Kolieskove korcule ako si vybrat?

O športe...
P1C0
Medium Expert
Medium Expert

Re: Kolieskove korcule ako si vybrat?

Príspevok od používateľa P1C0 »

chcel by som si kupit krocule no zatial som nasiel tieto ktore "vyhovuju" samozrejme ze ich este odskusam :) no chcem vediet ci su dobre a ktore z nich odporucate... alebo dajte nejake vlastne typy, no cena cca 70-75€
co som nasiel na e-shopoch:
http://www.worker.sk/1257/kolieskove-ko ... ker-madrid
http://www.worker.sk/190/fitness-korcul ... s-dopredaj

http://www.sportobchod.cz/tempish-temper-top.htm
http://www.sportobchod.cz/tempish-airline.htm

http://www.sportobchod.cz/inline-brusle-head-t-2.8.htm

to ze 90 mm a tvrdsie koliecka su rychlejsie a pod. to viem... chcem nejake s tvdostou 82A a 84mm koliecka no nevadia ani 80mm (90mm je bonus :D)
asta
Novice
Novice

Príspevok od používateľa asta »

hi all,

som zaciatocnik a chcem si tiez kupit nejake korcule. Moj problem je v tom ze som pri sebe, tak sa snazim vyberat tvrdsie kolieska.

Tu davam nejake typy:
- Worker Falcon 90mm kolieska, tvrdost 90A?, hlinikovy ram, loziska ABEC7, ale ak to nenajdem niekde v mojom okoli a nevyskusam tak kupovat cez net nebudem...
- Rollerblade SPARK 80 80mm kolieska, tvrdost 82A, plastovy ram, loziska ABEC7. Dnes som ich mal v predajni na nohach a bol som z nich prekvapeny. Rozmyslam ci neist skor do Rolleblade Crossfire 90 90mm kolieska, tvrdost 84A, hlinikovy ram, loziska ABEC7
- posledna moznost co som nasiel je Fila Master Plus, Fila Primatist XT, Fila Primo ALU Man vsetky maju 80mm kolieska, tvrdost 82A, hlinikovy ram, loziska ABEC7, len sa lisia v dizajne. Nemal som ich zatial na nohe, tak neviem

Ako ste vofore spominali, tak pre mna ako zaciatocnika by boli lepsie kolieska 80-84mm s tvdrostou max 82A, ale ja zo svojou vahou by som to velmi skoro zodral...

Mal som na nohe aj Tempish v jednom obchode kde sa velmi nevyznali, ale v Rollerblade mi noha lepsie sedela a niektore Tempish co mi nosili mali problem s tocenim koliesok s loziskami ABEC9 a to mi predavaci tlacili halusky, ze su to je najlepsie co moze byt a bla bla bla

cenu som mal nato vyhradenu okolo 100euro, tak je otazka ze ak by som bral tie Rollerblade, tak ci nepriplatit a nezobrat tie Crossfire 90.

Vdaka za rady
Elaine30
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Elaine30 »

Ahojte.

Ja som tiež začiatočník, korčule a výbavu kompletnú už mám, hladam kurz na to ak by nejaký existoval, prosím poradte.

[email protected]
asta
Novice
Novice

Takze,

- Worker Falcon som mal obute, kolieska sa dobre tocili, topanka velkostou sedela super, jedina vec co tam bola, ze topanka ma velmi(fakt velmi) tlacila na lytku, lebo mam trocha sirsie nohy(nad tou dotahovacou klipsnou, bola umelina, ktora este drzi nohu a ona bola velmi na uzko), ale inak vypadali super
- skusal som aj Fila Master Plus a Fila Primo ALU Man, maju rozdielnu topanku. V MP som mal volnu petu, zvolil som mensie cislo tam ma uz tlacil na palec odvrchu(ale peta bola pevnejsia). Pri ALU ma u toho mensieho cisla(vacsie nemali) tlacil palec aj spredu...
- este som mal obute Rollerblade Spark 80, tie mi sedeli super, noha bola pevna, prisposobovali sa jej, akurat ze to bola verzia s kolieskami 80mm a tvrdostou 82A
Ares011
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ares011 »

OT: sorry ale ako som videl tuto temu tak ma napadlo ze mam doma 2- rocne a su vymenitelne aj na lad a jazdil som na nich len v 2-krat v zime takze kto by mal zaujem tak nech mi da vediet :smt059
Elaine30
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Elaine30 »

no fajn, teda nik mne neporadi...
P1C0
Medium Expert
Medium Expert

asta: ber Rollerblade Crossfire
http://www.exisport.com/sk/index.php?&m ... pid=447748
84mm kolieska 84A tvrdost a na nohe sedia perfektne je to sice nad limit ale tak ked uz kupujes tak to bude na dlhsiu dobu a investicia do tychto sa oplati...
neviem odkial si no teraz som ich kupoval za 110€ :)

alebo tie co si spominal Crossfire 90 no stabilitu budes mat zo zaciatku mensiu... a ked sa nepotrebujes nahanat zavratnou rychlostou tak tie 84mm budu stacit...
asta
Novice
Novice

tieto som tiez nasiel a vypada to tak ze bud to budu Rollerblady, len ich musim ist obzriet. A ano beriem to investiciu ako na dlhsie, preto sa zamyslam aj nad velkostou koliesok. Kupovat to budem pravdepodobne v Trnave.

//autoeditácia príspevku (08 Máj 2010, 0:14)
takze mal som na nohach Rollerblade Crossfire v oznaceni mali asi aj LX, 84mm kolieska, 84A tvrdost, len jeden pruser: kedze mam siroke lytka, tak som nemohol zapnut tu klipsnu
playerSC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa playerSC »

Prioritas napísal:Zdravim ludia
ma niekto skusenosti s RX15 alebo nejaký odbornejšie nazor na tieto korčule
neviem ci to niekomu este pomoze ale kamos ich ma a brutalne ho na zaciatku tlacily a mal z nich krvave nohy a je hokejista takze bauery nosi stale ale teraz uz sa mu prisposobily nohe a su mu dost dobre ale ak nevies dost dobre korculovat resp. brzdit musim ta sklamat su bez brzdy :)
guliver111
Novice
Novice

Príspevok od používateľa guliver111 »

Zdravim vsetkych. Mam jednu otazku ohladom korcul, aj ked je uz neskoro :)
Kupil som Rollerblade Crossfire ST, velkost 7.5 (rovnakej velkosti mam aj vsetky tenisky). Po prvom dni na nich som zistil ze ma vpredu trochu otlacili (hlavne na pravej nohe), mam ich tak akurat "nadoraz". Moja otazka je: Prisposobi sa pri opakovanom pouzivani trochu topanka, alebo som mal kupit radsej o pol cisla vacsie? Dakujem za odpoved
playerSC
Medium Star
Medium Star

hh no ja by som si radsej vacsie kupil ... pochybujem ze rollery maju take prisposobovanie na nohu :/
P1C0
Medium Expert
Medium Expert

urcite ich chod vymenit... toto "neroztiahnes" ako tenisky :)
playerSC
Medium Star
Medium Star

pochybujem ze mu ich vymenia ked uz na nich jazdil a ma oslahane kolieska :/
ClanLord
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ClanLord »

Dobry den zacinam s korculovanim resp. chcel by som zacat a tudiz potrebujem si nejake korcule najskor kupit. V mojej blizkosti je tato predajnahttp://www.tempish.sk/obchod/index.php?cat=72&page=0

Mohol by mi niekto s vas poradit ktore korcule na tej stranke so serie Fitness by ste mi odporucili ?
Ma ist o rekreacne korculovanie max 5 hodin tyzdenne po rovnej ceste ziadny extrem do 85kg vahovo.

O cenu korculi nejde len chcem aby boli tak povedane "se vsim vsudy" a pokial mozno s tam toho obchodu pre zaciatocnika na fitnes korculovanie.

Dik moc predom
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Elaine30 napísal:Ahojte.

Ja som tiež začiatočník, korčule a výbavu kompletnú už mám, hladam kurz na to ak by nejaký existoval, prosím poradte.

[email protected]
myslím že takéto kurzy sa nerobia, korčulovať sa naučí každý sám. Chce to iba cvik a behom pár týždňov do toho prídeš
guliver111 napísal:Zdravim vsetkych. Mam jednu otazku ohladom korcul, aj ked je uz neskoro :)
Kupil som Rollerblade Crossfire ST, velkost 7.5 (rovnakej velkosti mam aj vsetky tenisky). Po prvom dni na nich som zistil ze ma vpredu trochu otlacili (hlavne na pravej nohe), mam ich tak akurat "nadoraz". Moja otazka je: Prisposobi sa pri opakovanom pouzivani trochu topanka, alebo som mal kupit radsej o pol cisla vacsie? Dakujem za odpoved
áno, môžeš ich ísť skúsiť vymeniť. Že sú obehané kolieska nevadí, nôž sa môže vymeniť. Nechajú ti ten čo máš iba ti vymenia topánku
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravim.
Mam korcule Fila Night Hawk, ale kolieska som uz nejak zodral. Poradte nejaky dobry eshop, hlavne lacne postovne :D
poradte nejake 84mm, tvrdost mam momentalne 83A, celkom mi vyhovuje, na klasicke loziska.
Dik
jarabi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jarabi »

MNe korčule kúpil OCO ... normálne za 40 € :D ... mám ich 3 roky a všetko v poriadku ..... Ale je pravda že na nich moc nejazdiiim :oops:
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

týždeň vlastním tieto ale nejako som nemal čas ich dobre vyskúšať :D
http://www.exisport.com/sk/index.php?&m ... pid=447758
jarabi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jarabi »

Vyzerajú dobre :wink:
wlaado
Novice
Novice

Príspevok od používateľa wlaado »

Ahojte, ma prosim niekto skusenosti s ROLLERBLADE RB-10?
http://www.arsenal.sk/?p=318
vdaka.
Napísať odpoveď