Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotite?
tak vam tu pridam nieco ja, chcelo by to kritiku... fotku pokus2 berte s tym,ze som sa s nou pol dna babral a aj tak sa neviem dopracovat ku uspokojivemu vysledku a uz som tak zufaly, ze na to kaslem, mne sa paci aj so stredovou kompo...
-
triple
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Po dlhom snívaní som našetril na moju prvú zrkadlovku
-
chlapec10
Addict
Ten odraz v okuliaroch je fajny..triple napísal:Po dlhom snívaní som našetril na moju prvú zrkadlovku
Priejmne fotenia prajem
fajny fajny, ale canon fuj 
-
triple
Guru wannabe
dlho dlho som bol presvedčený, že si kúpim Nikon D5000 v kombinácii s 18-105Maki napísal:fajny fajny, ale canon fuj
rozhodnutie, že to bude canom prišlo len pred týždnom ked som D5000 a následne EOS 500 D držal v ruke. Pocitovo mi viac vyhovovala 500-vka a ked som nahliadol do menu všetko mi bolo viac menej jasné. Dal som na prvý dojem
chlapec10 - ďakujem
canon fuj?
sice mam nikona ale podla mna je v sucastnosti canon to najlepsie co na trhu je... len ja nato nemam evri
sice mam nikona ale podla mna je v sucastnosti canon to najlepsie co na trhu je... len ja nato nemam evri
tak D5000 a 500D su imho v inej triede zasa...
polo-x: ano, preto 80% profikov foti s nikonom, vsak?....
polo-x: ano, preto 80% profikov foti s nikonom, vsak?....
nuz ked sudis kvalitu fotaku podla toho kolko ludi s nim foti...
nikon bol ale teraz je jednotka canon a bavim sa o tej najvyssej triede z oboch znaciek... pretoze si tu spomenul profikov...
mal som moznost skusit obe topky a nazor nezmenim aj keby vsetci fotili s nikonom
zaujimalo by ma odkial mas statistiku
nikon bol ale teraz je jednotka canon a bavim sa o tej najvyssej triede z oboch znaciek... pretoze si tu spomenul profikov...
mal som moznost skusit obe topky a nazor nezmenim aj keby vsetci fotili s nikonom
z hlavy... vidim s cim ludia co fotia pre casopisy, denniky atd chodia na podujatia - same nikony d3/x/s, canon sa tam objavi raz za cas
najvyssie modely? to si porovnaval co? 1Dmk4 a D3x/s? a na zaklade coho si porovnaval? v akych podmienkach? o ake fotky islo?
najvyssie modely? to si porovnaval co? 1Dmk4 a D3x/s? a na zaklade coho si porovnaval? v akych podmienkach? o ake fotky islo?
-
triple
Guru wannabe
Podľa mna sú na tom kvalitovo úplne rovnako v každej kategorií. všetko je o používateľovi a čo komu vyhovuje
Videl som fotky z D90 a nedá sa to porovnať s fotkami fotenými iba 300D-čkom
Videl som fotky z D90 a nedá sa to porovnať s fotkami fotenými iba 300D-čkom
prosim o radu ..
mam panasonic FZ18.oplati sa mi nan dokupit polarizacny a UV filter ?? ide mi hlavne o ten polarizacny, nasiel som na ebay komplet oba za cca 16 ecok aj s dopravou.na SR co som kukal tak polarizacny som nasiel 20 a 33 ecok ( 46mm to je ).Ide mi o to ci to na tomto fotaku vyuzijem ci tie fotky dostanu lepsi nadych,farebnost. isiel by som ja do zrkadlovky ale vyhovuje mi ze s tymto ultrazoomom odfotim ako daleko tak aj makro,,a to by ma na zrkadlovke stalo vela Eur.
A este sa chcem opytat ze aj ked fotku odfotim peknu tak mi pride ako keby mala taky sivý nadych,povlak alebo co proste trosku vyblednuto .. v programe ACDsee ked na to aplikujem funkciu automatická expozicia tak potom ta foto vyzera podla mojich predstav tak ju viac zfarebni zvysi kontrast alebo nieco take ..
mam panasonic FZ18.oplati sa mi nan dokupit polarizacny a UV filter ?? ide mi hlavne o ten polarizacny, nasiel som na ebay komplet oba za cca 16 ecok aj s dopravou.na SR co som kukal tak polarizacny som nasiel 20 a 33 ecok ( 46mm to je ).Ide mi o to ci to na tomto fotaku vyuzijem ci tie fotky dostanu lepsi nadych,farebnost. isiel by som ja do zrkadlovky ale vyhovuje mi ze s tymto ultrazoomom odfotim ako daleko tak aj makro,,a to by ma na zrkadlovke stalo vela Eur.
A este sa chcem opytat ze aj ked fotku odfotim peknu tak mi pride ako keby mala taky sivý nadych,povlak alebo co proste trosku vyblednuto .. v programe ACDsee ked na to aplikujem funkciu automatická expozicia tak potom ta foto vyzera podla mojich predstav tak ju viac zfarebni zvysi kontrast alebo nieco take ..
-
chlapec10
Addict
nerad ti praskam bubliny, ale mas to trocha popletene...Polo-X napísal:nuz ked sudis kvalitu fotaku podla toho kolko ludi s nim foti...
Canon bol top, ale daleko to uz uz tak neni, Nikon s nastupom D3 riadne zamiesal karty. nehovoriac o sklach ako 14-24 a 24-70.
Momentalne ma canon mozno poctovu prevahu(ani to nie taku ako pred par rokmi), ale nie kvalitativnu.
zdroj: Moja praca
ale prosííím váááás... je to uplne jedno,fotte si cim chcete.
hlavne, aby to bol canon : D
hlavne, aby to bol canon : D
ja som tiez nazoru ze ide o fotografa skor ako o fotak... tam sa rozdiely robia v tom ako co nafotis nie cim
co sa tyka tej statistiky "slovenskych profikov"
... tak ja som myslel celosvetovo ale ok to je jedno
porovnaval som tieto dva stroje osobne, islo o fotenie exterieru, pohybu a akcie...
skla nie su dolezite lebo sa menily...
http://www.canon.sk/For_Home/Product_Fi ... /index.asp
http://www.nikon.cz/cs_CZ/products/prod ... ID=4716108
jednalo sa priblizne o rovnake skla, canon mal svoje a nikon mal nikkor a tamron...
a co sa tyka celosveetoveho tak tam vedie canon a musim uznat ze mat peniaze tak sa preorientujem z nikonu na canon... a to na nikon d200 fotim uz dva roky...
co sa tyka tej statistiky "slovenskych profikov"
porovnaval som tieto dva stroje osobne, islo o fotenie exterieru, pohybu a akcie...
skla nie su dolezite lebo sa menily...
http://www.canon.sk/For_Home/Product_Fi ... /index.asp
http://www.nikon.cz/cs_CZ/products/prod ... ID=4716108
jednalo sa priblizne o rovnake skla, canon mal svoje a nikon mal nikkor a tamron...
a co sa tyka celosveetoveho tak tam vedie canon a musim uznat ze mat peniaze tak sa preorientujem z nikonu na canon... a to na nikon d200 fotim uz dva roky...
-
WiZard
Star
Maki, nechcem sa hadat, ci je lepsi canon alebo nikon... nesledujem to az tak... ale tvrdenie, ze 80% profikov foti s nikonom este nic nemusi znamenat... porovnaj si, kolko ludi foti s kompaktom a kolko so zrkadlovkou... vyplyva z toho, ze kompakty su lepsie? 
podla mna aj tak najviac zalezi na fotografovi...
// ...tie foto su imho fajn, bude z teba nieco
podla mna aj tak najviac zalezi na fotografovi...
// ...tie foto su imho fajn, bude z teba nieco
WiZard k
nechcel som to napisat takto aby to nevyzeralo ako klise... ale cisty suhlas
ale toto je debata ktora asi nema konca
nechcel som to napisat takto aby to nevyzeralo ako klise... ale cisty suhlas
ale toto je debata ktora asi nema konca
aleš ty lama lamata
ja kategoriu kompaktov ani neberem do uvahy uz... to je to... a jasne ze zalezi na fotografovi, ale asi na tom nieco bude ked vsade vidim nikon nikon a pritom najlacnejsie prave niesu... nemyslite?
a prečo ja všade vidím golfy a passaty keď tiež niesu nalacnejšie?
-
WiZard
Star
no vidis Maki, ja ich beriem do uvahy, jednak preto, ze este stale fotim aj s kompaktom a jednak pre to, ze s kompaktom mozes odfotit lepsiu fotku ako so zrkadlovkou... to samozrejme vies, nepovedal som nic nove
...len by som tym chcel uzavriet tuto debatu, pretoze nazory sa tu asi aj tak budu uz len opakovat a nema to prinos...
-
triple
Guru wannabe
Tak ako sa zdá byť úvaha o tom či bola skôr sliepka alebo vajce nekonečná tak aj nikon vs canon bude nekonečná debata