Benzin vs. Nafta
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Benzin vs. Nafta
Čisto teoreticky už radšej 535d, ktoré má dva turbíny. 
-
RATZINGER666
Darca
vrtulky mozem aj ja, konkretne e61 som jazdil tiez, blizky kamarat ju mal, ale mal s nou aj kopu starosti... kompresor na dvihanie kufru, elektroinstalacia, panoramaticka strecha..... bola to 530d a musim priznat, ze to do sedaciek tlacilo viac ako dostatocne
ako uz niekde pisem, jediny naftak, ktory by som bral, by bol urcite od bmw... ale neviem, ci zrovna v 5er...
// clean_up: 535d mal zase znameho otec, ale neuslo sa mi tej cti sa na tom odviezt
// clean_up: 535d mal zase znameho otec, ale neuslo sa mi tej cti sa na tom odviezt
-
Clean_Up
Professional
Ak nie v 5, tak v čom?
Ináč, tá nová 5 GT sa mi vôbec nepáči.
Neviem či by som sa len, tak lahko dal prehovoriť na kúpu výkonného dízla.
535d je najlahodnejší dízel od Bawora.
Neviem či by som sa len, tak lahko dal prehovoriť na kúpu výkonného dízla.
535d je najlahodnejší dízel od Bawora.
-
Stenky
Professional
mne je len luto ery 80-90rokov ked zacala vyroba cenovo dostupnych sportiakov, ze pomaly uticha a tieto auta idu pomaly z trhu. dnes je ich ekvivalentom hot hatch... budiz, doba si to ziada.
ale potom prijdu mudrlanti z Renaultu a spravia Laguna Coupe a iba naftove motory. Pokus o naftovy sportiak je snad zly vtip (ako Fabia RS). ked som sa v renaulte pytal ci budu mat aj benzinove motory povedali mi ze nie. ale ze ma dojst vykonnejsi naftak o pol roka....
Toto je vec ktoru nepochopim.
A potom sa mi zacne rutit svet, ked citam ze nova Toyota MR2 ma byt hybrid a podobne bludy.... Infarkt
Nuz ubera sa to smerom ktory mne nie moc vyhovuje...
mohli by este prerobit MX-5 na LPG a RX-8 na slapanie a bude pokoj...
ale potom prijdu mudrlanti z Renaultu a spravia Laguna Coupe a iba naftove motory. Pokus o naftovy sportiak je snad zly vtip (ako Fabia RS). ked som sa v renaulte pytal ci budu mat aj benzinove motory povedali mi ze nie. ale ze ma dojst vykonnejsi naftak o pol roka....
Toto je vec ktoru nepochopim.
A potom sa mi zacne rutit svet, ked citam ze nova Toyota MR2 ma byt hybrid a podobne bludy.... Infarkt
Nuz ubera sa to smerom ktory mne nie moc vyhovuje...
mohli by este prerobit MX-5 na LPG a RX-8 na slapanie a bude pokoj...
-
Kibo
Hardcore addict
A 335i ich má myslíš koľko?Clean_Up napísal:Čisto teoreticky už radšej 535d, ktoré má dva turbíny.
RATZINGER666, ja som skromný chlapec, ak by to bolo E92, naučím sa s tým žiť
Stenky, hold, taká je doba, preto som si kúpil jazdené auto a to mi splnilo všetko čo som chcel aj nechcel
-
RATZINGER666
Darca
clean_up: ked budes denne robit trasu ZA - BA a spat, ver tomu, ze ta k tomu nikto nebude musiet prehovarat 
kibo: aj ked tymto popriem cele moje zmyslanie, ideologiu, vieru, boha, aj zakony vesmiru, musim povedat, ze e92 je na tuto dobu celkom pohladne auto
urcite viac ako e60 
kibo: aj ked tymto popriem cele moje zmyslanie, ideologiu, vieru, boha, aj zakony vesmiru, musim povedat, ze e92 je na tuto dobu celkom pohladne auto
-
Stenky
Professional
presne toto je dovod preco aj ja vojizdim pomaly 18 rocny japonsky krovinorez. lebo dnes to nema svoj ekvivalent. volakedy sportiaky vyzerali sportovo a jazdili sportovo. dnes vyzeraju skoro obycajsky aj ked maju pod kapotou troska nalozene... vytratila sa z toho ta okazalost.Kibo napísal: Stenky, hold, taká je doba, preto som si kúpil jazdené auto a to mi splnilo všetko čo som chcel aj nechcel
-
Clean_Up
Professional
Kibo > Rozhodne tiež, dve. Ale keď sme sa bavili o dízloch, tak som bol radšej ticho a 353i nespomínal.
RATZINGER666 > Áno, máš pravdu. Ak by som robil prevažne dialnice a dlhé trasy ZA-BA, BA-PRG, atď., tak by som aj reálne o dízli uvažoval, ale určite nie o 1.9TDI.
(Nejaký trojliter už jo). 
RATZINGER666 > Áno, máš pravdu. Ak by som robil prevažne dialnice a dlhé trasy ZA-BA, BA-PRG, atď., tak by som aj reálne o dízli uvažoval, ale určite nie o 1.9TDI.
ani 3,0 V6 HDi nemusi byt zle 
Ja sa asi zbláznim od smiechu z týchto "antidiesel" ľudí. Že vraj nič nič, potom potiahne a zas nič nič. A benzín? nič nič nič nič, pri 4000 trochu potiahne, za ten čas zožerie 3 litre a ste toho happy, no pri tom sa to nedá porovnať s výkonom ktorý dokáže TDI. Trošku sa viac na kvaltuješ, ale odpáliš statočne. Zima? Každý motor trpí pri -10, to je jedno či diesel alebo benzín, akurát pri TDI trpí viac turbo kým sa nezohreje, ale tak isto to je s Turbo Benzin. Ani na studenom benzíne nemôžeš íst plný kotol za studena. Viezol som sa na veľa benziňákoch a čo už trošku išlo bolo VR6, alebo S8, ale ta spotreba je Americká
skúste sa trošku povoziť na TDI a pochopíte ako sa dá využiť výkon pri normálnej spotrebe, a nie ako pri benzíne stále podraďovať aby si sa nezľakol pri obiehaní, že dáš čelovku do kamióna. A čo sa týka hluku, tak benzín je tichší akurát na volnobeh a aj to ma rozčuluje kolísanie otačok a chrapoty deravých výfukov čo prepáli ten suchý benzín. No na benzíne hluk sa začína nad 100km/h ideš 140 po diaľnici a ide ti hlava vyskočiť, čo keď sa na TDi pohneš a už nepočuješ motor, iba turbo zavíjať. Vibrácie? Je pravda, že v nejakom ford skorpio sa potrasieš, ale si sadni do normálneho auta nad 2000 rok a nepoznáš rozdiel v porovnaní s benzínom. Trošku čo priznávam sú tie emisie, ale aj to v nových autách je dosť dobre riešené a skus si privoňať k benzínu a hneď máš vlastný sFet a od toho sa potom odvíjajú aj názory antidieslákov 
-
RATZINGER666
Darca
musi... pretoze je to francuzadameeec napísal:ani 3,0 V6 HDi nemusi byt zle
celkom si ma rozosmialandrw1 napísal:Vibrácie? Je pravda, že v nejakom ford skorpio sa potrasieš, ale si sadni do normálneho auta nad 2000 rok a nepoznáš rozdiel v porovnaní s benzínom.
///ratzinger666 - Najvacsi problem HDi bol dvojhmotovy zotrvacnik. Inak sa ukazali ako spolahlive a relativne tiche motory...
-
Kibo
Hardcore addict
Keby si mal viac príspevkov, tak sa aj oplatí na tvoj post reagovať, takto by som to zhrnul iba jedným smajlíkom:andrw1 napísal:bla bla bla
-
RATZINGER666
Darca
kibo: 
adameeec: dvojhmotak sa da jednoducho vymenit za nejaky od alternativnej znacky, to nie je ziadny problem
mne ide skor o tie predsudky a v takom duchu to aj bolo pisane
ale priznavam, ze s nim nemam absolutne ziadne skusenosti, takze netusim 
adameeec: dvojhmotak sa da jednoducho vymenit za nejaky od alternativnej znacky, to nie je ziadny problem
Uznavam ze je bezpredmetne sa hadat s ludmi ktori preferuju japonske zhnite benzinove kosackyKibo napísal:Keby si mal viac príspevkov, tak sa aj oplatí na tvoj post reagovať, takto by som to zhrnul iba jedným smajlíkom:
Nie som antidiesel ale ked pocujem zvuk dieslu mam chut si radsej strcit prsty do krku.A taka otazka.Jazdil si niekedy v benzine?andrw1 napísal:Ja sa asi zbláznim od smiechu z týchto "antidiesel" ľudí. Že vraj nič nič, potom potiahne a zas nič nič. A benzín? nič nič nič nič, pri 4000 trochu potiahne, za ten čas zožerie 3 litre a ste toho happy, no pri tom sa to nedá porovnať s výkonom ktorý dokáže TDI. Trošku sa viac na kvaltuješ, ale odpáliš statočne. Zima? Každý motor trpí pri -10, to je jedno či diesel alebo benzín, akurát pri TDI trpí viac turbo kým sa nezohreje, ale tak isto to je s Turbo Benzin. Ani na studenom benzíne nemôžeš íst plný kotol za studena. Viezol som sa na veľa benziňákoch a čo už trošku išlo bolo VR6, alebo S8, ale ta spotreba je Americkáskúste sa trošku povoziť na TDI a pochopíte ako sa dá využiť výkon pri normálnej spotrebe, a nie ako pri benzíne stále podraďovať aby si sa nezľakol pri obiehaní, že dáš čelovku do kamióna. A čo sa týka hluku, tak benzín je tichší akurát na volnobeh a aj to ma rozčuluje kolísanie otačok a chrapoty deravých výfukov čo prepáli ten suchý benzín. No na benzíne hluk sa začína nad 100km/h ideš 140 po diaľnici a ide ti hlava vyskočiť, čo keď sa na TDi pohneš a už nepočuješ motor, iba turbo zavíjať. Vibrácie? Je pravda, že v nejakom ford skorpio sa potrasieš, ale si sadni do normálneho auta nad 2000 rok a nepoznáš rozdiel v porovnaní s benzínom. Trošku čo priznávam sú tie emisie, ale aj to v nových autách je dosť dobre riešené a skus si privoňať k benzínu a hneď máš vlastný sFet a od toho sa potom odvíjajú aj názory antidieslákov
ja myslim, ze pokial niekto obhajuje dizel na zaklade zvezenia sa s TDI...uhm...to je ako keby som mal hodnotit benzin za zaklade fabie HTP...
-
Clean_Up
Professional
andrw1 > Aké presne úžasné výkony TDI máš na mysli? Pri takej jazde statočne odpáliš tak turbajs. 
Zima? S tým rozdielom, že benzín sa ti zohreje podstatne skôr, ako ropák.
Ak tvrdíš, že S8 ide len trošku, tak čo ide podla teba super?
S tou čelovkou do kamióna si ma pobavil.
Aspoň viem, že s dízlom sa nemusím báť obehovať.
Ty nepočuješ ten zvuk zbíjačky v motore???
//Ešte som zabudol, že spomínaš benzínové kosačky. Videl si niekedy dízlovú kosačku??? Ja nie.
Zima? S tým rozdielom, že benzín sa ti zohreje podstatne skôr, ako ropák.
Ak tvrdíš, že S8 ide len trošku, tak čo ide podla teba super?
S tou čelovkou do kamióna si ma pobavil.
Ty nepočuješ ten zvuk zbíjačky v motore???
//Ešte som zabudol, že spomínaš benzínové kosačky. Videl si niekedy dízlovú kosačku??? Ja nie.
-
RATZINGER666
Darca
davaj si bacha, prave urazas 90% uzivatelov z automoto sekcieandrw1 napísal:
Uznavam ze je bezpredmetne sa hadat s ludmi ktori preferuju japonske zhnite benzinove kosackymozno si to uvedomite ked sa ocitnete s volantom v ruke na zemi, ale hlavne ze papek bude ukazovat na nejakych 9000ot
clean_up: kasli na neho, on je jeden z tych, s ktorymi sa evidentne neoplati bavit....
-
Masaker
Medium Professional
zozere viac ako 9l ropy... kludne aj 11 ked sliapes aj 15... ale sak kto povedal ze v serii ma 350 ? inou palivovou mapu sa dosiahlo 350Clean_Up napísal:Veď aj také 353d v meste vyslope aj 9L ropy. Myslím, že mladý šoféri si asi ťažko kúpia také auto, to by museli dĺĺĺĺĺho šetriť. Výkonné auta sú nato, aby ich šoféri skrotili, a nie nato, aby auto skrotilo ich. Ináč, ja keď si idem zajazdiť na už pomerne výkonnom voze, tak idem na ňom opatrnejšie, ako na nejakej 1.6-ke na ktorej si dupem.
//Tak, tak 353d má 210kW, čo je cca. 286PS.