Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Drago
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Maturita

Príspevok od používateľa Drago »

Uz su aj kluce :)
http://www.nucem.sk/documents/special/k ... 0_AJB1.pdf

AJ B1 tazsi test ako minule roky, urcite hej .. a tema lahka, rozpisal som sa dost, len ci gramaticky spravne ;) ale hlavne je, ze to mam za sebou .. drzim palec zajtra matikarom :)
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Anglický jazyk aj nemecký jazyk mali rovnakú tému a to Narodeninová oslava (My Birthday, Geburtstagsfeier). Ako téma možno dobrá, len vôbec nie je v tých 30 témach, z ktorých sme sa učili... Takže sme museli improvizovať a skladať iné témy dohromady a aj to len malé časti. My sme boli pripravení, že bude nejaká konkrétna téma ako napr. minulý rok (Životné prostredie) a to bude treba rozviť prípadne spojiť s inou témou. No nič, snáď tých 130-140 slov čo mám bude stačiť a bude to dobre.

Test: niektoré časti celkom ľahké, samozrejme richtig/falsh + číslo otázky totálna lotéria, natipované. Uvidíme ako to dopadne.

Zajtra si idem na matiku posedieť, moc z nej neviem, tak snáď mi niekto poradí (nemal som si ju ani dávať ako voliteľný predmet).
M4rek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M4rek »

ale ten test B2 na AJ bol kur_a tazky, z toho ked budem mat nad 33% budem rad
Drago
Guru
Guru

rados, ak si mal B1, tak 130-140 slov je dost malo :/ predpis je aspon 160 .. dufaj, ze mate dobru ucitelku a opravi vam to v pohode :)
Andyka1
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Andyka1 »

ludia.. ja som sa tak rozspisala na tej angline.... nakoniec som to opisala a spocitala slova a ze 245.. ma skoro porazilo... za to sa budu strhavat body ze?

a inak.. co sa "piktogramu pera" tyka :D som si hned moje odpovede opisala a teraz skontrolovala a mala som 21 z 24 dobre tak som spokojnaaaaaaa :D
rados915
Guru
Guru

Drago napísal:rados, ak si mal B1, tak 130-140 slov je dost malo :/ predpis je aspon 160 .. dufaj, ze mate dobru ucitelku a opravi vam to v pohode :)
Mal som B1, lenže tých 130-140 sme mali väčšina z triedy, pretože s takouto témou sme nepočítali my a ani učitelia, vôbec tú tému nemáme v osnovách. Cez 160 slov mali iba niektorí a aj to z druhej skupiny, pretože dostali raz úlohu, aby napísali svoj narodeninový deň, čiže to ľahko prepísali na oslavu štýlom listu. My ostatní sme museli improvizovať.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

ja som mal B2. Podla mna to bolo dost tazke. Len dufam, ze ma listening a reading zachrani a bude to nad 33,3 :P. A ten clanok do novin o Birthday party som napisal na celu stranu... cca 190 slov, tak dufam, ze to bude stacit :D
eRUTeHa
Novice
Novice

Príspevok od používateľa eRUTeHa »

rados915 napísal: Mal som B1, lenže tých 130-140 sme mali väčšina z triedy, pretože s takouto témou sme nepočítali my a ani učitelia, vôbec tú tému nemáme v osnovách. Cez 160 slov mali iba niektorí a aj to z druhej skupiny, pretože dostali raz úlohu, aby napísali svoj narodeninový deň, čiže to ľahko prepísali na oslavu štýlom listu. My ostatní sme museli improvizovať.
No podla ma to byla uplne primitivna tema. Ani my sme ju nikdy nemali v osnovach. A za 30min som nemal co robit.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

rados915 napísal: Mal som B1, lenže tých 130-140 sme mali väčšina z triedy, pretože s takouto témou sme nepočítali my a ani učitelia, vôbec tú tému nemáme v osnovách. Cez 160 slov mali iba niektorí a aj to z druhej skupiny, pretože dostali raz úlohu, aby napísali svoj narodeninový deň, čiže to ľahko prepísali na oslavu štýlom listu. My ostatní sme museli improvizovať.
Si siel z nemciny? Pretoze napisa to v anglictine nevidim ako problem. Ale nemcina to je uz ine...
Drago
Guru
Guru

Tak jasne ze je to ine, ked si sa ju neucil ;) ale rados, sorry, toto je pisomna matura, tu ziadne "temy" na sloh nemas .. mas maximalne typy ako formalny, neformalny list, esej, ziadost o zamestnanie a takto .. teda aspon v Aj je to tak .. neviem, nechcem kecat ale NJ je to tak isto, alebo nie? :)
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

Heh :smt059 , ja sa zas obávam opaku, že som mal aspoň tych 200 slov, natesnal som to so všetkým čo tam malo byť :oops: , keď ja som chcel aby to malo hlavu a pätu... :P

Inak test sa mi zdal dosť ťažký !!! :evil: :evil: :evil:

A zajtra matika do p.................. :smt081
gingerbread
Novice
Novice

Príspevok od používateľa gingerbread »

penalizácia za vyšší počet slov z angliny nie je ....a matiku vidím asi takým štýlom že bud neprídem alebo to napíšem na 5...a sa mi to nezapíše a mám pokoj :D
M4rek
Medium Star
Medium Star

nám vravela profesorka, ze nejakých 20 slov navyše ešte tolerujú, ale keď máme už veľa navyše tak sa zato strhávajú body
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

No niesom si istý ...

A s tou matikou to bude nápodobne :D ešteže je možnosť ak chceš na VŠ robiť príjmačky :D:D:D
rados915
Guru
Guru

Drago napísal:Tak jasne ze je to ine, ked si sa ju neucil ;) ale rados, sorry, toto je pisomna matura, tu ziadne "temy" na sloh nemas .. mas maximalne typy ako formalny, neformalny list, esej, ziadost o zamestnanie a takto .. teda aspon v Aj je to tak .. neviem, nechcem kecat ale NJ je to tak isto, alebo nie? :)
My sme mali z nemčiny 30 tém, ktoré sme sa učili od prvého ročníka na strednej. Z tých 30 tém, mali vybrať jednu resp. z viacerých nejaké časti a z toho sa mal písať ten sloh. Tak to bolo minulé roky, takže absolútne nechápem, prečo teraz dali na sloh tému, ktorá sa vôbec medzi tými 30timi nenachádza. Ale dalo sa to napísať, povyberať z tých všetkých a nejako to poskladať. Len som písal, že nič takéto sme nečakali a ani učitelia, preto nás na maturitu aj inak pripravovali. Jediné čo čakali bolo, že ten sloh sa bude písať formou listu, ale takúto tému teda vôbec.

Ale už je to jedno, ja to mám napísané, dúfam, že to bude stačiť. Niektorí mali okolo 100-120 slov, tí to budú mať asi horšie.
gingerbread
Novice
Novice

Príspevok od používateľa gingerbread »

na výšku mi tá matika nepomôže...bo tam bez skúšok neberu nikoho...ale to som v tom čase, ked som vyplnala prihlášku na maturitu nevedela..a nám práveže vraveli, že tam nie je žiadna penalizácia..u nás mali všetci napísaných asi tak 260 slov....
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

M4rek napísal:nám vravela profesorka, ze nejakých 20 slov navyše ešte tolerujú, ale keď máme už veľa navyše tak sa zato strhávajú body
aj u nas to tak je od 160 do 180 viac uz dole body , inač sloh sa mi zdal v pohode aj keď neviem či som správne dal syntax a test lahoda :)
M4rek
Medium Star
Medium Star

Jancuk napísal:aj u nas to tak je od 160 do 180 viac uz dole body , inač sloh sa mi zdal v pohode aj keď neviem či som správne dal syntax a test lahoda :)
jj, sloh sa dal.. tiez len dufam, ze aj gramaticky to mam spravne ... a test bol lahoda iba u B1 urovne :D
keep
Novice
Novice

Príspevok od používateľa keep »

b2 was bol shit tez.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

tak zajtra bude matika zaujimava :lol: ale verim si a 33,3 percent budem mat s prehladom 8)
Napísať odpoveď