hughito napísal:KIA je jedna fabrika, ale pre celý svet vyrába Čína. Všetko.
Pozri si tento dokument (
http://watchandthink.wordpress.com/2010 ... hina-blue/), ako sa zdierajú detí v továrňach, robia 16 hodín denne za nejaký jeden dolár. Žiadne práva, hnusná žranica, ktorú im stŕhajú ešte z toho dolára, zlé (reps.žiadne) bezpečnostné podmienky. Proste otras.
Ja nehovorím, že konkrétne ty vykorisťuješ Číňanov, to by bolo prehnané tvrdenie. Faktom zostáva, že tým, že kupujeme všetky tie produkty túto mašinériu podporujeme (ale to sa ani nedá nekupovať čínske produkty). Na druhú stranu, keby sme tie produkty nekupovali, tí Číňania nemajú ani ten dolár. Je to začarovaný kruh ospevovaného kapitalizmu volného trhu, ktorý vo svojej podstate vytvára túto nerovnosť a vykorisťovanie.
Ja sa snažím aspoň vo sfére oblečenie nekupovať čínske výrobky (kde patrí aj slávny Adidas a spol.) a podporujem sweat-free obchody -
http://sweatshopinfo.wordpress.com/ - či výrobky vyrobené v Európe od značiek, ktoré majú rôzne certifikáty (napr. Öko - Tex, či skupina WRAP).
Číňanov vykorisťujú presne tí čo vykorisťujú nás a vždy nás vykorisťovali. Ja predsa nemôžem za to že v Číne či niekde v Ázii nútia pracovať deti. Nemyslíš si že je to len vizitka ich kultúry a ich štátu? Čo to majú za legislatívu, čo to majú za štát ktorý sa nedokáže postarať o občanov? Sme my na vine, že je v Číne komunizmus? Sme my na vine že v Ázii vládnu tí, čo tam vládnu? Veď my nevieme ovplvniť ani dianie u nás. Chce mi niekto tvrdiť že dnešné vlády sú slovenské? Akým spôsobom? To že ??Dzurinda?? Mikloš, Radičová, Slota, Fico, atď. majú v občianskom slovenskú národnosť z nich ešte Slovákov nerobí.
TO čo páchajú na našom národe je zbojstvo a vykorisťovanie, to isté platí o tzv. podnikateľoch a iných privatizéroch.
Môžeme my za to že máme také vlády? Môžeme my za to že nás neustále klamú? Môžeme my za to že v tv dostávajú priestor len strany, ktoré majú ekonomické zázemie? To je ako povedať Vám dajte si zmenu a dať vám na výber dva rovnaké kocky cukru do kávy. Keď zmena tak komplexná! Nie qvázy zmeny aké tu zažívame od revolúcie.
Ale aká tu môže nastať zmena, keď si vždy volíme z tých istých strán + - jedna umelo vytvorená na jedno volebné obdobie zo zbohatlíkov? Osobne si myslím že SAS je trochu iný príklad. Dľa mňa je SAS náhrada za SDKU. Rabovačky budú pokračovať poď zelenou farbou namiesto modrej. SAS vydrží ak sa dostane do parlamentu, naopak SDKU zanikne. Transformácia bude hotová.
Týchto vykorisťovateľov si volíme lebo klamú respektíve posledne už nesľubujú vôbec nič podstatné/ viď Sulík - marihuana, registrované partnerstvá a iné nepodstatné bludy/ nič len majú veľké reči ale občan by mal byť náročný!! Občan musí byť náročný!! A čo chce Slovák? Prácu! Plácu! Možnosť bývať a aké také životné podmienky aby nemusel žobrať na ulici, čiže slušný život. Ba ani toto naši poslanci nedokážu splniť. Veď to je minimum!! Ak nedokážu tieto veci splniť, nemajú čo v politike robiť! Mňa nezaujímajú ani buzny ani zväz pestovateľov trávy. Pre mňa to nie je životne dôležitá otázka. Zrejme len pre feťáka a závisláka je. Pre mňa je prioritou práca, pláca a slušný život.
Takých vykorisťovateľov má každá krajina! My nie sme zodpovední za vykorisťovateľov v Číne či Afrike alebo Ázií. Myslím že tam nežijú idioti a teda si to musia vyriešiť sami.
Prečo by som mal nariekať nad tým čo sa deje v Afrike keď vidím čo sa deje tu, prejdem sa po meste a vidím nespočet bielych bezdomovcov ktorí sa ožierajú a zdochíňajú bez toho aby si ich niekto všimol. Taký pokrytec mi potom ide rozprávať o utrpení v Afrike pričom pod vlastný nos si nedovidí. Cigáni na Slovensku nie sú bezdomovci, pretože tí sa vystavajú kdekoľvek a štátna moc dá od nich ruky preč, bielym ostáva len lavička či most.
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2010, 7:56)
Ešte k tým Gálovsko-Chemlárovským tvrdeniam o vykorisťovaní.
Všetci tu plačkáte nad tým ako sa ťažko žije malým černoškom v Afrike, nariekate ako sa ťažko žilo židom počas 2sv. vojny a keď príde na to si zanariekať nad dejinným utrpením Slovákov tak sa smejete alebo tvrdíte že žiadne nebolo, či sa nemôže rovnať utrpeniu iných.
Keď sa jedná o vlastný národ, tak ten len vykorisťuje a zabíja všetkých okolo.
To považujem za čistý príznak.
Poviem Vám mne je celá Afrika u riti.
JA tam nežijem, a neplačkám ako sa im zle vodí lebo vaši kamaráti počnúc Chmelárom zariadia celej Afrike doživotný pobyt na Slovensku pričom Vás "zlých" bielych vykorisťovateľov vytlačia z pracovných pozícií a zo spoločnosti. Dokonca si myslím že vy z toho ešte budete mať radosť, veď sami chápete akí ste vo vnútri skazení a že biela rasa má v popise práce niekoho neustále vykorisťovať a buzerovať preto si zaslúži zánik Slováci špeciálne. Slováci majú v génoch zakódovanú nenávisť a využívanie iných.
U riti mi je rovnako Ázia a iné regióny, ja sa starám o prostredie v ktorom žijem a ktoré môžem ovpylvniť, vy plačkajte nad globálnym utrpením sveta a Afriky. A samozrejme nezabudnite prejavovať ten váš rasizmus ďalej. Myslím, že nezaškodí keď vás nazvem rasistami pretože vaše zmýšľanie o vykorisťovaní je bez okolkov rasistické voči bielej rase a voči všetkým bielym jednotlivcom, takéto rasistické generalizovanie možno nájsť aj v hnutiach proti ktorým brojíte, len z opačnej strany.