Shutter Island SPOILER

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Polo-X
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Shutter Island SPOILER

Príspevok od používateľa Polo-X »

lubo28 napísal: To s tým snehom si ako myslel?
asi tak ze tam je zobrazene ze oslobodili dachau a postrielali nemcov v krutej zime a za snezenia, po dachau sa neustale prechadzal ked snezilo a mrtve tela boli zmrznute ... pokial mi je zname tak dachau bol oslobodeny 29. aprila 1945... ak je cely film vymysleny to je v poriadku ale ked chcu implementovat realny zaklad alebo udalost, ktora ho mohla ovplyvnit, tak nech je to podla reality...
a aj suvislost dachau s jeho pripadom mi tam chybala... samozrejme ze trauma americkych jednotiek, ktore osloboodzovali taketo tabory bola a je aj zaznamenana, no neskor pri konci filmu ked sa vracia v pamati kde pride z prace za zenou a detmi nevyzera byt nijak traumatizovany a ocividne si po vojne zalozil rodinu, ktora ho robila stastnou az doo danej chvile... mozno som ten suvis prehliadol ... neviem
majooo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa majooo »

Aj ta "brana" do dachau mi nejako nesedela..
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

tak o autentickosti prostredia uz nehovorim vobec, ono sa to tasko vykresluje s filmu a tiez to nebolo podla mna spravne, ale tam autorom o to asi vobec neslo, ono tabor v dnesnej podobe uz je len cas s obytnymi bunkami a hlavnou budovou, hlavna a najvacsia cast, priemyselna zona uz neexistuje tak ako aj nastupisko resp vystupisko...

celkovo sa cudujem preco to tam do fillmu dali, ked ako som pisal vyssie, som nenasiel suvis s tym co sa mu stalo... mozno asi len taky, ze prezil brutalnu traumu ktoru opisovali americky vojaci ked nasli taketo tabory a ze si to skryte niesol v sebe a ked ona utopila tie tri deti tak ju zabil aako tych strazcov... inac neviem
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

profik napísal:Vcera som bol na tento skvely film v kine. Ale na konci som mal zmiesane pocity, kedze som sam nevedel ako sa to skoncilo. Bol detektiv a ti doktory ho nadrogovali alebo tam bol uz dva roky ako tvrdia oni a bol psychycky naruseny? Ja sa priklanam skor tej prvej verzii. ZE on na konci zacal hrat ich hru, ked sa prebudil, ale potom pochopil, ze ajtak sa odtial nedostane a chcel sa radsej nechat zabit. Aj to co povedal pred koncom filmu: "Co je horsie, zit ako netvor alebo zomriet ako dobry clovek?".

sory za taku temu, ale neda mi to :roll:

//prepac leko :(
jasne ze to bolo na nho naraficene!!!! A take tie zvasty a dristy o tom ze to nebolo, sa zamyslite nad niektorymi SKUTOCNOSTAMI povedanymi aj vo filme, ktore su naozaj pravdive, nerobili taketo pokusy nacisti? RUSI? nerobili sa taketo pokusy pocas studenej vojny? nerobi ich severna korea? nedeje sa to vsade po svete? sem tam sa nieco kdesi sustne a ludia ktori sa o to zaujimaju isto vedia, ved tu mam aj o tom temu UNIT 731 .... Psycho latky, a halucinogeny sa vtedy este len testovali, a testovat to trebalo cize si myslim ze by to chceli ututlat ked on na nieco prisiel a preto mu pchali lieky do tela cely cas. Koniec koncov kolko veci kolko krajin chcelo v tej dobe utajit? mam sa zacat rozpisovat? a vy viete ze mi nemozete odporovat lebo veci sa tutlali a hlavne vtedy, a kto by to chcel popriet dokazuje si tym vlastnu hlupost . . .

ja som to prave dopozeral a osm jednoznacne za prvu verziu, preto ho brali na lobotomiu, aby ho nezabili, ale len aby bol "babika" . . . potrebovali niekoho dalsieho na pokusy...curwy jedne
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Fajn a teraz nejaky dokazovy moment vo filme ktory dokazuje jednoznacne tvoj zaver. :roll:
qwerty-xyz

mi-chau napísal:Fajn a teraz nejaky dokazovy moment vo filme ktory dokazuje jednoznacne tvoj zaver. :roll:
no napriklad nevsimol si uz hned na zaciatku ze ma falosnu zbran? ze ma len atrapu? z coho bola ta atrapa? ved ju na konci len tak rozlomil, tak musela byt len z nejakeho plastu a to by si set sakra vsimol nie? ze zbran nema kilo ale len mozno 100 gramov, dalej potom musel mat aj falosny odznak, to by si mal vsimnut tiez. Pokial mal originalny tak skade? (a bolo povedane ze bol kedysi SKUTOCNY AGENT FBI... takze aj keby bol na hlavu, tak by vahu isto iste rozpoznal .... a musel byt agentom ked toho vezna tak rychlo zlozil k zemi) Co robil potom ten listok ktory nasiel ? ze kde je vezen 67? a preco sa mu to ti pakovia snazili hned zobrat? Preco mu ta baba napisala do dennicka aby usiel? Podla mna to bolo tak ako som to pisal, a ten jeho partak nebol ziaden agent bol len nastrceny debilko ved si ani nevedel odopnut puzdro so zbranou na zaciatku, mal s tym problem, to by sa FBI agentovi nestalo. A on to zvladol hned. A dalej, skutocna pacientka ktora sa stratila nebola ta ktoru tam najprv ukazovali nie ? ved ta bola naucena vsetko naspamat tak ako jej povedali, ze co ma hovorit...takze tamta v jaskyni potom nemohla byt vymyslena a ked bola, tak im tam potom stale jeden vezen chyba, pretoze ta nastrcena nebola skutocna. A laboratorie na pitvanie mozgov mohli byt na tom ostrove kdekolvek, podpivnicene domy, alebo uz pod tymi blokmi A,B,C. kua snad som to dobre vysvetlil . . .
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

- tak podla mojho to bolo to druhe vysvetlenie
ale kolko ludi tolko chuti, takze ak niekto vidi prvu moznost tak vidi
ak vidi druhu tak druhu...

ale na tvojom pribehu nesedi par skutocnosti...
zbran - kludne si to mohol nevsimnut, vaha zbrane mohla byt priblizna a pri jeho predstavach tomu nemusel venovat pozornost...

odznak - videl si uz skutocny odznak marshalla? mal si ho v ruke? ja ano, a nakolko sa venujem historii z druhej svetovej mal som v rukach milion odznakov policajnych a boli to atrapy... ako laikovi ti poviem ze by si nerozoznal rozdiel... jedine co nesedi je cislo, samozrejme aktualne odznaky sa nemozu kopirovat ale to plati pre realny svet... on kludne mohol mat vyhotovenie, ktore by si nevsimol... ked si marsahall neskumas kazdy den odznak ci je skutocny... nevenujes tomu pozornost

agentom bol - ved hovorili ze po vojne sa dal k policii, a kedze bol vojakom tak vycvik ziskal tam... takze kludne aj nemusel byt policajt aby to vedel

pacienta - ta bola nastrcena ved na konci filmu si vsimni ze tam figuruje

67 - ak tam chybala vymyslena pacientka cislo 67 bol on sam predsa

pitevne - samozrejme mohly byt no on nic nenasie...

moj dodatok - ohladne vymyvania mozgov mas pravdu, to je podla mna nepopieratelne a robilo sa to a robi, zober si ze dnes sa vymyva mozog televiziou a mediami a cucame to plnymi duskami kazdy den... v taktomto smere ako to on hladaj sa pravdepodobne deje tiez no tazko o tom hovorit kedze je to verejnosti tajne...
ale tu hovorime o filme nie o realite
treba to brat ako film, ktory moze mat podobnost v skutocnosti no neber to ako ze sa to vazne aj stalo...

ja osobne sa priklanam k tomu druhemu vysvetleniu vid vyssie moje prispevky...

taktiez neverim vladam, poslancom, politikom, systemu ale z rezervou... tvoj stihomam je vsak dost extremny neber to v zlom 8)
qwerty-xyz

tak ako nevsimnut si ze pistol je falosna to je podla mna dost velka blbost, musel si to vsimnut bol vojak a potom aj agent, to je proste podla mna somarina, kazdy vojak a este vtedy ked falzifikaty asi neboli na takej urovni ako dnes, by to mal rozoznavat.
Dalej odznak mohol mat falosny a na nerozoznanie od skutocneho, ale pokial vedel svoje cislo spamati tak by si ho skontroloval na odznaku, ved bolo vo filme parkrat ukazane ako si vsimol detaily....

Dalej hladali pacientku, ktora tam nebola, kde bola potom cely cas? ked prehladavali uz cely ostrov? a nakoniec tam dali len nastrcenu? Ved to mohla byt nejaka civilna osoba ktorej povedali co ma vraviet, a pokial by to tak nebolo, odkial by mal potom on fantaziu o tej zene v jaskyni? Kto to bol potom v skutocnosti ??? Nemohol si len tak niekoho vymysliet ved vsetci ktorych mal akoze vymyslenych v tych halucinaciach boli skutocni, jeho zena, to dievcatko. Tak potom kto bola ta v jaskyni? lebo ked bola vymyslena, a ta stratena z izby len nastrcena, tak im niekto chyba, aby aj spolu s nim tvorili pocet 67, inak by ich bolo len 66. a pokial to skutocne na tej izbe bola ta ktoru hladali tak aj tak ako som sa uz pytal kto bola tamta v jaskyni ????

A ten ostov by bol na pokusy IDEALNY, aj vzhladom na obdobie ktore bolo, studena vojna. Nikto nemohol utiect a keby niekto aj nikto mu neuveri lebo je blazon. A robili tam tu lobotomiu takze podla mna aj nieco ineho nie ? laboratoria potom museli mat, chirurgicke saly, ci by ho kvoli tej lobotomii brali prec z ostrova? ....
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Pockaj nieco mi unika, ako byvaly vojak a agent by mal predsa rozoznat ze ma falosnu zbran, nie? Ak to teda nerozoznal, zrejme nebol pri zmysloch.
A tu zensku v tej jaskyni nemohol vidiet len vo svojej hlave? Tak ako partaka na utesoch kt. tam neskor nebol?
Cely ten pripad si vymyslel, preto nebola ziadna hladana zenska. Bola to jeho reakcia na okolnosti co sa stali doma.
Ak by to aj na neho naraficili, odkial boli vsetky tie fakty co mu vravel ten profesor? Tie podobnosti mien, fotografie?
qwerty videl si to vobec alebo si mal zas odkrveny mozog ked si videl strelnu zbran?
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

qwerty tiez mam ten pocit ze si film sledoval cez trezor niekde v kryte proti studenej vojne...

skus si ten film pozriet este raz, skus odlozit stihomam a pozri sa na to s otvorenou myslou a v klude...

nehovorim ze to nemoze byt ako hovoris, no mne vsetky signaly hovoria na druhu moznost...

nemusel si vsimnut zbran a ani odznak, ak bol chory co na konci vysvetlili ze bol, tak samozrejme ze mu cislo aj zbran pripadali skutocne...
taktiez pocet 66 + on je 67
babu si mohol vymysliet

treba pocitat aj s tym ze bol naozaj vysinuty a ze je to jeho predstava, nie len to ze ho zblbly a zrazu si ho tam nechali aby zakryli tajomstvo... vies potom by dej podla mna isiel inym smerom... ak by bol skutocne agent ktory prisiel na ostrov a zacal odhalovat behom dvoch dni co sa tam deje... musel by sa doktor skontaktovat s tajnym kabinetom americkej vlady aby sa opytal co robit ze je tam agent ktory odhaluje vymyvanie mozgov ktore robi americka vlada... taky naznak tam vobec nebol... dalsia vec, preco tam boli len americania a ziadny cudzinci? nejaki spioni??? tiez to tam neni...
ale je tam trauma ktoru zazil a mohla rapidne zmenit jeho myslenie a vedomie...
postup ze sa blaznom vyhovie v ramci zachovania ich zdravia je predsa znamy...

mne sa tvoja teoria vobec nepozdava a ponecham si kladny nazor na druhu verziu.
to je asi vsetko...
ak to vidis inak tak je to samozrejme tvoja vec... neberiem ti to ale tvoje vysvetlenie mi jednoducho nesedi... 8)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Polo-X napísal:dalsia vec, preco tam boli len americania a ziadny cudzinci? nejaki spioni??? tiez to tam neni...
Ako vies, ze boli vsetci Americania? Co napriklad ten stary nacista, s ktorym sa bavil nemecky?
qwerty-xyz

no mozog som mal vcera asi az moc prekrveny, vzhladom na extremne bolesti hlavy. a bolest brucha. :D Nekomentujem tieto stavy. A film som pozeral zo svojej postele pekne potme sam. No, ale k veci partak na utese bol vymysleny ako halucinacia, ale partak bol realna osoba, proste tam v tom filme figuroval. Ale co ta zenska v jaskyni? to ako si ju vymyslel ze docista ? to nemala ziadnu ulohu vobec? ... kua viete co tym myslim, to bola ako cisto fantazmagoria? to mohol kludne vidiet aj jednorozca potom nie? lebo ako som pisal vsetky postavy ktore on videl v halucianaciach a predstavach boli realne aj v skutocnosti len uz bud boli mrtve alebo na inom mieste, ale co ta v jaskyni?

A to ze to nerozoznal moze byt tym ze na zaciatku mu bolo zle, mal morsku chorobu, tak sa nato nesustredil. to by to vysvetlovalo.
preco mu ta stara pisala na papierik nech utecie?
A inak preco sa vam zda zeby musel riaditel niekoho informovat? ved ked bol dohodnuty s vladou ze si ho mozu nechat na pokusy tak naco by im volal....ked by to slo az tak vysoko. A dohodnuty mohol byt vzhladom nato ze vedeli ze ten agent by tuzil po odplate ked mu upalil ten pyroman zenu, a ze je zavrety v tom blazinci. A tie podobnosti mien, jezis boze, nahoda.
A hajim si tento nazor preto lebo ked by vam vsetci dookola vraveli ze ste blazon, davali vam halucinogeny, a drogy(a do nho toho liali hodne ....) a podsuvali vam hovadiny, tak tomu jednoducho po case aj uverite. typicke vymyvanie mozgov, kolega co tu hlasa ze ho bavi historia a vojny urcite vie o com melem, co sa robilo za studenej vojny vsetko, a ze to boli ne take na hlavu veci. . . .
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

pokial viem tak toho nemca si on predstavoval, ale je mozne ze som si to poriadne nevsimol...
hovoril som o pacientoch

ale pravda je ze americania po vojne par nacistov ukryli ale pouzivali ich na ine ucely.. napr jeden z nemenovanych posobil dlhe roky v nasa a podielal sa vyznamne a ich vesmirnom programe a vyvine rakiet saturn ktore niesli aj posadku apolla a v nemecku cez vojnu konstruoval rakety V1 a V2

ale nemyslim si ze tento film sa uberal tym smerom..
qwerty-xyz

Polo-X napísal:pokial viem tak toho nemca si on predstavoval, ale je mozne ze som si to poriadne nevsimol...
hovoril som o pacientoch

ale pravda je ze americania po vojne par nacistov ukryli ale pouzivali ich na ine ucely.. napr jeden z nemenovanych posobil dlhe roky v nasa a podielal sa vyznamne a ich vesmirnom programe a vyvine rakiet saturn ktore niesli aj posadku apolla a v nemecku cez vojnu konstruoval rakety V1 a V2

ale nemyslim si ze tento film sa uberal tym smerom..
no to my vsetci vieme, ja mam o tom dokonca aj par peknych filmov, clankov a jedno DVD. Ale tak nemyslis ze prave tito nemecky vojnovi vedci mohli sluzit aj nato aby kontorlovali vyskum ludskej psychiky tam? ved som mal temu UNIT 731 a ako napisali chlapi, kopec tychto vedcov(japonskych -- nemci sa velmi nelisili v tomto) bolo po vojne este aj uznavanych a na vysokych miestach. Tak to mozno bolo aj v tomto filme a nemuselo to byt priamo ukazane... HA ...
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

pozri poviem ti to takto
ja ti tvoj nazor neberiem, pisal som to uz vyssie
ale ja mam na film iny nazor a inak to vidim to je cele
hough!
qwerty-xyz

Polo-X napísal:pozri poviem ti to takto
ja ti tvoj nazor neberiem, pisal som to uz vyssie
ale ja mam na film iny nazor a inak to vidim to je cele
hough!
:D :D :D :D :D ved sak jasne nie ? ale tak diskusia, ....
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

prave som dopozeral a necital som celu diskusiu len prvu stranu
ale myslim si, ze bol pacientom na ostrove posledne dva roky, uvedomil si co spravil a v poslednej scene to stale vedel ale aj tak si nechal spravit lobotomiu

btw. nechcem moc prudit, ale na dokazanie toho co je pravda sa stacilo ist pozriet do jaskyne kde stretol doktorku ci je tam ohnisko
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

suhlasim s nazorom vyžšie, na konci si uvedomil čo spravil, ale ajtak šiel na tu lobotomiu či čo to bolo
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

qwerty, neviem, prečo spájaš vymývanie mozgov v 2. svetovej vojne s týmto filmom. Veď treba rozlišovať, čo je realita a čo film, ok? :wink:

Námet na tento film (resp. kniha, podľa ktorej bol natočený) bol vymyslený, a preto nemá nič spoločné s tým, čo sa mohlo diať pred 70 rokmi, takže nemôžeš tvrdiť, že určite na ňom testovali halucinogény a drogy.

Proste Tvoje vysvetlenie mi prišlo podané tak, že si si 100% - ne istý, že to je tak, ako si napísal a nijako inak to ani nemôže byť. Myslím si však, že tu je aj celý rad iných vysvetlení, ktoré presnejšie zapadajú do deja a zápletky filmu a nepodávajú pohľad iba prvoplánovo...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

pozrel som si film este raz, a to ma len utvrdilo ze tam na ostrove uz bol, napriklad veci ako pri vchode odovzdajte zbrane (a fiktivny partak akoze marsal si ani nevie odopnut zbran) a potom su tam aj dalsie naznaky ktorym clovek nedava vyznam pri prvom pozreti ale pri druhom to presne zapadne
Napísať odpoveď