Windows 7
klasický http... hocičo ak niekto pošle cez hociktorého messengera, sa otvorí v IE...
Ale práve som to vyriešil, natvrdo v systemovych nastaveniach...
Ovladaci panel - predvolené programy, a nastaviť operu ako predvolenú...
Myslim že sa to dá považovať za bug opery, kedže v sedmičke sama seba nedokáže nastaviť ako predvolený prehliadač
Ale práve som to vyriešil, natvrdo v systemovych nastaveniach...
Ovladaci panel - predvolené programy, a nastaviť operu ako predvolenú...
Myslim že sa to dá považovať za bug opery, kedže v sedmičke sama seba nedokáže nastaviť ako predvolený prehliadač
Návod v prílohe.
- Prílohy
-
- opera_default_html.wmv
- Nastavenie Opery, ako predvolený program pre htm a html.
- (2.64 MiB) 486 stiahnutí
-
omg2211
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
cez tie nastavenia som to spravil 100000x a stale nicDunlop napísal:lol, šak to sprav jak ja
//autoeditácia príspevku ( 06 Jan 2010, 22:16 )
ale teoreticky to je jedno ci na odkaz kliknem alebo ho skopirujem cize nejako to riesit netreba. Skusil som snad vsetko aj tak nic takze mi to je jedno
-
Daniel9911
Professional
Cavko chcem si kupit Windows 7 home premium 64bit SK a mam otazku idem to kupovat ako OEM a bude to stat do 86 eur ale idem si k nemu kupovat aj HDD alebo RAM bo vtedy to je lacnejsie a napriklad mi odide stroj a kupim si new tak ho mozem prehodit do noveho bez problemu vsak ????? nebud problem ze tam nie su tie iste komponenty ???
Neviem ako u Windows 7, ale skúšal som aktiváciu OEM Vista Home Premium na dvoch rôznych PC (časový odstup 3 mesiace) a v pohode mi ju zaktivovalo. Samozrejme pokiaľ Windows aktivuješ na nových komponentoch, tak ide o porušenie licenčnej dohody, nakoľko licencia je viazaná na HW zakúpený spolu z OS.
-
Daniel9911
Professional
Čo sa týka výmeny základnej dosky, tak z licenčného hľadiska:
Microsoft-OEM Licencia napísal:Pre OEM licencie zakúpené po 1. 5. 2004 platí, že v prípade rozširovania zariadenia, na ktorom sú nainštalované, je pre ich zachovanie možné vymeniť akúkoľvek súčasť zariadenia s výnimkou základnej dosky. Výmenu základnej dosky pri zachovaní licencie OEM je možné uskutočniť v prípade záručnej opravy zariadenia, a to do dvoch rokov od jeho zakúpenia.
-
Daniel9911
Professional
ahha tak potom OS viazany na HW sa tak neoplati kupit bo ked sa ti pokazi v zarucnej lehote tak sa da opravit alebo vymenit ale ak po lehote tak mozem vyhodit OS oknom ??? alebo dat ziadost aby mi uznali novu dosku ?? alebo ako bo tomuto az tak nerozumiem a neviem ci mi to vedia v PC obchode vyvetlit bo len zatim rozmyslam bo takto je to lacnejsie bo stoji 86 eur a inak neakych 190 eur le to neni viazane na HW
Moc sa stým zaťažuješ. Normálne si kúp OEM Windows. Dva roky budeš mať pokoj, lebo ti bude plynúť záruka. Po záruke keď vymeníš náhodou dosku, tak si proste Win aktivuješ znova na novej doske. Či je to z pohľadu licenčnej politiky legálne alebo, nie ti môže byť jedno. Nie si predsa žiadna firma, aby ti niekto kontroloval či používaš HW zakúpený s OS.