Zacinam s programovanim (C++) ?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a kto tu spomínal C#? On sa pýta na c++ a trochu sa tu spomenul pascal. To že začneš iba tak z ničoho písať o niečom inom (prípadne si dodatočne dohladáš niečo iné aby platilo to čo si napísal predtým) ma nezaujíma :)
pipiak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

c#

Príspevok od používateľa pipiak »

Je jasne ze sa bavime o c# ,kedze si reagoval na moj prispevok o c#. A to ze ty ti si to dodatocne nevyhladal a len tak zacal prudit ,to je tvoj problem a nie moj. :P
DavisJ666
Expert
Expert

Príspevok od používateľa DavisJ666 »

Ale teraz ako ?? Pisali ze treba k tomu Algoritmy - mal by som s tim zacat ? A potom prejst na pascala ? A volny cas mam po skole (od pol druhej do jedenastej).

//Audiotrack - Diky za radu.Tak sa zajtra do toho pustim.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

DavisJ666 napísal:Ale teraz ako ?? Pisali ze treba k tomu Algoritmy - mal by som s tim zacat ? A potom prejst na pascala ? A volny cas mam po skole (od pol druhej do jedenastej).
zo začiatku sa zaobídeš bez poznania základných algoritmov, stačí aby si niečo jednoduché dokázal vymyslieť sám. Nauč sa základne konštrukcie (cykly s určitým a neurčitým počtom iterácii, podmienky) a základné funkcie a uvidíš či ťa to chytí alebo nie
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Cital si co som sem poslal tych 6 linkov? Urcite tam bolo pomenute, ze co a ako.
Algoritmy sa naucis tym, ze sa ich naucis zapisovat v nejakom jazyku. Mozes si kludne stiahnut Robot Karol :lol: ale to ti bude dost na nic asi. Nauc sa pascal. Tam sa naucis zaklady programovania - teda dodrziavanie syntaxe, algorytmizacia, praca s premennymi, zakladne konstrukcie atd...
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

pipiak tiez si myslim, ze by si si mal uprestnit pojmy, hlavne rozdiely modzi jazykom, kompilatorom a dev.prostredim. Konecne si mozem povedat, ze suhlasim s audiotrackom a pises tu hluposti. S tym microsoftom to je otazne, kedze za Windows a MVS vysolis ine love. Microsoft poskytuje mnoho veci zadarmo k tomu, co si kupis :D. Ja viem, ze ako windowsaci musite hned pisat, ked je nieco zadormo, my UNIXACI sme zvyknuty :). Keby microsoft pytal peniaze za C# za to ze mozes robit vyvoj pre ich system, za ktory navyse zacvakas, tak na take nieco som ani nepomyslel :DDD, skaratka nikdo by v tom nekodil, ked tu je C++ a Java. C# je dobry jazyk, ale nikdy ho asi nepouzijem, len preto ze je maximlane nemultiplatformovy :) a mimo windows komplexne nepouzitelny ako aj DirecX, aj preto sa DiretX mimo herneho priemyslu takmer nepouziva a prefuruje OpenGL :).
pipiak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Opengl

To klames sam seba s tym opengl alebo ako?!

V tej multiplatformovanosti mas zaiste pravdu a takisto v tom plateni za OS. Avsak tu sa bavime o zacinajucom programatorovi ,kt zaujimaju poplatky za developerske nastroje ,pripadne poplatky spolocnosti,kt tu nie su. A kedze vacsia populacie ,pre kt ON bude tvorit pouziva Win ,tak sa nemusi trapit ani multiplatformovostou.

BTW ked uz si taky unixak ,existuje port pre net framework do linuxu = MONO
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Opengl

pipiak napísal:... Avsak tu sa bavime o zacinajucom programatorovi ,kt zaujimaju poplatky za developerske nastroje ...
1) začínajúci programátor nebude predávať programy (lebo je amatér a nikto nechce kupovať od amatéra) a takmer každý editor ponúka možnosť free užívania pre nekomerčné využívanie
2) nenapadá ma jediný jazyk ku ktorému by neexistoval free editor (aj pre komerčné využitie). Možno má menej funkcii, ale bavíme sa o začínajúcom programátorovi. (v krajnom prípade nemusím mať ani špecializovaný editor, klúčovým je tu kompilátor prípadne interpreter v závislosti od jazyka)
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Opengl

pipiak napísal:To klames sam seba s tym opengl alebo ako?!

V tej multiplatformovanosti mas zaiste pravdu a takisto v tom plateni za OS. Avsak tu sa bavime o zacinajucom programatorovi ,kt zaujimaju poplatky za developerske nastroje ,pripadne poplatky spolocnosti,kt tu nie su. A kedze vacsia populacie ,pre kt ON bude tvorit pouziva Win ,tak sa nemusi trapit ani multiplatformovostou.

BTW ked uz si taky unixak ,existuje port pre net framework do linuxu = MONO
Tvojej vete o OpenGL som nepochopil, vysvetli :), ale profi v tom pracujem a troska ma aj platia za to, tak to viem dobre porovnat, bodka :).

Viem ze C# sa da pouzit v linuxe, preto som pisal takmer :), ale nepoznam vela ludi, ktory by to vyuzivali

Windows sa pouziva viac na personal PC, ved linux je free, nema na milionove reklamy :), ale vyvoj sa robi hlavne v linuxoch, linux je vsede inde, kde ho ani necakas a postupne zacina mat popularitu aj u beznych stolovych PC.
pipiak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

opengl

Opengl som spominal preto ,ze je to nieco uzasne co bolo ,ale bohuzial zaspalo dobu. Nevravim,ze to nebola revolucna vec, no v hernom priemysle ked si ho nestastne spomenul taha bohuzial za spatny koniec.

A ano opat raz je treba platit za DX9,10,11 ,kt vyvoj neuticha ,takisto ako vyvoj novych a novych next-gen enginov.

Len tak pre zaujimavost tu je nejaky list dx10 hier:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ga ... ased_games

Ale to sme uz asi riadne off topic, takze ja koncim, autorovi temy som moj nazor poskytol.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

zaspalo dobu? no sarac tiez koncim, lebo nemienim o tom debatovat s niekym, kto pozna Direct3D, len z toho, ze v tom je robena jeho hra :DDD. Lebo obe su len rozhrania, ktore pristupuju k rovnakemu hardweru a dokazu dosiahnut identicke veci, ide o to co dokaze tvoja grafic. karta, OpenGL a Drect3D je pristup k tomu. Tam ide uplne o nieco ine preco je ktora implementacia kde pouzita. Takze neporovnavaj nieco comu sa nerozumies. Grafika nie su len hry :), direct ma mozno vyhodu, ze sa snazi viac nahradzat softverovo, veci nepodporovane hardwerom a GL je robene cez vynimky, ale vsetky novinky v oblasti grafiky su okamzite podporovane v OpenGL aj Direct3D, napriklad najnovsie prichadza Geometry Shader. Mno jj riadne sa to zvrhlo :).
Precitaj si toto, je to pomerne obiektivny clanok, sice starsi :)..
http://www.root.cz/clanky/opengl-a-direct3d-3/
3PO
Medium Professional
Medium Professional

dakujem

Príspevok od používateľa 3PO »

dakujem za upresnenie co sa tyka Lazauru. A C++ to je fajn. len sa vyhni C#.
Napísať odpoveď