Radary a Radarove systemy v SR
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Mrk, nakoľko laserový radar Ťa dokáže zmerať vo veľmi krátkych intervaloch, pochybujem, že by si za povedzme 2-3s stihol zbrzdiť a esťe aj vypnúť rušičku, musel by si mať vypínač priamo na volante. Keďže by Ťa zmerali povedzme 5x za sebou a zakaždým s chybou, asi nie su blbý a došlo by im, koľká bije... 
-
Shark NX
Addict
Hold on Hold on ... Chlape brzdiClean_Up napísal:Ak majú podozrenie, že používaš antiradar a veci jemu podobné, tak ti majú právo auto prehladať. Trestné je už to, že ho v aute máš a nemusíš ho ani používať.
Vlastnenie Zariadenia nie je trestne ... Iba pouzivanie Pristroja za jazdy ano.
Za drzanie zariadenia ti nic nemozu ... Akurat tak popriat prijemnu cestu.
-
Point
Professional
§3 ods.3, zak. 8/2009
POUZIVANIE technickych prostriedkov a zariadeni, ktorych cinnost umoznuje odhalenie alebo ovplyvnovanie funkcii technickych prostriedkov pouzivanych pri plneni uloh na useku vykonu dohladu nad bezpecnostou a plynulostou cestnej premavky alebo ich UMIESTNENIE VO VOZIDLE SPOSOBOM, KTORY UMOZNUJE ICH POUZITIE, JE ZAKAZANE..
///takze si treba dat pozor aby nebol umiestneny sposobom ktory umoznuje pouzitie
POUZIVANIE technickych prostriedkov a zariadeni, ktorych cinnost umoznuje odhalenie alebo ovplyvnovanie funkcii technickych prostriedkov pouzivanych pri plneni uloh na useku vykonu dohladu nad bezpecnostou a plynulostou cestnej premavky alebo ich UMIESTNENIE VO VOZIDLE SPOSOBOM, KTORY UMOZNUJE ICH POUZITIE, JE ZAKAZANE..
///takze si treba dat pozor aby nebol umiestneny sposobom ktory umoznuje pouzitie
-
hojko
Site Admin
Kibo: Je to rusicka a je to zakazane, ale aj antiradar je predsa zakazany, takze zbytocna diskusia. Inak je to asi jedine riesenie, ze hned ako pipne, tak zacat brzdit a vypnut to. Len kto vie, ze aku to ma uspesnost u nas alebo v Cesku, pretoze ak si dobre spominam, tak tusim Shark na stretku vravel alebo mozno aj pisal v tejto teme nieco o frekvenciach, ze v kazdom state sa pouziva ina frekvencia.
Tu je video pouzivania rusicky a laseroveho radaru:
Na zaciatku tohto tyzdna pred Vianocami u nas na ulici merali s trojnozkou, ale merali zaujimavym sposobom. Ak tu meraju, tak vzdy auta iduce oproti, no tentoraz sa postavili a merali auta iduce od nich, cize zozadu. To je dovod, preco si pri kupe rusicky kupit uz aj rusicku dozadu.
Tu je video pouzivania rusicky a laseroveho radaru:
Na zaciatku tohto tyzdna pred Vianocami u nas na ulici merali s trojnozkou, ale merali zaujimavym sposobom. Ak tu meraju, tak vzdy auta iduce oproti, no tentoraz sa postavili a merali auta iduce od nich, cize zozadu. To je dovod, preco si pri kupe rusicky kupit uz aj rusicku dozadu.
-
Clean_Up
Professional
Možno niektorí sledujete, každú nedelu ide na JOJ-ke (počas novín), Ako to nespackať. A tam sa tiež jeden pýtal, že ako to je s AR. Packa vravel, že ak máš AR vo vozidle (kufor, zadne sedadlo a pod.), tak je to OK, ale keď je umiestnený spôsobom, ktorý vykazuje jeho možné požitie, (bez ohladu či si ho použil, nepoužil, máš ho zapnutý, vypnutý), tak máš tak isto problém.
Re: Radary a Radarove systemy v SR
chcem sa opytat, su na slovensku v tuneloch nejake radary s fotodokumentaciou? dnes vecer som tamad siel a akosi som sa s telefonom v pri uchu pozabudol, ze som uz vosiel do tunela a asi az v polovici, ked som dotelefonoval som si uvedomil, ze som siel nad rychlostny limit...
mam ocakavat nejaky pozdrav?
mam ocakavat nejaky pozdrav?
-
hojko
Site Admin
smejo: Nepocul som este o to, ze by u nas bol takto umiestneny radar. Co viem, tak to je kamerovy system kvoli bezpecnosti. Na tvojom mieste by som ostal v klude.
-
Kibo
Hardcore addict
Viem, že v Sitine je inštalovaný systém na princípe pomerového radaru, meral čas, za ktorý si tunel prešiel a z toho vypočítal rýchlosť a prípadne vyhotovil pohľadnicu, ale odstavili to. Volá sa to tuším úsekové meranie rýchlosti, ale tieto zariadenia nepatria PZ SR, ale NDS, čiže ich môže polícia využiť iba pri závažnom porušení predpisov, alebo tak dáko to je. zatiaľ to má iba informatívnu hodnotu...
Navyše by aj tak na fotke musela byť zreteľne viditeľná Tvoja tvár, aby Ti prípadne mohli dokázať, že si to auto šoféroval Ty
Navyše by aj tak na fotke musela byť zreteľne viditeľná Tvoja tvár, aby Ti prípadne mohli dokázať, že si to auto šoféroval Ty
-
hojko
Site Admin
Kibo: Si si tym isty, ze musi byt zretelna tvoja tvar??? Nepride nahodou list majitelovi auta, aby urcil osobu, ktora v tom case auto soferovala??? Aspon tak mi doslo 2x z mestskej policie za porusenie predpisov. V Cesku s tym maju problem, ze tam jazdia v maskach prasata a policia je bezmocna. Daval som tu aj nedavno link na to.
-
Kibo
Hardcore addict
Áno, viem, že v ČR si z toho robia prdel, ale nikde sa tam nespomína, že naháňajú majiteľa auta, prípadne akú to má dohru. Niečo s mi marí, že u nás je to tak už dlhodobejšie, že dostane predvolanie majiteľ vozidla, ale neviem to naisto.
Môžeš ale tvrdiť, že to auto tam zaparkoval alebo ho šoféroval dáky príbuzný a podľa § 17, odsek 4., ZZ - číslo 171/1993 môžeš odmietnuť identifikovať osobu, ktorá Ti je blízka. Tak znie teória, ale ako sa k tomu postavia páni policajti...
Ak budeš tvrdiť, že to auto viedol dáky príbuzný, policajtovi dokonca zákon prikazuje, že Ťa má upozorniť na to, že máš právo blízku osobu neidentifikovať. Hovorí sa o tom v 6. odseku toho istého §. Otázne ale je, či to potom automaticky nehodia na majiteľa auta...
Môžeš ale tvrdiť, že to auto tam zaparkoval alebo ho šoféroval dáky príbuzný a podľa § 17, odsek 4., ZZ - číslo 171/1993 môžeš odmietnuť identifikovať osobu, ktorá Ti je blízka. Tak znie teória, ale ako sa k tomu postavia páni policajti...
Tak automaticky to hodit na osobu vlastniacu motorove vozidlo nemozu, pretoze mu nic nedokazu:D A pan policajt ti len povie dovidenia:D Niekde som uz o tom cital:D
-
hojko
Site Admin
V Cesku to tusim volaju "institut osoby blizke", ale ci to funguje aj u nas, to netusim.
A keď mi príde domov pohľadnica s tým že som išiel na D1 300km/h hoci mi týždeň dozadu ukradli auto?
Tu nevidím nejaké efektívne riešenie.Ani poslať pokutu majiteľovi ani poslať pokutu "prasaťu v maske"
Tu nevidím nejaké efektívne riešenie.Ani poslať pokutu majiteľovi ani poslať pokutu "prasaťu v maske"