Posilovanie alebo Bojové umenie?

O športe...
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Posilovanie alebo Bojové umenie?

Príspevok od používateľa vendo »

och mamo :roll:
Povedzte mi preco dava jeden znamy vacse supy do meraca sily nez 110 kg chlap (ktory cvici) a pritom ma presne 60 kg!! tu je skovana ta vybusnost rychlost a presnost uderu!!!
merac sily? vazne? ten diskotekovy co? :lol:
Vendo: to ratas za posilnovanie? nevies citat? vravim ze sa posilnuje z nizsimi vahami !!! to je jasne ale tazkymi vahami na ruky a celkovo na svaly ktore pouzivas pri danich uderoch a taktikach si nicis rychlost a ta je dolezita pri Boj. umeni...
tak znova, ak si myslis ze posilovanie je len dvihanie tych najvacsich ciniek, si na omyle, a takisto ak si myslis ze aj to dvihanie tazkych vah ta zazracne pripravi o rychlost si zase na omyle
a nepozerajte profesionalny box, k1 atd kua to je cele onicom tam sa len udieraju nic v tom neni pomale to je, nezaujimave zato nizsie vahy hlavne olympijsky to je neco ine tam samy uder same uhnutie necakane rany atd a to je prave ono...Oympijske u lepse maju menej kol a je to fakt naplno cely zapas ne 15 kol a udera sa raz za 1 minutu....
vazne? ty si myslis ze ty co boxuju na olypmiade su lepsi? zamyslel si sa preco? :|
ja som si nevsimol ze by v tazkej vahe a celkovo boli fightery nabuchany... vy ano? napr bob sapp ... velke hovado vysoky jak hovado a mirko cro cop ho dal ako nic a pritom je o dost nizsi o dost lahsi tensi a neni nabuchany ....
ty si myslis ze ten kto "posilnuje" automaticky bude nabuchany vyzerat jak arnold? :|

pripada mi jak keby si zacal cvicit pred tyzdnom a strasne hrrr brrr tu ides rozdavat rozumy :?
Warheart
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Warheart »

...
igorovic
Expert
Expert

Príspevok od používateľa igorovic »

warheart,ked uz mas tolko odbuchane ,tak nam povedz u koho ?master dvd alebo sifu E-book? :D :?: :?:
K tomu posilovaniu ,uplny suhlas s vendom . Maly/lahky/ vs velky/tazsi/,tam to pekne vystihol zase Hughito.
Btw prve ufc boli bez rozdielu vah a bez casoveho omedzenia.V profiboxe je to prave o sile a nie o rychlosti,to iste plati aj pre K-1.
Moje poradie schopnosti bojovnika je :1.psychika
2.timing
3.sila a presnost
4.rychlost+vydrz
to asi vsetko. :roll:
Warheart
Amateur
Amateur

tvoj nazor... moj nazor si videl... do toho ta nic co robim ... tak uz neodpisujte na moje prispevky...
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

no ty vole a ani neviem kde zacat...tak len v skratke, hovoril si o bojovych sportoch, komplexnejsi bojovy sport ako MMA neexistuje, tak co ti na nom vadi? to ze ked niekto pande na zem ma byt dovod na oddelenie zapasnikov? to je realita jak hovado, tie olympiske uponove sporty nemaju az na par vinimiek so skutocnym zapasom vobec nic, ide sa na body a na par zasahov, lietaju headkicky, tornado kicky a neviem co este, toto teda ako meritko skutocnosti fakt neberiem...hovoril si o vyske nie vahe? ako inak moze suvisiet posilovanie s BU ako, jak ovplivnovatel hmotnosti, ved posilujem aby som nabral a zvysil silu...mozno by ho ten 60kilovy zlozil, keby stal na mieste a pozeral do blba s rukami zvesenymi
koniec si teda zabil asi najviac, ako priklad das sto kiloveho Cro-copa...
odpisovat budeme dovtedy kym budes trepat hovadiny, ked sa ti nepaci co piseme urob si vlastny veb a na boha bojovych umeni sa hraj tam
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Warheart : Jasné, že sa to nedá úplne generalizovať, ale stále si myslím, že napríklad niekto kto má 110 kg a vie aspoň udrieť je na úrovni 60 kg čo má už za sebou ja neviem 2 roky tréningu.
Jednoducho tá hmota je strašne dôležitá, aj na psychický efekt.

Ty tu argumentuješ Bobom Sappom, čo je obluda, ktorá sa totálne nevie biť, ale aj tak veľa zápasov povyhrával (aspoň čo som videl), lebo sa ho súperi jednoducho báli.
Potom príde nejaký Mirko Cro cop, ktorý je aj nabúchaný (samozrejme, že menej ako Sapp, ale je dosť) a "vie sa aj poriadne biť", takže ho zložil bez problémov.

Inak, pozri si toto : http://powerlifting.ronnie.cz/c-6266-pu ... aznam.html

Najsilnejší muž sveta proti profi boxerovi, zápas trval pár sekúnd....hádaj, kto vyhral.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

lol pudziana sem netahaj to bola totalna komedia, keby ten boxer nezmrzol v strachu (alebo nepredal zapas) tak ho aspon trafi kedze pudzian s bradou vystrcenou supal lowkicky :lol:
no a vyjadrovat sa k warheartovi, nema cenu stacilo toto
tak sa mi nejebt.. do rapu
nigga sa uci boxovat a je majster sveta tak bacha :aasmile27:
hughito
Redeemer
Redeemer

vendo : Ale predstav si, že ťa začne kopať najsilnejší muž na svete, ako keby odkopával loptu z plnej sily. V takej chvíli ťa ani tá vystrčená brada nenapadne.
Dúfam, že Pudzian ešte nejaký ten match dá. :D
Warheart
Amateur
Amateur

VOBEC ale vobec ste ma nepochopili a cez internetove forum vam to neviem vysvetlit tak som vymazal prispevky lebo by sa to tahalo donekonecna nechapete ma a motate to uplne inak ako som to ja myslel!!!...
Vendo: nepochopil som ta... to s tim rapom tam bolo napisane len tak ako taka pi..vinka...
hughito
Redeemer
Redeemer

Holt, človek je tvor nechápavý. :)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Tu je priklad bitky toho 60 kiloveho proti 110 kilovemu.

Nechcem z toho robit nejake zavery ale pokial na seba narazi sikovny a tazky clovek tak je vacsia pavdepodobnost ze vyhraje ten sikovny. Ked na seba narazia tazky clovek s trochou sikovnosti proti chudemu sikovnemu tak ta pravdepodobnost sa tentokrat priklana k tazsiemu. Kazdopadne to plati pre bojove sporty s istymi pravidlami, ale ked pride na rad obycajna krcmova bitka tak vyhrava viacmenej hruba sila.

Co tym chcel este povedat je to co som uz v jednej teme o bojovych umeni pisal a to je to ze pokial sa pripudajucou vahou udrziava rychlost a sikovnost tak je to len lepsie. Narast svalu neovplvnuje jeho rychlost lebo svlaove vlakna (jak rychle tak pomale) su stale rovnake len su vacsie. Ich vykonnost mozno zmenit len prislusnym treningom nato urcenym. To co moze spomalit uder alebo cloveka je len percento tuku a vyzsie zastupenie pomalych svalovych vlakien co je dost do istej miery dane genetikou.
hughito
Redeemer
Redeemer

No veru z hentakého videa sa nedajú robiť žiadne ďalekosiahle závery.
Hento tlsté prasa malo úder rýchlosti rovnajúcej sa pohybu slimáka a navyše, ja keď tu hovorím o 110 kg, tak tým nemyslím 110 kg sádla, ale tuku.

Hmota spraví strašne veľa, stále sa mi to potvrdzuje (osobné skúsenosti). Ide aj o tú samotnú silu, ale aj o psychiku, 90 % ľudí keď zbadá nejaké hovado sere magi kocky dopredu.
igorovic
Expert
Expert

Príspevok od používateľa igorovic »

hughito napísal:No veru z hentakého videa sa nedajú robiť žiadne ďalekosiahle závery.
Hento tlsté prasa malo úder rýchlosti rovnajúcej sa pohybu slimáka a navyše, ja keď tu hovorím o 110 kg, tak tým nemyslím 110 kg sádla, ale tuku.

Hmota spraví strašne veľa, stále sa mi to potvrdzuje (osobné skúsenosti). Ide aj o tú samotnú silu, ale aj o psychiku, 90 % ľudí keď zbadá nejaké hovado sere magi kocky dopredu.
videl si zapas genkiho suda versus butterbean ?Inac suhlasim s tou silou
a street fight tak tam je to o niecom inom ako o sile
genkiho zapas je tu
K tomu videu 60 vs110 kg ,tak to tluste prasa ani nevedelo poriadne udriet.
Sorry :oops: za taky chaoticky prispevok ,ale reagujem na viac veci :)
Warheart
Amateur
Amateur

tak to bolo teda video.. to je bitka :?: pre mna velmi cudna... myslim ze len sparing bez rukavic s bandazami to bol ved ho ani poradne neudieral... ani jeden z nich sa nevedel bit... inac kazdy to ma dane pokial moze zvysit svoju rychlost to je suhra nervov v tele a svaly to neovplyvnuju tu rychlost lenze ked cvicite stracate ten cit a to je to co som ja myslel... ak budete cvicit a udrziavat rychlost teda aj cit uderu tak to bude ina pecka... sam poznam s treningu ze aj 40 kg tazseho na sparingu da leo je nemotorny a pomaly ale ked idem s 40 kg tazsim a ma tu rychlost a sikovnost tak si ani nevystrelim hehe :D a kedy konecne pochopite ze som nemyslel bitku ALE SILU UDERU :!: :!: :!: ale to uz nechajme tak...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Warheart napísal:tak to bolo teda video.. to je bitka :?: pre mna velmi cudna... myslim ze len sparing bez rukavic s bandazami to bol ved ho ani poradne neudieral... ani jeden z nich sa nevedel bit... inac kazdy to ma dane pokial moze zvysit svoju rychlost to je suhra nervov v tele a svaly to neovplyvnuju tu rychlost lenze ked cvicite stracate ten cit a to je to co som ja myslel... ak budete cvicit a udrziavat rychlost teda aj cit uderu tak to bude ina pecka... sam poznam s treningu ze aj 40 kg tazseho na sparingu da leo je nemotorny a pomaly ale ked idem s 40 kg tazsim a ma tu rychlost a sikovnost tak si ani nevystrelim hehe :D a kedy konecne pochopite ze som nemyslel bitku ALE SILU UDERU :!: :!: :!: ale to uz nechajme tak...
kedy konecne pochopis, ze cvicenie ta nespomaluje? a ze rychlost tvojho tela nieje ziadna suhra nervov? ze cvicenim neprichadzas o ziadny "cit"
Warheart
Amateur
Amateur

kedy konecne pochopis, ze cvicenie ta nespomaluje? a ze rychlost tvojho tela nieje ziadna suhra nervov? ze cvicenim neprichadzas o ziadny "cit"
mas s tim neake skusenosti?...ked mi toto pises? ano rychlost je suhra nevov

//autoeditácia príspevku (03 Feb 2010, 17:41)
Vendo: najprv si neco o tom precitaj potom tu pis svoje mudrosti :!:

Tu mas neake clanky

Niečo o rýchlosti
Pod rýchlosťou rozumieme schopnosť vykonať určitý pohyb maximálne rýchle. Rýchlosť spočíva predovšetkým v harmonickej súhre svalov a nervov. Rýchle pohyby sú výrazom dokonalej koordinácie nervových centier. Zo skutočnosti, že rýchlosť je najmä neuromuskulárnym dianím, možno vyvodiť, že si ju možno osvojiť iba do určitého stupňa. Závisí to od somatického typu športovca, pričom dôležitú úlohu hrá nervový systém, temperament a pod. Rozvoj rýchlosti podľa typu športovca má teda svoju prirodzenú hranicu.

Biomechanické vzťahy
Každý pohyb tela súvisí so skracovaním a predlžovaním svalov. Na dosiahnutie maximálnej sily pomocou kontroly nad skracovaním a predlžovaním svalov je potrebných veľa faktorov. Nie je potrebná sila na zdvíhanie ťažkých závaží, ale sila získaná pomocou rýchlych a švihových pohybov. Sila úderu niektorého technického prvku je úmerná rýchlosti jeho uskutočnenia. Dynamická sila sa prejaví v rýchlosti pohybu niektorej časti tela. Výsledkom pohybu je sila úderu, ktorá vychádza z masy tej - ktorej časti tela, znásobená štvorcom rýchlosti. To znamená, že ak sa rýchlosť úderu zdvojnásobí, sila úderu sa premení na štvornásobnú. Túto silu možno dôsledne využiť len pri koncentrovanom údere.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Warheart napísal:mas s tim neake skusenosti?...ked mi toto pises? ano rychlost je suhra nevov
Rychlost je ovplyvnena percentualnym zastupenim rychlych a pomalych svalovych vlakien. Cim viac rychlych vlakien tym som rychlejsi ale slabsi (napr sprintery), cim viac pomalych svalovych vlakien som pomalsi ale silnejsi (liftery).
hughito napísal:Hento tlsté prasa malo úder rýchlosti rovnajúcej sa pohybu slimáka a navyše, ja keď tu hovorím o 110 kg, tak tým nemyslím 110 kg sádla, ale tuku.
Myslel si hadam svalov nie?
igorovic napísal:genkiho zapas je tu
lol Butterbean vsak ten nevie vyhrat ani sumo zapas s tou svojou vahou :lol:
neto
Darca
Darca

Príspevok od používateľa neto »

Zdravim, tak pripojim sa do temy a podelim o nejake skusenosti,

Ked sa na zaciatku pisalo, ako sa treba branit pred tym aby sme nedostali, ci zvolit bojove umenie alebo posilovnu , tak toto je tema mnohych ludi....

Vela sa popisalo ze cvicenim sa spomaluje, tento fakt je aj nie je z casti pravda, ked vies ako cvicit a co cvicit, tak urcite nebudes pomalsi... Ak nevies a budes cvicit ako sa nema, zacnu sa ti skracovat svaly a pri tomto fakte sa spomaluje rychlost kazdeho uderu. Spravnym treningom a posilovanim by to bolo OK.

Pri bitke nehra rolu postava a ani dokonca bojove umenie, vela spravi psychika.. Poznam borcov z Wtcka a aj Muay thai co by na treningu zabili, ale ako nahle je bitka na ulici vsetko sa meni, psychika hra rolu a ta je dolezita, stalym treningom zlepsujes len reflexy a snazis sa pripravit na danu situaciu, ale real je real.

Ako ked chces aby si na ulici nedostaval, zvol posilovanie, pretoze v dnesnej dobe sa riadi kazdy heslom cim vacsi tym horsi , co nie je pravda, ale vacsinou tieto korby znesu viacej uderov a preto ak neovladas bojove umenie dobre sance nemaz az take velmi velke ale ako som pisal ide o psychiku a veru aj stastie. AK si velky nauc sa nejake chmaty a paky z WT,alebo jiu jitsu a mas to vybavene, naucis sa vyuzivat svoju silu a je. Ak chces trenovat, chod na kick box, muay thai, karate alebo neviem co a nauc sa byt rychli a trenuj svoje reflexi.

Ja ked som bol mensi tak sme trenovali reflexi ze sme sa postavili pri stenu a hadzali sme si rychlo tenisove lopticky do hlavy, bolo to sialene, ale casom som si zvykol a pri sparingoch som sa vedel uhnut skoro kazdej rane.

Tazko povedat co robit aby si sa vedel ubranit, treba aj mat silu ale aj nieco vediet...
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

110 kg svalov... chcel by som mat tvoju genetiku :D
neto napísal: Pri bitke nehra rolu postava a ani dokonca bojove umenie, vela spravi psychika.. Poznam borcov z Wtcka a aj Muay thai co by na treningu zabili, ale ako nahle je bitka na ulici vsetko sa meni, psychika hra rolu a ta je dolezita, stalym treningom zlepsujes len reflexy a snazis sa pripravit na danu situaciu, ale real je real.
ked pri bitke na ulici na teba niekto vytiahne noz, pripadne inu zbran tak ti ani odolna psychika nepomoze
neto
Darca
Darca

Príspevok od používateľa neto »

To som si myslel aj ja, ale psychika spravi vela, zazil som na treningu ako aj v reale, ako sebeobrana od ludi ktory vedia fakt bojove umenie, tak tam ti nepomoze ani zbran, lebo sa vedia sustredit. Bol som na seminary a trener na WT na majstra vytiahol plynovu pistol a isiel vystrelit, majster stal od neho 2m a nestihol tu zbran ani vytiahnut, a uz lezal na podlahe v krcoch, a to moj trener nebol len take nic, v retazovom udere vo WT, mal 7 uderov za sekundu... Pri bitke s nim bez rukavic som chodil modrinovy ako nikdy, dostal som tri udery do velkej lapy v rychlosti ze som to ani nevedel a zobral som zo sebou dvere, a to mam 100kg a par rokov odchodenych na muay thai, takze ako tak nieco znesem a mam aj nejaku tu rovnovahu....

ALe treba to vediet, ale inak si myslim ze taky plynak ked niekto vytiahne tak by som sa ja osobne do neho nepustil, a do iste ani z nozikom a to aj ked mam uz odtrenovaneho dost.
Napísať odpoveď