Ahojte, hura somtu konecne uz.. tak a mam pre vas informacie nejake nove.
Hawko sa uz ma omnoho lepsie, prestal sa triast a skuvinat pri kazdom dotyku, no stale ho to vsetko boli chudatko. Alee uz aj chvostikom vrti a hra sa s hrackami.. Takze je to na dobrej ceste s nim
A k tomu problemu, hodil som rec dneska vecer na PZ, natrafil som na policajta co uz podobne veci riesil a veci sa maju tak ze, pokial ten pes nezautocil na mna a nesposobil mi nejake zranenie nejde o trestny cin ale iba priestupok. To znamena aby sa tym niekto vobec zaoberal ten pes by ma musel najprv pohryznut..

!!!!!!!!!!!!!
Aj keby to moje chudatko zabil je to podla jeho slov stale priroda pes vs pes teda vec vs vec, skoda majetkova... len !!!!
Mne je luto hlavne tej psychickej ujmy ci u mna ci u hawka a podla zakona je uplne nepodstatna. O tom ako je psik dohryzeny uz znova pisat nejdem.
Holt jeden priklad za vsetky co tam teraz riesia....
Chlapik mal psika na dedine pri svojom dome na svojej roli na svojom pozemku pusteneho pribehol vlciak z dediny a toho psa mu ten vlciak zabil!!!
A tak majitel toho mrtveho psika nevahal a toho vlciaka zastrelil.
A hadajte ako to dopadlo...
Ako v kocurkove !!!!
Majitel vlciaka podal tresne oznamenie za nedovoleny odstrel a pouzitie gulovej zbrane bez povolenia na verejnom priestranste v blizkosti ludskeho obidlia a po sudoch namiesto majitela vlciaka beha ten chudak co si len branil svojho psa a vzal zakon do svojich ruk...
Detto plynova pistol, akonahle ju clovek pouzije je z toho rovnaky pruser ako pri klasickej zbrani na ostre naboje a defacto to iste plati aj pre vzduchovku a akukolvek zbran(stielajte si asi tak na strelnici maximalne

. Mozte maximalne akurat tak polovat na zver v reviry polnom ale na vsetko treba povolenku inak porusite zakon a vlacite sa po sudoch...
Pekne kocurkovo to nase skurv Slovensko...
Tak a z5 k mojmu havkovi.
Mesto Zilina ma vyhlasku o chove psov v ktorej okrem ineho je..
A ake smiesne sankcie tam su, uz teraz vam vravim od pravneho statu to ma daleko..
VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 4/2008 o chove, vodení a držaní psov na území mesta Žilina
Článok 8
Priestupky a sankcie
1. Priestupku sa dopustí držiteľ psa v zmysle zák. 282/2002 Z.z., ktorým sa upravujú
niektoré podmienky držania psov, ak:
a) neprihlási psa do evidencie,
b) umožní, aby psa viedla osoba, ktorá nespĺňa podmienky ustanovené v § 4 ods. 1
a 2, c) neohlási, že pes pohrýzol človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo
vyprovokovaný, ak sa nepoužil v nutnej obrane alebo v krajnej núdzi,
d) neoznámi odcudzenie, zničenie alebo stratu známky.
2. Priestupku sa dopustí ten, kto psa vedie, ak:
a) neohlási svoje meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu a meno, priezvisko a
adresu trvalého pobytu držiteľa psa osobe, ktorú pes pohrýzol,
b) nezabránil tomu, aby pes útočil alebo iným spôsobom ohrozoval človeka alebo zvieratá, c) neohlási, že pes pohrýzol človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo
vyprovokovaný, ak sa nepoužil v nutnej obrane alebo v krajnej núdzi
d) evidenčnou známkou nepreukáže totožnosť psa,
e) nerešpektuje zákaz vstupu so psom alebo zákaz voľného pohybu psa.
3. Za priestupok podľa:
a) odseku 2 písm. d) a e) obec uloží pokutu do 500,- Sk (16.59 €),
b) odseku 1 a ods. 2 písm. a) až c) obec uloží pokutu do 5.000,- Sk (165.96 €). 4. Mesto Žilina môže uložiť pokutu do jedného roka odo dňa, keď sa o porušení
povinnosti dozvie, najneskôr však do troch rokov odo dňa, keď k porušeniu povinnosti
došlo.
5 6
5. Pri ukladaní pokuty sa prihliada najmä na závažnosť a následky protiprávneho
konania.
6. Na konanie o ukladaní pokút sa vzťahuje všeobecný predpis o správnom konaní.
7. Výnos z pokút je príjmom rozpočtu mesta Žilina.
8. Ak sa držiteľ psa alebo ten, kto psa vedie, dopustí priestupku opakovane, možno mu
uložiť pokutu do výšky dvojnásobku pokút uvedených v odseku 3.
9. Priestupkom v zmysle § 46 zák. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších
predpisov, je aj porušenie povinností, ktoré sú uvedené v tomto VZN. Za takto
spáchaný priestupok možno uložiť pokutu do 1.000,-Sk (33,19 €).
10. Na základe ust. § 13 ods. 9 a 10 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení
neskorších predpisov, je primátor mesta Žilina oprávnený uložiť právnickej, alebo
fyzickej osobe oprávnenej na podnikanie za porušenie povinností vyplývajúcich
z tohto všeobecne záväzného nariadenia pokutu až do výšky 200.000,- Sk 6.638,78 €
Ked to zr8atam ta p... (doplne si co chcete) sp8chala niekolko pristupkov naraz ci uz od volneho pohybu nebezpecneho!!! psa bez nahubku... , nezvladnutie psa, neschopnost ho dostatocne ovladat... , dalej nezabranenie utoku psa na cloveka a ine zvierata....
Takze ked sa to takto spocita maximalne pokuty nepresiahnu 500 €.
Je to dostatocny trest aku psychicku ujmu mne a mojmu psikovu ten hnusak sposobil
Podla mna nie.
A najmustnejsie je ze aj keby jej to pekne nauctovali nieje iste ci to vobec zaplati, staci mat znameho na spravnych miestach...
A to ci to zaplatila sa uz nijako nedozviem...
Co ma priam vytaca do nepricetnosti je to ze sa to kludne moze zopakovat bud s mojim psikom alebo nejakym inym ktory tomu pitbulovi jednoducho nezachuti.
Som za omnoho prisnejsi trest pre nezdpovednu a nepoucitelnu majitelku, najlepsim by bolo odobrat jej zviera ktore nezvlada...
Ten pes za to akeho ma debilneho majitela predsa nemoze..
Iny majitel by ho mozno dokazal zmenit...
Ajj ked myslim ze na napravu a vycvik je uz aj tak neskoro pes ma svoje zvyklosti ktore uz menit asi nebude....
Ale holt ostanme v realite..
Na zazraky neverim.
Takze asi tolko k tomu celemu pribehu...
A k nasmu deravemu pravnemu systemu.
Ospravedlnujem sa za pripadne preklepy ale fakt nemam naladu to znova citat !!!
Neodpustim si obrazok kde sa ide az do krvi a je pekne vidno na co boli tieto psy vyslachtene a coho su medzi sebou(vytrhavaju si kusy masa navzajom) schopne..
Ako odstrasujuci priklad....
Uvitam vase nazory
Kazdy novy fanusik co sa prida vyjadri tak svoj suhlas s tym ze v tomto "pravnom" state nieje nieco vporiadku. !!
Dufam, ze sa raz nieco zmeni a nejaky ten preukaz na potencionalne nebezpecneho psa vymyslia a schvalia.
Z toho psa moze totiz clovek spravit svojim nezodpovednym a lahostajnym pristupom krvilacnu bestiu. !!!
Ked sa zase nieco zomelie chvilu je okolo toho bububu ale to asi tak vsetko...
kur*a fix aj so Slovenskom...
Tak sa pridajte a vyjadrite tak svoj nesuhlas.. s tym co je v tej nasej zemicke mozne... Dik.