Fotografia - novinky, technika, diskusia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

stilo - pekné fotky, najmä tá druhá. No je zámerne menej ostrá? Či už ma šáli zrak? Je skoro ostrá, no ešte nie úplne...a to mi tam chýba. Možno sa ešte pohrať s kompozíciou? - púpava rastie anizogeotropicky (smerom do hora), tak by aj fotka možno pôsobila prirodzenejšie kratšou stranou dolu... len môj súkromný názor (nie som profifotograf a vyhradzujem si právo na vlastný názor :P )
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

každý názor beriem.. a či to je naschvál neostré?? stačí ak ti odpoviem že som len namieril foťák a cvakol? som úplný amatér a snažím sa pochopiť čo znamenajú všetky tie nastavenia :D ... možno sa časom naučím že ak to chcem tak odfotiť tak musim hento a tamto nastaviť :))
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

stilo - v pohode, ja s mojou krabičkou od mydla neodfotím ani to :P Ja som tiež len prazačiatočník a keď moja priateľka začne kúzliť s digizrkadlovkou, tak len pozerám, že aké nastavenia existujú a čo sa s nimi dá dosiahnuť. To o tom oreze a tom, kde by čo na fotke malo byť som len tak veeeľmi zľahka pričuchnul, keď som je sťahoval nejaké knihy o fotení a z toho, čo mi vraví, keď spolu vonku fotíme... vtedy som za každé ponaučenie veľmi vďačný. Inak ja som skôr len end-user fotiek - upraviť vo photoshope, zoneri, využiť v prezentácii... a cvaknutie momentky krabičkou od mydla :wink:
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

Stoporko napísal:stilo - v pohode, ja s mojou krabičkou od mydla neodfotím ani to :P Ja som tiež len prazačiatočník a keď moja priateľka začne kúzliť s digizrkadlovkou, tak len pozerám, že aké nastavenia existujú a čo sa s nimi dá dosiahnuť. To o tom oreze a tom, kde by čo na fotke malo byť som len tak veeeľmi zľahka pričuchnul, keď som je sťahoval nejaké knihy o fotení a z toho, čo mi vraví, keď spolu vonku fotíme... vtedy som za každé ponaučenie veľmi vďačný. Inak ja som skôr len end-user fotiek - upraviť vo photoshope, zoneri, využiť v prezentácii... a cvaknutie momentky krabičkou od mydla :wink:
teda si stiahol knizky aby si vedel o com frajerka rozprava nie :D

//autoeditácia príspevku ( 07 Dec 2009, 23:15 )
prvy pokus o reklamnu fotku resp produktovku, vytvoril som si kvazy fotobednu doma z krabice a tony bieleho papiera tak sa v tom teraz troska ucim.. nehladte na kompo ani nic ucim sa tk troska v tomto
Prílohy
DSC_0006.jpg
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nechaj ma hadat, je to reklama na paradajky? Alebo na tie srubky? Alebo paradajky s extra vitaminom zelezo?

//autoeditácia príspevku ( 07 Dec 2009, 23:35 )
OK, berte do uvahy to, ze mam zrkadlovku prvy den :oops: Len ma mrzi ta ostrost.

Mam sa dat ostrihat? Az take to je zle? :D Kto ma to vlastne sleduje?
Prílohy
IMG_0203.jpg
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Lub0$ napísal:Nechaj ma hadat, je to reklama na paradajky? Alebo na tie srubky? Alebo paradajky s extra vitaminom zelezo?
ved to este nerozmyslaj nad tym co to je bol to iba taka intencia prveho co som mal po ruke.. a aspon ta to donuti rozmyslat :) Jedzte vitaminy budete zdravy :) a silny :D

ale nie v prvom rade mi islo o to vyskusat si to ako bude ta krabicka osvetlovat este ma svoje muchy.. chcem dorobit blezkozvod daky a inak troska nech sa mi neblizka lepiaca tam
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

chlapec: tak potom som tvoje fotky nevidel bulvar moc necitam.. :) skor keby si mal v sme, tyzdni alebo strategiach vedel by som mozno otvojich fotkaC:)
Mal som aj vselikde inde, ale vacsinu tam, je to hlavne preto, lebo bulvar je o fotkach, seriozne printy hlavne o texte, preto pre fotografa je bulvar OVELA zaujmavejsi.
Takisto to je aj tym ze seriozne maju 2,3 full-time fotakov a zvysok, dokonca az vacsinu fotiek beru z agentur. Bulvar zas naopak, maju ovela viac vlastnych fotakov, a z agentur beru minimum(vacsinou len sport a zahranicie)
Lub0$ napísal:No ok, ale zase to je iba cez nejaku spolocnost, no myslim keby som isiel sam za seba a chcem fotit na nejakej akcii, koncerte, alebo na zapase...ako sa to vybavuje? Je to drahe?
Drahe? nie, neplati sa za to. V podstate to ma fungovat tak ze im robis sluzbu lebo ides "reportovat" z podujatia.
Ak nejdes z nejakeho media, tak existuje moznost freelance(na volnej nohe) Vtedy treba mat ale bud meno, referencie alebo znamosti.
Ako je moi jasne, ze za teba to spravi tvoj zamestnavatel, ale ako to prebieha?
Nie tak celkom, kedze som momentalne veduci fotografov pre jeden portal/agenturu tak dost casto to robim ja....
Prebieha to pomerne jednoducho, napis mail v nom mena koho posielas a je to, samozrejme predtym ale priebeha vacsinou medialna podpora na dane podujatie
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Lub0$ napísal: OK, berte do uvahy to, ze mam zrkadlovku prvy den :oops: Len ma mrzi ta ostrost.
ostrost je ok, ibaze si zaostril na nos a nie na oci, ak chces mat vsetko ostre tak clon.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Jo, ber to len ako nejaky nacvik, prvy den s digitalnym sklom, skusal som si full manual, kadejake nastavnia, co a ako...dufam, ze raz sa do toho dostanem...no aku clonu by si pouzil, ked fotis bez blesku, vecer, doma...iba neonka v miestosti, pouzil som 1/20 uzavierku, a f2.8 .....poucte ma, potrebujem to teraz...nech sa tomu vyvarujem nabuduce. Dik :)
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Lub0$ napísal:Jo, ber to len ako nejaky nacvik, prvy den s digitalnym sklom, skusal som si full manual, kadejake nastavnia, co a ako...dufam, ze raz sa do toho dostanem...no aku clonu by si pouzil, ked fotis bez blesku, vecer, doma...iba neonka v miestosti, pouzil som 1/20 uzavierku, a f2.8 .....poucte ma, potrebujem to teraz...nech sa tomu vyvarujem nabuduce. Dik :)
kup si olympus :P
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Cize nie pentax? :D
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Lub0$ napísal:Cize nie pentax? :D
nie, na velku hlbku ostrosti potrebujes bud zaclonit alebo mat mensi cip, ako ma napr. olympus. na toto si pri DSLR budes musiet zvyknut.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No zaclonit do akej mieri? Ved strel, len tak cca...5.6? Viac?
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Lub0$ napísal:No zaclonit do akej mieri? Ved strel, len tak cca...5.6? Viac?
netusim. pozri toto: http://www.digi-foto.sk/zaklady-fotenia ... -podrobne/
skus menit clony a davaj si nahlad hlbky ostrosti.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Lub0$ napísal:Jo, ber to len ako nejaky nacvik, prvy den s digitalnym sklom, skusal som si full manual, kadejake nastavnia, co a ako...dufam, ze raz sa do toho dostanem...no aku clonu by si pouzil, ked fotis bez blesku, vecer, doma...iba neonka v miestosti, pouzil som 1/20 uzavierku, a f2.8 .....poucte ma, potrebujem to teraz...nech sa tomu vyvarujem nabuduce. Dik :)
co sa tyka rozmaznia, take zakladne pravidlo je, ze ake ohisko pouzivas, minimalne taky cas mas pouzit,
Napr ked mas 100mm tak minimalne 1/100 a podobne....
Samozrejme je tam vela faktorov(napr stabilizacia, prax...) ale tymto smerom by si nemal nic pokazit
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

krpeeec v dazdi
Prílohy
danbo is wet
danbo is wet
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Royalflush »

Nadherne. :shock:
Btw, co to je zac ta postavicka?
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

haha,diky
to je Danbo(danboard), kartonovy robot z manga(asi?) komixu Yotsuba&!

google prezradi viac
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

i-cube napísal:krpeeec v dazdi
mas tam jednu chybu mohol si rozsirit zaber nech je postavicka aj v odraze inac krasne
Lacike_11
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

foto

Príspevok od používateľa Lacike_11 »

tu je zopar mojich fotiek + tu mam tiez zopar ale dlho som nedaval nove.. http://www.panoramio.com/user/1216493
Prílohy
5
5
4
4
3 (London)
3 (London)
2
2
1
1
Napísať odpoveď