Pomoc so zapisanim alternativneho rozmeru pneumatik
Pomoc so zapisanim alternativneho rozmeru pneumatik
Zdravim, potrebujem pomoc so zapisom letnych pneumatik do TP. Zimne mam 165/70 R13 (tie su zapisane v technicaku) a letne mam 185/55 R14, auto Citroen Saxo 1.1i. Vie niekto o niekom (najlepsie z vychodu - Presov) kto by mi pomohol ziskat papier aby som mohol kolesa nechat si zapisat na policii? Policajt mi povedal nech idem do predajcu Citroen v PO...
Re: Pomoc so zapisanim alternativneho rozmeru pneumatik
Pisal som aj GothaR-ovi a chcem aj ostatnym aby pochopili : Ja NEHLADAM navod (tie vsetky co su na fore som si tu uz presiel) HLADAM cloveka, ktory by mal znameho v Citroene alebo niekde, kde by mi s tym dokazali pomoct 
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Mám známeho v Citroen-e (hore na výpadovke do KE), ale aj "tam". Ak nemáš originál disky od Citroenu, tak s nejakým certifikátom moc nepochodíš. Oni sú moc vychcaný a dajú iba na ich disky (prípadne schválené nimi) a pýtajú si za to dosť €. Skôr by som volil len samotný zápis do TP. A v konečnom dôsledku by som to ani moc neriešil, ak tam nedrbneš nejaké 18" ktoré už na prvý pohlad lákajú zastaviť ťa, tak nemáš problém. 
Dik Clean_Up, ono sranda je v tom ze to nezapisem bez toho papiera
Kopiu certifikatu kolies v nemeckom jazyku mam, ale to mi je na 2 veci 
-
Stenky
Professional
moznosti su 2.
bud dojdes do Citroenu (nie hociaky citreoen ale kancelaria importera) a ak chces dopisat rozmer povoleny vyrobcom/distributorom daju ti paier a nemusis tam mat znameho.
druha moznost je www.etop.sk . ti vedia zapisat aj gumy ine ako dovoluje vyrobca ALE musia byt na ich schvalenych diskoch (neviem ci nemusia byt dokonca od nich kupene tie disky).
inac to vochcat neide
bud dojdes do Citroenu (nie hociaky citreoen ale kancelaria importera) a ak chces dopisat rozmer povoleny vyrobcom/distributorom daju ti paier a nemusis tam mat znameho.
druha moznost je www.etop.sk . ti vedia zapisat aj gumy ine ako dovoluje vyrobca ALE musia byt na ich schvalenych diskoch (neviem ci nemusia byt dokonca od nich kupene tie disky).
inac to vochcat neide
-
Clean_Up
Professional
A to ti kto vravel?jimmy_xp napísal:ono sranda je v tom ze to nezapisem bez toho papiera
//Ako velmi ti to súri?
Stenky > Vystavenie takého to certifikátu od originál importéra stojí kludne aj 50€.
-
Stenky
Professional
ale ina moznost nieje... radsej 50E za papier od importera ako 100E-200E za papierik policajtovi +- TP, alebo 300E za sadu diskov z ETOPu
ja som sa to snazil riesit legalnou cestou a zlyhal som, jazdim na hulvata na zimnych s inym rozmerom ako v TP. keby sa v tom chceli moc sparat tak mi aj papiere zoberu
importer mi dany rozmer nevedel odobrit ajked je spravny, v tabuklach sa nenachadza...
mal som este moznost cez jedneho kolegovho znameho dakou policajnou kulehou ale ten mi povedal ze mam tie prachy radsej odlozit na pokuty, ze to ajtak nikto nekontroluje.... tyzden po obuti zimnych dosla vyhlaska a zacali vo velkom kontrolovat gumy. tak ked mi zoberu TP tak sa naserem
mal som este moznost cez jedneho kolegovho znameho dakou policajnou kulehou ale ten mi povedal ze mam tie prachy radsej odlozit na pokuty, ze to ajtak nikto nekontroluje.... tyzden po obuti zimnych dosla vyhlaska a zacali vo velkom kontrolovat gumy. tak ked mi zoberu TP tak sa naserem
Clean_Up -> cim skor to bude tym lepsie 
//inak otec mal podobny problem, len on mal tu vyhodu ze nasiel stary technicky (nemecky) a mal aj preklad, cize to zapisali bez problemov. sranda bola proste v tom ze pri preklade zapisali len jeden rozmer, pricom originalny nemecky dokument obsahoval tusim az 3 alternativne rozmery...aj moje auto je dovoz, len ja som ho kupoval uz od ruky a ziaden papier nemam
//inak otec mal podobny problem, len on mal tu vyhodu ze nasiel stary technicky (nemecky) a mal aj preklad, cize to zapisali bez problemov. sranda bola proste v tom ze pri preklade zapisali len jeden rozmer, pricom originalny nemecky dokument obsahoval tusim az 3 alternativne rozmery...aj moje auto je dovoz, len ja som ho kupoval uz od ruky a ziaden papier nemam
-
Stenky
Professional
povodny majitel nema preklad a povodny TP?
ak nie tak ti ostava importer alebo ako vacsina ludi co nema nervy na slovensky byrokraticky cirkus... na hulvata a dufat ze ta nestopnu. a ked ta stopnu dufat ze nebude pozerat romzmer gum. a ked uz bude pozerat rozmer gum nehadat sa, tvarit sa skromne, neskakat, nehrat mudreho a snazit sa zachranit TP a co najviac penazi
ak nie tak ti ostava importer alebo ako vacsina ludi co nema nervy na slovensky byrokraticky cirkus... na hulvata a dufat ze ta nestopnu. a ked ta stopnu dufat ze nebude pozerat romzmer gum. a ked uz bude pozerat rozmer gum nehadat sa, tvarit sa skromne, neskakat, nehrat mudreho a snazit sa zachranit TP a co najviac penazi
-
Clean_Up
Professional
Máš klasický TP? Tú modro-zeleno-ružovú skladaciu A4-ku?
JJ, presne ako vravis, klasicky TP mam, ten skladaci 
//autoeditácia príspevku (18 Feb 2010, 23:29)
trosku to ozivim, dnes som sa zastavil v presove u predajcu vozidiel citroen, dosiel som za servisnym technikom ze potrebujem papier a on mi povedal ze nic take nedavaju, mam sa obratit az na importera v bratislave...tak ja uz s prepacenim do riti neviem co mam robit, kazdy ma furt odkazuje len inde - policajt na predajcu v po, predajca v po na predajcu v ba, teraz uz len cakam ze predajca v ba ma odkaze rovno na automobilku vo francuzku, nech si kvoli posratym gumam kupim letenku do pariza...
//autoeditácia príspevku (18 Feb 2010, 23:29)
trosku to ozivim, dnes som sa zastavil v presove u predajcu vozidiel citroen, dosiel som za servisnym technikom ze potrebujem papier a on mi povedal ze nic take nedavaju, mam sa obratit az na importera v bratislave...tak ja uz s prepacenim do riti neviem co mam robit, kazdy ma furt odkazuje len inde - policajt na predajcu v po, predajca v po na predajcu v ba, teraz uz len cakam ze predajca v ba ma odkaze rovno na automobilku vo francuzku, nech si kvoli posratym gumam kupim letenku do pariza...