Žitný zrazil 5 ročného chlapčeka s otcom
Ti co mate auto, alebo proste jazdite - nikdy ste si nedupli s chutou na plynovy pedal a nevychutnavali rychlu jazdu? Jemu sa to v ten den stalo osudnym, vam sa to moze stat zajtra. Potom budete tvrdit co? "Ale to bolo ine"?
Suhlasim s Gotharom, robit z neho vraha je blbost, nakolko sa jednalo o nehodu a nie o umysel.
Suhlasim s Gotharom, robit z neho vraha je blbost, nakolko sa jednalo o nehodu a nie o umysel.
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Každý, kto sadá za volant je jednou nohou v hrobe a druhou v base. Žitný sa dostal na rázcestie a keďže z hrobárovej lopaty zdúchol, ostala mu druhá možnosť...
Lub0$, bude to síce debilný príklad, ale keby si mal malého brata, idete po ulici a zrazu spoza rohu vyletí puberťák na bycikli a Tvojho brata zrámuje a doláme? Jasné, neurobil to naschvál, ale z nedbanlivosti. Nebudeš ho za jeho čin odsudzovať, povieš si, že to neurobil naschvál, že sa to mohlo stať hocikomu? Podľa mňa budeš chcieť dotyčného zmalovať ako sirotu, tak tu teraz nemoralizuj
Prípad Žitného sa nás síce netýka osobe, ale kedže je (bol) verejne činná osoba a aj keď toho chlapca nezabil úmyselne, ale z dôvodu nedbalosti, spoločnosť má právo ho za to odsúdiť, nie právne, ale spoločensky. To, že sa tu podaktorí rozkrikujú trestom smrti či doživotím je pritiahnuté za vlasy, ale v podstate aj to je spoločenským odsúdením, že chcú preňho vysoký trest a ukazujú naňho prstom. Aj keď človek zabije niekoho v sebaobrane, ľudia naňho spočiatku ukazujú ako na vraha, taká je ľudská spoločnosť, pretože zabitie v akejkoľvek podobe je silno odsudzované...
Lub0$, bude to síce debilný príklad, ale keby si mal malého brata, idete po ulici a zrazu spoza rohu vyletí puberťák na bycikli a Tvojho brata zrámuje a doláme? Jasné, neurobil to naschvál, ale z nedbanlivosti. Nebudeš ho za jeho čin odsudzovať, povieš si, že to neurobil naschvál, že sa to mohlo stať hocikomu? Podľa mňa budeš chcieť dotyčného zmalovať ako sirotu, tak tu teraz nemoralizuj
Prípad Žitného sa nás síce netýka osobe, ale kedže je (bol) verejne činná osoba a aj keď toho chlapca nezabil úmyselne, ale z dôvodu nedbalosti, spoločnosť má právo ho za to odsúdiť, nie právne, ale spoločensky. To, že sa tu podaktorí rozkrikujú trestom smrti či doživotím je pritiahnuté za vlasy, ale v podstate aj to je spoločenským odsúdením, že chcú preňho vysoký trest a ukazujú naňho prstom. Aj keď človek zabije niekoho v sebaobrane, ľudia naňho spočiatku ukazujú ako na vraha, taká je ľudská spoločnosť, pretože zabitie v akejkoľvek podobe je silno odsudzované...
-
Grim
Darca
...dupli, ale nie tak že som pedálom prevalil podvozok a išiel 2-3x tak rýchlo ako by som mal, navyše do zákruty!!! a ešte k tomu v obci!!! A neviem, ale možno ste na to už zabudli. Vraj písal SMS, alebo niečo s mobilom...neviem či to je pravda alebo nie, ale ak to pravda je, tak to je vrchol primitivizmu. A mal pozerať pred seba a keď pozerám tak vidím cyklistov na bicykloch a tým pádom aj keby som išiel ako raketoplán tak spomalím! Ale áno, to je problém keď si myslím, že keď mám 300 koní pod kapotou a na predku znak OOOO tak moje auto je nevyklopiteľné (skoro ako Titanic)...KoCi napísal:Ti co mate auto, alebo proste jazdite - nikdy ste si nedupli s chutou na plynovy pedal a nevychutnavali rychlu jazdu?
Ale ano, mas pravdu, je to tak ako vravis, no nazyvat niekoho vrahom, a obesit ho, a na elektricke kreslo s nim...odkusit mu vajcia a podobne...ved nech sa ludia spamtaju...pripada mi to, ako keby sa zivot niektorych jedincov tocil iba okolo Zitneho, a vsetkych tych bulvarnych dennikoch, ktore tlacia ludom do hlavy halusky...je to smutne, ale mam pocit ze to tak je...ved stalo sa to istu chvilu do zadu...sudit nech ho sudi sudca po podlozeni svedectiev a dokazov...ale ja ho sudit nebudem...netrufam si. Fakt, nedaj Boze, ale moze sa stat aj mne ze niekhoozabijam, fakt prosim Boha aby sa to nestalo, ale ja viem, ze asi by som sa povesil...som pomerne citlivy clovek, ale taka vec by ma zobrala...neviem ci by som to po psychyckej stranke zvladol sam....vazenie by pre mna nebol trest...trest by som si nosil na dusi asi do konca zivota.Kibo napísal:Každý, kto sadá za volant je jednou nohou v hrobe a druhou v base. Žitný sa dostal na rázcestie a keďže z hrobárovej lopaty zdúchol, ostala mu druhá možnosť...
...každému debilovi...normálny človek cez dedinu 140-kou nepôjde...vieš?
od Grim Raperka K+
ona ma uplnu pravdu len debil by siel rychlostou 160-170 km/h este k tomu cez dedinu a pisal ktomu sms ci volal robil nieco take cutestyle69 jasne ze moze, ale este aj moderator pisal na zacitaku vykolat mu oci a co nikto sa neztazoval len ti si mal pripomienky lama ale urcite by som tak v zivote nesiel a urcite nie cez dedinu ale keby tak radsej by som si to zobral na dialnicu ale nie do zakruty keby mam auto a myslim si ze mam nerozbitny tank ktory ide velkou rychlostou.
od Grim Raperka K+
ona ma uplnu pravdu len debil by siel rychlostou 160-170 km/h este k tomu cez dedinu a pisal ktomu sms ci volal robil nieco take cutestyle69 jasne ze moze, ale este aj moderator pisal na zacitaku vykolat mu oci a co nikto sa neztazoval len ti si mal pripomienky lama ale urcite by som tak v zivote nesiel a urcite nie cez dedinu ale keby tak radsej by som si to zobral na dialnicu ale nie do zakruty keby mam auto a myslim si ze mam nerozbitny tank ktory ide velkou rychlostou.
Topic Resurrect !!!
Znova sa to deje chlapci a dievcata. Kde mate oficialne vyhlasenie kolko isiel? Lebo profesionalny nazor Grim-Reaperky ze isiel urcite viac zalozeny na jeho cistom pocite vytiahnutom z malicku je super a treba ho asi hned brat ako fakt!
Rovnako s tym mobilom, kokos chodte si kupovat Novy Cas, pozerat spravy na Jojke a prepadnut cistemu debilizmu, populistickym kecom a verte vymyslenym "faktom".
Ad odsudenie, podla mna malo, aj ked viem, ze take nieco sa moze stat kazdemu kto jazdi. Ale predsa len, nasa spolocnost by mala odsudzovat vrahov vo vacsej miere.
Znova sa to deje chlapci a dievcata. Kde mate oficialne vyhlasenie kolko isiel? Lebo profesionalny nazor Grim-Reaperky ze isiel urcite viac zalozeny na jeho cistom pocite vytiahnutom z malicku je super a treba ho asi hned brat ako fakt!
Rovnako s tym mobilom, kokos chodte si kupovat Novy Cas, pozerat spravy na Jojke a prepadnut cistemu debilizmu, populistickym kecom a verte vymyslenym "faktom".
Ad odsudenie, podla mna malo, aj ked viem, ze take nieco sa moze stat kazdemu kto jazdi. Ale predsa len, nasa spolocnost by mala odsudzovat vrahov vo vacsej miere.
No jasne, ty by si tak nesiel lebo jazdis na nejakej Fabii HTP. Navyse to bolo za dedinou. Este rovno napis ze isiel 200, cital noviny a popritom telefonovalBiker9233 napísal:...každému debilovi...normálny človek cez dedinu 140-kou nepôjde...vieš?
od Grim Raperka K+
Vobec si tam nebol, nic si nevidel. Ked tam aj boli nejaki svedkovia, tak pri rychlosti 150km/h mohli tazko vidiet ci telefonoval a mne to skor pripada tak, ze sa babky pred novinarmi natahovali o to, kto ma senzacnejsi pribeh.
-
Grim
Darca
GothaR - môže byť že sa babky chcli stať celebritami, ale podľa toho, ako boli pokrivené plechy na tom aute určite nešiel tak ako mal...
Indigo - nieje to môj profesionálny názor, vychádzam iba z toho čo bolo v správach a z niečoho vychádzať musím. Jednoducho povedané, mal predvídať, mal dávať pozor. Nešmýkalo sa, nepršalo, viditeľnosť bola výborná, mal skvelé auto....tak kde sa stala chyba? Bude to asi niekde medzi vyhrievaným sedadlom a ergonomickým volantom...a keď si myslíš že nie, tak napíš čím to mohlo byť...nabehol na kamienok?
Indigo - nieje to môj profesionálny názor, vychádzam iba z toho čo bolo v správach a z niečoho vychádzať musím. Jednoducho povedané, mal predvídať, mal dávať pozor. Nešmýkalo sa, nepršalo, viditeľnosť bola výborná, mal skvelé auto....tak kde sa stala chyba? Bude to asi niekde medzi vyhrievaným sedadlom a ergonomickým volantom...a keď si myslíš že nie, tak napíš čím to mohlo byť...nabehol na kamienok?
Nezavadzaj, vobec to nebolo v obci ale medzi dvoma dedinami, neesemeskoval ale telefonoval, pri telefonovani sa na mobil nepozeras ale oci mas nalepene na cestu pred sebou. Je jasne ze to s rychlostou prehnal, ci uz telefonoval alebo si sparal v nose v tej rychlosti by tu zakrutu nikdy nevybral ani styroma rukami a desiatimi nohami. Moralizujete tu mozno ti co nemate vodicak ale kazdy kto vlastni alebo soferuje auto neraz dupol na plyn a sem tam nejake to predbiehanie riskol. A to by som chcel vidiet ako vsetci dupete na brzdu alebo hadzete smerovku ku krajnici zakazdym ked vam v aute zazvoni telefon. Ja nikdy nezastavujem, telefonujem aj pocas soferovania ved na soferovanie nepotrebujem prave ucho ani druhu ruku, pri brzdeni potrebujes nohy a volant zvladnes s jednou rukou. A ci je to spravne alebo nie nech posudi policajt ked ma chyti a vypise mi pokutu. Svojim postom som sa nesnazil nijako jeho spravanie obhajovat ale zase ho nechcem ani odsudzovat. Kludne sa to moze zajtra stat hocikomu z vas.Grim-Reaperka napísal:...dupli, ale nie tak že som pedálom prevalil podvozok a išiel 2-3x tak rýchlo ako by som mal, navyše do zákruty!!! a ešte k tomu v obci!!! A neviem, ale možno ste na to už zabudli. Vraj písal SMS, alebo niečo s mobilom...neviem či to je pravda alebo nie, ale ak to pravda je, tak to je vrchol primitivizmu. A mal pozerať pred seba a keď pozerám tak vidím cyklistov na bicykloch a tým pádom aj keby som išiel ako raketoplán tak spomalím! Ale áno, to je problém keď si myslím, že keď mám 300 koní pod kapotou a na predku znak OOOO tak moje auto je nevyklopiteľné (skoro ako Titanic)...
-
Grim
Darca
...ja som túto tému nezaložil...ale nepáči sa mi keď to niekto berie na ľahkú váhu...obidva extrémy sú mi proti srsti, či už zľahčovanie situácie alebo okrikovanie sa s trestom smrti a podobne...vychádzal som z toho čo som počul alebo čítal, takže to neberte ako pravdu svätú...aj ja sa môžem mýliť...
siel rychlo ? siel ! jeho vina, zabil patri do basy. Ci telefonoval alebo neviem co je jedno proste zabil a je to jeho vina. Aj ked za volant sadnem denno-denne stale dodrziavam predpisy aj ked si dovolim pridat ale iba na rovnej drahe.
priznajte si dva veci ty co ho lutuju
1, keby ste boli otcom/matkou a toto by sa vam stalo aj vtedy by ste tak hovorily ?
2, keby ste boli na jeho mieste uz davno sedite mozno uz aj vychadzate z basy lebo nikto z vas nema MENO a ja si myslim ze on do basy ani nepojde
priznajte si dva veci ty co ho lutuju
1, keby ste boli otcom/matkou a toto by sa vam stalo aj vtedy by ste tak hovorily ?
2, keby ste boli na jeho mieste uz davno sedite mozno uz aj vychadzate z basy lebo nikto z vas nema MENO a ja si myslim ze on do basy ani nepojde
keby sa to stalo tebe tak si na tento svoj post ani nespomenies ... ty si myslis ze este niekedy bude letiet ako fitipaldi?
poucme sa radsej z jeho chyby a dost o tom...ked aj zhnije vo vazeni tak to zivot nikomu nevrati a ani rodicovsku ujmu to nenahradi...pochybujem ze tam vobec bude sediet ale srat ho to bude IP cely zivot.
este chcem zatlieskat vsetkym co zo vzhladu plechov vedia urcit rychlost auta
//IP je furt alebo nonstop
poucme sa radsej z jeho chyby a dost o tom...ked aj zhnije vo vazeni tak to zivot nikomu nevrati a ani rodicovsku ujmu to nenahradi...pochybujem ze tam vobec bude sediet ale srat ho to bude IP cely zivot.
este chcem zatlieskat vsetkym co zo vzhladu plechov vedia urcit rychlost auta
//IP je furt alebo nonstop
suhlasim a myslim si, ze je zbytocne sa o tom bavit, lebo ked niekto povie svoj nazor, tak uz je to moralizovanie. A ospravedlnovat to tym, ze aj druhi chodia rychlo, alebo ze aj druhi telefonuju nie je namieste. Ked idem rychlo, tak hlavne v prehladnych usekoch a v usekoch ktore dobre poznam.Neo-M napísal:siel rychlo ? siel ! jeho vina, zabil patri do basy. Ci telefonoval alebo neviem co je jedno proste zabil a je to jeho vina.