SDKÚ-DS
Prečo? Naštartovali ekonomiku aj keď kradli
SMER NIE
Prečo? Okrem toho, že nás zadĺžili a ukojili na Vianoce dôchodcov nespravili nič. Stačí si pozrieť predvolebné sľuby a realitu.
Ak by bol v politike hocikto, tak určite pomôže svojim známym. Ja osobne by som tiež pomohol. Kradlo sa vždy a kradnúť sa vždy bude, len nech sa to robí po tichu a nie takto nechutne vulgárne ako za posledné 4 roky, keď úplne do oči bije každému súdnemu človeku ako sa strácajú miliardy.
Sagittarius taký štát neexistuje.Úradnícka vláda nie je nikdy trvalá.K téme.Budem voliť SaS pretože to nie sú politici ale odborníci vo svojich oboroch a práve takých potrebuje každý demokratický štát a nie starých politikov.Som liberalista takže konečne strana ktorá je najliberálna aspoň podľa mňa na Slovenskej politickej scéne.A taktiež to nie sú žiadny červení.Fico je veľmi dobrý politik.Dokáže ľudí profesionálne oklamať a presvedčiť ich o svojej pravde , taktiež každú situáciu obráti vo svoj prospech.Tak ako sa bránil zníženiu dane na naftu , pretože to bude znamenať obrovský výpadok vo verejných financiách a o mesiac neskôr v TA3 vystúpil s tým že jeho vláda prijala výborne opatrenia ako boli zníženie spotrebnej dane na naftu ( vtedy som sa z chuti zasmial ) a že sa preukázalo že sa zvýšila spotreba nafty a privedie do štátneho rozpočtu naspäť všetky financie ba dokonca viac....Ak ste fanúšikom SaS na Face-booku tak sa vám zobrazujú ich novinky ak to tak môžem nazvať.To presne Sulík tvrdil a dokázal na grafoch ešte oveľa skôr než sa spotrebna daň znížila ako sa zvýši spotreba nafty čo znamená viac peňazí vo forme spotrebnej dane do štátneho rozpočtu.Z tohto presne vidno ako Fico robí svoju politiku sociálneho štátu.A takýchto príkladoch je mnoho.Ďalej Švédsko alebo Fínsko ( presne neviem ) to sú sociálne štáty ale tam je zdanenie skoro 50%.Tam dostane mamička za narodenie dieťaťa 3333 € cca keď nie viac ale za akú cenu?Ďalší "výborný" ťah od Fica je ak ste si všimli pravidelne sa stretáva s Biskupmi a cirkevnými hodnostármi lebo vie koľko ľudí chodí slepo do kostola aké percento ich ide voliť pričom mladý ľudia , moderný ľudia a nie staré babky s kydľami a ružencom nechodia voliť lebo ich to nezaujíma , nerozumejú tomu lebo ich k tomu ich rodičia nevedú lebo to neboli naučený ani oni.Kto ich to mal učiť za čias komunistov?Samozrejme že Smer-SD , HZDS , SNS sa len veľmi diplomaticky a politicky vyjadrujú k témam ako napríklad zaviesť voľby cez internet.Stačí si pozrieť prieskumy na face-booku a iných sociálnych a internetových sieťach a hneď je jasné že to ani nikdy nebudú chcieť zaviesť.
Vminulosti som volil SDKÚ pretože ich zásady a hodnoty mali najbližšie k mojim hodnotám.Podľa mňa zrobili veľa pre Slovensko ako také ale aj veľa pre seba a svoje lobistické okruhy.Povzdniesli trošku Slovensko a na ich základoch stavia svoju politiku Fico.Nebyť ich kto vie či by sme boli v EÚ keďže za vlády Mečiara sme boli medzinárodne izolovaný.Podaril sa im poriadny kus práce.Tiež si ľudia nemôžu myslieť že taký mladý štát ako mi dosiahneme úroveň štátov ako sú Dánsko , Francúzsko , Veľká Británia.Náš právny systém ešte zďaleka nedosahuje takú úroveň ako by mal.Zákony sú robené narýchlo a potom sa v praxi stretávajú s mnoho problémami.Kým taký štát ako Veľká Británia prijme za rok 60 zákonov Slovensko ich prijme 500-600.A potom má v tom každý chaos.Tým som chcel len povedať že ešte bude trvať veľa rokov kým sa vôbec priblížime k Západoeurópskym štátom a podľa mňa je potreba aby sa vymenila celá generácia politikov aby sa to zmenilo.Celý byrokratický aparát by trebalo zmeniť.Každý minister má toľko poradcov a každým rokom sa ich počet zvyšuje, máme milión úradov na to na hento a trvá roky kým niečo vypotia.A na platy úradníkov idú milióny €.Tým som chcel povedať že je potreba to zredukovať.S kalim520 súhlasím v tom že tak ako je to teraz to nikdy nebude fungovať.Buď treba všetky podniky s privatizovať a tým docieliť aby sa efektívnejšie narábalo z ich prostriedkami.Veď keď je niekto štátny úradník je mu jedno či bude produkovať jeho podnik zisk alebo stratu.Zatiahne ajtak všetko štát a on svoj plat a odmeny dostane tak či onak.Alebo zaviesť "orientálnu despociu".Každý si pod tým predstaví nejakú tyraniu alebo despociu ale názov môže zavádzať.Je to určitá forma vlády Aristokracie a Monarchu.Pričom vládne monarcha a je zdrojom ako suverenity tak aj moci.Menuje profesionálny uradnícky aparát a štát ma v rukách ako banky , elektrárne a všetky významné podniky , pričom vytvárajú zisk a štát ich môže kontrolovať ale nezakazuje sa súkromné vlastníctvo a ani príchod investorov ale na určité oblasti má štát monopol.Výhoda je v tom že monarcha nepotrebuje kradnúť a nahrabať sa pretože to nepotrebuje a má všetko.Úradníkov menuje podľa ich schopností a nie vzájomnej náklonnosti.Ide ale aj o to aby ten monarcha bol "ten pravý".Takto to funguje v jednej krajine (nespomeniem si názov) na blízkom východe a monarcha vráža všetky zisky a peniaze do školstva , infraštruktúry , nemocníc , športu a rozvíjania krajiny.Tak ako mi povedal môj prednášajúci docen je to veľmi dobre vyvážený systém a funguje veľmi dobre a ľudia si toho monarchu vo svojej krajine veľmi vážia priam ho až uctievajú...
No myslel som si. Pýtal som len z toho dôvodu, že dosť ľudí tu koketovalo s myšlienkou úradníckej vlády, ale keby sme chceli presadiť úradnícku vládu muselo by to mať nejakú formu a systém. A ak by taký systém už existoval, tak by ho bolo jednoduchšie vytvoriť aj u nás. Lebo sú tam problémy nezosúladením vlády a parlamentu. Ale na druhej strane by bola väčšia možnosť mať parlament (ktorý by bol pravdaže volený) na inom ako partajníckom systéme, tým myslím, že poslanci by viac hlasovali podľa seba ako podľa strany. Lebo niekedy to vyzerá, že keby sa stretli predsedovia parlamentných strán a každý by mal toľko hlasov ako má jeho strana v parlamente a hlasovali by iba oni, tak by to na veci nič nezmenilo a ešte by sme ušetrili.
Na Slovensku by sa nám aj viac hodil imperatívny mandát poslanca a nie zastupiteľský.Tak ako to funguje v Nemecku.Najlepšie by bolo prebrať celý ich systém formy štátu.
Podme na jednu konkretnu situaciu(teda moju)..nidky predtym som nevolil,tento rok mam konecne moznost volit no do politiky som sa nikdy nemotal nijak ma nezaujimala informacie co sa ku mne dostavaju su akurat tak z televiznych novin a klasickych internetovych portalov ako aktuality ci zoznam ..o ziadnej predvolebnej kampani neviem nijak sa ma nedotyka az na obcasne bilboardy na ktore natrafim..nehovorim ze informovanost je zla alebo nemaju predvolebne kampane noo ja neviem ci byvam v bunkri alebo co , ale niesom niejak dobre informovany .. podla coho si mam teda ja ako mlady novy volic vybrat a spravne sa rozhodnut ?? (ak neberieme do uvahy ze volit nepojdem co nepovazujem za spravne rozhodnutie)
Podľa mňa si usporiadať v hlave aké hodnoty sú pre teba dôležité a podľa toho si vybrať politickú stranu ktorá sa k nim najviac približuje.Samozrejme na to potrebuješ si prezrieť programy strán a ich zameranie.
v 1996 sa to IMO malo zmenit podla FMR (funkcnych mestskych regionov), ktore su zhruba na urovni okresov, je ich 63 a okrem toho, ze toto delanie zohladnuje spadovost centralnych miest, hlavne podla dochadzky za pracou, je jeho najvacsim plus ze nie je politicky vynalez, ale cisto vedecky-geograficky
Spravto ako ja: Zobral som si zoznam strán, sadol pred google a začal pozerať programi jednotlivých strán. Čítať pozorne a ísť vylučovacou metódou. To je vcelku dobrý začiatok.
ja budem volit SaS, oslovil ma program, i ked Sulik uz spravil urcite populisticke kroky, ktore ma donutili zapochybovat, ale ineho aj tak nemam koho volit
a priznam sa, keby tu nebola SaS, siel by som asi volit Most - a to som zo stredneho slovenska
//autoeditácia príspevku (04 Apr 2010, 11:47)
begbeee napísal:
A viete čo by som celkom prijal? Aby sa tam trebárs Kotleba dostal ako nezávislý alebo tak nejak. Nech aspoň upozorňuje na problémy a trošku zmysluplnejšie bude reagovať na rôzne kritiky darmožráčskych organizácií ako Ludia proti rasizmu, EU, USA a podobne.
nieco podobne si v 2006 povedalo vela slovakov o SNS a pozri sa, ako to tu vyzera... :-/
mne zostalo na výber SDKÚ, KDH, SaS - tie sa dostanú do vlády, no o SaS si nie som istý, či bude maď dosť percent. Vylučovacou metódou som veselo škrtal a toto zostalo, zatiaľ.
Teraz sa rozhodujem, čo je najmenším zlom a najväčším dobrom pre Slovensko. Keď budem naisto rozhodnutý, poviem.
Najviac sa mi počíta, že pri voľbách by malo ísť o výber strany, ktorá bude hájiť resp. prezentovať názory, s ktorými sa ten daný jedinec stotožňuje, a ako pozerám, je to skorej o výbere najmenšieho zla, kde už každá parlamentná strana má, čo to na svojom triku (dáky ten škandál alebo korupciu). Momentálne nám do politiky vstupujú dáke nové strany takže som zvedavý ako sa im zadarí. Najväčšie peniaze sú v politike, štát dáva zákazky za miliony € ako na bežiacom páse a tak občas by ste nedohodili dáky niekomu známenu ? Jasné je to politicky a morálne nekorektné a politik by mal vedieť, že sakra ja som tu aby som hájil záujmy svojej strany, ktorú volilo X ľudí a teraz dávam jednému a zvyšok nech si trhne, ale predsa by ste asi neodmietli. Si myslíte, že inde vo svete sa takéto veci nedejú ? Ale dejú ale asi sú buď šikovnejší alebo to robia v menších množstvách (alebo sa len my tu na Slovensku o tom tak často nedozvedáme ako o tej našej krajine).
PS: K tomu programu politických strán poviem len toľko, že by som sa podľa neho pri výbere mohol riadiť len pri možnosti, že by sa ním riadili aj dané strany, takže to by som za najlepšiu možnosť nebral.
Každý žije na Slovensku a vidí, čo sa tu deje, žijeme v rozličných častiach Slovenska, a preto nemáme všetci rovnaký postoj a názor na veci, lebo v tom danom kraji resp. okrese (dokonca časti mesta) majú ľudia rôzne problémy, iné potreby a iné ciele. Určite ovplyvní váš výber to, čo je vám najbližšie, a preto určite bude inak voliť človek, ktorý býva krok od Luníku IX ako človek bývajúci dakde v centre BA (toto je čisto príklad), dokonca sú ľudia, ktorí od rozdelenia ČeskoSlovenska chodia voliť stále tú istú stranu a teraz pochybujem, že pôjdu a budú voliť inak.
Ako čítam podľa posledného prieskumu čo som našiel by Smer volil 43,9%, SDKÚ 12,7%, KDH 11,1%, SNS 7,9%, HZDS 6,3% SMK 6,2%.
Už čoskoro bude mať Smer takú podporu, že bude môcť zostaviť vládu aj sám? Alebo bude duo Fico-Vlado? Asi sú ľudia s prácou tejto koalície maximálne spokojní.
Vlado sa trocha prerátal a môže sa stať, že po voľbách po voľbách sa môže kamarátiť s kým chce a bude mu prd platné. A s veľkou pravdepodobnosťou je toto posledné alebo predposledné volebné obdobie HZDS v parlamente.