SE T28
Najlepši mobil,aky zatial poznam.
Ak by si skusil niekedy tu SW klavesnicu na iPhone tak by si mozno zmenil nazor. Ale nebudem ta presviedcat o pravde pretoze to dopadne tak, ze ty si nepripustis na N900 a budes sa ho zastavat pricom je to tak ako si pisal vyssie o zvyku.wladas napísal:@seth82
je to aj tablet aj telefon preto je aj zaradiny do rebricka na mobilmania.cz
a nehovorim ze je najmensi ale rozhodne neni velky...od iPhonu dokonca mensi ale troska hrupsi predsa ma qwerty ktore tak bajny iphone nema
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
wladas: ja ti to neberiem a nemám dôvod niekoho odsudzovať kvôli nejakému krámu.
karma darca: vďaka, že si sa podpísal, šlo to aj slušnejšie - nie, o iPhone písať neprestanem, mimochodom, mám tu vyše 2000 príspevkov a ver, že väčšina z nich nie je v tejto téme
http://gigaom.com/2009/10/19/nokia-n900/
karma darca: vďaka, že si sa podpísal, šlo to aj slušnejšie - nie, o iPhone písať neprestanem, mimochodom, mám tu vyše 2000 príspevkov a ver, že väčšina z nich nie je v tejto téme
http://gigaom.com/2009/10/19/nokia-n900/
Je to N900 keby ste nevideli a este teda pár mobilov. cca 44 mobilov.(zdroj mobilmania.cz)Stopa napísal:neviem o ziadnom mobile na trhu ktory by sa aspon priblizil po HW+SW stranke ku iPhonu
aj keby som mal neobmedzene financie tak si vyberiem prave ten.... i ked Sectera edge na pomachrovanie by sa tiez hodila
dovolim si ich porovnať:
iphone -- n900
procesor: Cortex-A8 600 MHz -- Cortex-A8 600 MHz
paměť: 32 000 MB -- 32 000 MB
grafický čip: PowerVR SGX -- PowerVR SGX
paměťová karta: nie -- microSDHC
ram: 256 MB -- 1GB(nebudem vysvetlovat)
rozlišení displeje:320 × 480 -- 480 × 800
gprs: třída 10 (4/2) -- třída 32 (5/3)
edge: třída 10 (4/2) -- třída 32 (5/3)
HSDPA: 7,2 Mb/s -- 10,2 Mb/s
HSUPA: nie -- 2 Mb/s
infraport: nie -- ano (nie som si istý)
kapacita baterie: Li-Pol, 1 219 mAh -- Li-Ion, 1 320 mAh
foťak: 3 Mpx -- 5 Mpx
video: 640 × 480 -- 800 × 480
blesk: nie -- dvoudiodový
fm radio: nie -- ano
stereoreproduktory:nie -- ano
multitasking: nie -- ano
mms : ano -- nie
operační systém: iPhone OS 3.0 -- MAEMO 5
rozměry a hmotnost:116×62×12mm,135g -- 111×60×18mm,181g
QWERTY: nie -- ano
Kompas: ano -- ?
no nebudem zasa všetko písat, ked som niečo podstatné zabudol kludne napíšte.
Takže myslím že je to jasné.
Čo sa týka prehliadača internetu N 900 zobrazí všetko, Iphone to mal v reklame že zobrazí všetko a skončil vo veľkej británií na sude za podvod.
Čo sa týka SW tretích strán tak je jasné že lepšie je na tom iphone, kedže
maemo 5 ešte nie je v predaji. Ale na taký symbian alebo WM je ovela
viac aplikácií a navigácií a.....
Ale samozrejme napíšete že blesk, rádio, qwerty, stereo, infraport, kartu,
lepšie rozlíšenie dyspleja a silnejšie parametre nepotrebujete. Ele toto sa nedá vyriešit, jedine že si zoberete šrobovák a neako si to tam dáte
Na n 900 sa režim obrazovky vyrieši neakou aplikáciou ako napr. bolo na symbian rotate me alebo pod. MMS pojdu tiež. Kompas ak tam nebude
je to škoda. Ešte my vadi že su dodávané sluchátka bez tlačítok, je tam
len mikrofon.
Som myslel že v tejto téme ide o najlepší nie najoblubenejší telefon. To je už iná vec. Iphone bude mať strašne dobrý marketing ked sa im darí toto predávať za taku cenu. Klobúk dole.
aky je rozdiel medzi naoblubenejsim a najlepsim?
seriozne sa pytam, nedava to zmysel, tak hadam oblubeny telefon bude pre mna subjektivne najlepsi, nie?
a iPhone nie je pre teba, iphone je pre ludi, ktorych nedokaze obalamutit par ciseliek, iphone je pre tych, co chcu skutocne vysledky (NIE slubovane)
a to je dovod preco sa presadil iphone, marketing ludi len priviedol ku neznamej spolocnosti apple
dovody samozrejme nejdem vypisovat, uz ma to nebavi a navyse je to zbytocne, clovek co si vyberie mobil iba podla specifikacii a DUFA v buduce zlepsenie je bez pardonu idiot (nemusi to byt myslene na teba, ale zatial si ma nepresvedcil o opaku), uvitam K- ale za tymto nazorom si stojim
PS: 1GB RAM nokia nema, odporucam nastudovat rozdiel medzi SWAP a RAM
a iPhone nie je pre teba, iphone je pre ludi, ktorych nedokaze obalamutit par ciseliek, iphone je pre tych, co chcu skutocne vysledky (NIE slubovane)
a to je dovod preco sa presadil iphone, marketing ludi len priviedol ku neznamej spolocnosti apple
dovody samozrejme nejdem vypisovat, uz ma to nebavi a navyse je to zbytocne, clovek co si vyberie mobil iba podla specifikacii a DUFA v buduce zlepsenie je bez pardonu idiot (nemusi to byt myslene na teba, ale zatial si ma nepresvedcil o opaku), uvitam K- ale za tymto nazorom si stojim
-
Reanimated
Medium Expert
Pre mna by bol oblubený telefon napríklad vertu alebo pod.., ale neni najlepší čo sa týka funkcíí atd. (xp phone, ale to je už poriadne kladivo ale parametrami sa na to ani n900 nechyta)Stopa napísal:aky je rozdiel medzi naoblubenejsim a najlepsim?seriozne sa pytam, nedava to zmysel, tak hadam oblubeny telefon bude pre mna subjektivne najlepsi, nie?
Predpokladam že aj comp si nevyberaš podľa parametrov. (asi podľa dizajnu)
To neni pár čísličiek to su konkrétne veci ktoré iphone chýbajú nebudem sa opakovať. (to iphone obalamutoval ludi zo svojimi funkciami čo sa týka prehliadača a skončil na sude)
Čo sa týka lepšej buducnosti Iphonu sa tam nedá dat infra, radio, lepší fotak, kamera, stereo atd. Ale N900 sa sowtvér nájde.
1 gb ram má, odporucam preštudovať rozdiel využívania systému n900 swat a ram http://mynokiablog.com/2009/09/30/huge- ... mbian-com/
Ale nejde len o N900 je viac mobilov ktoré su teda HW+SW lepšie
Už my to prípomína scénu s filmu múmia ked všetci išli ulicou a kričali imhothep a vy kričíte iphone.
-
DeFeAt
Medium Professional
Anderso preco si vyberas len veci na kt. je az trapne odpovedat?
preco nespomenies procesor, pamätove karty, ram..?
naokraj k tomu fotaku, optika carl zeiss..
najhorsie je na tom to, ze vlastnici iphonu tu idu pisat najlepsie veci na svete, kedze si myslia ze su s tym telefonom cool, aj ked fakt nevidim dovod preco by si to mal niekto mysliet (kupovat si preto telefon???)
preco nespomenies procesor, pamätove karty, ram..?
naokraj k tomu fotaku, optika carl zeiss..
najhorsie je na tom to, ze vlastnici iphonu tu idu pisat najlepsie veci na svete, kedze si myslia ze su s tym telefonom cool, aj ked fakt nevidim dovod preco by si to mal niekto mysliet (kupovat si preto telefon???)
vedel som že to takto dopadne a nebude žiadna debata. Tak napríklad rádio používam na počúvanie správ, infra používam na dialkové ovládanie atd... Za swat sa ospravedlnujem ale to neni podstatné.
A andreso zabudol si dodat že blesk,stereo lepší dysplej a kartu tiež nepotrebuješ.
Ale v podstate som odpovedal na dotaz že iphone je najlepší čo sa týka HW čo su papierové parametre. A to že N900 je na tom najlepšie je fakt. Som nereagoval na subjedktívne hodnotenie "najlepšieho mobilu"
Rozdiel medzi nami je že ja som pomenoval na oboch stranách klady a zápory. A vy len klady,klady,klady a klady, zápory si nepriznáte aj keby bol dysplej iphonu čiernobiely, a človeka čo s vami nesuhlasi označite za idiota. Tak kto je potom idiot?
Inač n 900 už ide aj vo vertikalnej polohe. Treba to ale asi trochu upraviť. (už je na obzore lepšia buducnosť)
http://www.mynokia.cz/maemo/maemo-syste ... -moznosti/
už upravit len mms
A andreso zabudol si dodat že blesk,stereo lepší dysplej a kartu tiež nepotrebuješ.
Ale v podstate som odpovedal na dotaz že iphone je najlepší čo sa týka HW čo su papierové parametre. A to že N900 je na tom najlepšie je fakt. Som nereagoval na subjedktívne hodnotenie "najlepšieho mobilu"
Rozdiel medzi nami je že ja som pomenoval na oboch stranách klady a zápory. A vy len klady,klady,klady a klady, zápory si nepriznáte aj keby bol dysplej iphonu čiernobiely, a človeka čo s vami nesuhlasi označite za idiota. Tak kto je potom idiot?
Inač n 900 už ide aj vo vertikalnej polohe. Treba to ale asi trochu upraviť. (už je na obzore lepšia buducnosť)
http://www.mynokia.cz/maemo/maemo-syste ... -moznosti/
už upravit len mms
ano, v reklame na iphone to prehnali, ale tym 60% mobilnych pouzivatelov internetu to nevadi
a mam ti povedat svoj nazor? ano, flash sa hodi na streaming videa, ale to sa snazia riesit, vimeo posiela *.mp4 video cez HTTP, silverlight ho nasleduje a podla mna to vyzera na standartizovanie online videi
//edit: aby som nekrivdil susedom cechom, napriklad zive.cz svoje podcasty tiez zacali posielat ako mp4
na vsetko ostatne je nanic, je to iba zrut baterie a v 99% pripadov ide o reklamu
mimochodom ten clanok nevyvratil nic z toho co som povedal, tych zvysnych 700MB proste nie je RAM, je to obycajny linuxacky swap
a aj ked je mile ho mat, k vykonu 1GB ramky sa to logicky nema sancu dostat
a k tomu infraku, radiu atd... pravda...
lenze: 1) iphone je urceny na non-stop pripojenie k internetu, takze na takom play.cz si mozes pocuvat do zblbnutia a vraj to funguje bezproblemovo aj na EDGE, nie je to jednoduche riesenie, ale vzdy lepsie ako sluby nokie
2) naco infrak? iphonom otvorim auto (zipcar a niektore novsie mercedesy), mozem ovladat itunes, viacere high end stereo supravy a taktiez vacsinu multimedialnych centier (momentalne ma napada Boxee a Apple TV) a nesmiem zabudnut na nespocetny podporu ipod/iphone dockov
obzvlast pri tom poslednom vyzeraju tie tvoje stereo repraky na nokii az vtipne
i ked chapem, pri pocuvani rytmusa v autobuse sa to hodi
a ku tomu "software sa najde", tak ked ho najdes vtedy sa ozvi, iphonisti tiez nemachrovali, ze maju Cut, copy & paste aj ked este nebol FW 3.0 na svete
plati to aj na tvoj portrait mod, je to len v oblasti slubov a teraz taka funkcia neexistuje, koniec debaty
ad klady, klady, klady: jasne, ze nejdem pisat nedostatky, mam hned 2 dovody
1: tie nedostatky su vacsinou dost male, nepodstatne, alebo ich developeri dokazali obist
2: kazdy kto vie aspon nieco o iphone ich pozna (resp o nich nieco tusi, ale nevenuje im pozornost, kedze sa ho netykaju), ten kto ho videl len z rychliku o nich ani len netusi a potom prehlasuje na forach aky je to smejd (si az ukazkovy priklad)
napoveda: ani jedna z tych chyb sa netyka vykonu, vsak na 400mhz CPU a 128 RAM funguje napriklad toto alebo toto
vsimni si, ze davam uz existujuce hry, nepostujem tu tie ktore su este len vo vyvoji
//edit: aby som nekrivdil susedom cechom, napriklad zive.cz svoje podcasty tiez zacali posielat ako mp4
na vsetko ostatne je nanic, je to iba zrut baterie a v 99% pripadov ide o reklamu
mimochodom ten clanok nevyvratil nic z toho co som povedal, tych zvysnych 700MB proste nie je RAM, je to obycajny linuxacky swap
a aj ked je mile ho mat, k vykonu 1GB ramky sa to logicky nema sancu dostat
a k tomu infraku, radiu atd... pravda...
lenze: 1) iphone je urceny na non-stop pripojenie k internetu, takze na takom play.cz si mozes pocuvat do zblbnutia a vraj to funguje bezproblemovo aj na EDGE, nie je to jednoduche riesenie, ale vzdy lepsie ako sluby nokie
2) naco infrak? iphonom otvorim auto (zipcar a niektore novsie mercedesy), mozem ovladat itunes, viacere high end stereo supravy a taktiez vacsinu multimedialnych centier (momentalne ma napada Boxee a Apple TV) a nesmiem zabudnut na nespocetny podporu ipod/iphone dockov
obzvlast pri tom poslednom vyzeraju tie tvoje stereo repraky na nokii az vtipne
a ku tomu "software sa najde", tak ked ho najdes vtedy sa ozvi, iphonisti tiez nemachrovali, ze maju Cut, copy & paste aj ked este nebol FW 3.0 na svete
plati to aj na tvoj portrait mod, je to len v oblasti slubov a teraz taka funkcia neexistuje, koniec debaty
ad klady, klady, klady: jasne, ze nejdem pisat nedostatky, mam hned 2 dovody
1: tie nedostatky su vacsinou dost male, nepodstatne, alebo ich developeri dokazali obist
2: kazdy kto vie aspon nieco o iphone ich pozna (resp o nich nieco tusi, ale nevenuje im pozornost, kedze sa ho netykaju), ten kto ho videl len z rychliku o nich ani len netusi a potom prehlasuje na forach aky je to smejd (si az ukazkovy priklad)
napoveda: ani jedna z tych chyb sa netyka vykonu, vsak na 400mhz CPU a 128 RAM funguje napriklad toto alebo toto
vsimni si, ze davam uz existujuce hry, nepostujem tu tie ktore su este len vo vyvoji
Ktomu možem povedať že aj MMS sa dajú posielať cez internet. O výkone som nič nehovoril, ide o príslušenstvo zabudované v mobile,alebo ako to mam povedať. Myslíš že na druhé telefóny sa repráky nedajú pripojiť? A zdruhymi telefonmi sa cez bluetooth neda všeličo ovládať (pred 4 rokmi som este z n73 ovládal celý windows čiže aj itunes, lebo mobil služil ako myš) Ale načo by som mínal dáta na internet ked mam v mobile radio, a tak by som ti mohol dalej a dalej odpovedať. Z rýchlika som ho nevidel 3GS som mal mesiac a pol a pred 2 týždnami som ho predal, s tým že si kupim N900, ale tá meska už 2 mesiace, tiež ma s....Na horizontalny režim N900 som poslal hore link. Jasne že sa niektoré veci dajú nahradiť inými, ale mne ako som povedal ide o vybavenosť telefónu. Nie čo je potrebné a čo nie (a kuždého je to iné).
Ked idu takéto hry na iphone predstav si čo pojde na n900 povedzme s 3 krát vetším rozlíšením.
Už vas nebudem otravovať svoj názor som povedal.
Ked idu takéto hry na iphone predstav si čo pojde na n900 povedzme s 3 krát vetším rozlíšením.
Už vas nebudem otravovať svoj názor som povedal.