Pinhead: Ja si nezamieňam poriadok s totalitou, ty to tu predkladáš ako keby LS-NS boli nejakí spasitelia, ktorí by všetko vyriešili.
Vy dvaja (aj s Ivanom) vôbec nechápete a nepoznáte vývoj neonacistického hnutia v Európe. Pochopte už, že stare dobré rasistické časy Orlíku, holých hláv, kanád a zelených leteckých bomberov sa skončil, to je každému na smiech.
Náckovia a extrémni pravičiari zahodili tento svoj imidž a celkovo zmenili svoju rétoriku, začali zakladať legálne politické strany a svoje názory v podstate zmiernili, pekne zabalili do ružového populistického papierika. Venujú sa témam ako prisťahovalci, menšiny atď., čo napr. v našej krajine kde je sú takmer všetci latentní rasisti, ženie úspech.
Tieto strany sú po celej Európe, získavajú stále väčší vplyv najmä teraz, keď je hospodárska kríza (holt, história sa opakuje). Ľudia sú zúfalí, znechutení touto otrasnou konzumnou kapitalistickou spoločnosťou a chcú poriadok, ako ty. Tieto strany typu LS-NS prinášajú ľahké riešenie a navyše hneď nájdu aj vinníka.
To nie sú žiadne mediálne reči, to je jednoducho fakt. 90% ľudí na týchto demonštráciách sú rôzne pochybné typy, stačí sa pozrieť na fotky. Ja mám s náckami skúseností dosť (priamych i nepriamych), viem, aké je ich pravé zmýšľanie, ktoré je však postavené mimo zákon a preto sa prezentujú vo formách rôznych autonómnych nacionalistov a pod. skupinách, čo je priateľnejšie pre verejnosť a priťahuje to mladých.
Kotlebových prejavov som moc nepočul, to málo čo som počul, boli len prázdne, populistické rečičky o cigánskom probléme, bez návrhov riešenia.
A mne je jedno čo si hovorí, ako "krásne" rozpráva, ale ja sa na ich stranu pozerám v celkovom kontexte, z čoho sa vyprofilovali a akí ľudia tvoria ich okruh no a v neposlednom rade pozerám aj na to, akí ľudia volia takéto strany.
Novotný hrá v neonacistickej kapele, ja viac k tomu nepotrebujem, skús sa ho spýtať aj na to.
Nikde som netvrdil, že musí byť nevzdelaný alebo čo, jedno druhé nevyvracia, takisto o Hitlerovi sa nedá povedať, že by bol debil alebo nevzdelanec, aj keď to bol totálne šialený psychopat.
Ďalej má Novotný kontakty a styky s českými neonacistami, dokonca veľmi dobré. Reční tam na demonštráciách Národního odporu a zúčastnil sa napr. aj slávneho protestu v Janove.
No a v neposlednom rade je aj členom náckovskej kapely DMS, ktorých diskografia si môžeš prezrieť tu (všimni si hlavne názvy piesní).
http://forum.thiazi.net/archive/index.php/t-34296.html
Jednoducho si prečítaj úvod tohto článku:
http://www.antifa.cz/content/poprask-ko ... nkelsteina