uz som pozmenil moj prispek nad teboumathev napísal:zjavne mas zle nastavenu ip na WAN rozhrani routera...
mam pocit ze najskorej chces aby ti na WAN pridelil provider IP automaticky ale nemas na nom naklonovanu MAC sietovky z pocitaca
Wi-Fi router
ahojte. mam belkin wifi router tiez. Net mam cez wifi kde sa mi AcessPoint napaja na siet providera... acess point ma IP 192.168.20.109 a moj PC ma IP 192.168.20.9 ... cize mam staticku adresu od providera... ale v nastaveni wifi routra kliknem v casti INTERNET WAN na STATIC adress a nechce mi prijat adresu 192.168.20.9 vyhodi: ERROR:PRIVATE IP ADRESS... ako ho prinutim aby yobral tuto adresu kedye to je moja adresa od providera VELMI PEKNE DAKUJEM ZA KAZDU RADUmathev napísal:tam kde je ta mac adresa 00:19:XX:XX:XX:XX by si mal nastavit mac ktoru mas na sietovke PC z ktoreho si sa doteraz pripajal
plus tie IP adresy na WAN pokial ti ich provider neprideluje automaticky ale musis ich zadavat do PC rucne
-
mathev
Star
- Kontaktovať používateľa:
skusit nahrat novy firmware, toto je ocividne nejaky vtipny bug,
skusit iny prehliadac. najlepsie explorer ktory rozne taketo chyby uspesne ignoruje,
najst sposob ako routeru nanutit to nastavenie napriklad cez "firebug" ktorym nejak odrbes ten javascript co vyhadzuje tu dementnu hlasku
ale aby som pravdu povedal nezavidim ti lebo toto je celkom vtipna haluz
jo mozno by ani editovanie setting suboru ktory nasledne spetne nahras nebolo uplne odveci
treba sa s tym pohrat a urcite na nieco dojdes...
toto ti mozno povie viac ze na co narazam
http://doquent.wordpress.com/2007/12/17 ... nk-router/
jo a posledna vec : a ak je naozaj pravda ze sa neda na wan nastavit ip adresa v tvare 192.168.20.x tak je ten router zraly na to ist ho oplieskat predajcovi o hlavu nech si ho strci tam odkial ho priniesol
skusit iny prehliadac. najlepsie explorer ktory rozne taketo chyby uspesne ignoruje,
najst sposob ako routeru nanutit to nastavenie napriklad cez "firebug" ktorym nejak odrbes ten javascript co vyhadzuje tu dementnu hlasku
ale aby som pravdu povedal nezavidim ti lebo toto je celkom vtipna haluz
jo mozno by ani editovanie setting suboru ktory nasledne spetne nahras nebolo uplne odveci
toto ti mozno povie viac ze na co narazam
http://doquent.wordpress.com/2007/12/17 ... nk-router/
jo a posledna vec : a ak je naozaj pravda ze sa neda na wan nastavit ip adresa v tvare 192.168.20.x tak je ten router zraly na to ist ho oplieskat predajcovi o hlavu nech si ho strci tam odkial ho priniesol
Re: Wi-Fi router
Prosim vas poradili by ste mi?
Mam doma router od t comu vigor a este mam tplink oba maju wifi chcel som doma rozsirit wifi tak som zapojil aj tp link wifi cez tplink ide uplne bezchybne nastavil som sifrovanie wpa2 ale na tcome wifi blbne tam som zmenil sifrovanie z wep na tiez wpa2 mixovane aj z wpa a ostatok sak viete ako to byva.
Problem je v tom ze vigor mi cez wifi neprideli setky ip adresi na iphon dakedy. Na notbuku som chybu nezbadal. Na iphon mi prideli len ip adresu a masku a adresa routra vigor chyba a dns tiez. Pretoto mi pisa na iphone v kuse ze sa pripaja. Viete mi poradit?
Predtym mi slo na iphone wifi cez wigor bez problemov aj na tplink sa mi teraz iphon pripoji bez chyby takze v iphone chyba asi nebude. Myslite ze by mohla byt chyba v antene?(parkrat drbla na zem)
Mam doma router od t comu vigor a este mam tplink oba maju wifi chcel som doma rozsirit wifi tak som zapojil aj tp link wifi cez tplink ide uplne bezchybne nastavil som sifrovanie wpa2 ale na tcome wifi blbne tam som zmenil sifrovanie z wep na tiez wpa2 mixovane aj z wpa a ostatok sak viete ako to byva.
Problem je v tom ze vigor mi cez wifi neprideli setky ip adresi na iphon dakedy. Na notbuku som chybu nezbadal. Na iphon mi prideli len ip adresu a masku a adresa routra vigor chyba a dns tiez. Pretoto mi pisa na iphone v kuse ze sa pripaja. Viete mi poradit?
Predtym mi slo na iphone wifi cez wigor bez problemov aj na tplink sa mi teraz iphon pripoji bez chyby takze v iphone chyba asi nebude. Myslite ze by mohla byt chyba v antene?(parkrat drbla na zem)
-
Jancuk
Professional
Skor by som nepovedal na antenu , ale asi by som skúsil zmenit vysielaci kanal na VIGORE a este sa spýtam aj TPLINK aj VIGOR ma zapnute DHCP ? ak ano tak nechaj zapnute iba na VIGORE
Tie kanali som menil VIGOR ja na 7 a TPLINK na 8 aj som bol pozerat ci niesu uste dake ine wifi na rovnakych kanaloch a nenasiel som.
A to DHCP to musim este pozret ale na vigore je nastav PPPoE a na tplinku som dal dynamik ip nevadi?
A kde by som nasiel to DHCP?
A nemoze byt este nastav vo VIGORE ze sa smu pripojit max 2 zariadenia?
Dakujem
A to DHCP to musim este pozret ale na vigore je nastav PPPoE a na tplinku som dal dynamik ip nevadi?
A kde by som nasiel to DHCP?
A nemoze byt este nastav vo VIGORE ze sa smu pripojit max 2 zariadenia?
Dakujem
-
Jancuk
Professional
Na TPLINK-u nechaj dynamic nech berie ip z DHCP VIGORU a ako to myslis pripojene iba dve zariadenia ?
Neviem vobec c ito mam tak nastavene ze berie DHCP z vigoru.
A 2 zariadenia myslim tak ze sa pripoji iphone1 a notbuk a dost a moj iphon sa uz nemoze pripojit
A 2 zariadenia myslim tak ze sa pripoji iphone1 a notbuk a dost a moj iphon sa uz nemoze pripojit
-
Jancuk
Professional
Ano teraz ti berie IP z VIGORU , daj screen este Z lan v tom TPLINKU je to nad tým WAN
No tu je ten sreen z tplinku na lan
A to je dobre ze bere ip z vigoru netreba to inak nastavit? Mozno preto to ide zle ci?
A to je dobre ze bere ip z vigoru netreba to inak nastavit? Mozno preto to ide zle ci?
-
Jancuk
Professional
Na boku v druhom screene más kolónku DHCP daj screen z toho
-
Jancuk
Professional
Mas ho zapnutý skus ho dat disable
A co to akote spravi ked to vypnem ved cez tplink mi net ide dobre.
Cez vigor sa mi nedalo pripojit na wifi
//autoeditácia príspevku (25 Máj 2010, 5:34)
Tak co s tym
Cez vigor sa mi nedalo pripojit na wifi
//autoeditácia príspevku (25 Máj 2010, 5:34)
Tak co s tym