Napätie v USB
Napätie v USB
Zdravim. Mam takyto problem. Mam dva notebooky a jeden stolny PC. Obcas potrebujem nabijat telefon, pripadne MP3 prehravac pomocou USB portu v pocitaci (ak nemam prave poruke el. zasuvku). Ak tieto zariadenia nabijam cez notebooky, nikdy sa nenabiju, resp. nabijanie trva neumerne dlho a vysledok aj tak nie je 100% nabitie. Ak telefon aj prehravac zapojim do usb na stolnom pocitaci, behom hodinky je vsetko nabite ako ma byt.. ci telefon, alebo prehravac.. mam to chapat tak, ze v notebooku ma USB port mensie "napätie" ?? Obidva notebooky su nove. Dakujem.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Skôr by som povedal že je tam nižší eletkrický prúd [A], ako napätie [V]. Čiže nižší náboj. Napätie by malo byť nemenné aj na PC aj na notebookoch, ale prúd môže byť odlišný. To máš to isté ako keď máš v zdroji na PC povedzme 12 Voltovú vetvu a niektorý zdroj ju má 10-18 Ampérovú a niektorý 20-3x Ampérovú. Majú rovnaké napätie, ale odlišný prúd a tá vetva s nižším prúdom dodáva menej štavy tomu ktorému zariadeniu. Nie som elektrikár, ale toto mi hovorí môj laický rozum. Nech sa však vyjadrí niekto kto sa do toho rozumie 
hmm
pardon prehliadol som. dnes som nejako mimo. potom moze byt problem bud v dodavanom prude v usb (max je tusim pol ampera) alebo nejake "mudre" nastavenie vyrobcu koli setreniu baterie. neviem skus pozriet na stranke vyrobcu ci sa to tam vo fore neriesilo
-
uplink
VIP
Teraz som googlil. Takže na klasickom stolnom USB hube/porte je 1-2 A, na notebookových je 0.5-1 a na mini USB je 0.5 a menej. Ale sú to len útržky z fór, neveim nájisť žiadnu hmatateľnú špecifikáciu
. Každopádne toto by mohlo vysvetlovať Tvoj problém.
Teraz viac k téme. Na mojom PC rozbehnem môj externý 320 GB 2,5" passport a na notebooku nie. Ten istý problém. Moc malý prúd.
Teraz viac k téme. Na mojom PC rozbehnem môj externý 320 GB 2,5" passport a na notebooku nie. Ten istý problém. Moc malý prúd.
-
bb5unlock
Light Professional
@Dieg0 5V+5V=10V urcite nie je pravdadudo02 napísal:bb5unlock,robeno-To ze si robeno kupil rozdvojku na USB,urcite neriesi problem autora tejto temy.Aj ak zapojis nejaku USB rozdvojku,tak prudovo zatazujes stale len jeden slot
sucasnym zapojenim napajania z 2x USB portov ziskas stale rovnake napatie 5V ale prud budes mat 2x500mA!!