Ale veď to je prírodné hnojivoD4vid napísal:Ono aj male psy sa niekedy pochytia... Ale nie je to problem dat od seba... Mne aj tak najviac na psickaroch vadi to ze vykaly ich milacikov nechvavaju kade tade...
StopNezodpovednym majitelom nebezpecnych psov! Zbrojny pas!
Určite nesúhlasím s tým, aby sa museli robiť nejaké zbrojné preukazy na bojové plemená.
Čo sú to bojové plemená ? Ako ich určíme ? Podľa výšky, váhy, charakteristiky ?
Ja mám kaukazského ovčiaka, ktorý má cca 60 kg a je to riadne hovado, takisto patrí podľa charakteristiky do skupiny ostrých a agresívnejších psov, ale ten náš bol vychovávaný v takom prostredí a tak, že je úplne mierumilovní a nikomu by nič nespravil ( maximálne nejakému druhému psovi, ak by provokoval a ešte by zareagoval pri ochrane majetku ).
Ak by bolo toto plemeno zaradené do bojových či nebezpečných (potencionálne ) psov, tak by som si musel robiť nejaký blbý "zbrojný" preukaz ? To mi príde postavené na hlavu. Je to proste absurdné, ako napísal Pinhead, to už môžeme rovno zakázať aj x ďalších činností, ktoré sú potencionálne nebezpečné.
Ja som zástancom takého názoru, že ublížiť môže každý pes ( rozdielne sú len následky ), všetko záleží od výchovy a nie od toho, čo je za to plemeno.
Pes by mal byť na vôdzke a ak počítame s predpokladom, že ho majiteľ/ka udrží, tak sa nemôže prakticky nič stať.
Náhubok by som nezavádzal ako povinnosť, napríklad nášmu psovi to vyslovene vadí a neznáša to.
Čo sú to bojové plemená ? Ako ich určíme ? Podľa výšky, váhy, charakteristiky ?
Ja mám kaukazského ovčiaka, ktorý má cca 60 kg a je to riadne hovado, takisto patrí podľa charakteristiky do skupiny ostrých a agresívnejších psov, ale ten náš bol vychovávaný v takom prostredí a tak, že je úplne mierumilovní a nikomu by nič nespravil ( maximálne nejakému druhému psovi, ak by provokoval a ešte by zareagoval pri ochrane majetku ).
Ak by bolo toto plemeno zaradené do bojových či nebezpečných (potencionálne ) psov, tak by som si musel robiť nejaký blbý "zbrojný" preukaz ? To mi príde postavené na hlavu. Je to proste absurdné, ako napísal Pinhead, to už môžeme rovno zakázať aj x ďalších činností, ktoré sú potencionálne nebezpečné.
Ja som zástancom takého názoru, že ublížiť môže každý pes ( rozdielne sú len následky ), všetko záleží od výchovy a nie od toho, čo je za to plemeno.
Pes by mal byť na vôdzke a ak počítame s predpokladom, že ho majiteľ/ka udrží, tak sa nemôže prakticky nič stať.
Náhubok by som nezavádzal ako povinnosť, napríklad nášmu psovi to vyslovene vadí a neznáša to.
pani (myslim hlavne vsetkych tychto zodpovednych majitelov), naozaj by vam az tak ublizilo a dotklo sa vas urobit si nejaky preukaz, ktory by snad mohol byt dokonca zadarmo (pretoze na pokutach za nedodrzanie, by sa podla mna podarilo vyzbierat dostatok $$), co by vyustilo k tomu, ze by pes presiel kontrolou ci nieje/nebol vychovavany ako agresivny magor a ci takehoto psa nevlastni osoba, ktora sa vdaka katetru dalej ako z obyvacky nedostane a pes sa chodi vencit sam?
skutocne v tom nevidim nijake obmedzovanie a AFAIAC ja ako osoba, ktora ma v plane si v buducnosti nejakeho Rottweilera zadovazit, by som bol len rad, keby som nestretol 15 rocne decko so psom ovela vacsim (co sa asi vdaka mojmu blbemu stastiu stava az pricasto)
skutocne v tom nevidim nijake obmedzovanie a AFAIAC ja ako osoba, ktora ma v plane si v buducnosti nejakeho Rottweilera zadovazit, by som bol len rad, keby som nestretol 15 rocne decko so psom ovela vacsim (co sa asi vdaka mojmu blbemu stastiu stava az pricasto)
Teraz pises ako keby to napadanie psami bolo pravidlom.stoporko napísal:kali, ty sa snáď hádaš len pre to, aby si sa hádal Stále nevieš/nechceš pochopiť, že spoločnosť sa už musí konečne začať brániť pred agresívnymi psami a ich nezodpovednými pánmi (napr. Jake)? V opačnom prípade by sa malo legalizovať sebeobranné usmrtenie agresívneho psa obrancom.
Aha, takze ked bude jedna buzeracia navyse tak to vlastne vobec nevadi, vsak v tych dalsich milion sa to stratistoporko napísal:Buzerácia občanov? Kde ťa už dneska nebuzerujú? Prečo potom nejde zaobstarať si legálne strelnú zbraň bez "buzerácie?"
A porovnavat strelnu zbran so psom je tiez dobra bbost. Psovi moze drbnut v hlave hocikedy aj ked je neviem ako slusny, zbran t sama od seba nevystreli.
Nie nechapem. Povedz mi jeden dovod naco toto ma postihovat ludi ktorych pes zije na dvore a jeho kontakt z inymi psami a ludmi je minimalny? Povedz mi jeden dovod naco preukaz ked pes s nahubkom a voditkom je neskodny?stoporko napísal:Preukaz vždy pri sebe - keď máš pri sebe strelnú zbraň, máš pri sebe zbrojný preukaz. Keď šoféruješ, máš pri sebe vodičák. Budeš venčiť dobermana, máš u seba "psí preukaz." Keď máš vodičák, môžeš mať áut aj desať. Keď raz dostaneš psí preukaz, môžeš mať rotvajrelov aj sto... chápeš princíp o čo mi ide?
A labrador uz nie?pryja napísal:Ked chce niekto chovat tigra, tiez to nie je len tak...
A taka doga, rotwajler, alebo pittbul dokaze tak isto zabit, ked to chovatel nezvladne.
-
Mateq
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Prečo by to nebolo v obývanej oblasti možné? Ak máš zbroják príslušnej skupiny A, zbraň nosíš skryto, ale v prípadoch ktoré spadajú do zákona ju môžeš použiť.D4vid napísal:Preto je dobre nosit slzak... alebo ak ma niekto ZP tak zbran... prisaham ak by sa toto stalo mne tak by som toho psa zabil... Bud by som ho zastrelil, co ale nie je vacsinou v obyvanej oblasti mozne alebo ako dotycny spravil kopal kym by neutiekol...
A voľne pustený nebezpečný pes do toho rozhodne spadá, jednak ohrozuje teba samotného, ale kľudne aj stačí ohrozenie tvojho psa - tvojho majetku. V tomto prípade je to jedno, či si v lese alebo na Hviezdoslavovom námestí, neváhal by som a vypálil na útočného psa. Bohužiaľ, pes si to nezaslúži, je to čisto vina drbnutých majiteľov, ale určite si kvôli tomu nedám dohrýzť svojho psa, alebo dokonca seba samého.
Hmm, je to zlozita debata. Pravda je ze rasy maju svoje urcite predispozicie, ale v najvacsej miere zavisi asi na majitelovi. My mame uz druheho dobermana, a je to ten najkludnejsi pes siroko daleko. Ked sme mali prvu, tak musim povedat ze to bol moj vojnovy veteran, nakolko bola asi 5xkrat dohryzena a 2x otravena nejakymi prajnymi ludmi a ona za 10 rokov na nikoho v zivote ani nevybehla.
Inak co sa tyka nahubkov, zavisi. Ked ma nahubok pes maleho vzrastu tak je to super, ale kedysi som dal nahubok aj ja nasmu psovi a prislo mi to ako nebezpecna zbran. Kludny velky pes a nahubok. Staci ze sa k niekomu priblizi, otoci hlavou a nechtiac niekomu drbne tym nahubkom ... to iste nie je ziadna sranda. Hovorim len z vlastnej skusenosti.
Inak co sa tyka nahubkov, zavisi. Ked ma nahubok pes maleho vzrastu tak je to super, ale kedysi som dal nahubok aj ja nasmu psovi a prislo mi to ako nebezpecna zbran. Kludny velky pes a nahubok. Staci ze sa k niekomu priblizi, otoci hlavou a nechtiac niekomu drbne tym nahubkom ... to iste nie je ziadna sranda. Hovorim len z vlastnej skusenosti.
-
aughostino
Medium Professional
ja vzdy ked som so psom vonku tak mu dam nahubok davam mu ho dole iba ked ideme pri rieku aj to iba cez den ked s nim idem pri rieku v noci tak mu nahubok nechavam takze sa da povedat ze som ako si to ty nazval zaryty nahubkar aj ked som to uz par krat olutoval
a tiez som par krat dostal nahubkom ci uz po hube alebo do vajec a nie je to sranda ale je vzdy lepsie nasledkom predchadzat ako ich riesit
Vo všeobecnosti, akýkoľvek pes (aj čivava) môže byť nebezpečný, všetko závisí na tom, ako bol vychovávaný a či je socializovaný (samozrejme agresívna čivava narobí menšie škody, ako pitbul). Rozdiel medzi plemenami tam však stále je - tie, ktoré boli šľachtené ako bojové, alebo majú prirodzený sklon k nečakanej agresii či dominancii, vyžadujú zodpovednejší a dôslednejší prístup majiteľa, než bežné psy.
Posledná veta je práve to, kde "systém" zlyháva a nastáva problém, čo s tým. Pre zodpovedných majiteľov je preukaz na bojové plemeno buzerácia, pre holohlavých primitívov či nafintené bloncky na štekloch zase niečo, čo dostanú vďaka známosti či úplatkom nezávisle od toho, či by psa zvládli.
Jake, ty si fakt ukážkový prípad: "Môj psík je zlatý rodinný miláčik, on iba nemá rád ostatných psíkov a zabil by ich, ale veď ja sa snažím, aby sa niečo také nestalo." Až raz... No. Ani pás si v aute nebudeš zapínať dovtedy, kým nepreletíš cez čelné sklo.
Pinhead: ja ak vidím agresívneho psa na voľno, tiež našich púšťam. Inak sa nemajú ako brániť a až sa do nich zakusne, ťažko im budem odopínať vodítko. Hlavne odkedy sme sa presťahovali stretávame staré paničky, čo chodia za svojim huskym a snažia sa ho verbálne presvedčiť, aby zastavil a mohli si chytiť vodítko (ešte k tomu flexinu), s ktorým sa im vytrhol. Som zvedavý, čo bude, až ten husky dospeje (teraz má tak rok - rok a pol).
Smutné je, že ak má pres kkta majiteľa, tak v konečnom dôsledku si to aj tak odnesie len ten pes - ak z neho vyrastie agresívny jedinec, trestať či utratiť pôjdu jeho a nie majiteľa. Ten si o pol roka kúpi ďalšieho a scénár sa opakuje...
jjj som rád, že si tému premenoval na "Stop nezodpovedným majiteľom nebezpečných psov", pretože osobne nemám rád, ak sa ľudia navážajú do zvierat, ktoré za to nemôžu. Keby v divej svorke v prírode robil pes niečo inak ako má, tak mu to raz dva vysvetlia... Dnešní majitelia však svojich miláčikov len ťuťkajú a potom to vyzerá tak, že po sídlisku vidím chodiť psov, ktorí venčia svojho pána a nie naopak... Nemyslím to tak, že treba byť na psa zlý alebo prehnane prísny - treba ho len naučiť, čo nesmie a že stretávať sa s inými psami (a ľuďmi) je normálne a pes sa potom sám naučí vyhnúť hroziacemu konfliktu či vysvetliť si hierarchiu aj bez fyzického kontaktu...
Máme s priateľkou dvoch naozaj veľkých psov (ruský chrt - barzoj, výška v kohútiku 85cm, hoci váha len 40kg) a preto nepoznám ten pocit, aké to je, keď k tvojmu psovi príde iný, trebárs raz tak veľký alebo ťažký a chová sa nepriateľsky... Ale ani pri našich mi nie je všetko jedno a určite by som ich nenechal bez pomoci mojej oceľovej špi.ce, ak by ich nejaký pes napadol... Lebo ak psa naučíš, že ty si pán svorky, tak od teba očakáva aj ochranu a pomoc, nielen to, že mu určuješ, čo môže a čo nie. Ale určite by som to po odvrátení nebezpečnej situácie riešil tak, aby na svoju j*bnutosť doplatil hlavne majiteľ (trestné oznámenie - poškodenie majetku, napadnutie, dá sa toho nájsť dosť)...
My máme našich skoro stále na voľno, samozrejme s rozumom... Ale dal by som ruku do ohňa za to, že nikomu sami od seba neublížia (bráni sa každý pes, ak ho iný napadne)... Navyše poslúchajú a ak provokuje druhý pes, tak ich vždy odvolám. Druhá vec je, že hlavne "robustným" plemenám ako je pitbull zdrhnú aj keby cúvali... Prípadne mu to vysvetlia, keďže sú oveľa mrštnejší a sú dvaja...
Dovolím si trocha offtopic edukácie... Jednak málokto pozná barzoje a aj pre predstavu o ich rýchlosti...
Video z nejakého tréningu, spomalené, tak je na ňom pekne vidieť psa aj beh / lov koristi (návnady)... Aj sa pobavíte, až začne brzdiť hlavou
V reále tá rýchlosť vyzerá už menej smiešne
Ale mať malého (resp. oproti pitbulovi bezbranného) psa, tak by ma to zrejme vytočilo natoľko, že toho majiteľa podpálim rovno na ulici
Smutné je, že vďaka úžasnej slovenskej legislatíve a súdníctvu by som na to nakoniec doplatil ja... Ale pocit zadosťučinenia by mi nikto nezobral 
Posledná veta je práve to, kde "systém" zlyháva a nastáva problém, čo s tým. Pre zodpovedných majiteľov je preukaz na bojové plemeno buzerácia, pre holohlavých primitívov či nafintené bloncky na štekloch zase niečo, čo dostanú vďaka známosti či úplatkom nezávisle od toho, či by psa zvládli.
Jake, ty si fakt ukážkový prípad: "Môj psík je zlatý rodinný miláčik, on iba nemá rád ostatných psíkov a zabil by ich, ale veď ja sa snažím, aby sa niečo také nestalo." Až raz... No. Ani pás si v aute nebudeš zapínať dovtedy, kým nepreletíš cez čelné sklo.
Pinhead: ja ak vidím agresívneho psa na voľno, tiež našich púšťam. Inak sa nemajú ako brániť a až sa do nich zakusne, ťažko im budem odopínať vodítko. Hlavne odkedy sme sa presťahovali stretávame staré paničky, čo chodia za svojim huskym a snažia sa ho verbálne presvedčiť, aby zastavil a mohli si chytiť vodítko (ešte k tomu flexinu), s ktorým sa im vytrhol. Som zvedavý, čo bude, až ten husky dospeje (teraz má tak rok - rok a pol).
Smutné je, že ak má pres kkta majiteľa, tak v konečnom dôsledku si to aj tak odnesie len ten pes - ak z neho vyrastie agresívny jedinec, trestať či utratiť pôjdu jeho a nie majiteľa. Ten si o pol roka kúpi ďalšieho a scénár sa opakuje...
jjj som rád, že si tému premenoval na "Stop nezodpovedným majiteľom nebezpečných psov", pretože osobne nemám rád, ak sa ľudia navážajú do zvierat, ktoré za to nemôžu. Keby v divej svorke v prírode robil pes niečo inak ako má, tak mu to raz dva vysvetlia... Dnešní majitelia však svojich miláčikov len ťuťkajú a potom to vyzerá tak, že po sídlisku vidím chodiť psov, ktorí venčia svojho pána a nie naopak... Nemyslím to tak, že treba byť na psa zlý alebo prehnane prísny - treba ho len naučiť, čo nesmie a že stretávať sa s inými psami (a ľuďmi) je normálne a pes sa potom sám naučí vyhnúť hroziacemu konfliktu či vysvetliť si hierarchiu aj bez fyzického kontaktu...
Máme s priateľkou dvoch naozaj veľkých psov (ruský chrt - barzoj, výška v kohútiku 85cm, hoci váha len 40kg) a preto nepoznám ten pocit, aké to je, keď k tvojmu psovi príde iný, trebárs raz tak veľký alebo ťažký a chová sa nepriateľsky... Ale ani pri našich mi nie je všetko jedno a určite by som ich nenechal bez pomoci mojej oceľovej špi.ce, ak by ich nejaký pes napadol... Lebo ak psa naučíš, že ty si pán svorky, tak od teba očakáva aj ochranu a pomoc, nielen to, že mu určuješ, čo môže a čo nie. Ale určite by som to po odvrátení nebezpečnej situácie riešil tak, aby na svoju j*bnutosť doplatil hlavne majiteľ (trestné oznámenie - poškodenie majetku, napadnutie, dá sa toho nájsť dosť)...
My máme našich skoro stále na voľno, samozrejme s rozumom... Ale dal by som ruku do ohňa za to, že nikomu sami od seba neublížia (bráni sa každý pes, ak ho iný napadne)... Navyše poslúchajú a ak provokuje druhý pes, tak ich vždy odvolám. Druhá vec je, že hlavne "robustným" plemenám ako je pitbull zdrhnú aj keby cúvali... Prípadne mu to vysvetlia, keďže sú oveľa mrštnejší a sú dvaja...
Dovolím si trocha offtopic edukácie... Jednak málokto pozná barzoje a aj pre predstavu o ich rýchlosti...
Video z nejakého tréningu, spomalené, tak je na ňom pekne vidieť psa aj beh / lov koristi (návnady)... Aj sa pobavíte, až začne brzdiť hlavou
V reále tá rýchlosť vyzerá už menej smiešne
Ale mať malého (resp. oproti pitbulovi bezbranného) psa, tak by ma to zrejme vytočilo natoľko, že toho majiteľa podpálim rovno na ulici
-
jjj
Guru wannabe
Re: Stop Nezodpovednym majitelom nebezpecnych psov. Môj zážitok.
Tak a zase sa mam dovod vratit z5 k tejto teme...
Co sa deje jednoducho tu u nas a u susedov v CR uz nieje normalne..
Pibul dohryzol dve zeny...
http://www.aktuality.sk/clanok/154292/p ... -dve-zeny/
A jednej z nich ukusol prst..
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-domac ... -prst.html
Zase dalsi priklad absolutne nezodpovedneho majitela.
Tak sa pytam, kolko ludi este musi byt dohryzenych, psov na uliciach roztrhanuch aby sa nieco zmenilo
Pitbul roztrhal jazvecika pred ocami malych deti...
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-domac ... vcika.html
Tento rok su volby, divim sa ze sa ziadna strana toho este nechytila..
Co sa deje jednoducho tu u nas a u susedov v CR uz nieje normalne..
Pibul dohryzol dve zeny...
http://www.aktuality.sk/clanok/154292/p ... -dve-zeny/
A jednej z nich ukusol prst..
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-domac ... -prst.html
Zase dalsi priklad absolutne nezodpovedneho majitela.
Tak sa pytam, kolko ludi este musi byt dohryzenych, psov na uliciach roztrhanuch aby sa nieco zmenilo
Pitbul roztrhal jazvecika pred ocami malych deti...
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-domac ... vcika.html
Tento rok su volby, divim sa ze sa ziadna strana toho este nechytila..
-
wolodo
Professional
Re: StopNezodpovednym majitelom nebezpecnych psov! Zbrojny pas!
Mal som aj ja jedneho pitbulla, starali sme sa o neho, na cudzich ludi reagoval vrcanim na nasom dvore (jeho teritorium) nikdy sa nerozbehol a nezacal stekat, hryzt. Jednoducho strazil, neviem co by sa stalo keby sa ten clovek pokusal dalej dostat ku nam lebo to nikto neriskol. Ked sa objavil jeden clovek od nas z domu a zavolal na neho prisiel sadol ku mne alebo zaliezol do budy a kaslal na to. Na prechadzky sme nahubok nikdy nebrali, ked bol s nami bol kludny a hravy aj s ostatnymi psami. Pri nas nezavrcal na nikoho, jedine na okoloiducich podgurazdenych romov. V prirode bol zvyknuty byt pusteny, a ked dakoho stretol tak sa priblizil len aby nieco zacitil od toho cloveka a vratil sa. Ked sme stretli dalsieho pusteneho psa, len sa hrali. A mohol donho druhy pes skakat ako chcel, pre neho to bola len hra, akoby si uvedomoval co moze a co nie.... jeho silu a schopnost "hrat sa silou" viem len ja a oco co sme sa s nim hrali na kadejake sposoby. Mali sme ho skoro tri roky, poznala ho cela dedina, nikto nemal ziadne vycitky preto ze je to pitbull, deti u susedou si oblubil, hoci ich rodicia ich varovali presne ako my ze je to pes a treba ho respektovat. Bal sa ako kazdy iny normalny pes, a aj na vsetko tak reagoval. Podla mna je to 95% len o vychove psa... skoda ze jednu zimu som ho nasiel lezat pred budou uz mrtveho.... niekto mu asi v noci prehodil maso s nejakym jedom. Aj veterinar povedal ze bol ako rybicka ze sa nieco muselo stat aby tak zrazu umrel(blizsia expertiza, pitva by stala viac penazi, a k nicomu by nam to uz nepomohlo vykaslali sme sa na to). Pochovali sme ho s uctou a so zlobou v srdci kto dokaze takto odsudit psa len pre plemeno.
Len taky pribeh aj na obranu Poctivych majitelov bojovych plemien.
Len taky pribeh aj na obranu Poctivych majitelov bojovych plemien.
Sorry ale k čomu ten zbrojný pás na psov bude ? Uvedomte si, že aj vodičák má milion ľudí a teraz akože všetci jazdia poriadne? i keď im v autoškole vštepovali ako sa jazdí. Alebo si myslíte, že keď dakomu nedajú ten preukaz tak si len kvôli tomu nekúpi bojové plemeno? Koľko ľudí jazdí bez vodičáku a netrhá im to žili (navyše dakde na záhradke vás ťažko dakto bude kontrolovať). To je len ne úvod pár príkladov.
A za ďalšie by som povedal asi toľko, že keby si porovnáme koľko ľudí pohrýzlo bojové plemeno a koľkých nebojové plemeno vyšlo by nám, že útoky bojových plemien tvoria len malú časť toho všetkého. Ale keď niekoho napadne pitbull je to zaujímavé a treba to dať do správ, lebo to predáva. To že v ten deň dáke iné plemeno pohrýzlo X ľudí je troška mimo, lebo však to diváka nepritiahne k TV aby si pozrel tú "beštiu". Je to úvodzovkách, preto lebo je jedno akého máte psa, vychovať zo psa blbca nie je problém. Navyše, keď si dakto vychová psa na stráženie asi chce aby strážil, a keď mi dakto vkročí na pozemok musí rátať stým, že si bude brániť svoje teritórium.
A za ďalšie by som povedal asi toľko, že keby si porovnáme koľko ľudí pohrýzlo bojové plemeno a koľkých nebojové plemeno vyšlo by nám, že útoky bojových plemien tvoria len malú časť toho všetkého. Ale keď niekoho napadne pitbull je to zaujímavé a treba to dať do správ, lebo to predáva. To že v ten deň dáke iné plemeno pohrýzlo X ľudí je troška mimo, lebo však to diváka nepritiahne k TV aby si pozrel tú "beštiu". Je to úvodzovkách, preto lebo je jedno akého máte psa, vychovať zo psa blbca nie je problém. Navyše, keď si dakto vychová psa na stráženie asi chce aby strážil, a keď mi dakto vkročí na pozemok musí rátať stým, že si bude brániť svoje teritórium.
Hej ale keď niekoho napadne pittbull tak to väčšinou neskončí len pofúkaním rany a vydezinfikovaním peroxidom. Dnes si na chov obyčajného primáta veľkosti ľudskej hlavy treba vybavovať všelijaké povolenia len pre to, že to nie je bežné. Dovolím si však podotknúť, že to ani zďaleka nie je také nebezpečné pre majiteľa aj okolie ako chov ozubeného tvora ktorý nie je vyšľachtený len na to, aby vrtel chvostom. 
-
jjj
Guru wannabe
Ide predsa o prevenciu...
Nejde o buzeraciu slusnych majitelov psov ktore su povazovane za nebezpecne.
Taketo psy sa daju pouzit ako zbran. Nikdy neviete ci tomu psovi neprepne. Ak ked mu prepne tak to musi majitel zvladnut.
Napr vcera som stretol zensku tak okolo 50-ky, mala so sebou steniatko staforda.
Mal cca 5 mesiacov. Svojho psa som drzal ako vzdy nakratko, keby cosik aby som ho mal pod kotrolou. Moj pes retriever ktoreho som drzal k nemu prisiel onuchali sa, chvilku sa len tak hrali, zrazu ked moj retriever odzadu na neho dal dve labky...
Ten stafiord sa zlakol zacal pistat stiahol chvost tej pani sa !!!vysmykol!!! a utekal dobrych 200-300 metrov daleko. Spanikaril. A pritom sa mu nic nestalo akurat ze sa moj pes dotkol jeho zadku... Co psy robia bezne, ze po sebe vyskakuju... Bola to blbost tej pani ze ho nedrzala nakratko ///nad mojim mam vzdy obsolutnu kontrolu, za tych 9 rokov sme spolu zazili uz vselico.../// ako nahle sa o to moj pes pokusil hned som ho chytil za obojok.. to bol reflex, keby to stena bolo zdrave s vyrovnanou povahou, tak iba zavrti chvostom a nic sa nedeje...
Tak sa teda pytam na co je takejto zenskej nebezpeny pes, ked ma stena 5 mesiacov a neudrzi ho ?
Co sa bude diat ked to stena bude mat 1 rok a zacne po inych psoch utocit .. a bude ich povazovat za konkurenciu.
Takyto psik potrebuje pevnu ruku a nie ustrachanu slabu nezopdpovednu 50 rocnu zensku co ho ani ako stena neudrzi a nema ho pod kontrolou...
No ja som len velmi velmi zvedavy ze co z neho vyrastie...
Nejde o buzeraciu slusnych majitelov psov ktore su povazovane za nebezpecne.
Taketo psy sa daju pouzit ako zbran. Nikdy neviete ci tomu psovi neprepne. Ak ked mu prepne tak to musi majitel zvladnut.
Napr vcera som stretol zensku tak okolo 50-ky, mala so sebou steniatko staforda.
Mal cca 5 mesiacov. Svojho psa som drzal ako vzdy nakratko, keby cosik aby som ho mal pod kotrolou. Moj pes retriever ktoreho som drzal k nemu prisiel onuchali sa, chvilku sa len tak hrali, zrazu ked moj retriever odzadu na neho dal dve labky...
Ten stafiord sa zlakol zacal pistat stiahol chvost tej pani sa !!!vysmykol!!! a utekal dobrych 200-300 metrov daleko. Spanikaril. A pritom sa mu nic nestalo akurat ze sa moj pes dotkol jeho zadku... Co psy robia bezne, ze po sebe vyskakuju... Bola to blbost tej pani ze ho nedrzala nakratko ///nad mojim mam vzdy obsolutnu kontrolu, za tych 9 rokov sme spolu zazili uz vselico.../// ako nahle sa o to moj pes pokusil hned som ho chytil za obojok.. to bol reflex, keby to stena bolo zdrave s vyrovnanou povahou, tak iba zavrti chvostom a nic sa nedeje...
Tak sa teda pytam na co je takejto zenskej nebezpeny pes, ked ma stena 5 mesiacov a neudrzi ho ?
Co sa bude diat ked to stena bude mat 1 rok a zacne po inych psoch utocit .. a bude ich povazovat za konkurenciu.
Takyto psik potrebuje pevnu ruku a nie ustrachanu slabu nezopdpovednu 50 rocnu zensku co ho ani ako stena neudrzi a nema ho pod kontrolou...
No ja som len velmi velmi zvedavy ze co z neho vyrastie...
po mojej poslednej skusenosti sa uz uplne zacinam priklanat k obmedzeniu chovu bojovych plemien: jedna pani co mala "len" labradora, ocividne nezvladnuteho, ktory sa bezdovodne rozbeho po mojom psovi a zacal na neho stekat akoby ho chcel napadnut, samozrejme pes pusteny na volno, panicka pistiac za nim "nechaj nechaj" nastastie pes nic nespravil a panicka sa potom ospravedlnujuc "nikdy taka nebola", tymto nechcem zakazat labradorov ale poukazat na postoj majitelov ktori nie su schopni zvladat svoje vacsie psy a vzdy su strasne prekvapeni ked dojde ku konfliktu ktory vyvola ich pes... a samozrejme vidiet pitbulla alebo staforda v rukach peroxidovej pipky ktora ho isla vyvencit na 10cm stekloch nie je nic vynimocne...neda sa samozrejme zabranit vsetkym utokom psov, ale da sa mnohym predist...nechcem zakazovat vsetko co ma v kohutiku viac ako 25cm, ale su psy pri ktorych nezvladnutie ma na 95% fatalne nasledky a su psy pri ktorych to konci maximalne par stehmi a mesacnym nadavanim...
-
jjj
Guru wannabe
Tak tak, máš pravdu.
Je jedno o aké plemeno psa ide.
Za to aký je pes, môže jeho majiteľ.
Nikto iný...
Vraví sa, že pes je zrkadlom svojho pána.
Asi to nebude len taký žvást a bude na tom aspoň kúsok pravdy...
Je jedno o aké plemeno psa ide.
Za to aký je pes, môže jeho majiteľ.
Nikto iný...
Vraví sa, že pes je zrkadlom svojho pána.
Asi to nebude len taký žvást a bude na tom aspoň kúsok pravdy...
Aj nákladné auto je veľmi dobre použiteľná zbraň a verím, že určite účinnejšia ako hocijaký pes..... Začneme vydávať zbrojné preukazy aj na ne???? A či psovi prepne??? Každý pes je vo svojej podstate mierne zdomácnená divá šelma (a už je jedno či je to čivava, či bullmastif), takže prepnúť mu môže.... V takom prípade má plnú zodpovednosť majiteľ.....jjj napísal:Taketo psy sa daju pouzit ako zbran. Nikdy neviete ci tomu psovi neprepne.
-
Stoporko
VIP
A kde je vyššia pravdepodobnosť, že majieľ, keď psovi prepne, svojho miláčika neudrží: pipinka na ihličákoch svojho rotvajlera alebo dôchodkyňa svojho jazvečíka? Silovo i mentálne sú na tom testované subjekty obdobne (pipina i babička), rozdiel je v ich psoch. Trúfam si tvrdiť, že zvládnuť jazvečíka je omnoho menšia fuška ako nasraného rotvajlera. Preto "vodičské oprávnenie" na psy s potenciálom byť viac agresívne a hmotnostne ťažšie psy všeobecne (je fyzicky náročnejšie ich zastaviť keď im prepne).
pinhead: nie kazdy je schopny sa pripadne branit utoku nasrateho bullmastifa ked si bude nejake dievca branit svojho psa a skoci na nu pes co vazi viac ako ona uz jej nepomoze nic, nie kazdy ma (na rozdiel od teba) zbrojny pas, ked mi niekto zaruci ze si bullmastifa kupi len niekto(povedzme ako ty, vychadzajuc z tvojich prispevkov) kto je schopny ho zvladnut a poskytnut mu potrebny vycvik, bude mi uplne jedno, ze ma psa ktory na povel zabija, pretoze keby sa taky clovek rozhodol ma napadnut zrejme by to zvladol aj bez toho psa, pointou celej diskusie je aspon z mojej strany snaha o zabranenie zbitocnym utokom...a zodpovednost majitela je sice terminus technicus pekny no v praxi pomerne problematicky kedze vzdy bude mensia ako pri priamom utoku (napr spomenutim kuchynskym nozom), pricom zodpovednost je len na pleciach majitela, ked svojho agresivneho psa nezvladol
p.s. ceni sa ze si sa podpisal
p.s. ceni sa ze si sa podpisal
-
jjj
Guru wannabe
Presne o to ide, tak som to povodne aj zamyslal napisat.
Dakujem ti Stoporko ze si to vysvetlil aj za mna..
Na velmi peknom priklade.
Malo by byt cosik ako skuska odbornej sposobilosti majitela a psa teda napr tzv registracny pas na psov ktore mozu byt povazovane za nebezpecne.
V holandsku su tie plmenena zakazane uplne. Uplny zakaz chovat. Stacilo na to par incidentov, pokusanych zmrzacenych zabitych ludi.
Lenze sme na Slovensku, budem realista.
Pokial tento rok dalsich X ludi nebude pokusanych tak sa nic nezmeni...
A obavam sa ze ani to nebude stacit.
To tie psi skutocne musia niekolko ludi najprv roztrhat aby sa nieco zmenilo
Dakujem ti Stoporko ze si to vysvetlil aj za mna..
Na velmi peknom priklade.
Malo by byt cosik ako skuska odbornej sposobilosti majitela a psa teda napr tzv registracny pas na psov ktore mozu byt povazovane za nebezpecne.
V holandsku su tie plmenena zakazane uplne. Uplny zakaz chovat. Stacilo na to par incidentov, pokusanych zmrzacenych zabitych ludi.
Lenze sme na Slovensku, budem realista.
Pokial tento rok dalsich X ludi nebude pokusanych tak sa nic nezmeni...
A obavam sa ze ani to nebude stacit.
To tie psi skutocne musia niekolko ludi najprv roztrhat aby sa nieco zmenilo