Inac OT chalani mate niekto realne skusenosti s obscurou? bo by som si chcel nieco vyrobit a otestovat pofotit na fotopapier. ze ci mate dake navody
//autoeditácia príspevku ( 07 Dec 2009, 22:02 )
a btw chlapec uz si stvrty z hojka na ephote. aky mas nick? by som si rad ak mozem kukol dake tvoje fotky... moje cvaky (nazyvam to cvaky a nie fotky pod nickom jeremy)
//autoeditácia príspevku ( 07 Dec 2009, 22:09 )
a co sa tyka pentaxov mam pocit ze boli velmi kvalitne kinofilmy mal som moznost s jednym fotit ale co sa tyka digitalov nic moc
Jeremy napísal:Inac OT chalani mate niekto realne skusenosti s obscurou? bo by som si chcel nieco vyrobit a otestovat pofotit na fotopapier. ze ci mate dake navody
//autoeditácia príspevku ( 07 Dec 2009, 22:02 )
a btw chlapec uz si stvrty z hojka na ephote. aky mas nick? by som si rad ak mozem kukol dake tvoje fotky... moje cvaky (nazyvam to cvaky a nie fotky pod nickom jeremy)
//autoeditácia príspevku ( 07 Dec 2009, 22:09 )
a co sa tyka pentaxov mam pocit ze boli velmi kvalitne kinofilmy mal som moznost s jednym fotit ale co sa tyka digitalov nic moc
Na ephote som registorvany, ale len preto lebo som tam tam dal inzerat na objektiv.
Zasadne tam neprispievam lebo podla mna 90% ludi tam su blbci co sa hraju na profikov co zjedli svet...
Moje fotky si uz urcite niekde videl, Novy Cas(naposledy dnes), Plus 1 den, Plus 7 Dni, a vela inych... Bohuzial na vacsinu mojich fotiek som zmluvne zaviazany ze ich nemozem dalej nikde poskytovat ani uverejnovat...
Je to zlozite vybavit si povolenie ako fotograf na nejaku akciu, ako koncert, sportove podujatie a podobne? Ako je moi jasne, ze za teba to spravi tvoj zamestnavatel, ale ako to prebieha?
No ok, ale zase to je iba cez nejaku spolocnost, no myslim keby som isiel sam za seba a chcem fotit na nejakej akcii, koncerte, alebo na zapase...ako sa to vybavuje? Je to drahe?
ja ti davam moznost iba vybavit to ako to viem ja.. zober si to takto, nikto ta nepusti fotit koncert, akciu resp nic pokial tam nemas znamych, organizatorov, kamaratov co tam hraju, vystupuju abo hocico. alebo nemas za sebou daky casopis, portal, noviny, atd a to je jedno ci ide o fakultny web, fakultne noviny, alebo regionalny tyzdennik ide o to ze niekto za tebou je
A bavime sa tu teda o tom kto ma co za fotak, ale ake mate stativy? Lebo chcem si nejaky kupit, no az po Vianociach....oplati sa investovat do nieco ako manfrotto?
Lub0$ napísal:A bavime sa tu teda o tom kto ma co za fotak, ale ake mate stativy? Lebo chcem si nejaky kupit, no az po Vianociach....oplati sa investovat do nieco ako manfrotto?
urcite hej, ja si idem po vianociach kupit asi velbon sherpa 200. ine som sice v rukach nemal, ale tento ssa mi zapacil.
Lub0$ napísal:A bavime sa tu teda o tom kto ma co za fotak, ale ake mate stativy? Lebo chcem si nejaky kupit, no az po Vianociach....oplati sa investovat do nieco ako manfrotto?
ziadny resp na nejakej prezentacke som dostal nejaky 5-korunovy zadarmo a na nom som mal fotak asi 5x
Co ale mam, pouzivam a povazujem za praktickejsie je Gorillapad, v batohu nosim standardne 2, velky+maly, velky na fotak, maly na druhy blesk, takto v podstate mozem hocikde hocikedy upevnit fotak, a aj upevnit dalsi blesk podla potreby sceny
No lenze ty fotis skor akcie, ludi atd...tam sa stativ nehodi, kedze musis stale behat kadetade...no myslim si, ze fotenie scenerii, je snad nemozne bez stativu. Fakt zalezi od toho co clovek foti.
Lub0$ napísal:No lenze ty fotis skor akcie, ludi atd...tam sa stativ nehodi, kedze musis stale behat kadetade...no myslim si, ze fotenie scenerii, je snad nemozne bez stativu. Fakt zalezi od toho co clovek foti.
presne ako vravis
ale aj scenerii som uz par fotil, a vtedy mi gorilla bohato vystacila, ale tak moje scenerie vyzeraju zle, verim ze v tom ma kazdy tromfne
ja vlastnim Stativ Velbon DF40, a bola to velmi, velmi velmi velmi zlaa kupa. Je sice lahky, ale umela sroba sa hned posrala a zlomila, rozmyslam ze cez leto kupim nieco lepsie masivnejsie. ale zas aby to nebolo tazke a ostanem asi u velbona rozmyslal som niecco z rady sherpa
chlapec10 napísal:presne ako vravis
ale aj scenerii som uz par fotil, a vtedy mi gorilla bohato vystacila, ale tak moje scenerie vyzeraju zle, verim ze v tom ma kazdy tromfne
Ako si dostal z tej prvej fotky tie farby? Chcem vediet detaily, kedze kazda rada je dobra pre mna teraz...musim sa naucit nejake finticky a techniky