Kriza financnych trhov

Diskusie na politické témy...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Kriza financnych trhov

Príspevok od používateľa adameeec »

nuz Krija, tvoja odpoved ma vycerpala az tak, ze nemam sil na niektore veci odpovedat, lebo ako vidim, opat si si vsetko vysvetlil po svojom. Ale pokusim sa.
krija napísal:kludne si tlapkaj po cele kolko chces. niekto to nazyva zvyhodnovanie skupiny obyvatelstva
a ako inak to mam nazvat?
krija napísal:ten 10 rocny limit zabranoval predcasnemu zniceniu hodnot! ale ekonomom zo smetiarne to treba po lopate, vsakze?
ja som len narazal na absurditu srotovneho, nic viac nic menej. A ten strop do 25,000 eur ma byt co? Na to uz samozrejme nereagujes. Cize, ci chces alebo nie, srotovne bolo mierene len pre urcitu cast obyvatelstva. Ako keby ti ostatni dane neplatili. Ale pomocnej pracovnej sile vo volkswagene to treba napisat asi 10 krat, vsakze?
krija napísal:mas v tom hokej! vari ti "schopnejsi" cakaju s kupou auta na nejake ficove srotovne? sa uvedom co pises clovece.
ty sa uvedom co pises. Nikde som nepisal, ze ti schopnejsi cakaju na srotovne. Narazal som na to, ze ti ludia, ktori tomuto statu platia nemale dane zase utreli hubu.
krija napísal:neodbacal som, lebo to zapada.
ako myslis.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

ako som vyssie napisal, preto bola zavedena ta 10 rocna vekova hranica. na druhej strane prichadza k uspore na vyrobe nahradnych dielov pre tieto stare automobily...
To ako mi chceš povedať, že tie autá nemali hodnotu? Keby sa nebolo zaviedlo šrotovné a tí ľudia by nevymenili svoje autá a jazdili by na nich do dnes, tak by ich nevyužívali? A tá úspora, je ako u koho? U ľudí? Je udržiavanie staršieho auta pokiaľ ide o náhradné diely drahšie?
opakujem, slobodne rozhodnutie kazdeho kto sa do akcie srotovneho zapojil
Slobodné rozhodnutie. Proti tomu nenamietam. Ja namietam proti tomu že tento nezmysel niekto umožnil. Aj BMG bolo slobodné rozhodnutie. Tak prečo s tým máš problém synku?
a ty na nich das? ty im veris? viem, ze si mal dlho za svoju "domovsku stranku" v profile greenpeace
Áno mal, ale nemaj obavy v živote som s nimi nič nemal.Aléé jáj židia jasné, zabudol som. Všetci v GP sú židia. Každý člen čo tam ide s úmyslom zachrániť matičku zem je určite žid. A všetci sú kúpení, je to presne ten druh ľudí čo sa tak predávajú, všakže. Videl som kdesi výpočet enviromentálnej záťaže zo šrotovného a ten mi pripadal logický a neviem čo by na ňom kto kupoval a aký by z toho úžitok mali židia. Matematika je tam jednoduchá, ak ho nájdem dám link.
deformuje ho aj reklama, ale teba to nechava pokojnym
To je prinajlepšom diskutabilné a z veľkej časti hlúposť. Ale to je iná téma, než táto. Bohužiaľ ani ako paralela to neobstojí s naším problémom. A neviem či sa tým snažíš ospravedlniť manipulovanie trhom alebo čo?
kriza sice nebude kratkodoba, ale nebude ani trvat vecne. keby ste sa tejto otazke venovali viac a nie len okrajovo, tak dnes by ste vedeli, ze europske automobilky (mercedes, bmw...) zdvojnasobili predaj automobilov v cine a tento trend ma pokracovat aj v nasledovnych rokoch (mam na mysli ten rast).
Večné nieje nič, ale jej hĺbka a dĺžka sa naozaj nedá odhadnúť a dnes nikto nemôže vedieť kedy, ako ani nič iné. Ale podľa mňa je veľmi naivné ak si čakajú automobilky, že sa im bude dariť najbližších 10 rokov. Je fakt, že Čína teraz dobre dáva. Ale ťažko čakať, že to spasí automobilky počas dlhovej krízy.
toto predsa kazdy vedel. nie nadarmo aj fico hovoril, ze ide o prejav solidarity. aj samotni cesi, kam mal ist povodne projekt vw up!, v tom case tvrdili, ze blava ziskala up aj zasluhou srotovneho. v roku 2011 prijme vagen okolo 800-1500 novych zamestnancov.
Krátkodobá výhoda čisto pre automobilový priemysel (ktorú nepopieram) je síce pekná, ale to neznamená že to bol dobrý krok. A je jasné, že automobilky to budú hodnotiť pozitívne, koniec koncov je to výsledok ich lobby. A pekné, že príjmu.. ešte krajšie bude, že ich potom prepustia. Auto sa dá vyrobiť snáď aj v Číne, nie?
zadlzovali nas aj modri a to statocne. recesia je odvratitelna, len to chce radikalne zmeny v monetarnom systeme. lenze na to, aby si tie privilegia, ktore dnes bankari maju, nechali vziat, to radsej rozputaju peklo s nazvom WWIII.
Dzurinda odovzdal s tým istým pomerom k HDP s akým prebral, a ako jediný splácal aj istinu (a nemusel). To je minimum čo politik môže spraviť. Samozrejme, že v absolútnych číslach dlh narástol aj za jeho vlády. Ale po ére mečiarizmu sa nič iné ani čakať nedalo. Krija, ale dnes je už rok 2010, nemyslíš že už by aj stačilo? Už sa zadĺžovanie nedá ničím ospravedlňovať. A ani krízou nie, zvlášť keď sa peniaze tak nehanebne vyhodia ako to predvádza Fico. My dávame mojím odhadom možno desatinu rozpočtu na splátku dlhu, aj to len úrokov. To je horšie než zle. Táto vláda (a bohužiaľ nie len naša) je buď naozaj taká sprostá, alebo je to vlastizrada, zadĺžovať nás kvôli populizmu jednej strany a drístom o sociálnosti, zatiaľ čo nás predávajú a rozkrádajú na zakázkach aj to nič čo ostalo. A pritom prínos vlády za 4 roky je nulový, nič, žiadne zmeny, nič nejde k lepšiemu len k horšiemu, všetko dolu vodou. Miki robil tiež plno neplechy, ale aspoň vidno aj prínos, ale tu? Je mi ľúto, ale nič!
ujasnime si co je to ten trh. je to jednanie dvoch ludi, alebo skupiny ludi v realnom case a v realnom mieste. nic viac nic menej. dokonca to je aj podla prirodnych zakonov, to srotovne. aj lev, ktory dnes ulovi gazelu a celu ju zozerie uz tu gazelu zajtra lovit nebude. s velkou pravdepodobnostou nebude hladny tak dalsie dva tri dni, a vacsina gaziel bude mat par dni pokoj. to ale neznamena, ze iny lev im ten pokoj da

-lev a gazela, alebo skupina levov a gaziel
-realny cas
-realne miesto

trh v priamom prenose
Za prvé som absolútne nepochopil tvoju reakciu, lebo ty si asi nepochopil moju. A lev a gazela, to je fakt zlý príklad trhu. Príklad prírodného zákona možno, ale trhu určite nie.

//autoeditácia príspevku (11 Apr 2010, 22:31)

http://finweb.hnonline.sk/c3-42417950-k ... sa-s-dlhmi

Fíha :lol: , no to si predstavte, po 4 rokoch od urgentného platonického upozorňovania združeniami ekonómov, po dvoch rokoch od počiatkov vrcholu nazvime to "predkrízy" sa niekto v MMF zobudil. Ani sa mi veriť nechce. Je to milé, neskoré, príliš mierne, ale aspoň prvá lastovička. Bravó :aasmile29: . Až na ten inflačný cieľ. Ten v dnešnej zadĺženej dobe viem pochopiť, ale inak? Kto to vôbec vymyslel. Asi židia. hh
SiS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa SiS »

Ja by som vás chcel upozorniť na článok na osud.cz. Viem, že veľa z vás ho pokladá za server, ktorý píše bludy, ale tento článok určite stojí za pozretie. Nájdete v ňom dve účtenky z rovnakej benzínky, ale na novej účtenke oproti tej starej je nová položka v nemeckých markách. Môže to byť len náhoda, prípade chyba softvéru, ale pochybujem, že by niečo také bolo možné. Tak prosím neznižujte karmu, len sa nad tým zamyslite. Aj kvôli tomu, že pred nedávnom bol článok myslím na SME.sk, alebo ako nájdete v článku, na lidovky.cz ohľadom toho, že Nemecko by mohlo uvažovať o vystúpení z eurozóny.
Tu je link - http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=10447
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ehm ano, marky su uz vytlacene a rozvezene do bank, a najlepsi dokaz je jedna uctenka z jednej pumpy firmy Autohaus Mack :)

Prinajlepsom individualny protest....
SiS
Light Star
Light Star

Môže byť. Nehádam sa :D
slay
Addict
Addict

SiS napísal:Ja by som vás chcel upozorniť na článok na osud.cz. Viem, že veľa z vás ho pokladá za server, ktorý píše bludy, ale tento článok určite stojí za pozretie. Nájdete v ňom dve účtenky z rovnakej benzínky, ale na novej účtenke oproti tej starej je nová položka v nemeckých markách. Môže to byť len náhoda, prípade chyba softvéru, ale pochybujem, že by niečo také bolo možné. Tak prosím neznižujte karmu, len sa nad tým zamyslite. Aj kvôli tomu, že pred nedávnom bol článok myslím na SME.sk, alebo ako nájdete v článku, na lidovky.cz ohľadom toho, že Nemecko by mohlo uvažovať o vystúpení z eurozóny.
Tu je link - http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=10447
No jasné to je hotová vec, účtenky sú dobrý dôvod na zamyslenie. Snáď to Nemci do decembra 2012 stihnú. Držím palce.

//autoeditácia príspevku (27 Apr 2010, 21:06)
http://ekonomika.sme.sk/c/5349098/sef-f ... ceste.html

:lol: Ahaho Kolumbus! No pardón, ale s takými pohotovými objaviteľmi človek vo svojích predošlých úvahách rátať naozaj nemohol.
SiS
Light Star
Light Star

Aby ste neboli prekvapený ako to s eurom dopadne. Ešte bude horúco a nebude to kvôli slnečnému počasiu.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

vraj sa uz v Kremnici razia nove slovenske koruny :shock:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jj, podla zdrojov sa bude mena volat NSK, Nova Slovenska Koruna
SiS
Light Star
Light Star

Si robte srandu. Akurát rozmýšľam či si nevyberiem z banky pre istotu prachy.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pre zaciatok si ich zamen za ceske koruny, kurz po pade eura urcite nebude priaznivy
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

http://ekonomika.sme.sk/c/5351539/nemci ... -sude.html nech sa z toho dostanu samy rozhadzovat pre starych debilov to vedeli ale setrit nie.
SiS
Light Star
Light Star

No veď práve neviem, že za čo ich zameniť. Cez víkend sa uvidí.
slay
Addict
Addict

SiS napísal:Si robte srandu. Akurát rozmýšľam či si nevyberiem z banky pre istotu prachy.

:lol: hahah, to ti tak pomôže.. a zašij ich do vankúša!

:) Jasne, že bude fajne. Tomu sa nedá dlhodobo vyhnúť. Pomaličky to dolieha už od 2008, tak ako som vravel, žiaden kolaps ale pomalé doľahnutie. A tak ako som vravel ekonomiky sa pripravujú ako tomu čeliť (nieže by mali veľa možností, ale do tých bolestivých sa im nechce, preto sa všetci bránia zubami nechtami). Čo som nepredpokladal, že reakcie budú príchádzať tak neskoro a navyše také hlúpe. Z tohto dôvodu je naozaj nemožné povedať čo bude, ako bude a kedy bude.

O a prachy môžeš meniť ako chceš. Problém má celá EU, a problém bude mať aj USA. Prvá vlna prišla z USA do EU, druhá vlna krízy začne v EU a pôjde do USA.

:lol: Mal by si si kúpiť ornú pôdu aby si tam mohol pestovať zemiaky a k tomu zopár uncí zlata pre každý prípad :wink:
SiS
Light Star
Light Star

Však presne tak som to aj myslel, to investovať do niečoho. Do vankúša určite zašívať nič nebudem.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

http://www.aktuality.sk/clanok/162612/c ... aj-hotely/ uz je to tu.raz ucitel na strednej povedal Cinania nas raz kupia a budeme robit na nich.Vidim to tak ze za par rokov my budeme imigranti a budeme behat do Azie.A budu nas tam mlatit cinsky nacionalisti.. :D
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Aky mate nazor na to, ze sa Slovensko a aj dalsie krajiny budu skladat na pozicku pre zadlzene Grecko?
Bigbob
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Bigbob »

Nepožičal by som ani cent ak by som nemal podrobne zdokladované, že zoškrtali čo sa len dalo. Ak nie, nech si skolabujú.... a to, že Gréci naštvane vyjdú do ulíc im potom už nepomôže.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

podla mna by mali dat vsetky dovolenkujucim Slovakom konzumacku v hodnote 150€ :D
ale teraz normalne: nesuhlasim s tym, aby sme my, ktori smerujeme do sraciek mali este prispievat na dakoho dalsieho...
nech sa na to vlada opyta danovych poplatnikov cez referndum, ci sa na to chcu zlozit...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Bez pôžičky by nám to mohlo uškodiť ešte viac ak by ostali v únii. Preto by som bol skôr za to aby ich vyčlenili s únie za podvod a nechali ich zbankrotovať. To je pre nich aj pre nás podľa mňa najlepšie riešenie.
Napísať odpoveď