Portál Azet.sk bol údajne hacknutý

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Shwollo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Shwollo »

najlepšie sú tie komentáre
Milan Dubec : Password : “ko*ot” means in slovak language I’m dick :)))))) it was his real password ??? loooooooooooooool
haluzator Says:
Thats not a password, thats a reality
:smt044
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

seth82 napísal:...
a vari si myslis ze keby zverejnili hesla z facebooku tak by to dopadlo lepsie? ako priklad: http://www.whatsmypass.com/the-top-500- ... f-all-time tiez tu jasne vedu cisielka 123...mena a pod
Ja sa ani necudujem ze drvivu hesiel rozluskol, sak su to vsetko pekne a kratke slovnikove hesla.
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

imho je tych 15znakov blbost kedze ja som tam mal heslo 20znakove :?
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Len verte ze nezneuzije vase kreditne karty ;)
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

Toy M@ch!n3 napísal:imho je tych 15znakov blbost kedze ja som tam mal heslo 20znakove :?
Tak tak .. Ja mám tiež 20 a pekne to zobralo :X
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Len nechapem ako mozu byt ludia tak blbi a uverit takej hovadine, co vypustil Azet z huby, ze maju vsetko pod kontrolou a hesla sa nedaju rozlustit.. Ked som si to precital tak ako moja reakcia bola: WTF?
Vsak som zvedavy ci si "admini", ktori su taki uzasni vedeli pozriet jeho blog, ked pouzije admin heslo kktsom alebo carlos, je to trocha low.. Bezpecnost na internete fakt rules :) Imho md5 hash sa rozlusti uplne najjednoduchsie a nerozumiem ako ho mohol azet pouzivat :D

Spat k hluposti ludi, nechapem ako sa niekto moze nachytat napr. na uplne primitivny phising, ako napr. niekto vam posle ze sa mate prihlasit do internet bankingu a hore je link na g002world.com :D [priklad].. Nechcem si ani predstavit kolko ludi tam odovzdalo svoje ucty..

A 58k ludi s heslom 000000 :D OMG...

Este moje ma 20 znakov :-D

Axxis: DOSTAL SI MA :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

spomeň si kolko ludi sa na azete nachytalo na phising kde si sa na externej stranke prihlasil s tym, že po prihlaseni si mal obdržať NEVYČERPATEĽNY balik plus :lol: a určite by sa riadna kopa nachytala aj teraz :) ta stranka je hnoj/odpad slovenskeho internetu.. služi na združovanie slabomyselnych.. banda uchylakov, kretenov, whinerov a trollov
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Slayter napísal:Len nechapem ako mozu byt ludia tak blbi a uverit takej hovadine, co vypustil Azet z huby, ze maju vsetko pod kontrolou a hesla sa nedaju rozlustit.. Ked som si to precital tak ako moja reakcia bola: WTF?
Vsak som zvedavy ci si "admini", ktori su taki uzasni vedeli pozriet jeho blog, ked pouzije admin heslo kktsom alebo carlos, je to trocha low.. Bezpecnost na internete fakt rules :) Imho md5 hash sa rozlusti uplne najjednoduchsie a nerozumiem ako ho mohol azet pouzivat :D

Spat k hluposti ludi, nechapem ako sa niekto moze nachytat napr. na uplne primitivny phising, ako napr. niekto vam posle ze sa mate prihlasit do internet bankingu a hore je link na g002world.com :D [priklad].. Nechcem si ani predstavit kolko ludi tam odovzdalo svoje ucty..

A 58k ludi s heslom 000000 :D OMG...

Este moje ma 20 znakov :-D

Kód: Vybrať všetko

ec429aff6884c76087081af4692ecb61
tu je moje heslo, kludne ho sem postni az ho rozlustis, ratam Ti cas

No programoval som síce dávno, ale všetky tieto prieniky do systémov majú na svedomí "vyššie programovacie jazyky", ktoré sú neskutočne zamotané a nejednoznačné - myslím ich preklad do strojového kódu resp. ich knižnice, ktoré berie programátor ako dokonalé a sú v nich chyby. Pomocou týchto chýb sa dostávajú hackery do sytémov. Každá knižnica by mali bať veľmi silno odladená - debuggovaná - dodávateľmi ako SUN, Microsoft Oracle.....
Určité veci by mali byť písané priamo v Assemblery...
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Old Dirty Bastard napísal:spomeň si kolko ludi sa na azete nachytalo na phising kde si sa na externej stranke prihlasil s tym, že po prihlaseni si mal obdržať NEVYČERPATEĽNY balik plus :lol: a určite by sa riadna kopa nachytala aj teraz :) ta stranka je hnoj/odpad slovenskeho internetu.. služi na združovanie slabomyselnych.. banda uchylakov, kretenov, whinerov a trollov
Suhlasim :)

axXis: OMG you won :D
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Slayter ty si akysi moc mudry. Aj md5 desifrujes najlahsie ako pises, tak ti dam hash trebars len 10 miestneho hesla z malych pismen a ukazes mi tvoju zrucnost? A Azet skutocne limitoval hesk na maximalne 15 znakov, ale po kritike na internete tento tyzden to pravdepodobne zmenili.
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

test: pochybujem ze tento tyzden ked take heslo mam od septembra :wink:
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Tak prečítal som si všetkých 8 strán. Bolo to zaujímavé čitanie, no zaujalo ma, prečo sa o igigim na tomto fóre začalo diskutovať až pri hacknutí azetu? Veď hekol Orange, poisťovne Union a Uniqa, Atlas a ďalších :?:
No s azetom, je pravda, že je aspoň sranda :D

Inak Audiotrack, toto bola silná veta :lol:
Audiotrack napísal:raz dávno tu bol bug, pomocou ktorého sa dalo (teoreticky) dopracovať k hashom hesiel, ip adresám, v podstate čomukoľvek. Našťastie nikto nemáte také skills ako ja, tak to nikto nevedel využiť a ani si to nikto nevšimol :)
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Azet: nebudeme odpovedať, je to citlivá záležitosť

Azet poskytol denníku SME stanovisko ku konaniu hackera Igigiho.

Komunikujeme s našimi užívateľmi a podnikáme opatrenia, ktoré z pochopiteľných dôvodov nemôžeme konkretizovať, keďže ide o mimoriadne citlivú záležitosť.

Celá vec je v procese šetrenia a do chvíle, kým nebudeme mať v rukách konkrétne závery, nechceme sa k tejto záležitosti vyjadrovať. Doterajšie kroky hackera s prezývkou igigi sme vnímali ako snahu o upozornenie na slabé miesta v bezpečnosti a vítali sme to ako príležitosť na jej zvyšovanie, no sme pripravení podať trestné oznámenie vo chvíli, ak by došlo k zverejňovaniu či zneužívaniu údajov.
Milan Dubec, riaditeľ Azet.sk

------------------------------------
AHAHAHAHAHAAH, oproti ich predchádzajúcej tlačovej správe, predtým, než Igigi zverejnil heslá, vyskakovali trochu inak: ""Chceme ubezpečiť všetkých užívateľov, že tieto heslá nie sú priamo zneužiteľné na prístup do uživateľských účtov. Dekryptovanie je časovo náročná záležitosť," tvrdil vo svojom stanovisku najnavštevovanejší server.""

NJ, trochu im treba pristrihnúť hrebienok, niekto ich pekne zatlačil do rohu...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak to heslo bolo skutocne platne, vid priloha :)
Prílohy
heslo.jpg
Inzagi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Inzagi »

DUBEC: Aspon sme dostali prilezitost skotrolovat vsetok stary kod a urobit si poriadok...

Len aby to nebol už vaš koniec :)
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

A co hovorite na toto?
http://www.md5decrypter.com/

Hodim tam FreeManov hash (c6af677d69cad450591a7311d8718f91) a, ak mam pravdu povedat, nezda sa mi to ako "casovo narocna zalezitost" :roll:
To vazne su az taki tupi?
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

axXis :

decode : sipako
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

ShepDog napísal:axXis :

decode : sipako
viem, ze bude teraz zniet ako alibizmus, ale ten hash som zmenil. (neviem ci je nejako storovana editacia prispevkov co by mi to potvrdila)
asi este pred hodinou tam skutocne bolo moje heslo, ktore je 12-miestne a obsahuje male,velke pismena aj cisla. to by asi tak lahko neslo (:

toto co som tam dal zisti aj http://www.md5decrypter.com/ :) ale mohol to kludne skusit
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

daj.. :D
Napísať odpoveď