bojove umenie vhodne na sebaobranu

O športe...
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: bojove umenie vhodne na sebaobranu

Príspevok od používateľa Bobala »

nechcelo sa mi to citat cele ale zaujali ma najma coldrainove prispevky...cize taekwondo,aikido a pod bojove umenia sa musis ucit aspon 10 rokov aby si v nich bol dobry a na systemu a krav magu ti staci rok,dva a bude z teba jackie chan ? :lol:
je uplne jedno ake robis bojove umenie pretoze ide hlavne o to aky si ty ako sa postavis k treningom a ako daleko to chces dosiahnut
a k tym kopom..samozrejme ze nohy sa na ulici pouzit daju ved ked ti aj dajaky amater vyblokuje tak mu tie ruky polames/prebijes a aj ked nedaj boze spadnes tak to neznamena ze si prehral ved sa postavis na nohy a bojujes dalej
ja by som si na tvojom mieste zvolil nieco kde sa urcuju technicke stupne(karate,aikido,taekwondo,..),pretoze ak dosiahnes cierny pas(1.dan)tak uz len tak lahko na hubu nedostanes
north
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa north »

ked chces vediet nejaku obranu na ulici je dobre ako tu uz niekto spominal mat nejake zaklady fullcontactu a do toho nieco ako krav maga, systema alebo combat sambo(podobne systeme ale agresivnejsie a viac utocnejsie) na ulici mas zaklad vyuzit slabiny protivnika( s judistom nepojdes na zem ale utocis rukami nohami; s boxerom nejdes boxovat ale skusas ho dostat nejakou pakou na zem )
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Bobala napísal:nechcelo sa mi to citat cele ale zaujali ma najma coldrainove prispevky...cize taekwondo,aikido a pod bojove umenia sa musis ucit aspon 10 rokov aby si v nich bol dobry a na systemu a krav magu ti staci rok,dva a bude z teba jackie chan ? :lol:
je uplne jedno ake robis bojove umenie pretoze ide hlavne o to aky si ty ako sa postavis k treningom a ako daleko to chces dosiahnut
a k tym kopom..samozrejme ze nohy sa na ulici pouzit daju ved ked ti aj dajaky amater vyblokuje tak mu tie ruky polames/prebijes a aj ked nedaj boze spadnes tak to neznamena ze si prehral ved sa postavis na nohy a bojujes dalej
ja by som si na tvojom mieste zvolil nieco kde sa urcuju technicke stupne(karate,aikido,taekwondo,..),pretoze ak dosiahnes cierny pas(1.dan)tak uz len tak lahko na hubu nedostanes
nebudes jackie chan, ale ubranis sa, v klasickych bojovych umeniach mas vela veci ktore su ti v praxi na nic, mas tam vela duchovneho "odpadu"(odpadu myslene v cisto pragmatickej rovine, nie ze by to filozoficky do seba nieco nemalo) to viem z vlastnej skusenosti mas tam katy a podobne, sparingu je tam pomenej a ako som tu uz viac krat pisal v telocvicni sa vzdy "bojuje" v idealnych podmienkach perfektne rozcviceny, len s jednym protivnikom a podla pravidiel na ulici neplati ani jedno...dalej nepovedal som ze nekopat ale ze kopat nad stehna je samovrazda, za cim si stojim...ak na ulici spadnes tak sa uz nepostavis, ak budes mat len jedneho protivnika mozes to skusit uhrat ak vies ako nato(judo,BJJ) ale ak ta na tu zem poslal on, uz znej nevstanes...takze ani karate, ani aikido ani takwondo nie...
hughito: hej taka kombinacia by bola fajn, hlavna vyhoda full contactov je podla mna v psychickej priprave, ktora je asi na prvom mieste v boji na ulici, takze by taka kombinacia bola zrejme viac ako uzitocna, no vela toho kontaktu je aj v tej krav mage, takze by som ju ja osobne pokladal za dostatocnu, no samozrejme v SR je to snou tazko kedze nie je dostupna, takze aj zmienovane sambo, muay thai a podobne velmi dobre posluzia
Neo-M
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Neo-M »

Bobala napísal:nechcelo sa mi to citat cele ale zaujali ma najma coldrainove prispevky...cize taekwondo,aikido a pod bojove umenia sa musis ucit aspon 10 rokov aby si v nich bol dobry a na systemu a krav magu ti staci rok,dva a bude z teba jackie chan ? :lol:
karate a taekwoondo su na ulici fakt na nic mozes mat prvy dan

//autoeditácia príspevku (12 Feb 2010, 0:06)
inac napriklad filipinska kali je tiez brutal :)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Bobala napísal:nedaj boze spadnes tak to neznamena ze si prehral ved sa postavis na nohy a bojujes dalej
toto je strasna somarina, ked netrenujes nejaky "zapasnicky" styl ktory sa venuje prevazne zemi (klasicke zapasenie, BJJ, no-gi BJJ, judo a ine) tak ver mi ze ak protivnik ma co i len minimalne znalosti tak sa z tej zeme nepostavis a kedze je to ulica tak neni problem dostat krasne lakte a kolienka do hlavy a koncis
sam to vidim na treningoch, kazdy clovek co je na tej zemi novy, sa chova prirodzene ako si mysli ze to bude dobre lenze v tej prirodzenosti zabuda ze je tam aj ten druhy ktory nanho nebude cakat, ale mu skoci po krku utiahne a len caka kym zaklepe, alebo vypne ako telka za 4sekundy
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

nemam naladu tu na vsetko odpisovat ale tak strucne..
coldrain myslim si ze nemas pravo nazyvat nieco duchovnym "odpadom"...taekwondo,karate to akoze niesu full contact sporty ? to je premna novinka, ako ano sportove karate nie je full contact to je blbost ale to neznamena ze sa neubranis a dalej tu je aj tradicne karate a KKK proti ktorym su tie umenia co menujes take hopsanie,stuchanie
vendo to si az fakt taky amater ze si myslis ak je niekto namakany v inych bojovych umeniach ako bjj,judo a kopne nad stehno posmikne sa a spadne tak uz nema sancu?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Bobala napísal:vendo to si az fakt taky amater ze si myslis ak je niekto namakany v inych bojovych umeniach ako bjj,judo a kopne nad stehno posmikne sa a spadne tak uz nema sancu?
samozrejme ze ma, ak ide proti amaterovi tak velmi velku, ale ak ten clovek na druhej strane robil niekedy sport ktory sa cvicil na zemi tak by som povedal ze velmi malu az minimalnu
snazil som sa ti povedat asi tolko, ze ak bude clovek cvicit 10rokov MT,TKD alebo hocco ine a stretne sa s clovekom ktory robi len rok obycajne freestylove zapasenie, a tento super thaiec sa posmykne a padne na zem tak vsadim svoj dom nato ze ten zapasnik ho na tej zemi "znici" behom par sekund
preto som zastancom bojovych umeni kde sa cvicia vsetky aspekty hlavne ked to chce clovek na sebaobranu, alebo potom ich kludne kombinovat :wink:
igorovic
Expert
Expert

Príspevok od používateľa igorovic »

Bobala napísal:nemam naladu tu na vsetko odpisovat ale tak strucne..
coldrain myslim si ze nemas pravo nazyvat nieco duchovnym "odpadom"...taekwondo,karate to akoze niesu full contact sporty ? to je premna novinka, ako ano sportove karate nie je full contact to je blbost ale to neznamena ze sa neubranis a dalej tu je aj tradicne karate a KKK proti ktorym su tie umenia co menujes take hopsanie,stuchanie
vendo to si az fakt taky amater ze si myslis ak je niekto namakany v inych bojovych umeniach ako bjj,judo a kopne nad stehno posmikne sa a spadne tak uz nema sancu?
Takze osobitne pre bobalu:
Taekwondo,karate /sportove/ ty povazujes za kontaktne? :shock: :shock: Asi si videl nejaky light alebo semi kontakt ??A uz si myslis ze to je fullkonakt???
Si asi nikdy neschytal naplno lowkick alebo kolienko/o laktoch ani nehovorim :twisted: /,ked kecas taketo xoxotiny :twisted:
ColdRain
Addict
Addict

bobala: prosimta precitaj si poriadne co pisem kym zacnes takym energickym sposobom reagovat a nazyvat druhych amatermi, povedal som, ze z cisto pragmatickeho hladiska su vsetky duchovne zlezitosti odpad ktore su ti na ulici akurat tak na dve veci a za tym si stojim...a ked niekto spadne, tak ten ktory ho na tu zem poslal vobec nemusi ist na zem za nim staci mu dupnut na hlavu a je vymalovane...
a KKK je mozno pekne na pohlad ale full contact co neudiera na hlavu nie je full contact vhodny na free/street fight...
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

no vendo ale boj na zemi sa ucis v kazdom bojovom umeni kde mas sebaobranu a cvicit rok freestyle proti nadupanemu thaicovi nie je nic
osobne pre igorovica:
este raz si POZORNE precitaj co som napisal...jaj tak co je potom tkd ked sa zapasi koncia aj KOom..a ked nevies o com je/co to je tradicne karate a kkk tak to je len na tvoju skodu
coldrain :hmm: placem :smt043 :naturehot:
igorovic
Expert
Expert

Mas pravdu s tym karate,som to necital pozorne :oops:
K tomu TKD :niektore Kocka su super ,ale ked pozries na ich zapasy,tak to hopsanie je smiesne a neucelne. :)
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

igorovic napísal:Mas pravdu s tym karate,som to necital pozorne :oops:
K tomu TKD :niektore Kocka su super ,ale ked pozries na ich zapasy,tak to hopsanie je smiesne a neucelne. :)
Na niektore TKD kopy je radost pozerat, napr. 3.08
johnnycage
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa johnnycage »

S tym TKD som si to pomaly ale isto rozmyslel. Sice su tie kopy pekne, ale vyuzit to niekde na ulici, moc velka sanca tam veru neni. Je to urcite samozrejme mozne, ale clovek musi mat urcite aj stastie.
Neviem ci to je tym, ale spomeniem to. Ako som sa zacal zaujimat o ten Kickbox, nejako sa mi dostalo pod ruku UFC a myslim, ze aj nasledkom toho ma TKD a podobne bojove umenia "opustili". Videl som, ako sa tam biju ti ludia. Nechcem to prirovnavat k poulicnej bitke, ale vela zapasov mi tak pripadalo (pretoze fakt sa bili niektori hlava-nehlava, pomaly ziadne pravidla, nic) a v tom momente som si uvedomil, ze kopy a vsetko, na to ozaj neni cas a prilezitost.
igorovic
Expert
Expert

No hej ,este vacsia radost je pozerat na ich ruky u pasu . :twisted: :twisted: To potom tie KO-cka padaju jedna radost.
// patri pre kybelvody // :)
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ale je to full contact a ucis sa tie techniky kopat naplno..a to ze hopsaju a maju ruky spustene neznamena ze na ulici da dole ruky a bude hopsat,tancovat a neviem co este :wink:
ColdRain
Addict
Addict

bobala: plac ked nemas argument, nikdy som ti nepovedal co sa mas ucit ked sa ti paci karate rob karate, ale ked ti niekto vonku na ulici natrhne zadok pri tvojom uzasnom kope s otockou sa necuduj
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

BACK TO THE REALITY (múdry pochopí)

Kód: Vybrať všetko

http://www.youtube.com/watch?v=5fI_h6AeOsQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=JT6mQH-PUTc

http://www.youtube.com/watch?v=XU2oBNhNkhA

http://www.youtube.com/watch?v=tW70nG0B5N4&feature=related
nejedná sa o žiadnu propagáciu ani podnecovanie to upozorňujem dopredu, len som chcel upozorniť ako to väčšinou vonku vyzerá, bez toho aby som hovoril, čo trénovať, každý kto sa zamyslí na to príde sám.
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

coldrain ale ja neviem s cim mam argumentovat ked napises ze full contact ked neudiera na hlavu iba kope tak nie je full contact..v tomto pripade pouzivat argumenty nema vyznam
ColdRain
Addict
Addict

napisal som ze to JE full contact NEvhodny na ulicu, thats all...proste uder na hlavu je najucinnejsi uder, torzo ma prilis vela hmoty a prirodzenej ochrany (hrudny kos krijuci dolezite organy) a takisto aj neprirodzenej ochrany(v zime bunda, svetre, oblecenie ako take) na to aby uder do tejto oblasti nejak vyrazne ovplivnil protivnika este ktomu nadopovaneho adrenalinom, zatial co lebka nema prirodzenu ochranu, sama je ochranou, ochranou mozgu, ktory ale v nej nie je pevne uchyteny, ale plava, takze prave toto je jeho najvacsou slabinou kedze to je pricinou KO, dalsia vec je ze su tam zmyslove organy ktorych poskodenie je zvacsa fatalne a kop na hlavu je pre neprofesionala vlemi tazky a v poulicnych podmienkach takmer nemozny, nehovoriac o tom, ze frekvencia tych kopov nikdy nebude taka ako frekvencia uderov a ten headkick sa pomerne lahko kryje, iked samozrejme ak by presiel je to takmer 100% KO...samozrejme mlatit do hlavy zvladne aj opica, ale technicky boxer(resp kazdy kto sa venoval boxu technicky, nie len ratatata do vreca) bude mat vyhodu vtom ze to bude zautomatizovane, to je pointa, zautomatizovanie...inac KKK splna vyhody full contactu, a furt stoji z bojovych umeni najvyssie, prave koli tomu ze je to full contact, ale full contat s udermi na hlavu bude mat vzdy vyhodu a ked je moznost volby, je logicke zvolit si to co poskytuje najviac vyhod, aspon pre mna, ale uz sme dost mimo debaty, ked chces mozme kludne pokracovat cez sukromne spravy, tuto to zacina byt pomerne samoucelne
cothw: hlavne to prve video je dost dobra ukazka, ze na zivo to nie je ako vo filmoch
Neo-M
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Neo-M »

Bobala napísal:ale je to full contact a ucis sa tie techniky kopat naplno..a to ze hopsaju a maju ruky spustene neznamena ze na ulici da dole ruky a bude hopsat,tancovat a neviem co este :wink:
nerobis bojovy sport takze tomu nepochopis, ak to niekto trenuje dlho stane sa to jeho prirodzenostou ze spravi postoj taky ako na zapasoch. Ruky dole to proste k taekwondu patri, a to je chyba. Ak si das ruky dole koncis !!!
Napísať odpoveď