepodporuju nabijanie cez usb ani v pripade ze su pripojene na zdroj el. energie. mozno je to voj pripad
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

napísal že mu ho z časti nabije, takže to asi nebude problém, či?
3PO
Medium Professional
Medium Professional

hmm

Príspevok od používateľa 3PO »

pardon prehliadol som. dnes som nejako mimo. potom moze byt problem bud v dodavanom prude v usb (max je tusim pol ampera) alebo nejake "mudre" nastavenie vyrobcu koli setreniu baterie. neviem skus pozriet na stranke vyrobcu ci sa to tam vo fore neriesilo
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Teraz som googlil. Takže na klasickom stolnom USB hube/porte je 1-2 A, na notebookových je 0.5-1 a na mini USB je 0.5 a menej. Ale sú to len útržky z fór, neveim nájisť žiadnu hmatateľnú špecifikáciu :/. Každopádne toto by mohlo vysvetlovať Tvoj problém.

Teraz viac k téme. Na mojom PC rozbehnem môj externý 320 GB 2,5" passport a na notebooku nie. Ten istý problém. Moc malý prúd.
robeno
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa robeno »

ja som mal podobny problem s externym hdd na notebooku. vyriesilo sa to kablom, ktory bol 2x usb a mal jeden konektor do PC
Prílohy
31780bigfr.jpg
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

kazdy USB port v notebooku alebo PC ma
5V a cca 500mA

preto ti napr.2x USB pomohlo
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

bb5unlock,robeno-To ze si robeno kupil rozdvojku na USB,urcite neriesi problem autora tejto temy.Aj ak zapojis nejaku USB rozdvojku,tak prudovo zatazujes stale len jeden slot :idea:
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

A ja si myslim ze 5+5=10 a nemylim sa ;-).Vsak toto je bezne riesenie co sa tyka mobilnych modemov a podobnych hraciek ze sa do pc zapoji dvojity kabel a tak bere stavu z dvoch portov usb do jedneho zariadenia
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

robeno napísal:ja som mal podobny problem s externym hdd na notebooku. vyriesilo sa to kablom, ktory bol 2x usb a mal jeden konektor do PC
No jo,ibaze to co opisuje on,je opacna vec,ktoru spominas ty...
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

dudo02 napísal:bb5unlock,robeno-To ze si robeno kupil rozdvojku na USB,urcite neriesi problem autora tejto temy.Aj ak zapojis nejaku USB rozdvojku,tak prudovo zatazujes stale len jeden slot :idea:
@Dieg0 5V+5V=10V urcite nie je pravda

sucasnym zapojenim napajania z 2x USB portov ziskas stale rovnake napatie 5V ale prud budes mat 2x500mA!!
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

a co to je za book lebo ja mam toshibu satelite a a ta nabija v pohode lenze toshiby tam tusim sade prasakju usb ktore nabija aj ked notebook nefici teda malo by podla manualu neskusal som
a k tym eHDD tak pokial je tusim kapacita viac ako 60gb tak vtedy potrebuje vyssi prud
Napísať odpoveď