ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin

Diskusie na politické témy...
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

kali520 napísal:Neprehliadol, zda sa mmi to blbost. Takze to 1% je sposobene kokainom, heroinom a inymi navykovymi latkami? No neviem, nechce sa mi tomu verit.

Je mi jasne ze to cislo umrtia sposobene alkoholom bude vacsie vzhladom na ten rozdielny pomer jeho uzivatelov oproti tvrdym drogam, ale aj napriek tomu je tot ocislo az moc velke a tym cela ta studia straca na doveryhodnosti.
Tak pockaj pockaj. Ta studia v prvom rade pojednava o skodlivosti jednotlivych drog. Preco by preboha stracala na doveryhodnosti tym, ze alkohol sa uziva viac ako drogy? To kolko smrti co sposobilo je druha vec. Je jasne ze percentualne viac ludi co si pichaju heroin zomrie ako tych co piju alkohol.
K tej vstupnej brane. Som ochotny pripustit ze marihuanov ako takou to neni sposobene, je to vec psychyky toho daneho jednotlivca. Niekomu stavy z alkoholu nestacia tak chce ine, vyskusa marihuanu a potom mu nestaci to tak vyskusa zase nieco ine. Nazvyme tychto ludi uz potencionalny zavislaci. A teraz ide hlavne o to aby sme zabranili tymto potencionalnym zavislakom pristup k hoci comu co sposobuje nejaky stav.
Uzivanie marihuany s tym nema co robit. Ludia co su zavisli na heroine by na nom boli zavisly aj keby nezacali s marihuanou. Potencialnymi zavislakmi mozme nazvat vsetkych ludi
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

Ľudia povedzte mi, k čomu sú drogy dobré?
Aký je z toho pozitívny úžitok, čo z toho môžem mať?

A tak isto alkohol a cigarety, čo z toho môžem mať k úžitku? Čo stojí za to pokaziť si telo? Čo je také úžasné, že to treba skúšať znovu a znovu???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pokial aspon nejaku drogu nevyskusas tak to nepochopis.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Vyskúšal som alkohol a zistil som že mi nič nedáva tak sa mu vyhýbam. Aký problém?
doher
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa doher »

Ine ponimanie

Jedincom bez naznaku dusevnej dysfunkcie je nepopisatelny, resp. nerozumitelny jeden fakt.

I pri velmi malej odchylke od *bezneho kroku s realitou je ucinok roznych psychotropnych latok znacne odlisny.
Stimuluje faktory s ktorymi sa dana osoba nevie vysporiadat -samozrejme pri bdeni - a ukazuje svet jasnejsi, usporiadanejsi,
posiluje kreativitu alebo naopak zahmleny, problemovy, ale opat tvorivost, ktora upada (naoko);

Vacsmi vsak zafarbena citmi, ktore vytvaraju asociacie, puta medzi kazdou myslienkou a reakciou prichadzajucej z prostredia az po halucinacie.

Opojenost, samozrejme, len docasna mrie. Bez farieb euforie je pesizmizmus a melancholia na vzostupe - vzdaluje sa **zdravy rozum, naco by bol ?
Ruiny duse sa tak stale prehlbuju, zostupujuce vztahy, straca sa viera v cloveka ako bytosti.

Som len ja.

* a ** - pojmy chapeme z pohladu dusevne zdraveho cloveka.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

zvonenie33 napísal:Tak zakon ktory zo mna prestane robit zlocinca je podla mna dost vazny. Ak ale myslis vlastenecky zakon co bol v prvej polke rozoberany, suhlasim, ten zakon je trapny populizmus.
Trápny populizmus je to, že sa tu snažíš dostať k dekriminalizácii niečoho, čo môže poškodiť človeka. Alebo si myslíš, že vlastenecký zákon ťa dáko poškodzuje ? Teraz asi vytiahneš, že to obmedzuje tvoju osobnú slobodu a vieš čo ? Moju osobnú slobodu obmedzujú hlúpe dopravné značky, alebo iné predpisy. Dekriminalizujme aj tieto veci ok ? ...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

COTHW napísal:
Trápny populizmus je to, že sa tu snažíš dostať k dekriminalizácii niečoho, čo môže poškodiť človeka. Alebo si myslíš, že vlastenecký zákon ťa dáko poškodzuje ? Teraz asi vytiahneš, že to obmedzuje tvoju osobnú slobodu a vieš čo ? Moju osobnú slobodu obmedzujú hlúpe dopravné značky, alebo iné predpisy. Dekriminalizujme aj tieto veci ok ? ...
Tie uz dekriminalizovane su. Nedanie prednosti v jazde nie je trestny cin. Zalozenie ohna tiez moze poskodit cloveka, ja navrhujem 5 rokov natvrdo za kazdy zalozeny ohen!
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

COTHW napísal:
vedome cloveka poskodzuje aj ked fajci, nezdravo sa stravuje, chlasta. To by si chcel kriminalizovat tiez? Alkohol ovplyvnuje spravanie cloveka k horsiemu omnoho viac ako marihuana.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

marihuana a alkohol by mali mat rovnake prava aj postihy.
COTHW
Medium Star
Medium Star

t0m4s3: no neviem, ukáž mi človeka, ktorý keď mal pri sebe jednu dávku marihuany dostal 5 rokov natvrdo, takže nepodmienečne v tomto prípade asi myslíš. Dekriminalizácia značiek by znamenalo, že keby prejdem cez stopku bez zastavenia príde pán policajt poklepe ma otcovsky po ramene a poviem no no toto nemôžeš a po odcitovaní vyhlášky ma pustí ďalej.

Kybelvody: Toto je dačo, čo tu bolo preberane najmenej 10x ale tak pre pokoj v duši poviem, že kľudne môže štát zakázať aj cigarety, aj alkohol, ja sa týchto dvoch vecí vzdám úplne v pohode a určite nebudem sám. A ty by si mi na oplátku mohol dať dôvod, prečo potrebuješ užívať marihuanu s obsahom THC ?
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Nemyslis ze je hlupe porovnavat znacky a marihuanu?Nech idem aj o 100 kilometrov rychlejsie ako je predpisana rychlost tak do basy nepojdem.Ale staci aby som mal pol gramu alebo gram marihuany vo vrecku a pojdem do basy na pekne dlho.Ako mna marihuana nejak netankuje tiez by som to zakazal ale nie kvoli tomu ze som vecny odporca ludi co ju fajcia.Ale pre ich dobro
COTHW
Medium Star
Medium Star

Za polgramu alebo gram marišky ťa nezatvoria dostaneš podmienku na dva roky maximálne. Tí čo ich zatvorili za marišku jej nemali ani gram ani dva gramy toho sa neboj. Ale keď má dakto pri sebe šesť alebo sedem vrecúšok s mariškou tak si za to môže sám. Navyše jak je možne, že ťa stým vôbec chytia ? Teplý flak alebo sa to snažíš dať si dakde venku. Pre tých, ktorý nevedia, čo je to teplý flak je to výraz pre to keď policajti idú naistotu a vedia, že pri sebe dačo máte (dostali typ) a pri normálnych ľudoch som o takejto veci ešte nepočul, že by dakoho kto si dáva raz za čas gram marišky a dakde v súkromý si ju dáva tak, že by ho drapli. Väčšinu chytia dakde na ulici, že ano tam a tam dačo robia tí chlapci / dievčatá alebo pri razii v podnikoch, tak sakra mi tu nepíšte aké ste vy chúdatka, že vás chytili tí zlý policajti a vy ste si len chceli dať troška marišky, načo to nosíte povenku ha ?
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Aby si vedel nie som privrzencom marihuany.Aby si si mohol utvorit dobry obraz.Chces mi povedat ze si este nevidel v spravach kde za dva alebo tri male sacky zavreli cloveka na par rokov?Skus si pozriet spravy castejsie a potom sa mozme o tom porozpravat.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Dieg0 napísal:Aby si vedel nie som privrzencom marihuany.Aby si si mohol utvorit dobry obraz.Chces mi povedat ze si este nevidel v spravach kde za dva alebo tri male sacky zavreli cloveka na par rokov?Skus si pozriet spravy castejsie a potom sa mozme o tom porozpravat.
To som teda nevidel ani ja, možno by si mohol nájsť niaký príklad.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Kedze som kedysi davnejsie diloval tak ma otec vzdy volal ku telke ked islo nieco take v spravach ako vystrahu ak by som s tym znova chcel zacat takze som si popozeral ohladom toho v spravach dost.Momentalne uz idem zalahnut ale zajtra vam tu postnem nejaky link :)
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

COTHW napísal:Za polgramu alebo gram marišky ťa nezatvoria dostaneš podmienku na dva roky maximálne. Tí čo ich zatvorili za marišku jej nemali ani gram ani dva gramy toho sa neboj. Ale keď má dakto pri sebe šesť alebo sedem vrecúšok s mariškou tak si za to môže sám. Navyše jak je možne, že ťa stým vôbec chytia ? Teplý flak alebo sa to snažíš dať si dakde venku. Pre tých, ktorý nevedia, čo je to teplý flak je to výraz pre to keď policajti idú naistotu a vedia, že pri sebe dačo máte (dostali typ) a pri normálnych ľudoch som o takejto veci ešte nepočul, že by dakoho kto si dáva raz za čas gram marišky a dakde v súkromý si ju dáva tak, že by ho drapli. Väčšinu chytia dakde na ulici, že ano tam a tam dačo robia tí chlapci / dievčatá alebo pri razii v podnikoch, tak sakra mi tu nepíšte aké ste vy chúdatka, že vás chytili tí zlý policajti a vy ste si len chceli dať troška marišky, načo to nosíte povenku ha ?
iba podmnienku? IBA? lebo ta ti zivot vobec nedojebe vsak? ze toho cloveka budu mesiace vlacit po sudoch ti vobec nevadi? a preco by som to nemohol nosit so sebou, ked si chcem dat niekde vonku? na zaklade coho ma tu ty chces obmedzovat?
COTHW napísal:Toto je dačo, čo tu bolo preberane najmenej 10x ale tak pre pokoj v duši poviem, že kľudne môže štát zakázať aj cigarety, aj alkohol, ja sa týchto dvoch vecí vzdám úplne v pohode a určite nebudem sám. A ty by si mi na oplátku mohol dať dôvod, prečo potrebuješ užívať marihuanu s obsahom THC ?
a koho to zaujima ze ty by si sa tychto veci vzdal? preco by sa ich mali vzdat ostatni? lebo si to ty povedal? mne by tiez nevadilo keby ich zakazali ale preco by som mal obmedzovat ludi co to beru, ked je to ich rozhodnutie a skodia tym sebe (ajked v pripade tvrdej drogy ako alkohol by sa o tom dalo polemizovat...)? a ako ti ma niekto vysvetlit preco fajci marihuanu, ked si to sam ani nevyskusal? to je ako vysvetlovat slepemu ako vyzera modra farba...
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

COTHW napísal:
Kybelvody: Toto je dačo, čo tu bolo preberane najmenej 10x ale tak pre pokoj v duši poviem, že kľudne môže štát zakázať aj cigarety, aj alkohol, ja sa týchto dvoch vecí vzdám úplne v pohode a určite nebudem sám. A ty by si mi na oplátku mohol dať dôvod, prečo potrebuješ užívať marihuanu s obsahom THC ?
Ja ju uzivat nepotrebujem a ani nebudem. Preco by ale mal niekto trpiet preto, ze tebe to nesmakuje?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

COTHW napísal:Dekriminalizácia značiek by znamenalo, že keby prejdem cez stopku bez zastavenia príde pán policajt poklepe ma otcovsky po ramene a poviem no no toto nemôžeš a po odcitovaní vyhlášky ma pustí ďalej.
Nemas pravdu. Znamena to, ze dostanes pokutu, v pripade niektorych statov trestne body) a mozes ist dalej.

A k tej podmienke - skusal si si uz niekedy hladat pracu so zapisom v trestnom registri?
COTHW
Medium Star
Medium Star

A k tej podmienke - skusal si si uz niekedy hladat pracu so zapisom v trestnom registri?
Úprimne, nemám záznam v trestnom registri, a preto neviem posúdiť. Každopádne myslím, že každý si za tie záznami v trestnom registri môže sám.
Nemas pravdu. Znamena to, ze dostanes pokutu, v pripade niektorych statov trestne body) a mozes ist dalej.
Keď mi dakto vezme vodičák, alebo vytvorí záznam o tom, že áno bol mi odobratý vodičák, nie je to síce úplne to isté ako podmienka, ale tiež si nemôžeš dva roky sadnúť za volant, tak isto s podmienkou sa musíš dva roky správať síce až moc slušne, ale dá sa to prežiť. Je tam určite rozdiel v tom, že jedna vec je trestný čin a jedna vec je priestupok. Dokonca krádež do určitej hodnoty je tiež len priestupok (cca okolo 200€ presne to neviem). A za trestný čin sú vždy vyššie postihy no.
Ja ju uzivat nepotrebujem a ani nebudem. Preco by ale mal niekto trpiet preto, ze tebe to nesmakuje?
Trpieť ? No neviem, že je to až také strašné utrpenie, keď niekto nemôže užívať marihuanu. Dokonca v tejto istej diskusii mi X ľudí tvrdilo, že to nevytvára žiadnu závislosť ani návyk tak teraz neviem, čo si mám myslieť. A prečo by sme my mali trpieť zhulených alebo napitých ľudí, ktorí sa nemestia do kože?
a koho to zaujima ze ty by si sa tychto veci vzdal? preco by sa ich mali vzdat ostatni? lebo si to ty povedal? mne by tiez nevadilo keby ich zakazali ale preco by som mal obmedzovat ludi co to beru, ked je to ich rozhodnutie a skodia tym sebe (ajked v pripade tvrdej drogy ako alkohol by sa o tom dalo polemizovat...)? a ako ti ma niekto vysvetlit preco fajci marihuanu, ked si to sam ani nevyskusal? to je ako vysvetlovat slepemu ako vyzera modra farba...
Skúšal si niekedy plávanie v studenej vody v decembri ? NIE? a ako vieš, že by ti bolo zima, možno by si bol v pohode? Proste nemyslím, že našej spoločnosti pomôže dekriminalizácia a sňou súvisiace rozširovanie radov užívateľov tejto látky. A to, že ja by som sa toho vzdal som myslel, že keby každý človek začne premýšlať a prestane s alkoholom a cigaretami a máriškou bolo by hneď lepšie, lebo by ma nebudili napitý pubertácia v noci vyhukujúci na zastávke, nemusel by som sa pozerať na krčmových chu****, ktorý nepotrebujú ani jesť a stačí im alkohol a tiež by som to prežil aj bez zhulených ľudí. Nechcem tu teraz moc hovoriť, čo je dobré a čo zlé ale myslím, že pre zdravého človeka je stále lepšie nebrať akékoľvek drogy vrátane pitia alkoholu.
iba podmnienku? IBA? lebo ta ti zivot vobec nedojebe vsak? ze toho cloveka budu mesiace vlacit po sudoch ti vobec nevadi? a preco by som to nemohol nosit so sebou, ked si chcem dat niekde vonku? na zaklade coho ma tu ty chces obmedzovat?
No asi preto, lebo nechcem aby som na prechádzke musel zakopávať o umelé flašky s pozlátkom, ktoré tam dakto zahodil. Mám dosť nervov, keď pred mojim domom vidím milion papierikov a špakov od cigariet. A tiež je to verejné priestranstvo, kde by ľudia mali dodržiavať isté nie len zákonom dané ale aj etické normy.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

skratka a dobre zhrnme si to, marihuana je ovela menej skodliva ako chlast, preco je teda chlast legalny a trava nie, lebo chlast je ryza, to je jedna vec, druha vec chlast je zauzivany uz tisicrocia, trava nie. naskyta sa otazka preco sa kur*a nieco legalizuje na zaklade miery zauzivanosti?? lebo sme na Slovensku. ja som za to aby sa drogy legalizovali resp. dekriminalizovali na zaklade miery skodlivosti!! tympadom by bola marihuana legalna, a chlast by sa mal kriminalizovat!!!
Napísať odpoveď