Pošli mi nejaký prípad, čo sa stal, alebo nejaké informácie.
Ja nemám dobré skúsenosti s takýmito vecami.
Mal som jeden problém ( resp. aj mám ) a keď som bol menší, navštívili sme takého, ako to ja nazývam, šarlatána.
Pravdou je, že ten človek dokázal nejako cez ruky a pohyb svalov cítiť, či sa napríklad sústredím nato, čo mi hovorí. Keď som ho prestal vnímať a len pozeral do okna, hneď ma upozornil ( držal ma za ruky ).
Faktom však zostáva, že po skončení "terapie" som mal pocit, že mi fakt pomohol, ale nakoniec sa "to" vrátilo, vlastne aj celkom rýchlo, bol to iba placebo efekt ( častý jav u týchto liečiteľov ).
Ja som proste veril, že mi pomôže a to ovplyvnilo ten môj krátkodobý stav. Čiže opäť sa vraciame k tomu že silná viera v niečo dokáže robiť veľké veci.
V rámci skúmania poznania
Potom zreferujem.
Teraz naozaj neviem ako to myslíš.Zázraky v Biblii - preto som ti aj napísal, aby si ak neuznávaš zázraky v nej opísané vysvetlil aspoň tie ostatné, ktoré som uviedol - tak sa z toho nevytáčaj
Biblické zázraky ti nevysvetlím, lebo to sa proste nedá.
No vznikali neskoršie, ale to je nepodstatné.evanjeliá vznikali cca 40 a viac nášho letopočtu
Vplyv gréckej kultúry tam je jasná, však to je nepopierateľné.
V jednej knihe sa dokonca píše : Jánovo evanjelium je idealizovaný obraz založený na gréckych špekulatívnych predstavách - to pripúšťajú aj cirkevní bádatelia.
nauraa :
neviem, co konkretne mysli hughito tou greckou mytologiou
http://www.hojko.com/post1294840.html?h ... t=#1294840
jax90 : Ja by som nechcel popierať, že niektorí ľudia majú nejaké zvláštne liečebné ( ale aj neliečebné) schopnosti, ktoré nie sú ešte dobre preskúmané a zdokumentované. Ale určite by som to nenazýval zázrakom.