Spánok počas dňa

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
k!ko
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Spánok počas dňa

Príspevok od používateľa k!ko »

No na mna pride poobede taky utlm ale nerad zaspim. Ked zaspim tak sa dalsie dve hodiny iba preberam do stavu aby som bol schopny nieco robit :D a potom vecer zaspim neskoro a zas rano neviem vyliezt z postele. Takze sa snazim vyhybat poobednajsiemu spanku
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

Tak ja si poobednajší spánok doprajem skoro každý den keď príden zo školy, tak 2hod. potom začnem normálne fungovať :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja síce poobede nedriemem každý deň, ale ak mám čas, tak dobrým popoludňajším šlofíkom teda nepohrdnem. Stačia 2-3 hodinky a cítim sa vždy celkom fit :-)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Spávam denne už 4 roky, keďže presne tak dlho som na nočných. Neodporúčam nikomu, pocit, že som na sto percent vyspatý, sa dostavuje priemerne tak 2 krát za rok. Cítim únavu každý deň a to po celý deň, aj v noci, proste kedykoľvek. Biorytmus v prdeli, nedá sa ani zdravo stravovať, takže priberanie na hmotnosti sa dostaví takmer okamžite. Pracujem systémom kontinentálnych šícht, teda 4 on - 4 off: 4 noci v práci a 4 noci voľna. Tie dni voľna absolútne nepomáhajú, pretože si neviem zvyknúť na spánok v noci, budím sa v tých najdebilnejších časoch a najväčšia únava na mňa prichádza konštante v podvečer od 5pm do 8pm. Aj keď som predtým spal 10 hodín, tá únava sa dostaví aj tak. A to popritom študujem...

Takže toto je zároveň aj varovanie, pretože som už za ten čas zistil, že to nebol najlepší plán takto pár rokov fungovať. Chvalabohu o mesiac končím v práci a začnem žiť znovu ako normálny človek, nie ako netopier. Vraj sa dostanem do normálneho rytmu približne po mesiaci, tak uvidíme...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

vždy keď si idem pospať poobede tak zo mňa nič nie je, zato v noci si rád pospím, čo je pri mojich spolubývajúcich, ktorý spia v noci 3-4 hodiny a potom pol dňa pre mňa katastrofa :roll:
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Nie je nič lepšie ako sa dobre najesť na obed a pospať si na hodinu. Ale to len, keď som doma, v robote sa spať nedá.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Komu sa ťažko stáva a má iPhone odporúčam applikáciu Sleep Cycle Alarm. Je to ten najgeniálnejší vynález 21. storočia :D

Recenzia:

http://jablickar.cz/sleep-cycle-lepsi-rano-lepsi-den/
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

Vazne to funguje ?:D
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

Tak raz za tyzden si pospim poobede 2hodiny. Unava sa mi nahromaduje kazdym dnom viac, neskore chodenie spat(okolo pol noci), skore vstavanie(06:30), dvojfazove treningy. Vacsinou v stredu, ked mam pobede regeneracia, oddych+sauna dobre padnu a ked sa vratim na internat, tak zaspim ako male babätko. Ale aj ja mam niekedy problem vecer zaspat. Ked som niekde na sustredeni a doobedu mame dva treningy, tak vzdy poobede pred dalsim treningom si taktiez vzdy 2hodiny pospim. Ked sa zobudite, mate pocit unavy, ale ked to nejako rozcvicite tak sa citite fit a ovela lepsie ako keby ste nespali.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

napriklad ja cez den nedokazem zaspat, ak zaspim je to nieco zle , ked sa zobudim budem mat teplotu alebo nieco podobne
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Ja cez deň moc nespávam väčšinou len keď som chorý alebo som dosť ožratý a aj to keď sa zobudím tak sa cítim dosť blbo, nemám to rád. Ale odkedy musím do školy vstávať o dosť skôr tak sa ten poobedný spánok u mňa vyskytuje čím ďalej tým častejšie.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Cez deň spávať nemôžem. Poobede si tak maximálne (ak to možnosti dovoľujú) chvíľu poležím, popočúvam hudbu, ale keby som zaspala, tak sa nepreberiem a som prispatá do konca dňa a už nič neurobím :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

<j3RrY> napísal:Tak ja si poobednajší spánok doprajem skoro každý den keď príden zo školy, tak 2hod. potom začnem normálne fungovať :)
ja si ho zas doprajem počas školy a mám 2 hodinky doma k dobru :)
SantX
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa SantX »

Keď není čo robiť, tak aj posteľ je dobrý priateľ. :)
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

hned ako pridem zo skoly, tak na taku pol hodinky si zdriemnem :)
aruN
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aruN »

Zdravim

tiez som poslednou dobou jeden z tych, co si dopraju poobedny oddych, neustale som unaveny, ci rano alebo ked idem zo skoly, naviac ma miestami bolieva hlava.Bol som s tym u obvodnej a ta ma poslala na neuro, odtial ma poslala na ocne pre spravu, nosim okuliare (1- , citanie/pc)
a potom na sono a magneticku rezonanciu na ktorej som bol dnes. Spravu som si este necital, ale nemyslim si, ze tam bude napisany nejaky dovod.A tak sa pytam Vas, ako sa opat dostat do normalu?Spavat chodim okolo desiatej, niekedy aj neskor, sport nerobim ziadny a tiez neranajkujem(pracovne dni).

Vopred diky
TenDruhy
Expert
Expert

Príspevok od používateľa TenDruhy »

Poobede si väčšinou podriemem na nejakú tu hodinku/dve maximálne ale presne ako píšete, som potom ešte viac unavený a keď sa už preberiem tak potom nie a nie zaspať večer :/
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

aruN: Ranajkuj.
casualties
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa casualties »

Ja, keď si pospím niekedy po obede, tak ma zvyčajne z toho bolí chvíľu hlava, ale je to podľa mňa dobrá vec si tak zdriemnuť...
Napísať odpoveď