StopNezodpovednym majitelom nebezpecnych psov! Zbrojny pas!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za prísnejšiu kontrolu majitelov tzv bojových plemien ?

Áno súhlasím, treba s tým už niečo rkonečne robiť. !!!
59
43%
Mne neprekážajú.
13
9%
Nie, nemám psa.
1
1%
Nezodpovednú majiteľku okamžite ju potrestať a agresívneho psa dať nadobro uspať.
22
16%
Záleží na majiteľlovi, ten pes za to akého ma debilného pána nemôže.
42
31%

Celkom hlasov: 137

kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

stoporko napísal:plne súhlasím s tým, že pes má byť na vodítku a s náhubkom... lenže potom by si nemohol lízať prirodzenie, čo je jedna z jeho najčastejších činností
Psa nevencis cely den resp bude ho mat len urcity cas.
stoporko napísal:Čo je bojové plemeno - tie, ktoré boli vyšľachtené na boj. Nie lov a podobne. Ublížiť istotne môže aj jazvečík alebo pudel, no v jeho genofonde sa nenachádza znížený prah bolesti, reflex zakusnúť a nepustiť, predispozícia ku agresívnemu správaniu a podobne. Isto vidíš ten rozdiel.
Ano vidim, to ale nic nemeni na fakte ze zautocit moze aj obycajny pes. Takze nevidim dovod preco otrvavovat len tych ktori maju zrovna to bojove plemeno.
stoporko napísal:A zvýšená byrokracia? Myslím, že potenciálne VYSOKÉ príjmy z pokút sú dostatočnou kompenzáciou.
Myslel som to skor prakticky. Povedzme ze mam teraz pittbula a koli tomu pasu mam teraz drbat cas niekde na uradoch a podobne. Zbyotcna strata casu a opat potencionalna buzeracia zo strany policie a uradov.
Jake
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jake »

Takze, kedze domam mam pitbulla, budem reagovat... berte to ako utok obranu hocico....

Tie zvierata za to nemozu. Mozem potvrdit ze keby Britta stretla tvojho Jackieho, ci jak sa vola, skoncil by rovnako, samozrejme, nestane sa to lebo davam na nu pozor ( toto je ten moment kedy sa maju uvedomit majitelia) - ten pitbull co ti napadol psa nemal byt pusteny, bola to cista demencia toho co ho vlastnil.

Vec dva, za 12 rokov co ju mame mozem povedat len jednu vec... ten pes je uzasny, je dobrosrdecny, vychcany (vytlka ma z postele) energicky a ziarlivy. Posledne dve vlastnosti su pricinou preco tie psy robia to co robia. Baví ich to. Rad ju volam sprosty pes aj ked nam uz par krat definovala vysku jej inteligencie, ale o tom nerozpravam. Nas pes, nemal nikdy dvovod byt agresivny alebo bojovat.

Od malicka spavala s nami v posteli a bola proste sucast rodiny, najprv sme byvali v byte, a chodil som s nou von, ako stena sa so psami hrala normalne vsetko ok. Potom mala co ja viem asi 4 roky a uz zacala byt na psov (len na psov, ludi zboznuje) agresivna, tak dostala kosik a opatrnost z nasej strany - incident sme mali dva krat, jeden krat to bola nasa chyba a nepozornost - majitelom psa sme sa ospravedlnili (prezil :D bol to labrador vacsi nez nas) a pri kontakte sme robili co sa dalo aby to nase psisko pustili toho labradora...

Je to nahovno, ale tych psov to bavi, ked s nimi zijete tak to odpozorujete, ten pes nebojuje pre to ze je agresivny, on to robi pre to, lebo ma neskutocne mnozstvo energie, ma to v genoch (to je inaksie dost velky faktor) a proste ked vidi nieco co ho pokusa moze dostat tzv. enrage (ja to tak volam, a celkom to vystihuje situaciu) kedy prestane citit bolest (zlomili sme na nej palku bedbintonovu ked driapala toho labradora a nic) a proste sa sustredi len na to... Je to proste tak...

Jedine co sme zanedbali je vychova, nechodili sme s nou na cvcisko, ani nic, neposlucha nas :D je povysena robi si co chce a da na javo ked je nespokojna (dost hlasnym vzdychanim). Niektori hovoria ze to zle ked pes nema vychovanie, teraz byvame v rodinnom dome s velkym vybehom, pes aj tak spi kazdu noc so mnou, alebo s ocom :D A dni si travi stekanim na hociaky pohyb co sa pohne za branou (ked je to pes tak ta brana sa prehyba)... uz to nebereme ze jezis zase je agresivny ten pes, ale bereme to stylom no co je sprosta aj tak sa k tym psom nedostane...
A dovolim si povedat ze je to jeden z najstastnejsich psov na svete :D (prilozim fotky)

Je podla mna strasna kravina skatulkovat tych psov do bojovych plemien, ano su to bojove plemena, ale nebojuju ked na to nemaju dvovod, alebo podmienky... kto si kupi takeho psa musi pocitat s takym rizikom...

Inaksie som sa rozpysal, a kludne este napisem, ale Brittu mam nadovsetko rad :D tu svinu vychcanu sprostu manipulativnu (zaujimava charakteristika psa ale neskutocne sedi :D ten pes vie manipulovat s rodinou :D a ziarli viac jak clovek :D )

Add tie fotky na zaciatku: Prosim ta ten smutok v jeho ociach... tak sa vie tvarit kazdy pes, nasa ho nahadzuje vzdy ked chce zrat... vyraz tyraneho zvierata nasadzuju psy ked citia ze ich niekto lutuje, alebo ze tym mozu nieco ziskat ...
A tie fotky bojujucich pitbulov... zrovna si tam dal tie najskaredsie co vyzeraju najagresivnejsie ... napriklad som na nete videl obrazok, kde mal pitbull komplet cely ksicht zaspendlikovany od dikobraza, videl to kamarat povedal chudak psik, videl som to ja zacal som sa smiat povedal som ze sprosty pes ale ze musel mat radost ked kantril toho dikobraza... su to proste tvrdohlave zvierata, a suhlasim ze by mali byt kontrolovany majitelia, nie tie psy, ktore za to nemozu...

Ludia precitajte si to aspon niekto pls :D
[/u]
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

jake a kali - "buzerovať" majiteľov bojových plemien práve pre to, že ich miláčikovia majú vrodené predispozície pre agresívne a prehnané správanie + majú značnú silu, ktorú nie každý musí zvládnuť. Takže sú potenciálne oveľa väčšiou hrozbou než nejaký "pudel", ktorý keď robí zlotu, stačí mu len teleskop ukázať a zle sa naňho pozrieť (vlastná skúsenosť).

To že je jakeov pitbul fajn, je síce pekné, no stačí že mu prepne (a ako napísal, už sa to stalo 2x) a trhá... a to sa proste NESMIE stať. Preto zaviesť naozaj mastné pokuty (aspoň 500e) nech si majitelia dávajú sakra pozor. Prečo majú trpieť ostatní chovatelia kvôli ich rozmaru mať takého psa? Ak ho chcú mať, prosím, no nech sa k nemu aj adekvátne správajú (jake sám napísal, že s ním na výcviku neboli a pes si s nimi robí čo chce). Proste ten "zbrojný preukaz" (poučenie o danej rase, ako ho vychovávať, test či je majiteľ dostatočne fyzicky i psychicky spôsobilý toho psa vlastniť...) je veľmi dobrá voľba.
Jake
Light Professional
Light Professional

Mastne pokuty? Suhlasim. Obmedzovat pravo ludi mat tychto psov? Nikdy.
Tak by som to vyjadril ja... Tie psy su charizmaticke a charakteristicke, a pre urcitych ludi su prave tieto psy to co potrebuju, inaksie nie len moj, poznam vela ludi co maju tiez pitbulla a su na tom podobne ...

Ono keby bola pustena tak jej prepina furt... ale ze ten druhy krat nebola nasa chyba, chodili sme s nou 10km za mesto behat kazdy den (cize sme sa snazili minimalizovat rizika kontaktu s inymi psami) ale raz proste z nicho vybehol vlciak a za nim jeho opity pan... ako nejako sa to poriesilo, ale to nebola nasa chyba, my sme robili co sa dalo ...

No napriklad stari rodicia si kupili Yorkshira... ten pes mi bytostne lezie na nervy, nielenze steka jak sprosty na hocico, on steka na velkych psov co by ho zahryzli pohladom kebyze sa im chce... taketo spravanie zas ja nepochopim :D To ma privadza k tomu ze nasa steka len ked je vonku, a v dome nikdy, v byte duplom :) co je celkom fajn ani som to uprimne na zaciatku necakal :)

A s tym robenim si co chce, ano robi si co chce, ale ako po tu mieru co jej dovolime, zas niesme sprosti vsetci tu ze si neuvedomujeme co ten pes chce, len je nam to vtipne sledovat ako to dava na javo a ako kuje plany aby nieco spravila... skor je to o tom ze nas bavi nechat sa nou manipulovat :D

Este reagujem na videa v tomto prispevku
Clean_Up napísal:Pitbull má obrovskú silu, posunutý prah bolesti, takže nieje to sranda, ak vás takýto majitelom nevychovaný pes napadne.
Vam to pride strasne, lebo tych psov nepoznate a bojite sa ich, tie psy su silne ano :D to je pravda, ale ide o to ze ich to bavi, toto co tam robia je pre nich cista zabava... to je tiez jeden z dvovodov preco volam svojho "sprosty pes" a to je len to ze ma ine hodnoty ako ostatni... za to vsak nemusia byt trestani... nech su trestani majitelia ktori si nedokazu tych psov strazit...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jake - nechápeš, že ten preukaz nie je buzerácia ľudí, čo chcú bojového psa, ale ochrana ľudí, ktorí ho nemajú/nechcú mať tým, že sa zabezpečí, že sa to zviera nedostane do rúk ľuďom, ktorí ho nezvládnu?
Waldo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Waldo »

Stoporko a preco maju trpiet slusni chovatelia na ukor sprostych chovatelov?

Stotoznujem sa s tymto:
nech su trestani majitelia ktori si nedokazu tych psov strazit...
+ dodam nech su trestane aj tie agresivne psy uspanim (pes za vychovu nemoze ale ked uz je raz agresivny tak sa nezmeni)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

kali520 napísal:stoporko z jednoducheho dovodu, byrokracia a zbytocna buzeracia normalnych ludi.

A okrem toho neda sa presne definovat bojove plemeno. Patria tam aj Labradori alebo len Pitbulii? Alebo sa to rozlisuje podla velkosti psa? Kde bude potom ta hranica? Kazdy velky pes moze byt nebezpecny ale aj velmi krotky a aj maly pes moze sposobit neprijemne poranenia.
tak napriklad:
http://bojoveplemenapsov.meu.zoznam.sk/ ... mena-psov/
http://tvnoviny.sk/spravy/zaujimavosti/ ... svete.html

//GothaR: tvnoviny.sk maju pri dobermanovi fotku dreveneho psa :hehe:
Jake
Light Professional
Light Professional

Waldo - okej, tak povedzme aj agresivne psy, ale urcite ked pojde pes dolu by som z toho vyvodil seriozne nasledky pre majitela...
Waldo
Medium Star
Medium Star

V tom rebricku mas ak dobre pocitam 6 plemien ktore nie su zo skupiny bojovych. Takze zase len obycajna predpojatost voci bojovym pricom ako kali hovori agresivny moze byt ktorykolvek pes. Akosi nerozumiem co si tymi odkazmi chcela povedat.
Jake napísal:Waldo - okej, tak povedzme aj agresivne psy, ale urcite ked pojde pes dolu by som z toho vyvodil seriozne nasledky pre majitela...
Ano tak som to myslel. Potrestany majitel a aj pes zaroven.

//Jake praveze ja si myslim ze su medializovane primalo, a ked uz tak len v negativnom zmysle.
Jake
Light Professional
Light Professional

Prave to definoval, je rozdiel bojove plemeno a nebezpecne plemeno... Dalmatinci su nebezpecni lebo ich je vela... Dohromady zabilo na svete omnohoviac ludi napriklad aj taky obycajny Labrador, alebo nieco mile a rozsirene, aj to len pre to lebo je toho vela... Bojove plemena maju len ten problem, ze su moc medializovane a nema im kto robit PR :D
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Waldo:
ze ked take statistiky existuju, tak asi nieco na tom bude. A ze by sa hocijaky pes namal dostat do ruk hocijakeko imbecila, ktori si pri jeho vychove kompenzuje svoje komplexy. Lebo prave pri niektorych vyssie menovanych plemenach to casto vedie k agresivite psa.
Waldo
Medium Star
Medium Star

pryja napísal:Waldo:
ze ked take statistiky existuju, tak asi nieco na tom bude. A ze by sa hocijaky pes namal dostat do ruk hocijakeko imbecila, ktori si pri jeho vychove kompenzuje svoje komplexy. Lebo prave pri niektorych vyssie menovanych plemenach to casto vedie k agresivite psa.
ehm ale ved som ti vyssie napisal, ze 6/10 plemien z toho zoznamu nie je zo skupiny bojovych takze stale nerozumiem co tym chcel basnik povedat a nerozumiem preco by mali byt opatrenia len v pripade bojovych plemien a nie vsetkych psov ked uz tak :roll:
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Ahojte, hura somtu konecne uz.. tak a mam pre vas informacie nejake nove. :)
Hawko sa uz ma omnoho lepsie, prestal sa triast a skuvinat pri kazdom dotyku, no stale ho to vsetko boli chudatko. Alee uz aj chvostikom vrti a hra sa s hrackami.. Takze je to na dobrej ceste s nim :wink:
A k tomu problemu, hodil som rec dneska vecer na PZ, natrafil som na policajta co uz podobne veci riesil a veci sa maju tak ze, pokial ten pes nezautocil na mna a nesposobil mi nejake zranenie nejde o trestny cin ale iba priestupok. To znamena aby sa tym niekto vobec zaoberal ten pes by ma musel najprv pohryznut.. :twisted: !!!!!!!!!!!!!
Aj keby to moje chudatko zabil je to podla jeho slov stale priroda pes vs pes teda vec vs vec, skoda majetkova... len !!!!
Mne je luto hlavne tej psychickej ujmy ci u mna ci u hawka a podla zakona je uplne nepodstatna. O tom ako je psik dohryzeny uz znova pisat nejdem. :cry:
Holt jeden priklad za vsetky co tam teraz riesia....

Chlapik mal psika na dedine pri svojom dome na svojej roli na svojom pozemku pusteneho pribehol vlciak z dediny a toho psa mu ten vlciak zabil!!!
A tak majitel toho mrtveho psika nevahal a toho vlciaka zastrelil.
A hadajte ako to dopadlo... :!:
Ako v kocurkove !!!!

Majitel vlciaka podal tresne oznamenie za nedovoleny odstrel a pouzitie gulovej zbrane bez povolenia na verejnom priestranste v blizkosti ludskeho obidlia a po sudoch namiesto majitela vlciaka beha ten chudak co si len branil svojho psa a vzal zakon do svojich ruk...

Detto plynova pistol, akonahle ju clovek pouzije je z toho rovnaky pruser ako pri klasickej zbrani na ostre naboje a defacto to iste plati aj pre vzduchovku a akukolvek zbran(stielajte si asi tak na strelnici maximalne :-D. Mozte maximalne akurat tak polovat na zver v reviry polnom ale na vsetko treba povolenku inak porusite zakon a vlacite sa po sudoch...
Pekne kocurkovo to nase skurv Slovensko...

Tak a z5 k mojmu havkovi.

Mesto Zilina ma vyhlasku o chove psov v ktorej okrem ineho je..
A ake smiesne sankcie tam su, uz teraz vam vravim od pravneho statu to ma daleko.. :lol:

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 4/2008 o chove, vodení a držaní psov na území mesta Žilina

Článok 8
Priestupky a sankcie

1. Priestupku sa dopustí držiteľ psa v zmysle zák. 282/2002 Z.z., ktorým sa upravujú
niektoré podmienky držania psov, ak:
a) neprihlási psa do evidencie,
b) umožní, aby psa viedla osoba, ktorá nespĺňa podmienky ustanovené v § 4 ods. 1
a 2,
c) neohlási, že pes pohrýzol človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo
vyprovokovaný, ak sa nepoužil v nutnej obrane alebo v krajnej núdzi,
d) neoznámi odcudzenie, zničenie alebo stratu známky.
2. Priestupku sa dopustí ten, kto psa vedie, ak:
a) neohlási svoje meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu a meno, priezvisko a
adresu trvalého pobytu držiteľa psa osobe, ktorú pes pohrýzol,
b) nezabránil tomu, aby pes útočil alebo iným spôsobom ohrozoval človeka alebo zvieratá, c) neohlási, že pes pohrýzol človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo
vyprovokovaný, ak sa nepoužil v nutnej obrane alebo v krajnej núdzi

d) evidenčnou známkou nepreukáže totožnosť psa,
e) nerešpektuje zákaz vstupu so psom alebo zákaz voľného pohybu psa.
3. Za priestupok podľa:
a) odseku 2 písm. d) a e) obec uloží pokutu do 500,- Sk (16.59 €),
b) odseku 1 a ods. 2 písm. a) až c) obec uloží pokutu do 5.000,- Sk (165.96 €). 4. Mesto Žilina môže uložiť pokutu do jedného roka odo dňa, keď sa o porušení
povinnosti dozvie, najneskôr však do troch rokov odo dňa, keď k porušeniu povinnosti
došlo.
5 6
5. Pri ukladaní pokuty sa prihliada najmä na závažnosť a následky protiprávneho
konania.

6. Na konanie o ukladaní pokút sa vzťahuje všeobecný predpis o správnom konaní.
7. Výnos z pokút je príjmom rozpočtu mesta Žilina.
8. Ak sa držiteľ psa alebo ten, kto psa vedie, dopustí priestupku opakovane, možno mu
uložiť pokutu do výšky dvojnásobku pokút uvedených v odseku 3.
9. Priestupkom v zmysle § 46 zák. 372/1990 Zb. o priestupkoch v
znení neskorších
predpisov, je aj porušenie povinností, ktoré sú uvedené v tomto VZN. Za takto
spáchaný priestupok možno uložiť pokutu do 1.000,-Sk (33,19 €).
10. Na základe ust. § 13 ods. 9 a 10 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení
neskorších predpisov, je primátor mesta Žilina oprávnený uložiť právnickej, alebo
fyzickej osobe oprávnenej na podnikanie za porušenie povinností vyplývajúcich
z tohto všeobecne záväzného nariadenia pokutu až do výšky 200.000,- Sk 6.638,78 €

Ked to zr8atam ta p... (doplne si co chcete) sp8chala niekolko pristupkov naraz ci uz od volneho pohybu nebezpecneho!!! psa bez nahubku... , nezvladnutie psa, neschopnost ho dostatocne ovladat... , dalej nezabranenie utoku psa na cloveka a ine zvierata....
Takze ked sa to takto spocita maximalne pokuty nepresiahnu 500 €.
Je to dostatocny trest aku psychicku ujmu mne a mojmu psikovu ten hnusak sposobil :(
Podla mna nie.
A najmustnejsie je ze aj keby jej to pekne nauctovali nieje iste ci to vobec zaplati, staci mat znameho na spravnych miestach...
A to ci to zaplatila sa uz nijako nedozviem...

Co ma priam vytaca do nepricetnosti je to ze sa to kludne moze zopakovat bud s mojim psikom alebo nejakym inym ktory tomu pitbulovi jednoducho nezachuti.

Som za omnoho prisnejsi trest pre nezdpovednu a nepoucitelnu majitelku, najlepsim by bolo odobrat jej zviera ktore nezvlada...
Ten pes za to akeho ma debilneho majitela predsa nemoze..

Iny majitel by ho mozno dokazal zmenit...
Ajj ked myslim ze na napravu a vycvik je uz aj tak neskoro pes ma svoje zvyklosti ktore uz menit asi nebude....

Ale holt ostanme v realite..
Na zazraky neverim.
Takze asi tolko k tomu celemu pribehu...
A k nasmu deravemu pravnemu systemu.

Ospravedlnujem sa za pripadne preklepy ale fakt nemam naladu to znova citat !!!

Neodpustim si obrazok kde sa ide az do krvi a je pekne vidno na co boli tieto psy vyslachtene a coho su medzi sebou(vytrhavaju si kusy masa navzajom) schopne..
Ako odstrasujuci priklad....

Uvitam vase nazory :)

Kazdy novy fanusik co sa prida vyjadri tak svoj suhlas s tym ze v tomto "pravnom" state nieje nieco vporiadku. !!

Dufam, ze sa raz nieco zmeni a nejaky ten preukaz na potencionalne nebezpecneho psa vymyslia a schvalia.
Z toho psa moze totiz clovek spravit svojim nezodpovednym a lahostajnym pristupom krvilacnu bestiu. !!!
Ked sa zase nieco zomelie chvilu je okolo toho bububu ale to asi tak vsetko...

kur*a fix aj so Slovenskom... :evil:

Tak sa pridajte a vyjadrite tak svoj nesuhlas.. s tym co je v tej nasej zemicke mozne... Dik. :wink:
Prílohy
Dog_Fight.jpg
Waldo
Medium Star
Medium Star

Ja mam otazku preco si tuto temu namieril cisto len proti bojovym plemenam. Zrejme kvoli tomu, ze tvojho psa napadol pitbull. Ok, ale zaroven sa rozhorcujes nad tym ako niekomu zabil Vlciak (NIE bojove plemeno) psa.

Takze co takto nabuduce trosku rozmyslat s cistou hlavou. Ja viem ze je to tazke, hned po tvojom zazitku, no zaroven je to velmi nefer z tvojej strany. Ak by bola cela tema zamerana proti agresivnym psom a opatreniam ktore s tym suvisia, tak by som nemal ziadne vyhrady a mohla by tu viest normalna diskusia bez skatulkovania.

A je fajn ze sa ma tvoj pes uz lepsie, no kazdopadne by som s nim zasiel k veterinarovi ak by ho to bolelo aj zajtra. Aspon na prehliadku.

Edit: Ach jaj zase "super vystizny a samozrejme absolutne sediaci na vsetkych pitbullov" obrazok. Hmm nabuduce ked chces pocut nazory ostatnych tak by bolo fajn kebyze si ich aj precitas a beries ich aj do uvahy. :roll:
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Waldo napísal:Ja mam otazku preco si tuto temu namieril cisto len proti bojovym plemenam. Zrejme kvoli tomu, ze tvojho psa napadol pitbull. Ok, ale zaroven sa rozhorcujes nad tym ako niekomu zabil Vlciak (NIE bojove plemeno) psa.

Takze co takto nabuduce trosku rozmyslat s cistou hlavou. Ja viem ze je to tazke, hned po tvojom zazitku, no zaroven je to velmi nefer z tvojej strany. Ak by bola cela tema zamerana proti agresivnym psom a opatreniam ktore s tym suvisia, tak by som nemal ziadne vyhrady a mohla by tu viest normalna diskusia bez skatulkovania.

A je fajn ze sa ma tvoj pes uz lepsie, no kazdopadne by som s nim zasiel k veterinarovi ak by ho to bolelo aj zajtra. Aspon na prehliadku.

Edit: Ach jaj zase "super vystizny a samozrejme absolutne sediaci na vsetkych pitbullov" obrazok. Hmm nabuduce ked chces pocut nazory ostatnych tak by bolo fajn kebyze si ich aj precitas a beries ich aj do uvahy. :roll:
Nazov temy Stop tzv bojovým plemenám psov. Môj zážitok.
zmeneny na Stop Nezodpovednym majitelom nebezpecnych psov. Môj zážitok.

Odpoviem tebe aj dalsim skusim to nejako zhrnut...

Pretoze prave bojove plemena su charakteristicke tym ze si ich kupuju take tie osoby bez vlasov a s neskutocne drsnym pohladom( narazam iba na nezodpovednych majitelov prave s tymmto vyzorom ktorych je "prekvapivo" dost...)

A ak som sa nahodou dotkol slusnych majitelov tzv bojovych plemien ktory svojmu milacikovi poskytuju dostatok svojho volneho casu na vycvik pravidelne vencenie spolocne hry a ktovie co este a u ich psa ich zopovednych pristupom a kvalitnym odbornym vycvikom nemoze doist k niecomu podobnemu ako sa stalo mne dosit sa hlboko ospravedlnujem

Aby bolo jasne preco som tuto temu zalozil ide o konflikt:

Debilny majitel +

Potencionalne nebezpecny pes, pri nezodpovednom pristupe a neodbornom vycviku je predsa uplne fuk o ake plemeno ide...

VS nas "pravny stat" kde je mozne si robit azda vsetko...

Ak vam na ulici nebezpecny nevycviceny pes rozdrapi psa napoly tak s tym nic neurobite, ten Debil dostane maximalne 500 € pokutu a veselo si zije dalej. Zvlast ked nejake to percento takychto majitelov sa vyskytuje medzi ludmi co s peniazmi naozaj problem nemaju a takehoto psa beru len ako poklad ci image-ovu zalezitost k ich prerastenym nabliskanym autam ci zlatokopkam ktore okolo nich zvycajne hopsaju...

Mam nervy a pisem emotivne.

Opakujem nech sa tam najdu len tiii ktorych sa to tyka a ktorych opravnene kritizujem...
Ak sa nahodou niekto podoba na niekoho, ci uz vyzorom alebo tym aky zivotny styl vedie hlboko sa mu ospravedlnujem.
A dufam ze jeho inteligencia mu dovoli tie urazky neprebrat na seba ked sa predsa o nom nepise...

Ps:

K TZV bojovym psom:
Ono je vseobecne znama vec ze tento typ ma urcite geneticke predpoklady a pudy, ktore sa pri jeho nespravnom vedeni dokazu prejavit a narobit vela skody....

Teda stisk jeho zubov, prirodzena pudova agresivita, pripadne ta vlastnost zakusne sa a nepusti...

Tym zase nejdem tvrdit ze taky napr vlciak pripadne ine krizence ci male zlostne jedovate psy nenarobia vacsie skody..

Priklad s vlciakom som pouzil prave preto aby som poukazal na to ked nejaky pes....
//ved na plemene skutocne nezalezi, zabit dokaze pekna kopka plemien a krizencov nevynimajuc....//
...Zabije vasho psa a vezmete zakon do vlastnych ruk ako najvacsi hlupak z toho videte prave VY !!!!

A k nazvu temy, holt vypichol som prave iba ten jeden priklad kvoli mojej osobnej skusenosti.. s debilnou majitelkou a totalne nezvladnutym a nevycvicenym psom...

Ak ma niekto osobny problem so mnou alebo ma vadi to emotivne pisanie nech mi kludne napise sukromnu spravu...

Ludia co maju podobnu skusenost ci nieco podobne ci uz videli alebo nebodaj zazili mi snad daju zapravdu... :(

K tej fotke, je tam zamerne aby ilustovala to coho su takto zle vedene psy schopne...
Alee priznavam je extremna a bezne sa s tym bezny clovek nikdy nestretne... :wink:

Psik uz je ako tak OK, veterinar ho kukol nema vnutorne zranenia a tie kusance sa zahoja. :(

Ps2:
Jake-ov vytvor, povodna podoba tak ako som si to dnes okolo 1 nej rano stihol precitat.
Takze, kedze domam mam pitbulla, budem reagovat... berte to ako utok obranu hocico....

Tie zvierata za to nemozu. Mozem potvrdit ze keby Britta stretla tvojho Jackieho, ci jak sa vola, skoncil by rovnako, samozrejme, nestane sa to lebo davam na nu pozor ( toto je ten moment kedy sa maju uvedomit majitelia) - ten pitbull co ti napadol psa nemal byt pusteny, bola to cista demencia toho co ho vlastnil.

Vec dva, za 12 rokov co ju mame mozem povedat len jednu vec... ten pes je uzasny, je dobrosrdecny, vychcany (vytlka ma z postele) energicky a ziarlivy. Posledne dve vlastnosti su pricinou preco tie psy robia to co robia. Baví ich to. Rad ju volam sprosty pes aj ked nam uz par krat definovala vysku jej inteligencie, ale o tom nerozpravam. Nas pes, nemal nikdy dvovod byt agresivny alebo bojovat.

Od malicka spavala s nami v posteli a bola proste sucast rodiny, najprv sme byvali v byte, a chodil som s nou von, ako stena sa so psami hrala normalne vsetko ok. Potom mala co ja viem asi 4 roky a uz zacala byt na psov (len na psov, ludi zboznuje) agresivna, tak dostala kosik a opatrnost z nasej strany - incident sme mali dva krat, jeden krat to bola nasa chyba a nepozornost - majitelom psa sme sa ospravedlnili (prezil :D bol to labrador vacsi nez nas) a pri kontakte sme robili co sa dalo aby to nase psisko pustili toho labradora...

Je to nahovno, ale tych psov to bavi, ked s nimi zijete tak to odpozorujete, ten pes nebojuje pre to ze je agresivny, on to robi pre to, lebo ma neskutocne mnozstvo energie, ma to v genoch (to je inaksie dost velky faktor) a proste ked vidi nieco co ho pokusa moze dostat tzv. enrage (ja to tak volam, a celkom to vystihuje situaciu) kedy prestane citit bolest (zlomili sme na nej palku bedbintonovu ked driapala toho labradora a nic) a proste sa sustredi len na to... Je to proste tak...

Jedine co sme zanedbali je vychova, nechodili sme s nou na cvcisko, ani nic, neposlucha nas :D je povysena robi si co chce a da na javo ked je nespokojna (dost hlasnym vzdychanim). Niektori hovoria ze to zle ked pes nema vychovanie, teraz byvame v rodinnom dome s velkym vybehom, pes aj tak spi kazdu noc so mnou, alebo s ocom :D A dni si travi stekanim na hociaky pohyb co sa pohne za branou (ked je to pes tak ta brana sa prehyba)... uz to nebereme ze jezis zase je agresivny ten pes, ale bereme to stylom no co je sprosta aj tak sa k tym psom nedostane...
A dovolim si povedat ze je to jeden z najstastnejsich psov na svete :D (prilozim fotky)

Je podla mna strasna kravina skatulkovat tych psov do bojovych plemien, ano su to bojove plemena, ale nebojuju ked na to nemaju dvovod, alebo podmienky... kto si kupi takeho psa musi pocitat s takym rizikom...

Inaksie som sa rozpysal, a kludne este napisem, ale Brittu mam nadovsetko rad :D tu svinu vychcanu sprostu manipulativnu (zaujimava charakteristika psa ale neskutocne sedi :D ten pes vie manipulovat s rodinou :D a ziarli viac jak clovek :D )

Add tie fotky na zaciatku: Prosim ta ten smutok v jeho ociach... tak sa vie tvarit kazdy pes, nasa ho nahadzuje vzdy ked chce zrat... vyraz tyraneho zvierata nasadzuju psy ked citia ze ich niekto lutuje, alebo ze tym mozu nieco ziskat ...
A tie fotky bojujucich pitbulov... zrovna si tam dal tie najskaredsie co vyzeraju najagresivnejsie ... napriklad som na nete videl obrazok, kde mal pitbull komplet cely ksicht zaspendlikovany od dikobraza, videl to kamarat povedal chudak psik, videl som to ja zacal som sa smiat povedal som ze sprosty pes ale ze musel mat radost ked kantril toho dikobraza... su to proste tvrdohlave zvierata, a suhlasim ze by mali byt kontrolovany majitelia, nie tie psy, ktore za to nemozu..
Ludia precitajte si to aspon niekto pls :D

Tak by som to vyjadril ja... Tie psy su charizmaticke a charakteristicke, a pre urcitych ludi su prave tieto psy to co potrebuju, inaksie nie len moj, poznam vela ludi co maju tiez pitbulla a su na tom podobne ...

Ono keby bola pustena tak jej prepina furt... ale ze ten druhy krat nebola nasa chyba, chodili sme s nou 10km za mesto behat kazdy den (cize sme sa snazili minimalizovat rizika kontaktu s inymi psami) ale raz proste z nicho vybehol vlciak a za nim jeho opity pan... ako nejako sa to poriesilo, ale to nebola nasa chyba, my sme robili co sa dalo ...

No napriklad stari rodicia si kupili Yorkshira... ten pes mi bytostne lezie na nervy, nielenze steka jak sprosty na hocico, on steka na velkych psov co by ho zahryzli pohladom kebyze sa im chce... taketo spravanie zas ja nepochopim :D To ma privadza k tomu ze nasa steka len ked je vonku, a v dome nikdy, v byte duplom :) co je celkom fajn ani som to uprimne na zaciatku necakal :)

A s tym robenim si co chce, ano robi si co chce, ale ako po tu mieru co jej dovolime, zas niesme sprosti vsetci tu ze si neuvedomujeme co ten pes chce, len je nam to vtipne sledovat ako to dava na javo a ako kuje plany aby nieco spravila... skor je to o tom ze nas bavi nechat sa nou manipulovat :D

Este reagujem na videa v tomto prispevku
Vam to pride strasne, lebo tych psov nepoznate a bojite sa ich, tie psy su silne ano :D to je pravda, ale ide o to ze ich to bavi, toto co tam robia je pre nich cista zabava... to je tiez jeden z dvovodov preco volam svojho "sprosty pes" a to je len to ze ma ine hodnoty ako ostatni... za to vsak nemusia byt trestani... nech su trestani majitelia ktori si nedokazu tych psov strazit...

Jake, napises prispevok na dve strany v ktorom priznas ze tvoj pes je debilny bez vycviku a ze napadol nejakeho labradora a kym ste ho odtrhli tak ste na nom zlomili basebolku...
Potom davas nejake tie standardne keci ake su tieto psy fajn ake su mile.. bla bla bla...
Zaraza ma, ze si mal tu odvahu ukazat sa takto verejne a zaradit sa medzi tych debilne nezodpovednych majitelov ktory vdaka tomu ze svojho psa dostatocne nevycvicili a nevenovali mu dostatok casu ked to bolo potrebne urobili z neho krvilacnu bestiu ktora si ako sam priznavas robi co chce... Ved napokon to je "normalka" ze tvoja brita by mojho psa roztrhala uplne rovnako ak by bola "iba" pustena..
To je choree....

Tak a teraz sa ta spytam to ti pripadam ako totalny... dopln si co uznas za vhodne... ze mas tu drzost sem napisat a pokusat ake pevne nervy mam a kolko " este" znesiem ?

Tak a pekne s chladnou hlavou ti odpoviem.. mna neurazis len tym dokazujes svoju ubohost a moralnu vyspelost...
Ked dospejes mozno pochopis ze to co si napisal je maximalne....
Ludia s patricne vysokym IQ ktoriii si jeho prispevky v tejto teme precitali to pochopia aj sami...

Staci dat quote (odcitovat pre neznalych) a precitate si to v editovaciom okne...
Je to tu aby, to Jake nahodou necenzuroval a nezakryl tak svoje... bodky snad postacia.. :o
Uz len ten pocet smajlikov o niecom vypoveda...
Jake
Light Professional
Light Professional

Nie nie, mozno si to nepochopil, na vycvik sme nemali cas priznam to, ale!

1.) nas pes nieje nebezpecny pre ludi (nikdy nebol a ani nemal najmensie sklony)
2.) od zaciatku sme robili vsetko pre to aby sme sa vyhli ostatnym psom, nas pes nieje bojovy, on je skor domaci, len ma prote potrebu sa byt ked vidi ineho psa, v ktorom vidi nejakym sposobom ohrozenie...
3.) Niesom ubohy ak to tak povies, ja mam svojho psa strasne rad, a keby si ho videl, urcite by si nepovedal na ze aha krvilacny bojovy pes... napisal som to tak aby som ukazal ze tie psy su "sproste" v tom svojom ohlade, ale inak su dobre...
4.) Priznam sa ze keby sme ho teraz pustili, tak je problem, lebo boh vie co by sla rozrthat, ale dobre, nestane sa to, a o to ide... tak sa prosim ta ukludni. O sebe si myslim ze som dobry majitel a chovatel, a dbam a davam pozor na okolie co sa tyka naseho psa...

Add ten Labrador... boli sme sa majitelom ospravedlnit a uistit sa ci bol pes v poriadku...

Berem ze si emotivny, ale skus sa nad tym zamysliet, mozno nemame ako rodina cas travit s tym psom cas na cvicisku, resp nemali sme ho ked bola mala, no vynalozili sme maximum usilia, to mi ver, aby sme predisli konfliktom...

Ty mi hovoris ze nemam pisat ake su psy male, tak sa pozri na tie tvoje kecy o ubohom psickovi ktory sa zacina hrat s hrackami... (a nechcel som to povedat, ale nemal si aj ty nahodou pusteneho aj tvojho? - tym nehovorim ze je to tvoja chyba, stale je to na tom nezodpovednom majitelovi co si toho psa mal strazit, ale aj tak)

A predstav si ze by sme si mysleli ze nasa Britka je skvely pes a nikdy nikomu nic nespravi a behali by sme s nou pustenou - to je prosim pekne ten zly pristup, alebo ignorantsky... alebo nazvi si ho ako chces, napriek tomu ze je to mily pritulny pes, vieme co moze predstavovat ostatnym psom, sme si toho vedomi a preto na nu davame pozor...

Mozno si to neuvedomujes, ale pre nas to znamenalo (hlavne ked sme boli v byte) ziadne prechadzky - len pre istotu. Ked sa isla pred dom vycurat, tak hned nazad domov, a raz do dna sme sli na pole za mesto kde sme jej hadzali drevo papeky a tak, proste nech sa vybeha, nie pre to ze by bola agresivna a davala to najavo, ale pre to aby neprisla do kontaktu s inymi psami... mohli sme chodit okolo domu a konflikty riesit na mieste a podobne kraviny... ale dali sme si namahu a robili sme taketo veci...

Tak ma nenazyvaj ... a nezodpovednym majitelom.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Veľmi zaujímavá diskusia.

Psíčkari mi asi budú oponovať, ale ja žiadnemu psovi neverím (psovi, nazaujíma ma plemeno, napr. najviac domácich zranení od psov podla statistiky z Nemecka je od jazvečíkov).
Ak budem mať niekedy deti a psa (psov som už mal dvoch) nikdy ich nenechám osamote s tým psom.

Pes je pes a podobné kecy, že člen rodiny a bla bla bla ja neuznávam. Je to zviera, zviera relatívne inteligentné ale zároveň sociálne (žiarlivé) s tendeciou udržať alebo posunúť si svoju pozíciu v svorke.

A potom počúvam reči "...ale náš Rexo nie je taký, on nikdy nikoho neuhryzol...". Stačí raz. Keď tam s ním bude osamote tvoje 5 ročné decko.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jake - každý majiteľ, ktorý si svojho psa nevycvičí, je nezodpovedný. Môžeš to zakrývať nedostatkom času, tým, že to predsa vôbec nie je potrebné... ale stále si nezodpovedný. Či už ty, alebo tvoji rodičia.

Je pekné, že tvoja Brita by podľa teba žiadnemu človeku neublížila a cudzieho psa by roztrhala len keď by vám utiekla, čo sa samozrejme predsa vôbec nemôže stať... :D Dovoľ, aby som sa nad tvojou "logikou" zasmial.
Sám si priznal, že tvoj pes je voči iným psom agresívny. Prečo? Lebo ste ho nevycvičili. Prečo dovolili takým nezodpovedným ľuďom mať nebezpečné zviera? Lebo ešte nezaviedli zbrojáky na psy.

Podtrženo a sečteno: máš pre okolie nebezpečné zviera (to, že je ku vám milá, je síce fajn, no už si sám písal, že pre okolie je nebezpečná - čo spraví majiteľ napadnutého psa? Bude si ho brániť. Na koho teda tvoja Brita zaútočí? Na majiteľa psa.) a ešte sa chváliš tým, že ste na jeho výchovu kašľali. OMG :roll: Pevne verím, že aspoň na prechádzkach ju máš na vodítku a sám si dostatočne silný, že v prípade ak ona zbadá cudzieho psa a chytí ju amok, si schopný ju udržať. (zamysli sa nad tým, si skutočne schopný ju vtedy zvládnuť?)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Stoporko napísal:Jake - nechápeš, že ten preukaz nie je buzerácia ľudí, čo chcú bojového psa, ale ochrana ľudí, ktorí ho nemajú/nechcú mať tým, že sa zabezpečí, že sa to zviera nedostane do rúk ľuďom, ktorí ho nezvládnu?
Bohuzial to buzeracia je. Divas sa nato strasne teoreticky.

V praxi to bude jeden problem za druhym. Idem si kupit pittbula, okrem povinnych ockovani atd musim zacat vybavovat papiere a absolvovat nejake skolenie ako sa chovat k tomu psovi co moze zabrat povezdme aj cely den. A to nehovorim o tom ze to asi nebude zadarmo, takze okrem penazi do psa musim investovat este aj do skolenia. Po absolvovani tohoto testu mozem dostat preukaz a nemusim, ked ho nedostanem tak co potom? Psa mi zoberu a daju ho niekomu inemu? Co ak buem mat viacej malych steniat a chcem si ich nechat, a po case predat, musim mat na kazdeho zbrojny pas?

Dalsia vec ak ten preukaz dostanem tak nastava dalsia neprakticka vec a ta suvisi s tym aby som ten preukaz mal furt u seba (mozno pre niekoho malickost ale pre niekoho nie). Teraz v praxi to vyzera tak ze vzdy ked idem so psom von tak preukaz musim brat so sebou aby som sa nim mohol preukazat. Co ak pri kontrole preukaz zabudnem zrovna doma pricom moj pes moze mat nahubok voditko a je v podstate uplne neskodny. Pravdepodobne za takuto byrokraticku pi*ov*** budem muset opat zaplatit pokutu a policajti budu mat opat o jeden dovod viac buzerovat.

Dalsia vec je opat ta defincia tych bojovich pemien. Mame sa radit tym rebrickom co tu dala pryja? Vsak takych vlciakov a dobermanov atd ma pomaly kazdy piaty clovek. Nebude potom lepse dat ten preukaz rovno na vsetkych majitelov psov?

Ak to ma byt za tychto podmienok co tu ty pises potom si vacsina ludi rozmysli ci toho psa chce alebo nie. Potom nastane to ze vacsina tychto ras nakoniec skonci niekde v utulkoch alebo sa dostanu do ruk takym majitelom ktori tieto zakony budu jednoducho ignorovat psa zavru do klietky a vychova toho psa nebude mat daleko od tyrania.

Takze, moj navrh je aby pes mal nahubok a bol na voditku, vtedy je neskodne aj to najbojovejsie plemeno pre hoci koho. A ak maju byt nejake obmedzenia tak myslim si ze obmedzenia by sa mali tykat majitelov psov zijucich v bytovkach, panelakoch a podobne, lebo pes ktory zije niekde na dvore a von za cely zivot nevijde tak vazne neviem preco by jeho majitel mal absolvovat nejake skolenie na uradoch ked jeho pes sa nedostava do kontaktu s inymi psami a ludmi.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

kali520 napísal:Bohuzial to buzeracia je. Divas sa nato strasne teoreticky.
Absolútne to nie je žiadna buzerácia. Je to proste keď sa človek o svojho psa stará. Alebo aj to, že ho treba ísť občas zaočkovať je buzerácia? Ak človek chce mať psa, nech sa o neho stará. Takto by sa aspoň k takému psovi nedostal nikto lenivý. Lebo ak človek berie ako buzeráciu vybaviť si jeden doklad a už to sa mu nechce, vidím, ako sa bude starať o toho psa :prdel:
Napísať odpoveď