Benzin vs. Nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Tak ako. Benzin ci naftu ?

BENZIIIIIN!!!! Nafta patri do traktora a na kurenie
245
35%
Jedine Nafta....
150
21%
Mam rad oboje
170
24%
Je mi to uplne jedno
79
11%
Nevyznam sa v tom
60
9%

Celkom hlasov: 704

Clean_Up
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Benzin vs. Nafta

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Čisto teoreticky už radšej 535d, ktoré má dva turbíny. :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

vrtulky mozem aj ja, konkretne e61 som jazdil tiez, blizky kamarat ju mal, ale mal s nou aj kopu starosti... kompresor na dvihanie kufru, elektroinstalacia, panoramaticka strecha..... bola to 530d a musim priznat, ze to do sedaciek tlacilo viac ako dostatocne :) ako uz niekde pisem, jediny naftak, ktory by som bral, by bol urcite od bmw... ale neviem, ci zrovna v 5er...

// clean_up: 535d mal zase znameho otec, ale neuslo sa mi tej cti sa na tom odviezt :(
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ak nie v 5, tak v čom? :) Ináč, tá nová 5 GT sa mi vôbec nepáči. :nono:

Neviem či by som sa len, tak lahko dal prehovoriť na kúpu výkonného dízla. :P

535d je najlahodnejší dízel od Bawora. :)
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

mne je len luto ery 80-90rokov ked zacala vyroba cenovo dostupnych sportiakov, ze pomaly uticha a tieto auta idu pomaly z trhu. dnes je ich ekvivalentom hot hatch... budiz, doba si to ziada.
ale potom prijdu mudrlanti z Renaultu a spravia Laguna Coupe a iba naftove motory. Pokus o naftovy sportiak je snad zly vtip (ako Fabia RS). ked som sa v renaulte pytal ci budu mat aj benzinove motory povedali mi ze nie. ale ze ma dojst vykonnejsi naftak o pol roka....
Toto je vec ktoru nepochopim.
A potom sa mi zacne rutit svet, ked citam ze nova Toyota MR2 ma byt hybrid a podobne bludy.... Infarkt
Nuz ubera sa to smerom ktory mne nie moc vyhovuje...

mohli by este prerobit MX-5 na LPG a RX-8 na slapanie a bude pokoj...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Clean_Up napísal:Čisto teoreticky už radšej 535d, ktoré má dva turbíny. :D
A 335i ich má myslíš koľko? :wink:

RATZINGER666, ja som skromný chlapec, ak by to bolo E92, naučím sa s tým žiť :D

Stenky, hold, taká je doba, preto som si kúpil jazdené auto a to mi splnilo všetko čo som chcel aj nechcel :mrgreen:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

clean_up: ked budes denne robit trasu ZA - BA a spat, ver tomu, ze ta k tomu nikto nebude musiet prehovarat :D

kibo: aj ked tymto popriem cele moje zmyslanie, ideologiu, vieru, boha, aj zakony vesmiru, musim povedat, ze e92 je na tuto dobu celkom pohladne auto :) urcite viac ako e60 :)
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

Kibo napísal: Stenky, hold, taká je doba, preto som si kúpil jazdené auto a to mi splnilo všetko čo som chcel aj nechcel :mrgreen:
presne toto je dovod preco aj ja vojizdim pomaly 18 rocny japonsky krovinorez. lebo dnes to nema svoj ekvivalent. volakedy sportiaky vyzerali sportovo a jazdili sportovo. dnes vyzeraju skoro obycajsky aj ked maju pod kapotou troska nalozene... vytratila sa z toho ta okazalost.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Kibo > Rozhodne tiež, dve. Ale keď sme sa bavili o dízloch, tak som bol radšej ticho a 353i nespomínal. :D

RATZINGER666 > Áno, máš pravdu. Ak by som robil prevažne dialnice a dlhé trasy ZA-BA, BA-PRG, atď., tak by som aj reálne o dízli uvažoval, ale určite nie o 1.9TDI. :D (Nejaký trojliter už jo). :wink:
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

ani 3,0 V6 HDi nemusi byt zle :smt048
andrw1
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa andrw1 »

Ja sa asi zbláznim od smiechu z týchto "antidiesel" ľudí. Že vraj nič nič, potom potiahne a zas nič nič. A benzín? nič nič nič nič, pri 4000 trochu potiahne, za ten čas zožerie 3 litre a ste toho happy, no pri tom sa to nedá porovnať s výkonom ktorý dokáže TDI. Trošku sa viac na kvaltuješ, ale odpáliš statočne. Zima? Každý motor trpí pri -10, to je jedno či diesel alebo benzín, akurát pri TDI trpí viac turbo kým sa nezohreje, ale tak isto to je s Turbo Benzin. Ani na studenom benzíne nemôžeš íst plný kotol za studena. Viezol som sa na veľa benziňákoch a čo už trošku išlo bolo VR6, alebo S8, ale ta spotreba je Americká :D skúste sa trošku povoziť na TDI a pochopíte ako sa dá využiť výkon pri normálnej spotrebe, a nie ako pri benzíne stále podraďovať aby si sa nezľakol pri obiehaní, že dáš čelovku do kamióna. A čo sa týka hluku, tak benzín je tichší akurát na volnobeh a aj to ma rozčuluje kolísanie otačok a chrapoty deravých výfukov čo prepáli ten suchý benzín. No na benzíne hluk sa začína nad 100km/h ideš 140 po diaľnici a ide ti hlava vyskočiť, čo keď sa na TDi pohneš a už nepočuješ motor, iba turbo zavíjať. Vibrácie? Je pravda, že v nejakom ford skorpio sa potrasieš, ale si sadni do normálneho auta nad 2000 rok a nepoznáš rozdiel v porovnaní s benzínom. Trošku čo priznávam sú tie emisie, ale aj to v nových autách je dosť dobre riešené a skus si privoňať k benzínu a hneď máš vlastný sFet a od toho sa potom odvíjajú aj názory antidieslákov :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

adameeec napísal:ani 3,0 V6 HDi nemusi byt zle :smt048
musi... pretoze je to francuz :D
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

andrw1 napísal:Vibrácie? Je pravda, že v nejakom ford skorpio sa potrasieš, ale si sadni do normálneho auta nad 2000 rok a nepoznáš rozdiel v porovnaní s benzínom.
celkom si ma rozosmial :lol:

///ratzinger666 - Najvacsi problem HDi bol dvojhmotovy zotrvacnik. Inak sa ukazali ako spolahlive a relativne tiche motory... :wink:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

andrw1 napísal:bla bla bla
Keby si mal viac príspevkov, tak sa aj oplatí na tvoj post reagovať, takto by som to zhrnul iba jedným smajlíkom: :slap:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kibo: :D

adameeec: dvojhmotak sa da jednoducho vymenit za nejaky od alternativnej znacky, to nie je ziadny problem :) mne ide skor o tie predsudky a v takom duchu to aj bolo pisane :P ale priznavam, ze s nim nemam absolutne ziadne skusenosti, takze netusim :)
andrw1
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa andrw1 »

Kibo napísal:Keby si mal viac príspevkov, tak sa aj oplatí na tvoj post reagovať, takto by som to zhrnul iba jedným smajlíkom: :slap:
Uznavam ze je bezpredmetne sa hadat s ludmi ktori preferuju japonske zhnite benzinove kosacky :smt033 mozno si to uvedomite ked sa ocitnete s volantom v ruke na zemi, ale hlavne ze papek bude ukazovat na nejakych 9000ot :nervozita:
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

andrw1 napísal:Ja sa asi zbláznim od smiechu z týchto "antidiesel" ľudí. Že vraj nič nič, potom potiahne a zas nič nič. A benzín? nič nič nič nič, pri 4000 trochu potiahne, za ten čas zožerie 3 litre a ste toho happy, no pri tom sa to nedá porovnať s výkonom ktorý dokáže TDI. Trošku sa viac na kvaltuješ, ale odpáliš statočne. Zima? Každý motor trpí pri -10, to je jedno či diesel alebo benzín, akurát pri TDI trpí viac turbo kým sa nezohreje, ale tak isto to je s Turbo Benzin. Ani na studenom benzíne nemôžeš íst plný kotol za studena. Viezol som sa na veľa benziňákoch a čo už trošku išlo bolo VR6, alebo S8, ale ta spotreba je Americká :D skúste sa trošku povoziť na TDI a pochopíte ako sa dá využiť výkon pri normálnej spotrebe, a nie ako pri benzíne stále podraďovať aby si sa nezľakol pri obiehaní, že dáš čelovku do kamióna. A čo sa týka hluku, tak benzín je tichší akurát na volnobeh a aj to ma rozčuluje kolísanie otačok a chrapoty deravých výfukov čo prepáli ten suchý benzín. No na benzíne hluk sa začína nad 100km/h ideš 140 po diaľnici a ide ti hlava vyskočiť, čo keď sa na TDi pohneš a už nepočuješ motor, iba turbo zavíjať. Vibrácie? Je pravda, že v nejakom ford skorpio sa potrasieš, ale si sadni do normálneho auta nad 2000 rok a nepoznáš rozdiel v porovnaní s benzínom. Trošku čo priznávam sú tie emisie, ale aj to v nových autách je dosť dobre riešené a skus si privoňať k benzínu a hneď máš vlastný sFet a od toho sa potom odvíjajú aj názory antidieslákov :D
Nie som antidiesel ale ked pocujem zvuk dieslu mam chut si radsej strcit prsty do krku.A taka otazka.Jazdil si niekedy v benzine? ;-)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

ja myslim, ze pokial niekto obhajuje dizel na zaklade zvezenia sa s TDI...uhm...to je ako keby som mal hodnotit benzin za zaklade fabie HTP...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

andrw1 > Aké presne úžasné výkony TDI máš na mysli? Pri takej jazde statočne odpáliš tak turbajs. :?

Zima? S tým rozdielom, že benzín sa ti zohreje podstatne skôr, ako ropák. :wink:

Ak tvrdíš, že S8 ide len trošku, tak čo ide podla teba super? :P

S tou čelovkou do kamióna si ma pobavil. :lol: Aspoň viem, že s dízlom sa nemusím báť obehovať. :D

Ty nepočuješ ten zvuk zbíjačky v motore??? :shock:

//Ešte som zabudol, že spomínaš benzínové kosačky. Videl si niekedy dízlovú kosačku??? Ja nie.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

andrw1 napísal:
Uznavam ze je bezpredmetne sa hadat s ludmi ktori preferuju japonske zhnite benzinove kosacky :smt033 mozno si to uvedomite ked sa ocitnete s volantom v ruke na zemi, ale hlavne ze papek bude ukazovat na nejakych 9000ot :nervozita:
davaj si bacha, prave urazas 90% uzivatelov z automoto sekcie :D

clean_up: kasli na neho, on je jeden z tych, s ktorymi sa evidentne neoplati bavit....
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

Clean_Up napísal:Veď aj také 353d v meste vyslope aj 9L ropy. Myslím, že mladý šoféri si asi ťažko kúpia také auto, to by museli dĺĺĺĺĺho šetriť. Výkonné auta sú nato, aby ich šoféri skrotili, a nie nato, aby auto skrotilo ich. Ináč, ja keď si idem zajazdiť na už pomerne výkonnom voze, tak idem na ňom opatrnejšie, ako na nejakej 1.6-ke na ktorej si dupem. :D

//Tak, tak 353d má 210kW, čo je cca. 286PS.
zozere viac ako 9l ropy... kludne aj 11 ked sliapes aj 15... ale sak kto povedal ze v serii ma 350 ? inou palivovou mapu sa dosiahlo 350 :)
Napísať odpoveď