ako som vyssie napisal, preto bola zavedena ta 10 rocna vekova hranica. na druhej strane prichadza k uspore na vyrobe nahradnych dielov pre tieto stare automobily...
To ako mi chceš povedať, že tie autá nemali hodnotu? Keby sa nebolo zaviedlo šrotovné a tí ľudia by nevymenili svoje autá a jazdili by na nich do dnes, tak by ich nevyužívali? A tá úspora, je ako u koho? U ľudí? Je udržiavanie staršieho auta pokiaľ ide o náhradné diely drahšie?
opakujem, slobodne rozhodnutie kazdeho kto sa do akcie srotovneho zapojil
Slobodné rozhodnutie. Proti tomu nenamietam. Ja namietam proti tomu že tento nezmysel niekto umožnil. Aj BMG bolo slobodné rozhodnutie. Tak prečo s tým máš problém synku?
a ty na nich das? ty im veris? viem, ze si mal dlho za svoju "domovsku stranku" v profile greenpeace
Áno mal, ale nemaj obavy v živote som s nimi nič nemal.Aléé jáj židia jasné, zabudol som. Všetci v GP sú židia. Každý člen čo tam ide s úmyslom zachrániť matičku zem je určite žid. A všetci sú kúpení, je to presne ten druh ľudí čo sa tak predávajú, všakže. Videl som kdesi výpočet enviromentálnej záťaže zo šrotovného a ten mi pripadal logický a neviem čo by na ňom kto kupoval a aký by z toho úžitok mali židia. Matematika je tam jednoduchá, ak ho nájdem dám link.
deformuje ho aj reklama, ale teba to nechava pokojnym
To je prinajlepšom diskutabilné a z veľkej časti hlúposť. Ale to je iná téma, než táto. Bohužiaľ ani ako paralela to neobstojí s naším problémom. A neviem či sa tým snažíš ospravedlniť manipulovanie trhom alebo čo?
kriza sice nebude kratkodoba, ale nebude ani trvat vecne. keby ste sa tejto otazke venovali viac a nie len okrajovo, tak dnes by ste vedeli, ze europske automobilky (mercedes, bmw...) zdvojnasobili predaj automobilov v cine a tento trend ma pokracovat aj v nasledovnych rokoch (mam na mysli ten rast).
Večné nieje nič, ale jej hĺbka a dĺžka sa naozaj nedá odhadnúť a dnes nikto nemôže vedieť kedy, ako ani nič iné. Ale podľa mňa je veľmi naivné ak si čakajú automobilky, že sa im bude dariť najbližších 10 rokov. Je fakt, že Čína teraz dobre dáva. Ale ťažko čakať, že to spasí automobilky počas dlhovej krízy.
toto predsa kazdy vedel. nie nadarmo aj fico hovoril, ze ide o prejav solidarity. aj samotni cesi, kam mal ist povodne projekt vw up!, v tom case tvrdili, ze blava ziskala up aj zasluhou srotovneho. v roku 2011 prijme vagen okolo 800-1500 novych zamestnancov.
Krátkodobá výhoda čisto pre automobilový priemysel (ktorú nepopieram) je síce pekná, ale to neznamená že to bol dobrý krok. A je jasné, že automobilky to budú hodnotiť pozitívne, koniec koncov je to výsledok ich lobby. A pekné, že príjmu.. ešte krajšie bude, že ich potom prepustia. Auto sa dá vyrobiť snáď aj v Číne, nie?
zadlzovali nas aj modri a to statocne. recesia je odvratitelna, len to chce radikalne zmeny v monetarnom systeme. lenze na to, aby si tie privilegia, ktore dnes bankari maju, nechali vziat, to radsej rozputaju peklo s nazvom WWIII.
Dzurinda odovzdal s tým istým pomerom k HDP s akým prebral, a ako jediný splácal aj istinu (a nemusel). To je minimum čo politik môže spraviť. Samozrejme, že v absolútnych číslach dlh narástol aj za jeho vlády. Ale po ére mečiarizmu sa nič iné ani čakať nedalo. Krija, ale dnes je už rok 2010, nemyslíš že už by aj stačilo? Už sa zadĺžovanie nedá ničím ospravedlňovať. A ani krízou nie, zvlášť keď sa peniaze tak nehanebne vyhodia ako to predvádza Fico. My dávame mojím odhadom možno desatinu rozpočtu na splátku dlhu, aj to len úrokov. To je horšie než zle. Táto vláda (a bohužiaľ nie len naša) je buď naozaj taká sprostá, alebo je to vlastizrada, zadĺžovať nás kvôli populizmu jednej strany a drístom o sociálnosti, zatiaľ čo nás predávajú a rozkrádajú na zakázkach aj to nič čo ostalo. A pritom prínos vlády za 4 roky je nulový, nič, žiadne zmeny, nič nejde k lepšiemu len k horšiemu, všetko dolu vodou. Miki robil tiež plno neplechy, ale aspoň vidno aj prínos, ale tu? Je mi ľúto, ale nič!
ujasnime si co je to ten trh. je to jednanie dvoch ludi, alebo skupiny ludi v realnom case a v realnom mieste. nic viac nic menej. dokonca to je aj podla prirodnych zakonov, to srotovne. aj lev, ktory dnes ulovi gazelu a celu ju zozerie uz tu gazelu zajtra lovit nebude. s velkou pravdepodobnostou nebude hladny tak dalsie dva tri dni, a vacsina gaziel bude mat par dni pokoj. to ale neznamena, ze iny lev im ten pokoj da
-lev a gazela, alebo skupina levov a gaziel
-realny cas
-realne miesto
trh v priamom prenose
Za prvé som absolútne nepochopil tvoju reakciu, lebo ty si asi nepochopil moju. A lev a gazela, to je fakt zlý príklad trhu. Príklad prírodného zákona možno, ale trhu určite nie.
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2010, 22:31)
http://finweb.hnonline.sk/c3-42417950-k ... sa-s-dlhmi
Fíha
, no to si predstavte, po 4 rokoch od urgentného platonického upozorňovania združeniami ekonómov, po dvoch rokoch od počiatkov vrcholu nazvime to "predkrízy" sa niekto v MMF zobudil. Ani sa mi veriť nechce. Je to milé, neskoré, príliš mierne, ale aspoň prvá lastovička. Bravó

. Až na ten inflačný cieľ. Ten v dnešnej zadĺženej dobe viem pochopiť, ale inak? Kto to vôbec vymyslel. Asi židia. hh