Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
stilo - pekné fotky, najmä tá druhá. No je zámerne menej ostrá? Či už ma šáli zrak? Je skoro ostrá, no ešte nie úplne...a to mi tam chýba. Možno sa ešte pohrať s kompozíciou? - púpava rastie anizogeotropicky (smerom do hora), tak by aj fotka možno pôsobila prirodzenejšie kratšou stranou dolu... len môj súkromný názor (nie som profifotograf a vyhradzujem si právo na vlastný názor
)
-
Stoporko
VIP
stilo - v pohode, ja s mojou krabičkou od mydla neodfotím ani to
Ja som tiež len prazačiatočník a keď moja priateľka začne kúzliť s digizrkadlovkou, tak len pozerám, že aké nastavenia existujú a čo sa s nimi dá dosiahnuť. To o tom oreze a tom, kde by čo na fotke malo byť som len tak veeeľmi zľahka pričuchnul, keď som je sťahoval nejaké knihy o fotení a z toho, čo mi vraví, keď spolu vonku fotíme... vtedy som za každé ponaučenie veľmi vďačný. Inak ja som skôr len end-user fotiek - upraviť vo photoshope, zoneri, využiť v prezentácii... a cvaknutie momentky krabičkou od mydla 
-
Jeremy
Medium Professional
teda si stiahol knizky aby si vedel o com frajerka rozprava nieStoporko napísal:stilo - v pohode, ja s mojou krabičkou od mydla neodfotím ani toJa som tiež len prazačiatočník a keď moja priateľka začne kúzliť s digizrkadlovkou, tak len pozerám, že aké nastavenia existujú a čo sa s nimi dá dosiahnuť. To o tom oreze a tom, kde by čo na fotke malo byť som len tak veeeľmi zľahka pričuchnul, keď som je sťahoval nejaké knihy o fotení a z toho, čo mi vraví, keď spolu vonku fotíme... vtedy som za každé ponaučenie veľmi vďačný. Inak ja som skôr len end-user fotiek - upraviť vo photoshope, zoneri, využiť v prezentácii... a cvaknutie momentky krabičkou od mydla
//autoeditácia príspevku ( 07 Dec 2009, 23:15 )
prvy pokus o reklamnu fotku resp produktovku, vytvoril som si kvazy fotobednu doma z krabice a tony bieleho papiera tak sa v tom teraz troska ucim.. nehladte na kompo ani nic ucim sa tk troska v tomto
-
Jeremy
Medium Professional
ved to este nerozmyslaj nad tym co to je bol to iba taka intencia prveho co som mal po ruke.. a aspon ta to donuti rozmyslatLub0$ napísal:Nechaj ma hadat, je to reklama na paradajky? Alebo na tie srubky? Alebo paradajky s extra vitaminom zelezo?
ale nie v prvom rade mi islo o to vyskusat si to ako bude ta krabicka osvetlovat este ma svoje muchy.. chcem dorobit blezkozvod daky a inak troska nech sa mi neblizka lepiaca tam
-
chlapec10
Addict
Mal som aj vselikde inde, ale vacsinu tam, je to hlavne preto, lebo bulvar je o fotkach, seriozne printy hlavne o texte, preto pre fotografa je bulvar OVELA zaujmavejsi.chlapec: tak potom som tvoje fotky nevidel bulvar moc necitam..skor keby si mal v sme, tyzdni alebo strategiach vedel by som mozno otvojich fotkaC:)
Takisto to je aj tym ze seriozne maju 2,3 full-time fotakov a zvysok, dokonca az vacsinu fotiek beru z agentur. Bulvar zas naopak, maju ovela viac vlastnych fotakov, a z agentur beru minimum(vacsinou len sport a zahranicie)
Drahe? nie, neplati sa za to. V podstate to ma fungovat tak ze im robis sluzbu lebo ides "reportovat" z podujatia.Lub0$ napísal:No ok, ale zase to je iba cez nejaku spolocnost, no myslim keby som isiel sam za seba a chcem fotit na nejakej akcii, koncerte, alebo na zapase...ako sa to vybavuje? Je to drahe?
Ak nejdes z nejakeho media, tak existuje moznost freelance(na volnej nohe) Vtedy treba mat ale bud meno, referencie alebo znamosti.
Nie tak celkom, kedze som momentalne veduci fotografov pre jeden portal/agenturu tak dost casto to robim ja....Ako je moi jasne, ze za teba to spravi tvoj zamestnavatel, ale ako to prebieha?
Prebieha to pomerne jednoducho, napis mail v nom mena koho posielas a je to, samozrejme predtym ale priebeha vacsinou medialna podpora na dane podujatie
Jo, ber to len ako nejaky nacvik, prvy den s digitalnym sklom, skusal som si full manual, kadejake nastavnia, co a ako...dufam, ze raz sa do toho dostanem...no aku clonu by si pouzil, ked fotis bez blesku, vecer, doma...iba neonka v miestosti, pouzil som 1/20 uzavierku, a f2.8 .....poucte ma, potrebujem to teraz...nech sa tomu vyvarujem nabuduce. Dik 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
kup si olympusLub0$ napísal:Jo, ber to len ako nejaky nacvik, prvy den s digitalnym sklom, skusal som si full manual, kadejake nastavnia, co a ako...dufam, ze raz sa do toho dostanem...no aku clonu by si pouzil, ked fotis bez blesku, vecer, doma...iba neonka v miestosti, pouzil som 1/20 uzavierku, a f2.8 .....poucte ma, potrebujem to teraz...nech sa tomu vyvarujem nabuduce. Dik
-
zelovoc
Darca
nie, na velku hlbku ostrosti potrebujes bud zaclonit alebo mat mensi cip, ako ma napr. olympus. na toto si pri DSLR budes musiet zvyknut.Lub0$ napísal:Cize nie pentax?
-
zelovoc
Darca
netusim. pozri toto: http://www.digi-foto.sk/zaklady-fotenia ... -podrobne/Lub0$ napísal:No zaclonit do akej mieri? Ved strel, len tak cca...5.6? Viac?
skus menit clony a davaj si nahlad hlbky ostrosti.
-
chlapec10
Addict
co sa tyka rozmaznia, take zakladne pravidlo je, ze ake ohisko pouzivas, minimalne taky cas mas pouzit,Lub0$ napísal:Jo, ber to len ako nejaky nacvik, prvy den s digitalnym sklom, skusal som si full manual, kadejake nastavnia, co a ako...dufam, ze raz sa do toho dostanem...no aku clonu by si pouzil, ked fotis bez blesku, vecer, doma...iba neonka v miestosti, pouzil som 1/20 uzavierku, a f2.8 .....poucte ma, potrebujem to teraz...nech sa tomu vyvarujem nabuduce. Dik
Napr ked mas 100mm tak minimalne 1/100 a podobne....
Samozrejme je tam vela faktorov(napr stabilizacia, prax...) ale tymto smerom by si nemal nic pokazit
-
Royalflush
Guru wannabe
foto
tu je zopar mojich fotiek + tu mam tiez zopar ale dlho som nedaval nove.. http://www.panoramio.com/user/1216493