edit//: Ja som to myslel aj tak, ze je to Sci-Fi... ked uz hladas aj nejake vysvetlenie... tak si ho vymysli... a ide tam hlavne o to ze tam neplatia tie iste zakony co na zemi... gravitacia moze byt relativny pojem proste hocico
Boha na co vam to je ? Tak si vymyslia nejaku kktinu typu ze voda sa tam brala, lebo ju nejaky typ rastlinomineralu co existuje na tej planete vyrabal zo vzduchu... a mas to...
edit//: Ja som to myslel aj tak, ze je to Sci-Fi... ked uz hladas aj nejake vysvetlenie... tak si ho vymysli... a ide tam hlavne o to ze tam neplatia tie iste zakony co na zemi... gravitacia moze byt relativny pojem proste hocico
Cize aj ked sa nad tym da polemizovat, je to iny svet a proste to tam tak je..
-
Old Dirty Bastard
Guru
na pieskovci pramen? no neviem.peterxxx napísal:tepui ma neporovnatelne vacsiu rozlohu ako niektore z ych lietajucich hor
a navyse na tepui sa nachadzaju pramene
na vrchu je vegetacia, ktora vodu zachytava a ta preteka okrajom...
ale necham sa ludi bavit o pocitoch z filmu, nech boli chyby akekolvek a kdekolvek a cele to nikam nespeje
-
Old Dirty Bastard
Guru
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Kriste pane, nemôžete prestať s tou filozofiou? Ak sa vám nepáčia detaily na filmoch, prestaňte ich pozerať a chodiť na ne do kina...Nechce niekto náhodou začať s rozoberaním faktov o Herbertovej Dune, Blade Runner? Alebo najlepšie odporúčam paradoxy z Total Recall, veď čo, nech sa nenudíte...Ak neviete vypnúť mozog pri pozeraní sci-fi / fantasy, tak to nie je jednoznačne žáner pre vás, takže prejdite na film-noir, tragikomédie, príbehy zo života alebo drámy. KTHXBAI.
Old Dirty Bastard: Good one
BTW aby som nebol úplne off-topic: Avatar je už druhým najviac zarábajúcim filmom v histórii (bez prepočítania inflácie, samozrejme) a je dosť možné, že ak za mesiac zarobil skoro 1,2 miliardy, tak hádam dobehne aj Titanic s 1,842. Neviem, či sú v tom Titanicu zarátané aj DVD predaje, ale ak áno, tak to ho Avatar trhne dvojnásobne...
Old Dirty Bastard: Good one
BTW aby som nebol úplne off-topic: Avatar je už druhým najviac zarábajúcim filmom v histórii (bez prepočítania inflácie, samozrejme) a je dosť možné, že ak za mesiac zarobil skoro 1,2 miliardy, tak hádam dobehne aj Titanic s 1,842. Neviem, či sú v tom Titanicu zarátané aj DVD predaje, ale ak áno, tak to ho Avatar trhne dvojnásobne...
-
peterxxx
Star
tak pozri sa toto je tema o tom filme tak o nom snad mozme diskutovat, film som si skvele vychutnal a popri pozerani som ani len nerozmyslal o tychto detajoch a dovoli msi povedat ze scifi a fantasy si dokazem naplno vychutnat, ale ked som o tom neskor rozmyslal tak ma proste napadol tento postreh a nie je to kritika.seth82 napísal:Kriste pane, nemôžete prestať s tou filozofiou? Ak sa vám nepáčia detaily na filmoch, prestaňte ich pozerať a chodiť na ne do kina a bla bla bla...
//autoeditácia príspevku ( 09 Jan 2010, 23:02 )
ked bola ta tepui spomenuty tak som si o nej nieco pozeral na nete a nasiel som informacie o tom ze su tam pramenejackb napísal:na pieskovci pramen? no neviem.
na vrchu je vegetacia, ktora vodu zachytava a ta preteka okrajom...
ale necham sa ludi bavit o pocitoch z filmu, nech boli chyby akekolvek a kdekolvek a cele to nikam nespeje
magnetIcke pole nema s teplom nic spolocne. tak isto atmosfera neovplyvnuje gravitaciu. opacne to plati. sci fi ma prvky nerealnosti. ale dobre sci fi ak je tam nejaka nerealnost tak plati nadalej aj v suvislostiach popripade tam nie su do oci bijuce protiklady. preto je napr star trek v tomto ovela lepsimycreed napísal:qwerty-xyz: no clovece ty nad cim rozmyslas...ved teplom navadzane strely si myslis ako funguju..len tak?? ved tam su senzory co magnetycke polia rusia ty mudrlant...
a ako tu bolo povedane je to sci-fi...tak neviem preco tu davas svoje dementne komentare ze toto malo byt takto a toto mali takto spravit...loool sa uvedom !!!
inak nikde nieje napisane ze ako velmi je tam znizena gravitacia...mozno tam namiesto 80 kil vazi clovek 75 alebo 70 a navyse je tam ina atmosfera ako na zemi tak co tu riesite tu fyziku...nechapem
podla mna perfektny film aj ked pribeh a dej nic nove pod slnkom...moje hodnotenie 9/10
-
qwerty-xyz
asi tak, ale debilovi nevysvetlis ze teplom navadzana raketa funguje inak, tu je kazdy za mudreho ....3PO napísal:magnetIcke pole nema s teplom nic spolocne. tak isto atmosfera neovplyvnuje gravitaciu. opacne to plati. sci fi ma prvky nerealnosti. ale dobre sci fi ak je tam nejaka nerealnost tak plati nadalej aj v suvislostiach popripade tam nie su do oci bijuce protiklady. preto je napr star trek v tomto ovela lepsi
Re: Avatar
Ja som len vedel ze mi tie macky vo filme nieco pripominaju a hla kde to cameron vykradol uz to nie je len pocahontas
//obrazky pridavajte do priloh
-
seth82
Darca
Kesoman: Nič nové pod slnkom... http://www.google.co.uk/#hl=en&q=avatar ... f81deca7ef
Na konci sa ešte dozvieme, že Avatar je remake nejakého prepadáku z Číny alebo Indie, z Bollywoodu.
Treba len prachy na bombastickú reklamu a CGI a ostané už pôjde sám od seba. 
Vatikán kritizuje Avatar, že robí z prírody božstvo
Vatikán skritizoval Avatar: Pre málo emócii
Vysvetlí mi niekto, prečo do toho rýpu?
Vatikán skritizoval Avatar: Pre málo emócii
Vysvetlí mi niekto, prečo do toho rýpu?
-
seth82
Darca
Pretože sutanisti musia zákonite rýpať do všetkého, čo je úspešné a čo odvádza pozornosť ich ovečiek od chodenia do kostola a počúvania bludov. Na to by sme si už mali zvyknúť, že nech už je to akýkoľvek kultúrny alebo spoločenský fenomén, ktorý zaujme obrovský počet ľudí, ten bude automaticky odsúdený Vatikánom (čudujem sa, že tam nenašli žiadnu spojitosť s artistom Kristom)...
no konečne som si ho pozrel aj ja, aj keď len na pc, lebo som nenašiel nikoho, kto by na ten film chcel ísť. príbeh nič moc, predvídateľný a "hollywoodsky". teraz však bol zasadený do fakt úžasne spraveného sveta, takže to ani moc nevadilo.
do kina už asi nestihnem ísť, čo ma dosť štve, lebo vidieť to na plátne musí byť celkom zážitok. na csfd tomu dávam ****/*****
Prečo by si nestihol ísť do kina? Zajtra sa zober a choď!! Pokiaľ si to nevidel v kine a 3D tak sa to neráta
.
Kto to nevidel na velkom platne a v 3D, nema podla mna pravo hodnotit.
-
MP4-27
Guru wannabe
tiez si tak myslim pricom ja berem velke platko take ako ma IMAXGangy napísal:Kto to nevidel na velkom platne a v 3D, nema podla mna pravo hodnotit.