bojove umenie vhodne na sebaobranu

O športe...
igorovic
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: bojove umenie vhodne na sebaobranu

Príspevok od používateľa igorovic »

Bobala napísal:coldrain ale ja neviem s cim mam argumentovat ked napises ze full contact ked neudiera na hlavu iba kope tak nie je full contact..v tomto pripade pouzivat argumenty nema vyznam
Dufam ,ze si videl videjka a zistil si ,ake su kopy v boji neucinne.Najvacsi problem tkdakov je v tom, ze oni vobec ,ale vobec nevedia udierat.
No a na ulici mozu kopat akurat zakopy pre opticku siet :D :D
johnnycage
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa johnnycage »

Pozrel som si videa a je to veru tak. Zase to len utvrdilo, ze na kopy neni ziadna prilezitost a ten kto neovlada ruky vacsinou nema sancu. Aj preto ma to zase posunulo, resp. odsunulo od bojovych umeni ako Karate, Taekwondo, atd. Takze v podstate som uz rozhodnuty pre nejake to fullcontact umenie. V Trnave je moznost Kickobxu, Thajskeho boxu a K-1. Zatial som vyzera na ten Kickbox, ale pozistujem este co sa da, pojdem sa pozriet na trening a uvidim.
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobala »

neo m trenujem tradicne karate a chodil som aj na muay thai z coho som po pol roku upustil pretoze sa mi zacali prekryvat treningy a tiez tam chybal ten "duchovny odpad", takze trosku aj viem o com hovorim..
igorovic myslis to video stymi zenami ? :lol: ano presvedcilo ma to ze kopy su v boji neucinne :aasmile4: :surrender:
ok coldrain mozme pokracovat cez sp
igorovic
Expert
Expert

z akymi zenami ??? kukni este raz :!: :!: :!: :!: :evil:
u koho trenujes tradicne karate ? u senseia panasonica alebo toshiby???

//autoeditácia príspevku (13 Feb 2010, 12:47)
hl streetfightu tu
Neo-M
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Neo-M »

Bobala napísal:neo m trenujem tradicne karate a chodil som aj na muay thai z coho som po pol roku upustil pretoze sa mi zacali prekryvat treningy a tiez tam chybal ten "duchovny odpad", takze trosku aj viem o com hovorim..
igorovic myslis to video stymi zenami ? :lol: ano presvedcilo ma to ze kopy su v boji neucinne :aasmile4: :surrender:
ok coldrain mozme pokracovat cez sp
karate je pre deti nenauci ta to co potrebujes takze velmi by som sa s tym nechvalil :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som chodil na karate 3 roky a hoci som bol menší, nemám pocit, že by mi to dalo nejako veľa, aj keď niečo určite áno.
Ale karate nie je kontaktný šport a navyše sme tam museli robiť blbosti typu KATA atď.

//autoeditácia príspevku (14 Feb 2010, 11:16)
pre anonyma: Miesto tej úbohej mínusovej karmy bez zdôvodnenia by si mohol vyvrátiť moje tvrdenia.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Takto dáko si predstavujem sebaobranu, proste oklamanie súpera a potom ho tĺcť čím sa dá kým sa nezloží:

Kód: Vybrať všetko

http://www.youtube.com/watch?v=V1DiWmnL4y4&feature=related
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No lenže Sammy Franco akosi nepočíta s tým, že nie každý ti najprv poriadne vynadá a rozhadzuje pri tom rukami do boku. :)
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Pekné video.....
Tak nejako by mala fungovať aktívna obrana (preventívny útok)...... Ide hlavne o to vycítiť moment keď je UŽ jasné, že bez násilia sa to neskončí, ale k samotnej agresii zo strany protivníka EŠTE nedošlo..... Dobre tam je vidno, že prvé údery zo strany figuranta, zrejme nie sú dostatočne silné, ale svoj účel (dezorientáciu protivníka) splnia dobre..... Tak sa získa nejaká tá sekunda (a to vie byť veľmi dlhá doba) na vykonanie účinného protiopatrenia..... Môže to dobre fungovať pri náhodnom konflikte (ktorých je vlastne väčšina) tam sa väčšinou reční...... ale nie pri cielenej agresii (tam sa nereční a ide sa na istotu - proste bleskový drvivý útok bez slov)......
igorovic
Expert
Expert

COTHW napísal:Takto dáko si predstavujem sebaobranu, proste oklamanie súpera a potom ho tĺcť čím sa dá kým sa nezloží:

Kód: Vybrať všetko

http://www.youtube.com/watch?v=V1DiWmnL4y4&feature=related
Diky za perfektne videjko ,tu je pekne vidiet suckerpunch od obrancu ,najprv suck a potom ho dorazi :twisted:
Dost konfliktov,sa zacina najprv slovne,potom to prejde do strkanice a vyvrcholi to bitkou./vacsinou s rychlym koncom/
COTHW
Medium Star
Medium Star

hughito napísal:No lenže Sammy Franco akosi nepočíta s tým, že nie každý ti najprv poriadne vynadá a rozhadzuje pri tom rukami do boku. :)
Vieš tam ani nešlo o to, že rozhadzuje rukami ale o ten princíp obrany (rozptýlenie pozornosti+útok). K tomu si môžeš doplniť, čo chceš (box, kick-box, sambo, jitsu, ... ). To video len ukazuje ako bez prakticky žiadneho tréningu dať protivníkovi do nosa a mať čas potom odísť do bezpečia. Nie sú tam žiadne technické veci akurát pár úderov na citlivé miesta.

PS: Keď ti chlap capne ranu znenazdajky môžeš byť bárs aj sensej spoza 6. morí a už budeš lízať podlahu. Takže máš pravdu nie všetci rozhadzujú rukami.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

johnnycage:ale zalezi aky debil si ta zastavi..bud krcmovy ktory si mysli ze ked sfackal niekoho je nesmrtelny alebo ozaj macher-debil co nevie co so sebou..ten prvy pripad pokial mas len zaklad boxu das mu prvy rany zastrasis ho a bud ti da pokoj alebo spravi nieco ine no..tejkvondo to mi pride ako total blbost ruky dole poskakuju ako baletky a stoja tak ze ti staci kopanec do brucha a padas na zem na.nemaju rovnovahu..box kick box ci thajski je fajn ale ubrani ta to pred pouzitim noza?..tam uz len sambo krav maga systema.
Crilin
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Crilin »

Tak ak chces bojove umenie karate a aikido je ta spravna volba len to chce viac casu!!!! :( no ale ak si trpezlivy a chces nieco dosiahnut tak tieto sporty su prave!!! 8) ale to niesu sporty urcene na zneuzivania bojovich umeni!!!!!!
igorovic
Expert
Expert

aikido je shit!! :samovrazda:
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

karate detto...ked sa hovori o umeni vhodnom na sebaobranu tak to znamena, ze sa treba branit "hned" nie o 15rokov
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

igorovic: cvicil si ho? ak nie, tak nevrav ze to je shit... to ze ho musis cvicit dlho este neznamena ze to je shit... ja som aikido cvicil vyse 4 rokov a chcem sa k nemu vratit... je to fajn
COTHW
Medium Star
Medium Star

Neviem aký hlbší význam má toto osočovanie iných štýlov resp. povyšovanie niečoho nad niečo. Kto tvrdí, že karate je shit má možno v istom ohľade pravdu, ale zabúda na jednu vec, že na Slovensku sa skrátka netrénujú štýly karate, ktoré by sa dali reálne použiť (trénuje sa tvz. športové karate, alebo ako by som to nazval). Chcel by som upozorniť, že aj Andy Hug (štýl kyokushinu) bol karatista a vypracoval sa na šampiona K-1. I keď AIKIDO, môže poskytovať základ pri istých situáciách za jeho veľkú nevýhodu považujem absenciu úderov a kopov, čo samozrejme všetko súvisí s tzv. "hľadaním cesty mieru a duševnej vyrovnanosti", ktorá sa zamierava len na obranu. Zápas majstra v AIKIDO s rovnoceným súperom, ktorý sa rovnaký čas venuje boxu resp. kick-boxu by bol dosť nevyrovnaný (to je môj názor).
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

cothw: mas samozrejme v niecom pravdu, ked niekomu vyhovuje sposob akym sa trenuju vychodne umenia, resp naplne treningu, nic proti ked sa vtom nasiel a bavi ho to, ale v teme o sebaobrane je treba zvazovat prave prakticke vyuzitie, ktore je u vacsiny tychto umeni takmer nulove, z casti sa moze pouzitelnosti priblizit kyokushin a kempo karate, ale bez tych uderov na hlavu to fakt nebude nikdy ono...takze k vychodnej ceste hladania cesty mieru cez bojove umenie este asi tolko, ze cisto prakticke porovnanie, ked niekto robi thajsky box alebo krav magu kde od zaciatku do konca treningu maka len na technikach kopov uderov(muaythai) alebo obrany a zneskodnovacich technik (Krav maga) tak je asi lepsie pripraveny na konflikt ako niekto kto robi karate s kopou pre boj zbitocnych kata a kadejakych uderov do vzduchu vo velmi divokom postoji
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

ColdRain napísal:cothw: mas samozrejme v niecom pravdu, ked niekomu vyhovuje sposob akym sa trenuju vychodne umenia, resp naplne treningu, nic proti ked sa vtom nasiel a bavi ho to, ale v teme o sebaobrane je treba zvazovat prave prakticke vyuzitie, ktore je u vacsiny tychto umeni takmer nulove, z casti sa moze pouzitelnosti priblizit kyokushin a kempo karate, ale bez tych uderov na hlavu to fakt nebude nikdy ono...takze k vychodnej ceste hladania cesty mieru cez bojove umenie este asi tolko, ze cisto prakticke porovnanie, ked niekto robi thajsky box alebo krav magu kde od zaciatku do konca treningu maka len na technikach kopov uderov(muaythai) alebo obrany a zneskodnovacich technik (Krav maga) tak je asi lepsie pripraveny na konflikt ako niekto kto robi karate s kopou pre boj zbitocnych kata a kadejakych uderov do vzduchu vo velmi divokom postoji
zober si to tak, rovnako stavani jedinci maju konflikt, jeden trenuje karate, aikido, taekwondo od detstva, dajme tomu 10 rokov a potom 17-18 rocny fighter co chodi na thajsky box jeden rok, lebo chce byt buchac, kto myslis, ze ma vacsiu sancu odist s pocitom, ze nedostal na hubu?
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

johnnycage chcel vediet nieco taketo http://navratdoreality.cz/?p=view&id=3752
Napísať odpoveď