na leto odporucam taky salatik (vsetko nakrajane na kocky): syr feta, paradajky, uhorky, zeleny salat, oprazene chlebove kocky + olivovy olej, sol peper. velmo fajne.
pripadne na leto (znova vsetko na kocky): cerveny melon, mandarinky alebo pomaranc, kiwi a zaliat pomarancovym dzusom.
Tipy a triky na studenú kuchyňu
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tipy a triky na studenú kuchyňu
keď tu spomínate tie šaláty, u nás máme zvyk na štedrý večer a silvestra robiť Ovocný šalát: avokádo, hrozno, mandarinky, jablko, banán nakrájať na kocky, zaliať zálievkou (voda + cukor/bazový domáci sirup + RUM) a nechať aspoň pol dňa odstáť.
-
moosha
Darca
Uplne najvac recept na tuniakovo-pikantno-fazulovu pomazanku:
2x tuniak v konzerve (ja som mal tusim nejaky Isabel)
styri polievkove lyzice fazule v paradajkovej omacke (v tescu sa da kupit v konzerve)
chili... podla chuti, ja som mal nejaky madarsky banger a toho stacilo vazne malo
troska gyros korenia... vazne trosku.
a sol
enjoy
2x tuniak v konzerve (ja som mal tusim nejaky Isabel)
styri polievkove lyzice fazule v paradajkovej omacke (v tescu sa da kupit v konzerve)
chili... podla chuti, ja som mal nejaky madarsky banger a toho stacilo vazne malo
troska gyros korenia... vazne trosku.
a sol
enjoy
Keď je sezóna a doma je veľa ovocia, resp. ja už cielene nakupujem na to ingrediencie je vyslovene pochúťka OVOCNÝ ŠALÁT S JOGURTOM:
1x jablko
1x pomaranč
1x banán
1x veľký biely jogurt
Ovocie pokrájame na drobné kocky resp. kolieska (banán), je dobré ak pomaranč pustí šťavu, nie je odveci ho vykôstkovať a jablko ošúpať. Premiešame, zalejeme jogurtom a necháme v chladničke hodinku odstáť. Mňamka.
Tieto 3 ovocia sú u mňa základ okrem iného aj preto lebo sa v dome väčšinou vždy nachádzajú súčasne. Banán doporučujem použiť vždy, jablko alebo pomaranč je možné nahradiť alebo doplniť broskyňou alebo ananásom. Neodporúčam použiť grapefruit.
1x jablko
1x pomaranč
1x banán
1x veľký biely jogurt
Ovocie pokrájame na drobné kocky resp. kolieska (banán), je dobré ak pomaranč pustí šťavu, nie je odveci ho vykôstkovať a jablko ošúpať. Premiešame, zalejeme jogurtom a necháme v chladničke hodinku odstáť. Mňamka.
Tieto 3 ovocia sú u mňa základ okrem iného aj preto lebo sa v dome väčšinou vždy nachádzajú súčasne. Banán doporučujem použiť vždy, jablko alebo pomaranč je možné nahradiť alebo doplniť broskyňou alebo ananásom. Neodporúčam použiť grapefruit.
-
Pukii
Light Expert
Prazenica (bez cibule) + syrokrem + sunka (nakrajana alebo nakrajany parok ) + kecup,horcica,korenie,mleta paprika + kusok masla ... Vsetko zmiesat dade v miske proste supa
Jedno podavame s cestovinami alebo pecivom
Odporucam moj recept

Jedno podavame s cestovinami alebo pecivom