A k tej podmienke - skusal si si uz niekedy hladat pracu so zapisom v trestnom registri?
Úprimne, nemám záznam v trestnom registri, a preto neviem posúdiť. Každopádne myslím, že každý si za tie záznami v trestnom registri môže sám.
Nemas pravdu. Znamena to, ze dostanes pokutu, v pripade niektorych statov trestne body) a mozes ist dalej.
Keď mi dakto vezme vodičák, alebo vytvorí záznam o tom, že áno bol mi odobratý vodičák, nie je to síce úplne to isté ako podmienka, ale tiež si nemôžeš dva roky sadnúť za volant, tak isto s podmienkou sa musíš dva roky správať síce až moc slušne, ale dá sa to prežiť. Je tam určite rozdiel v tom, že jedna vec je trestný čin a jedna vec je priestupok. Dokonca krádež do určitej hodnoty je tiež len priestupok (cca okolo 200€ presne to neviem). A za trestný čin sú vždy vyššie postihy no.
Ja ju uzivat nepotrebujem a ani nebudem. Preco by ale mal niekto trpiet preto, ze tebe to nesmakuje?
Trpieť ? No neviem, že je to až také strašné utrpenie, keď niekto nemôže užívať marihuanu. Dokonca v tejto istej diskusii mi X ľudí tvrdilo, že to nevytvára žiadnu závislosť ani návyk tak teraz neviem, čo si mám myslieť. A prečo by sme my mali trpieť zhulených alebo napitých ľudí, ktorí sa nemestia do kože?
a koho to zaujima ze ty by si sa tychto veci vzdal? preco by sa ich mali vzdat ostatni? lebo si to ty povedal? mne by tiez nevadilo keby ich zakazali ale preco by som mal obmedzovat ludi co to beru, ked je to ich rozhodnutie a skodia tym sebe (ajked v pripade tvrdej drogy ako alkohol by sa o tom dalo polemizovat...)? a ako ti ma niekto vysvetlit preco fajci marihuanu, ked si to sam ani nevyskusal? to je ako vysvetlovat slepemu ako vyzera modra farba...
Skúšal si niekedy plávanie v studenej vody v decembri ? NIE? a ako vieš, že by ti bolo zima, možno by si bol v pohode? Proste nemyslím, že našej spoločnosti pomôže dekriminalizácia a sňou súvisiace rozširovanie radov užívateľov tejto látky. A to, že ja by som sa toho vzdal som myslel, že keby každý človek začne premýšlať a prestane s alkoholom a cigaretami a máriškou bolo by hneď lepšie, lebo by ma nebudili napitý pubertácia v noci vyhukujúci na zastávke, nemusel by som sa pozerať na krčmových chu****, ktorý nepotrebujú ani jesť a stačí im alkohol a tiež by som to prežil aj bez zhulených ľudí. Nechcem tu teraz moc hovoriť, čo je dobré a čo zlé ale myslím, že pre zdravého človeka je stále lepšie nebrať akékoľvek drogy vrátane pitia alkoholu.
iba podmnienku? IBA? lebo ta ti zivot vobec nedojebe vsak? ze toho cloveka budu mesiace vlacit po sudoch ti vobec nevadi? a preco by som to nemohol nosit so sebou, ked si chcem dat niekde vonku? na zaklade coho ma tu ty chces obmedzovat?
No asi preto, lebo nechcem aby som na prechádzke musel zakopávať o umelé flašky s pozlátkom, ktoré tam dakto zahodil. Mám dosť nervov, keď pred mojim domom vidím milion papierikov a špakov od cigariet. A tiež je to verejné priestranstvo, kde by ľudia mali dodržiavať isté nie len zákonom dané ale aj etické normy.