Sionizmus

Diskusie na politické témy...
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa slay »

tehla napísal::shock: :lol:

Amnesty International, správa OSN atd. označili Izrael za vojnového zločinca. Prečo by teda vojnový zločinec mal prednášať na akademickej pôde? Ako môže vyžadovať úctu, keď sám žiadnu úctu nemá a to úctu k ľudskému životu? Mne pripadá zvrátené, že Univerzita povolí prednášať vojnovému zločincovi. Aký príklad chce ponúknuť študentom? Aké morálne právo má prednášať o vývoji v regióne, v ktorom už desaťročia pácha vojnové zločiny?
Pomalsie ti zapina. Ten clovek bol pozvany univerzitou, to len tak na margo jeho prava prednasat. To ze AI alebo OSN oznacili neaky konkretny cin za vojnovy zlocin. Neznamena, ze kazdy Izraelcan je vojnovy zlocinec, len naozaj obmedzenec to moze tak podavat. A uz vobec to neznamena ze niekto nemoze prednasat na univerzite kde ho pozvu. Skratka je to irelevantne. Tu vobec nejde o Izrael ako taky ani o vztahy v regione. Ja som sa vyjadroval k hlupemu pocinaniu si studentov, nezavisle na tom ci by tam prednasal aj jozko mrkvicka, ty.. ty si na tom ulavujes svojej patetickej posadnutosti. Tak len pokracuj, ja som skoncil.. viac sa k tejto hluposti nemienim vyjadrovat.

Kali, ty si na tom rovnako, nech uz by sa nieco podobne dialo hocikde, nikto nikoho nenuti ist na tu prednasku. Ak univerzita niekoho takeho pozve, studenti mozu vyjadrit svoje nesuhlas jednoducho bud bojkotovanim, ze nemaju zaujem, alebo kulturnym vyjadrenim protestu, bez toho aby sa chovali ako primitivi.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Slay, išlo o veľvyslanca Izraela, ktorý sa oficiálne hlási k politike tohto štátu, takže tie svoje ospravedlnenia si strč za klobuk.
Protestné ukončenie štúdia na Prešovskej univerzite
Igor Petrov Cagáň
4.12.2009

Dnes, 3.12.2009 som sa rozhodol na protest zanechať štúdium na Prešovskej univerzite iba jeden semester pred štátnicami, potom, ako mi po vypískaní izraelského veľvyslanca bola zrušená účasť na medzinárodnom projekte univerzity v Holandsku (viď prílohu). Urobil som tak na dnešnom zasadaní Disciplinárnej komisie Fakulty humanitných a prírodných vied, na ktorej som absolvoval 6 semestrov štúdia učiteľstva občianskej a technickej výchovy, počas ktorých som bol niekoľkokrát za výnimočný prospech odmenený motivačným štipendiom.

Rozhodol som sa zverejniť celú 35 stranovú správu o incidente, ktorú som na nasledujúci pracovný deň odoslal kompetentným. Obhajujem v nej svoje dobré meno a zároveň poukazujem na opakované politizovanie na akademickej pôde Prešovskej univerzity. Tieto dôkazy považujem za závažné, a preto sa v najbližších dňoch podujmem kontaktovať Ministerstvo školstva SR, aby správanie sa subjektu Prešovskej univerzity ako subjektu uchádzajúceho sa o udelenie štatútu "univerzita" preverilo.

Okrem toho, je potrebné nezabúdať na oprávnený boj svetom opustého palestínskeho národa, ktorý vo svojej krajine bojuje proti izraelskému okupantovi už desiatky rokov bezvýsledne. Izrael pred súd! Spravodlivosť pre všetkých! Slobodu Palestíne! Na prelome rokov sa totiž blíži ročné výročie poslednej izraleskej ofenzívy v Pásme Gazy počas ktorého Izrael zavraždil 1400 palestínskych civilistov a prišiel o 13 vlastných vojakov... Na môj nedávny otvorený list izraelskému veľvyslancovi reagoval i slovensko-palestínsky spisovateľ Nidal Saleh, jeho reakcia: http://prop.sk/komentar_k_listu.html .

Okrem iného svojím protestom sa pripájam na stranu komentátora STV Ľubomíra Huďa, ktorému bolo od 2. 12. 2009 znemožnené pokračovať vo vedení svojho zahraničného spravodajského bloku preto, že verejnosť informoval pravdivo o rôznych "politicky nekorektných" aférach Západu. Avšak intervencia USA platenej "Slovak" Press Watch je silnejšia než akákoľvek pravda.

Do protestu sa rozhodol nezištne zapojiť aj ďalší študent, Radovan Novotný, študent Gréckokatolíckej fakulty Prešovskej univerzity, ktorý rovnako na protest odstupuje zo štúdia.

Univerzity nie sú továrne!

Odvahou proti systému!

Prestaňte sa báť!

S priamím odvahy

Igor Cagáň
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

slay napísal:Kali, ty si na tom rovnako, nech uz by sa nieco podobne dialo hocikde, nikto nikoho nenuti ist na tu prednasku. Ak univerzita niekoho takeho pozve, studenti mozu vyjadrit svoje nesuhlas jednoducho bud bojkotovanim, ze nemaju zaujem, alebo kulturnym vyjadrenim protestu, bez toho aby sa chovali ako primitivi.
Lenze oni teraz nie su obvinovany z primitivizmu ale z extremizmu.
Styphnos
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Styphnos »

No pekne to dopadlo s tým I. Cagáňom :(

Mám dojem, že po revolúcíi sa toho veľa nezmenilo. Človek má podobný pocit, ako tí, čo žili za totality. Mohol si kritizovať čokoľvek, len nedajbože, aby si si otvoril hubu na červených. To si tým pádom skončil...
Teraz je to to isté. Kopa ľudí vie, z čo sú sionisti zač, ale väčšina je radšej ticho a len niekoľko odvážlivcov si dovolí niečo proti nim povedať.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Igor Cagáň odstúpil na protest proti politizácii školstva zo štúdia na Prešovskej univerzite

kali520
Darca
Darca

slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

kali520 napísal:Lenze oni teraz nie su obvinovany z primitivizmu ale z extremizmu.
Ak to tak naozaj je, je to chyba..
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

kali520 napísal: :roll: do kedy este?
Kym im budeme davať
Prílohy
I spent my money on Jews.JPG
rozpravka
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rozpravka »

tehla napísal::shock: :lol:

Amnesty International, správa OSN atd. označili Izrael za vojnového zločinca. Prečo by teda vojnový zločinec mal prednášať na akademickej pôde? Ako môže vyžadovať úctu, keď sám žiadnu úctu nemá a to úctu k ľudskému životu? Mne pripadá zvrátené, že Univerzita povolí prednášať vojnovému zločincovi. Aký príklad chce ponúknuť študentom? Aké morálne právo má prednášať o vývoji v regióne, v ktorom už desaťročia pácha vojnové zločiny?
ou ou ou, toto je podla mojho nazoru mierne nestastny vyrok... dovolil by som si podotknut ze amnesty international je: celosvetove hnutie usilijuce sa o dodrziavianie ludskych prav na celom svete. Nema sudnu moc. Dalej uvadzas nieco o sprave OSN. Bolo by dobre ak by si uviedol zdroj, podla moznosti priamy odkaz na spravu resp. jej kopiu kt. vydala OSN tykajucu sa izraela v ktorej je stat izrael oznaceny za vojnoveho zlocinca.

//autoeditácia príspevku ( 09 Jan 2010, 15:29 )
http://www.webnoviny.sk/svet/po-izraels ... lanok.html

čo vy na to?

moj nazor:
ja mam pocit ze komu niet rady tomu niet pomoci... palestincania si nedaju pokoj... s naletom Izraela suhlasim a podporujem ho.

//autoeditácia príspevku ( 10 Jan 2010, 21:01 )
tak zrejme ludia ktorych zaujima sionizmus s postojom ci uz pozitivnym alebo negativnym k nemu sa zrejme nechcu vyjadrit :) ak tieto riadky citaju aj stali prispevatelia a citatelia temy elektronicke myto tak by som sa im chcel podakovat za k+... zaroven som si nasiel aj k- od pouzivatelov, ktori si precitali moj prispevok z tejto temy a zjavne so mnou nesuhlasia... to ze som od nich dostal k- ma trapi najmenej resp. netrapi vobec ale pravdupovediac ma zaraza ze tito ludia, ktori sa o to zaujimaju nepridu prispeit do tejto temy svojim komentarom a popripade zapocat mozno plodnu diskusiu, ktora by mohla po dlhsom case necinnosti tejto temy opat vzniknut... tema sionizmus je velmi kontrovezna a ci uz judaizmus alebo stat izrael ma privrzencov ale i odporcov. Preto si myslim, ze by sme si namiesto pridavania komentarov ku karme ako "izrael - agresor, palestina - obet" alebo "tak si ho podporuj" mohli o tom podiskutovat a popripade vzajomne sa obohatit o nove vedomosti a o nove postoje napriklad aj k tejto teme... napokon, sme na diskusnom fore... :wink:

dakujem
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

moj nazor:
ja mam pocit ze komu niet rady tomu niet pomoci... palestincania si nedaju pokoj... s naletom Izraela suhlasim a podporujem ho.
Mediálny výplach mozgu naozaj funguje. :roll:
rozpravka
Light Expert
Light Expert

Re: Sionizmus

vies hughito, tvoja reakcia na moj prispevok je plnohodnotna... ok, paci sa mi tvoj pristup... ludia s ktorimi sa rozpravam alebo som sa rozpraval na tuto temu zareaguju podobne vtedy ak prave v ich pripade ide o... mozno nie prave medialny vyplach ale skor o vyplach mozgu zo strany rovesnikov alebo skupin, ktore sa nezastavaju rasovej alebo narodnostnej rovnosti... za moje nazory a na obhajobu mojho vyroku ktory si komentoval, asi najviac povedia fakty:

15.máj 1948 - o polnoci 14.maja koncil britský mandát v palestíne - z medzinarodnych dohôd bolo zidom udelene pravo na vlastny stat na uzemi na ktorom sa dnes nachadza. UNSCOP vytycil uzemia na ktorych sa mal stat rozkladat - sucasny izrael bol rozdeleny podla unscopu na Medinat Israel a Palestinu. Preto presne po ukonceni mandatu izraelci vyhlasili nezavislost s územiami priznanymi UNSCOPom ktore mu mali prisluchat. Bezprostredne po tomto kroku doslo k napadnutiu Izraela - Jordánsko, Egypt, Irak, Libanon, Sýria, Jemen, Saudská arábia. Porusenie zmluv OSN o je teda jasné a je zjavné z ktorej strany.

Suezská kriza - znárodnenie britsko-francúzskej spolocnosti Egyptom a zablokovanie prieplavu. Aktivácia baterii a varovanie izraelských lodi pred moznym potopenim v pripade porusenia ochranneho pasma. Hlavná uloha Britských a francúzskych jednotiek, izrael prevazne záskodnícke operacie.

Šesťdňová vojna - 5. jún 1967 - dlho predtým letecké boje nad golanskými výšinami so sýriou, uzavretie Tiranskej úziny-casus belli, preemptívny uder izraela na Egypt. Zdrvujuca porazka - egypta,iránu,sýrie,jordánska - koniec 10 juna večer - veľké územné zisky

Opotrebovávacia vojna začala 21. októbra 1967 potopením izraelského torpédoborca Eljat dvomi raketovými člnmi egyptského námorníctva. Neskor cezhranicne boje, casto vzájomne ostrelovanie uzemi

Jomkippurská vojna - prepukla 6. októbra 1973 o 14:00, keď koalícia Egypta a Sýrie počas najvýznamnejšieho židovského sviatku Jom kippur začala útok. Útok na Izrael v oblasti Suezského prieplavu a Golanských výšin.

Libanonská vojna - útok izraela ako reakcia na ostrelovanie a utoky oop na uzemi izraela
Druha libanon. vojna - Hizballah: zrejma podpora Hamasu v pasme gazy - zabitie min. 3 vojakov a sucasny raketovy utok na izrael.

Operacia v pasme gazy: sustavné viac ako rok trvajuce raketove ostrelovanie izraelskych miest raketami Hamasu z pásma gazy.

jedina vojna v ktorej bol utok zapocaty izraelskou stranou bola šesťdňová vojna - ale i v tomto pripade islo o preemptívny úder

zvyšok vojen resp. casus beli ktorejkolvej vojny sa dotykal ohrozenia izrael. uzemia, teda priamym napadnutim.
Stojím si teda za svojím: komu niet rady tomu niet pomoci. palestincania sa nepoucia
kali520
Darca
Darca

Rozpravka svojho casu som tu uz viedol na tuto problematiku diskusiu s ingorantom makefake a a dana problematika tu bola rozoberana nespocetne velkrat, takze ak mas nejaky problem k danym skutocnostiam vyjadruj s k nim.

Konkretne k tym utok som sa ja vyjadroval tu http://www.hojko.com/post985275.html#p985275

Je mi jasne ze pravda je niekde uprostred a rovnako jak je sionizmus radikalny dokaze byt radikalny aj islamsky fundamentalizmus. Lenze problem tejto situacie (minimalne aspon pre mna) lezi uplne niekde inde a o tom mozno neskor.

Prvorada vec ktoru si treba uvodmit je to ci Izrael vobec ma pravo na existneciu vzhladom nato ze tam pred jeho vznikom tvorili zidia minimalnu mensinu a ich pocet vzrastol az po masovej migracii zaciatkoch 20 storocia.

Dalsi problem je v tom ze sucasny zidia s tymi biblickymi ktori asimilovali s tamojsim arabskym obyvatelstvom maju velmi malo spolocne najma etnicky. Opat ale o tomto a o zidovskom chazarskom povode sa tu uz diskutovalo nespocentne velakrat.

Vzhladom na to ze existencia Izraela nestoji na pevnych argumentacnych zakladoch niekto moze chapat ten postoj arabov ako braniacich sa, takze tvoje vyjadrenie o nepoucitelnosti palestincanov nebude az tak namieste.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

rozprávka : Neviem načo tu vyťahuješ nejakú históriu, bavíme sa predsa o tej konkrétnej akcii a protiakcii.

Ak si myslíš, že je adekvátne použiť moderné letectvo (ktoré Izrael dotovaný USA určite má) proti nejakým pár zastaralým raketám Hamasu, ktoré aj tak nikoho netrafili (to sa stáva celkom často, lebo je to obyčajný zúfalý krok zúfalých ľudí, ktorí nie sú vycvičení a ani nemajú techniku), tak si to mysli. Boli určite aj prípady, kedy odvetné akcie Izraelu boli oveľa tvrdšie a nezostalo to pri 3 mŕtvych Palestínčanoch.

Skúsim nájsť jeden starší článok, ktorý mám v nejakom zine. Bola to vlastne výpoveď aktivistov, ktorí priamo v Palestíne pôsobili a žili tam po nejakú dobu. Ich pohľad na vec je diametrálne odlišný od všeobecnej mienky, v ktorej sa vytvára dojem, že Izrael sa chudáčik iba bráni proti agresorovi z Palestíny.
rozpravka
Light Expert
Light Expert

kali520 napísal:Rozpravka svojho casu som tu uz viedol na tuto problematiku diskusiu s ingorantom makefake a a dana problematika tu bola rozoberana nespocetne velkrat, takze ak mas nejaky problem k danym skutocnostiam vyjadruj s k nim.

Konkretne k tym utok som sa ja vyjadroval tu http://www.hojko.com/post985275.html#p985275

Je mi jasne ze pravda je niekde uprostred a rovnako jak je sionizmus radikalny dokaze byt radikalny aj islamsky fundamentalizmus. Lenze problem tejto situacie (minimalne aspon pre mna) lezi uplne niekde inde a o tom mozno neskor.

Prvorada vec ktoru si treba uvodmit je to ci Izrael vobec ma pravo na existneciu vzhladom nato ze tam pred jeho vznikom tvorili zidia minimalnu mensinu a ich pocet vzrastol az po masovej migracii zaciatkoch 20 storocia.

Dalsi problem je v tom ze sucasny zidia s tymi biblickymi ktori asimilovali s tamojsim arabskym obyvatelstvom maju velmi malo spolocne najma etnicky. Opat ale o tomto a o zidovskom chazarskom povode sa tu uz diskutovalo nespocentne velakrat.

Vzhladom na to ze existencia Izraela nestoji na pevnych argumentacnych zakladoch niekto moze chapat ten postoj arabov ako braniacich sa, takze tvoje vyjadrenie o nepoucitelnosti palestincanov nebude az tak namieste.
milé :) vazne je to mile ze to takto vnimas... takto... makefake zrejme cerpal z wikipedie... ja cerpam z knih...

1. je skutocnost ze tiranska uzina bola uzatvorena, co vsak bolo hlavnou zamienkou na utok zo strany izraela bolo dlhodobe stahovanie egypt. vojakov na sinaj.poloostrov, sporadicke utoky nad golanskymi vysinami zo strany syrie a takisto mobilizacia armady v jordansku... je teda jednoznacne preco izrael zareagoval utokom na egypt... islo o plne opodstatneny preemptivny uder kt. bol ak si spravne pamatam podporeny aj USA.
dalej co sa tyka inych spochybnovani sa ja osobne nebudem k tomu blizsie vyjadrovat nakolko si cerpal zo spravodajskych portalov (najviac vsak z nezavisleho portalu) a to napokon o niecom svedci...

2. co sa tyka radikalnosti zidovstva by som chcel podotknut ze prave izrael po obsadeni mesta Jeruzalem (vychodnej casi teda stareho mesta v kt. su najdolezitejsie putnicke miesta 3 nabozenstiev) ma status quo k uznavaniu nabozenstiev neutralny. Za ery kym vladol nad vych. Jeruzalemom Jordansko, bol status quo: islam - priatelsky, krestanstvo - tolerovany, zidovstvo - potlacany resp. zakazovany... Po roku 67 ked zostal Jeruzalem sucastou izraela a vyhlaseny za hl. mesto, boli i napriek tomu 2 starostovia v meste. Arabsky bol sice len neoficialny. Takze co sa tyka fundamentalizmu oboch nabozenstiev, bolo by treba rozlisovat a nestavat ich do jednej rady.

3.
treba uvodmit je to ci Izrael vobec ma pravo na existneciu
prepac ale na toto nemam inu otazku ako: toto si snad robis srandu? staci snad poznamenat len ze vid.: Balfourova deklaracia, navyse plan rozdelenia z roku 47 prezentovany samou OSN

co sa tyka etnickej prislusnosti k bibl. narodu... ak to chceme vnimat takto tak z hladiska etnic. prislusnosti maju stale Izraelcania k svojmu bibl. narodu blizsie ako arabi ku kanaejcom alebo filistincom.

4.
Vzhladom na to ze existencia Izraela nestoji na pevnych argumentacnych zakladoch
slabe zaklady? medzinarodne dohody, deklaracie a napokon sama historia ma slabe zaklady? Branenie sa zo strany arabov? to asi nie... obrana vyzera inak a za druhe, nejdu len po izraelcoch ale i sami po sebe... palestincania si nevychadzaju/nevychadzali dobre ani s Jordanskom... to uz podla mpjho nazoru o niecom svedci...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

rozpravka napísal:prepac ale na toto nemam inu otazku ako: toto si snad robis srandu? staci snad poznamenat len ze vid.: Balfourova deklaracia, navyse plan rozdelenia z roku 47 prezentovany samou OSN

co sa tyka etnickej prislusnosti k bibl. narodu... ak to chceme vnimat takto tak z hladiska etnic. prislusnosti maju stale Izraelcania k svojmu bibl. narodu blizsie ako arabi ku kanaejcom alebo filistincom.
plan rozdelenia a podobne bullshity na zaklade COHO ??
imho urcite maju arabi blizsie ku kanaejcom ako nejaki chazari!!!
rozpravka
Light Expert
Light Expert

hughito napísal:rozprávka : Neviem načo tu vyťahuješ nejakú históriu, bavíme sa predsa o tej konkrétnej akcii a protiakcii.

Ak si myslíš, že je adekvátne použiť moderné letectvo (ktoré Izrael dotovaný USA určite má) proti nejakým pár zastaralým raketám Hamasu, ktoré aj tak nikoho netrafili (to sa stáva celkom často, lebo je to obyčajný zúfalý krok zúfalých ľudí, ktorí nie sú vycvičení a ani nemajú techniku), tak si to mysli. Boli určite aj prípady, kedy odvetné akcie Izraelu boli oveľa tvrdšie a nezostalo to pri 3 mŕtvych Palestínčanoch.

Skúsim nájsť jeden starší článok, ktorý mám v nejakom zine. Bola to vlastne výpoveď aktivistov, ktorí priamo v Palestíne pôsobili a žili tam po nejakú dobu. Ich pohľad na vec je diametrálne odlišný od všeobecnej mienky, v ktorej sa vytvára dojem, že Izrael sa chudáčik iba bráni proti agresorovi z Palestíny.
ano... a cele roky spoluprace ameriky s izraelom funguju ani toto nieje jednostranna zalezitost ze vsetko ide len z jednej strany a z druhej strany nic... nieco za nieco... a cele roky tak isto sovietsky zvaz podporoval egypt a vobec arabske staty... tak isto ako amerika izrael. sovietsky zvaz postavil na nohy aj egypt po sestdnovej vojne nebyt toho tak ziadna opotrebovavacia vojna alebo vobec ziadny egypt by mozno teraz neexistoval... prakticky arabske staty udrzal sovietsky zvaz pri zivote... takisto ako v afrike cele roky aj napriek zbrojnemu embargu kolovali vz.58 a aj napriek zbrojnemu embargu boli privazane zbrane do afriky s kt. sa zabijali navzajom africania... (ale o tom sa nehovori nahlas) tak i napriek zbrojnemu embargam na blizkom vychode fungoval izrael najskor z ceskoslovenska kt. cvicilo aj pilotov a neskor sa v 50. rokoch izraelci obratili na ameriku... a tak ako kedysi tak aj dnes funguju zbrojne embarga a takisto ako aj vtedy tak aj dnes sa obchadzaju...

hughito... historia v tomto pripade bola potrebna... a za 2.
proti nejakým pár zastaralým raketám Hamasu, ktoré aj tak nikoho netrafili

co ma skutocnost ze nikoho netrafili spolocne s tym ze ide o vnutorne ohrozenie bezpecnosti statu? ... konieckoncou... aj podla OSN samotnej ma/mal pravo izrael na sebaobranu (narazam na odvetny utok do pasna Gazy z minuleho roka). nikdy nemozno stavat takuto vec do roviny ze "vlastne sa nic nestalo" ale ano stalo... ide tu o narusenie mierovych zmluv, utok na cudzi stat (bez vyhlasenia vojny),... a tak dalej mohli by sme vymenovat nespocet inych... uz len ty ako samotny obcan, ako by si vnimal keby na tvoju krajinu vystrelili militanti z inej krajiny niekolko rakiet denne? a trva to skoro 2 roky... vies kam mozes ist aby ti nerupla na hlavu raketa?... prijemny pocit byt vaznom vo svojom state vsak?... asi nie... a vnimat veci z pohladu... chudacikovia palestincania ved oni nic nemaju, vycvik techniku tak su zufaly a robia to co robia. To nemoze nikoho ospravedlnit... ja by som to zakoncil asi tym ze im zjavne takyto styl "boja" vyhovuje asi najviac

vnimat palestincanov ako martyrov izraelskej tyranie je mylne... oni sami sa tyranizuju... vyvolaju konflikt, jednania odmietaju, bojuju a nic ich nezaujima a zrazu ked legitimna armada sustavne napadaneho statu zasiahne vypustia propagandisticke reci o slabosti ich armady, vybavenia atd. a skryvaju sa v skolach, na ambasadach umiestnuju raketove odpal. zariadenia, 14 rocne deti behaju po uliciach s bombami na tele alebo so samopalmi v rukach a bojuju su Shahidi... ale kto ich k tomu nuti? robia to sami... a potom ked dojde k zbombardovaniu skoly, zastrelenie deti, zbombardovanie ambasady a pod. vtedy hladaju oporu v OSN a u medzinarodnych spolocenstiev pomoc, ktoru si vlastne musia ziadat len kvoli problemom ktore si sami vyvolali...

vychodiskova pozicia na nadobudnutie prevahy bola pre obe narodnosti (izraelcov a palestincov) v roku 1948 po britskom mandate rovnaka...

//autoeditácia príspevku (14 Jan 2010, 23:33)
brainwirm napísal: plan rozdelenia a podobne bullshity na zaklade COHO ??
imho urcite maju arabi blizsie ku kanaejcom ako nejaki chazari!!!
na zaklade rozhodnutia rady OSN pre palestinu UNSCOP kt. bola vytvorena aby sa zaoberala rozdelenim uzemia pre arabov aj pre izraelcov co mozno najspravodlivejsie... s tym ze Jeruzalem zostane pod medzinarodnou spravou ako corpus separatum... clenovia: svedsko (predseda) australia, csr, guatemala, india, iran, juhoslavia, kanada, mexiko, holandsko, peru

boli dva plany rozdelenia: federacia a dva samostatne staty... 3:8 bol postoj rady unscop... navyse valne zhromazdenie OSN - rezolucia VS OSN č. 181 podporila rozdelenie palestiny podla navrhu UNSCOP

a co sa tyka etnickej prislusnosti ku kanaejcom a filistincom tak len tolko ze o filistincoch je posledna pis. zmienka asi v 4 stor. tzn. v knihach byzantskych alebo rimskych pravdepodobne mali az prilis malu pocetnost a preto ich neuvadzaju z coho moze vyplyvat ze povodny filistinci pravdepodobne vymreli. kanaejci - "namorne" zamerane mestske staty sa nadradzovali nad ostanych kanaejcov a nazyvli sa sami fenicanmi... ak sa nemylim tak fenicania boli porazeny asyrcanmi... podla vsetkeho sa ale cast skutocnych izraelitov dokazala zachranit nejakym sposobom aj po porazeni v roku 73 nl pri pevnosti masada... emigracia, alebo ostali v rime a podarilo sa im prezit prenasledovanie a hromadne zatykania... prepac ale historia vravi nieco ine... zidia maju so svojimi predkami i ked nie vela spolocneho no napriek tomu urcite viac ako povodny obyvatelia palestiny (kanaanu) so sucasnymi arabmi
kali520
Darca
Darca

rozpravka, kto zacal s utokmi ma v podstate vobec nezaujima ako dovod celeho konfliktu mozme povazovat vzknik Izraela. Araby ho neuznali lebo mali dovody ho neuznat. Zidia tam tvorili minimalnu mesninu a ich pocet vrzastol po masovej migracii, takze otazka na zaklade coho je dost na mieste. Reakcia tipu: na zaklade rozhodnutia rady OSN pre palestinu UNSCOP je ako dost chaba, lebo je tu otazka toho co je OSN? OSN nerobi chyby? OSN kona vzdy spravne?

Skutocnost bola taka ze zidia tam v podstate ani neexistovali alebo tvorli nezanedbanu mensinu. Jedno obdobie sa tam zidia vo velkom zacali stahovat na zaklade ich pochybneho nabozenskeho a rasoveho presvedcenia a najma vdaka svojej vplyvnej loby tam vznikol Izraelsky stat.

Balfourova deklaracia je v podstate nic, je to len byrokraticke rozhodnutie nejakych jednotlivcov, vobec neriesi etnicky problem a fakt ze na tom uzemi uz ziju a zili nejaky obyvatelia.

Vznik narodov je podmieneny dlhotrvajucim utvaracim procesom kedy vznikaju iste kulturne tradicie prislachajuce danemu etniku alebo skupine obyvatelov na danom uzemi, je to historicky proces trvajuci starocia. Izrael nic take nezazil, Izrael vznikol len nejakym kratkodobym byrokratickym procesom, bol vytvoreny umelo a nie prirodzene.

Dolezita su otazky naco vznikol Izrael? Preco vznikol takym sposobom akym vznikol? Preco zidia zacali emigrovat vo velkom koncom 19 a zaciatkom 20 storocia? Preco si svoje uzemie nevydobili bojom ako to robil kazdy iny narod pocas historie ale byrokraciou? Na zaklade akeho presvedcenia vznikol Izrael?

Tieto otazky nas zavedu k jednej a tej istej odpovedi a tou je zidovsky supermacizmus alebo jeho rasove presvedcenia a nadradenosti zidov nad nezidmi-gojmi.

Takze sumasumarum, nevidim absolutne ziaden dovod preco by obyvatelstvo ktore je tvorene z 90% chazarskym etnikom malo mat stat na uzemi ktore uz bolo obyvane inym etnikom aj ked jeho povod je uplne nepodstatny kedze tam jednoducho su a boli tam, ake ma nato pravo?
co sa tyka radikalnosti zidovstva by som chcel podotknut ze prave izrael po obsadeni mesta Jeruzalem
Opat vec ktora tu bola rozoberana nespocetne velakrat.

Talmud som tu citoval uz asi cez 10 krat a myslim si ze neni potrebne sa k tomu vracat, jeho stavanie zidov do role nadludi a nezdiov do role zvierat je tam viac nez jasne. Vid- http://www.hojko.com/post738466.html#p738466

K nejake demokratizacii spolocnosti atd o tom tiez nemoze byt rec. Odkazem ta na knihu Jacka Bernsteina: Život amerického Žida v marxisticko-rasistickém Izraeli , prvu cast si mozes precitat tu na fore: http://www.hojko.com/post452979.html#p452979

Alebo ine pripady opat rozoberane tu na fore:
Štátny terorizmus je porušovaním Ženevských konvencií
Konferencia OSN na pôde Európskeho parlamentu prirovnala Izrael k apartheidu v Južnej Afrike.
Izrael: „Křesťanské symboly ke Zdi nářku nesmí“
V Izraeli bylo zaznamenáno 90 případu mučení Palestinců
+
[b]Izrael deportuje jeruzalemských kresťanov[/b]

Na základe novej politiky izraelského ministerstva vnútra, ktorej cieľom je zredukovanire počtu ne-židov v Jeruzaleme, teraz strácajú právo na pobyt stovky jeruzalemských kresťanov. Bez ohľadu na to, ako dlho sa zdržiavajú v zahraničí alebo či sa narodili v Jeruzaleme ešte predtým, než Izrael okupoval východnú časť mesta, pokladajú ich len za návštevníkov v ich vlastnom meste.
Napríklad palestínski kresťania, ktorí dnes už nepredstavujú viac než 9 000 člennú komunitu, stratia v dôsledku novej politiky 15 %populácie. Hoci židom z celého sveta a dokonca aj takým, ktorí len prestúpili na judaizmus, dovoľujú imigrovať do Izraela na základe práva na návrat, rodených Jeruzalemčanov pokladajú len za dočasných obyvateľov. Pôvodne platil zákon, podľa ktorého obyvateľ stratil nárok na pobyt po siedmich rokoch zdržiavania sa v zahraničí. Teraz platí, že stráca právo žiť v domovskom meste, ak vycestuje do zahraničia. Okrem toho platia aj iné nariadenia, namierené k tomu, aby sa zredukoval počet Palestíncov, kresťanov as moslimov v meste.
Miestne cirkvi v Jeruzaleme si robia starosti a hovoria, že Izraelu nemožno zveriť právo exkluzívnej kontroly nad mestom a právo rozhodovať o osude tohto svätého mesta a jeho obyvateľoch. Medzinárodná komunita a kresťanské komunity by mali rýchlo reagovať a odsúdiť túto izraelskú politiku na najvyšších úrovniach.
Výbor laikov vo Svätej zemi: "Israel is Deporting Jerusalem Christians"
http://fufor.twoday.net/stories/5008049/

Pokial ide o moj skromny nazor, nemam problem uznat Izrael a ani ma moc nezaujimaju Izraelsko palestinske vojny kto je v prave a kto nie. Ja problem vidim v zdiovskom svetovom vplyve najma na Europsku spolocnost, o tom ako su zidia stavany do role obeti a europania do role vinikou cleho zidovskeho utrepnia pricom ignorujuc rasisticke presvedcenie zidovskeho supermacizmu a talmudu, o tom tu su opat temy napr:
Štúdia z Harvardu - Židia ovládajú USA
Slobodomurari, Illuminati + New World Order
rozpravka
Light Expert
Light Expert

Araby ho neuznali lebo mali dovody ho neuznat.
prepac ale toto je co za blud? to, preco arabi neuznavaju stat izrael je kvoli extraradikalnemu postoju ich nabozenstva k "neveriacim" a nemaju ho len k zidom ale vo vseobecnosti ku komukolvek... ale konieckoncou nemozme im to mat za zle... oni maju podla svojho kalendara asi 14. stor. a to bolo napr. v europe plne nabozenskych bojov a pod... to ci sa prisposobia zapadu a oddelia nabozenstvo od statu/statnej moci je dufajme otazka casu... a tvoja otazka je: "co je OSN" atd. ja osobne nepoznam lepsiu vymozenost doby ako OSN... v dnesnej dobe si dovolim tvrdit ze OSN ti niekolkokrat mozno mesacne/rocne zachrani svojimi rozhodnutiami zivot resp. zabezpeci bezpecnost...

k pristahovalectvu sa nebudem vyjadrovat... z diaspory bol pre zidov unik len smer, ich zem tam kde mali bohom zaslubenu zem... aspekty resp dovody pristahovalectva snad nemusim rozoberat...
Balfourova deklaracia je v podstate nic, je to len byrokraticke rozhodnutie nejakych jednotlivcov,
ked som cital tuto vetu tak z tvojich predchadzajucich vyjadreni som cakal ze vetu ukoncis "rozhodnutie nejakych pajacov..." to slovo nejakych uz len niecim zavanalo ale predsa... no... k balfourovej deklaracii ti poviem len tolko... v tej dobe to bol dokument kt. bol pre dane uzemie niecim dolezitym bolo to ako zakon kt. sa bytostne dotykal ludi kt. na nom zili... konieckoncou bolo to rozhodnutie angl. kabinetu kt mal nad tymto uzemim patronat a hlavne slovo... napriek tomu ze to vnimas ako zdrap papiera ja to vnimam ako prvy stupienok pre zidov k vlastnemu statu...

co sa tyka prirodzeneho procesu vytvorenia statu izrael... od 19. stor. boli tendecie kt. vsak museli k niecomu dojst... dosli... podla mojho nazoru viac ako polstorocie procesu tvorenia statu je viac ako dost... izrael nevznikol byrokrat. procesom... byrokraticky preces im iba k vzniku pomohol... prirodzene vznikal a to z iniciativy zidov v diaspore... tak sa totizto riesia veci sucasnosti... nemyslim si ze je potrebne preliat hektolitre krvi len preto, aby si niekto vydobil vlastny stat... napokon je to urcity prejav kulturnej a politickej vyspelosti ludi kt. neriesia vsetko zbranami...

historicky svoje pravo na stat mal... potvrdili mu to aj mocnosti... konieckoncou... (mozno stupim niektorim ludom ako sa vravi na otlak touto otazkou) ale SLOVENSKO si svoju statnost vydobilo zelezom a krvou? len z moci ktoru mali vitazne staty malo cesko a slovensko moznost vzniknut...

co sa tyka vsak "potvrdenia" prava existencie statu izrael tak si treba uvedomit ze bezprostredne po vyhlaseni statu doslo k utoku na izrael preto ak to potesi "krvilacnu dusicku" tvoju a mozno aj inych ludi tak aj krv tiekla tesne po vzniku... tam sa ukazalo ci ma napr. po bojovej stranke izrael pravo na existenciu

ano ale takisto ako po tom ako padli statne zvazky slovanov a slovensko obsadili madari tak starocia sa nic nerobilo... doslo k asimilacii povodnych obyvatelov tak ako i tam... ale roky sli a slovaci chceli vlastnu statnost... a podla tvojho vyjadrenia sa mali svetove mocnosti opytat... "a preco si vy vobec robite naroky na podu ktora uz starocia patri inym a zili ste s nimi spolu a ake pravo mate ziadat svoju zem naspat ved vy uz ste sa asimilovali a mate len malo spolocne so slovanmi tak preco chcete ich pravlast?" len prirovnavam... vydis tu paralelu na to aby sme si nasli priklad nemusime ani daleko ist...

co sa talmudu tyka... tak ako talmud tak aj koran tak aj biblia ma svoje texty ktore pri nespravnom vyklade zneju pre radikalne skupiny ako bozia vola... ja sa drzim svojho nazoru "nabozenstvo je dobre na mier, ale nie na vojnu"... staci nespravna interpretacia a ktokolvek moze zomriet, len preto lebo si nekto mysli ze je to Bozia vola. takze talmud by som z oficialnych textov ktore su pre nase pouzitie resp. ucely politickej debaty vynechal.

ako k povacsine clankov je pridany link na spravodajske spolocnosti a aj to su povacsine blogy a fora a to podla mojho nazoru nieje regularny zdroj informacii
nezaujimaju Izraelsko palestinske vojny kto je v prave a kto nie.
ale to je prave problem... riesis konflikt na blizkom vychode z pohladu nezavisleho pozorovatela, nezaujimaju tafakt ani skutocne hist. poznatky, ale tieto veci riesis svojim "sedliackym rozumom" a tak ako ti to "nadiktuju v blogu iny ludia... s ktorych nazormi sa stotoznujes a obhajujes ich, podla nich si vytvaras aj svoje nazory ale bez vnutornej potreby hladat pravdive informacie a nezaujate stanoviska a historiu... pravdu povediac vyrok typu zidia stavany do role obeti a europania do role vinikou cleho zidovskeho utrepnia mne osobne tato veta pride tak ako keby si smeroval k holokaustu a podobne... v tomto smere su zidia obete... ak ti smiem pripomenut tak jeden z najvacsich genocidnych systematickych masakrov v novodobej historii je spojeny prave s holokaustom a zidmi... tak preco ze europania su stavany do role vinnikov? preco tuto vetu davas do podla mojho nazoru velmi ironickeho podtonu, tak to nechapem...

ja mam velmi dlhy cas pocit ze postoj niektorych ludi k zidom je negativny a casto nenavistny preto, lebo zidia maju peniaze, vplyv, atd. ale tento hnev/nenavist/nevrazivost neviem nazvat inak ako rasizmus, antisemitizmus... a ZAVIST. Koniec koncou, to bola jedna z veci preco boli zidia v tisichoch vyvrazdovany za 2 sv. vojny a takisto preco fungovala nenavist k nim vtedy tak to iste je to i dnes... LUDSKA ZAVIST... vzdy sa najde niekto kto bude ovplyvnovat a najdu sa aj ovplyvnitelny a pokial budu reci ovplyvnovatela dost plamenne a krvave prebudia zavist a nenavist v ovplyvnenych... tak ako je ludska tuzba zit, rozmnozovat sa, A AJ MAT VIAC AKO TI DRUHI tak je dalsia ludska tuzba zabit... a moze byt dost silna aby sa tato tuzba naplnila pokial nieco nieje presne ako si to clovek zela...

jo, a co sa tyka toho slobodomurarstva, iluminatov a podobne je sila ich existencie podla mojho nazoru len v tom, aka silna je viera resp. strach ludi pred nimi...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Ministerstvo zahraničia

2. november, 1917

Drahý Lord Rothschild,

Je mi veľkou cťou Vám v mene vlády Jeho Veličenstva oznámiť nasledujúcu deklaráciu, vyjadrujúcu náklonnosť s židovskými sionistickými plánmi, ktoré boli predložené kabinetu na schválenie a odsúhlasené.

Vláda Jeho Veličenstva vzhliada s priazňou na ustanovenie židovskej národnej domoviny v Palestíne a vynaloží všetky prostriedky na dosiahnutie tohoto cieľa za predpokladu, že nebude podniknuté nič, čo by ohrozilo občianske a náboženské práva existujúcich nežidovských skupín obyvateľstva v Palestíne, alebo práva a politický status Židov v ktorejkoľvek inej krajine.

Budem Vám vďačný, keď s obsahom tejto deklarácie oboznámite Sionistickú federáciu.

S úctou

Arthur James Balfour
rozpravka mas pocit, ze sa tak deje dnes? ze sa tak dialo od samotneho pociatku, teda od roku 1917? no a kedze si uz nastudoval tolko knih a nepotrebujes wikipediu tak by si nam tu mohol aj uviest:

a) pocet obyvatelov zidovskej narodnosti na vyhradenom uzemi v roku 1948 (chap ako celok)
b) -//- palestincanov na vyhradenom uzemi v roku 1948 (chap ako celok)
c) vyhradenu rozlohu uzemia pre stat izrael (chap ako cast)
d) vyhradenu rozlohu uzemia pre palestincanov (chap ako cast)

PS1 bolo to takmer akoby si dal bratislavcanom slovensko a ostatnym Slovakom bratislavu. neviem co by ti na to povedali taki podtatranci, alebo madari, keby mali prist o svoje foliovniky :P .

PS2 no a s tym rasizmom by si mal byt opatrny. ten kto pozna nasu ustavu, ti s kludnym svedomim moze tvrdit pravy opak.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Pekný zoznam od Mordechaja Kapustu

Čiastočný zoznam židov a miešancov v politike a kultúre na Slovensku do roku 2007

http://deletsme.blogspot.com/2008/08/ia ... itike.html
Napísať odpoveď