Nadprirodzene javy
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
PRÍPAD GÉRARDA CROIZETA
Kriminálne prípady často priťahujú pozornosť senzibilov , ktorí chcú polícií pomôcť pri pátraní . Ani jeden z nich však nedosiahol takú slávu a neposkytol tak´´u učinnú pomoc ako Holanďan Gérard Croizet (1919-1980)
Gérard Croizert viedol 30 rokov nezvyčajný život pokusného laboratórneho králika ,liečiteľa a dobrovoľného konzultanta v prípadoch zmiznutia osôb v dôsledku nehody alebo kriminálneho zločinu.
ZROD DETEKTÍVA -JASNOVIDCA
Paranormálne schopnosti sa u Gérarda Croizeta prejavovali už od 6 rokov a pretrvali počas celého nešťastného a podlomeným zdravím poznačeného detstva. Po druhej sv. vojne , v priebehu ktorej sa dostal 2x do koncentračného tábora ,nadobudol presvedčenie , že jeho jasnovidecké schopnosti môžu dať zmysel jeho doteraz nenaplnenému životu. Jedného dňa sa zúčastnil na konferencii slávneho parapsychoóga profesora W. Tenhaeffa z Utrechtskej univerzity a ponúkol sa mu ako objekt pre jeho experimenty. Znamenalo to začiatok trvalej spolupráce . V marci 1949 holandská justícia požiadala tenhaeffa ,aby poslal jedno zo svojich médii na pomoc súdu v Hertogenboschu vo veci temného prípadu detských vrážd. Ešte predtým , ako odišiel na súd , Croizet objasnil Tenhaeffovi základné línie prípadu. Pravdivosť detailov bola , ktoré jasnovidec opísal (aj keď neviedli k súdeniu hlavného podozrivého ), prekvapili sudcov i políciu , ktorí od toho dňa až do jeho smrti neprestali vyhľadavať jeho pomoc.
JASNOVIDEC NA TELÉFONE
Dva zo stoviek prípadov do ktorých zasiahol Gérard Croizet , su výborným dôkazom jeho výnimočných jasnovideckých schopností.
K prvému došlo vo fbruári 1961 keď sa v NY stratila štvorročná Edith Kiecoriusová. Mestská polícia upodozrievala z únosu jednu ženu , ktorá odišla do Chicaga , a tak zavolali Holanďana na pomoc . odmietol prísť , zaidal len o fotografiu dieťaťa a plán New Yorku . Telegonicky oznámil , že dievčatko je mŕtve podal presný opis vraha a miesta kde ju naposledy videli živu . Na základe týchto informácii , potvrdených a jz inych zdrojov polícia opustila stopu vedúcu do Chicaga a pustila sa do pátrania v New Yorku , vo štvrti opísanej Croizetom . Výsledkom pátrania bolo najdenie utýraného tela dietata a vraha, ktory presne zodpovedal opisu jasnovidca. .
V apríli 1963 V Haagu zmizol mladý chlapec. Croizet znovu telefonicky oznámil že sa utopil a jeho telo sa nachádza blízko jedného mosta. 19 apríla poskytol presnejšie údaje o mieste kde sa chlapec utopil ,ale tvrdil , že ho odniesla voda a nájdu ho až nasledujúci utorok o dva mosty dalej. Noviny v Haagu medzitým zverejnili informácie a v označený deň 23 apríla sa telo naslo na mieste ktoré opísal Croizet.
MÉDIUM VO SVETLE RÁMP
celosvetové renomé bolo pre Croizeta satisfakciou a poskytovalo uspokojenie. Jasnovidec však neťažil so svojho daru nijaký finančný profit. Svoj čas delil medzi domov, upravený na lekársku ambulanciu, kde využíval svoje liečiteľské schopnosti, a laboratorium profesora Tenhaeffa kde cele roky testovali jeho jasnovidecké schopnosti. Croizet hovoril že heho vidiny majú podobu obrazov a veľmi mu pomáha prítomnost nejakého predmetu patriaceho zmiznutej osobe . Zvláštnostou bolo , že obrazy boli čierno-biele ak osoba bola živá a farebné ak mŕtva. Stávalo sa že reálnosť obrazov ho doslova šokovala. Radšej sa venoval prípadom zmiznutia pri nehodách ako vraždením a priznával že sa obáva nespravodlivého obvinenia nepravej osoby. Archivy ukazujú že pri hľadaní obetí sa jeho úspešnosť pohybovala 80 % onn sám však tvrdí ze v 90 %ripadov nemohol odhalit vinníka , hoci polícii dal dôležité indície. Aspoň v tomto sa neodlišuje ostatnym jasnovidcom ktorý spolupracovali na kriminálnych prípadoch....
Kriminálne prípady často priťahujú pozornosť senzibilov , ktorí chcú polícií pomôcť pri pátraní . Ani jeden z nich však nedosiahol takú slávu a neposkytol tak´´u učinnú pomoc ako Holanďan Gérard Croizet (1919-1980)
Gérard Croizert viedol 30 rokov nezvyčajný život pokusného laboratórneho králika ,liečiteľa a dobrovoľného konzultanta v prípadoch zmiznutia osôb v dôsledku nehody alebo kriminálneho zločinu.
ZROD DETEKTÍVA -JASNOVIDCA
Paranormálne schopnosti sa u Gérarda Croizeta prejavovali už od 6 rokov a pretrvali počas celého nešťastného a podlomeným zdravím poznačeného detstva. Po druhej sv. vojne , v priebehu ktorej sa dostal 2x do koncentračného tábora ,nadobudol presvedčenie , že jeho jasnovidecké schopnosti môžu dať zmysel jeho doteraz nenaplnenému životu. Jedného dňa sa zúčastnil na konferencii slávneho parapsychoóga profesora W. Tenhaeffa z Utrechtskej univerzity a ponúkol sa mu ako objekt pre jeho experimenty. Znamenalo to začiatok trvalej spolupráce . V marci 1949 holandská justícia požiadala tenhaeffa ,aby poslal jedno zo svojich médii na pomoc súdu v Hertogenboschu vo veci temného prípadu detských vrážd. Ešte predtým , ako odišiel na súd , Croizet objasnil Tenhaeffovi základné línie prípadu. Pravdivosť detailov bola , ktoré jasnovidec opísal (aj keď neviedli k súdeniu hlavného podozrivého ), prekvapili sudcov i políciu , ktorí od toho dňa až do jeho smrti neprestali vyhľadavať jeho pomoc.
JASNOVIDEC NA TELÉFONE
Dva zo stoviek prípadov do ktorých zasiahol Gérard Croizet , su výborným dôkazom jeho výnimočných jasnovideckých schopností.
K prvému došlo vo fbruári 1961 keď sa v NY stratila štvorročná Edith Kiecoriusová. Mestská polícia upodozrievala z únosu jednu ženu , ktorá odišla do Chicaga , a tak zavolali Holanďana na pomoc . odmietol prísť , zaidal len o fotografiu dieťaťa a plán New Yorku . Telegonicky oznámil , že dievčatko je mŕtve podal presný opis vraha a miesta kde ju naposledy videli živu . Na základe týchto informácii , potvrdených a jz inych zdrojov polícia opustila stopu vedúcu do Chicaga a pustila sa do pátrania v New Yorku , vo štvrti opísanej Croizetom . Výsledkom pátrania bolo najdenie utýraného tela dietata a vraha, ktory presne zodpovedal opisu jasnovidca. .
V apríli 1963 V Haagu zmizol mladý chlapec. Croizet znovu telefonicky oznámil že sa utopil a jeho telo sa nachádza blízko jedného mosta. 19 apríla poskytol presnejšie údaje o mieste kde sa chlapec utopil ,ale tvrdil , že ho odniesla voda a nájdu ho až nasledujúci utorok o dva mosty dalej. Noviny v Haagu medzitým zverejnili informácie a v označený deň 23 apríla sa telo naslo na mieste ktoré opísal Croizet.
MÉDIUM VO SVETLE RÁMP
celosvetové renomé bolo pre Croizeta satisfakciou a poskytovalo uspokojenie. Jasnovidec však neťažil so svojho daru nijaký finančný profit. Svoj čas delil medzi domov, upravený na lekársku ambulanciu, kde využíval svoje liečiteľské schopnosti, a laboratorium profesora Tenhaeffa kde cele roky testovali jeho jasnovidecké schopnosti. Croizet hovoril že heho vidiny majú podobu obrazov a veľmi mu pomáha prítomnost nejakého predmetu patriaceho zmiznutej osobe . Zvláštnostou bolo , že obrazy boli čierno-biele ak osoba bola živá a farebné ak mŕtva. Stávalo sa že reálnosť obrazov ho doslova šokovala. Radšej sa venoval prípadom zmiznutia pri nehodách ako vraždením a priznával že sa obáva nespravodlivého obvinenia nepravej osoby. Archivy ukazujú že pri hľadaní obetí sa jeho úspešnosť pohybovala 80 % onn sám však tvrdí ze v 90 %ripadov nemohol odhalit vinníka , hoci polícii dal dôležité indície. Aspoň v tomto sa neodlišuje ostatnym jasnovidcom ktorý spolupracovali na kriminálnych prípadoch....
-
last_knight
Light Professional
-
susenejablko
Light Star
-
SuperMatko
Amateur
no pocul som o nejakych mnichoch z nepalu co maju ''vnutorny ohen'', bol o tom aj dokument na stv2. Moze to suvisiet s tym. Mnisi si predstavia tlejuci ohen a dokazu si v najvacsich mrazoch udrzat normalnu teplotu tela ba dokonca ju aj zvysit.P3Bo napísal:Ešte ked niečo nájdem tak to tu hodímOsbne ma však najviac fascinovalo to samovznietenie.
Ja osobne mam skusenosti s prenasanim predmetu podla vole, v tabore to robil veduci ktory je mimochodom nieco ako deathmetalista (nosi tricka s obrazkami mrtvol a podobne). Prebiehalo to takto: Zobral do ruky hraciu kocku a z prstov si spravil ''mreze'', zacal kruzit dlanami aby mu kocka behala do kruhu a aby ju cez tie mreze z prstov bolo vidno. Dal od seba ruky prec a ta kocka stale behala v tej drahe vo vzduchu.
DejaVu. No k tomu mozem povedat iba to ze je to zalozene na podobnosti, nie na realite. Viete co je podvedomie
1. Zazijete v zivote nejaku situaciu, alebo sa vam nieco sniva.
2. Po case zazijete iba nieco podobne a podvedomie vysle informaciu ze aha toto tu uz mam.
Netreba vsetkemu verit. Pretoze nabozenstvo, nadprirodzenost aj ufo nejdu dokopy. Ale sila vole suvisi zo vsetkymi, cize da sa povedat ze clovek a celkovo ''mozog'' je sam o sebe dalsi zmysel ako zrak lalebo chut.
kamarat mal take podobne sny .. a ked sa zobudil spadol na zem .... proste v tom sne ho nieco tahalo neviem noo mne z takych veci dost redneDem0n napísal:Mne sa par krat stalo, ze ma nieco "tahalo" za ruku. Neviem si to vysvetlit ...
-
Andi_Cibula
Addict
Včera sa mi stalo, vo večerných hodinách, že som bol v izbe len ja a brat, rodičia neboli doma. Brácho vyprával počas sedenia za druhým PC a zrazu som uvidel napravo odo mňa v odraze skla na okne ako prešla vysoká, mužská postava smerom od mojej postele ku dverám.
Proste som v odraze niekoho videl.
Neviem či to bol paranormálny jav, alebo výplod mojej fantázie.
Proste som v odraze niekoho videl.
Neviem či to bol paranormálny jav, alebo výplod mojej fantázie.
tak toto ma zaujima, to len tak bola vo vzduchu? mohol si to natocit na mobilJa osobne mam skusenosti s prenasanim predmetu podla vole, v tabore to robil veduci ktory je mimochodom nieco ako deathmetalista (nosi tricka s obrazkami mrtvol a podobne). Prebiehalo to takto: Zobral do ruky hraciu kocku a z prstov si spravil ''mreze'', zacal kruzit dlanami aby mu kocka behala do kruhu a aby ju cez tie mreze z prstov bolo vidno. Dal od seba ruky prec a ta kocka stale behala v tej drahe vo vzduchu.
-
Adulko1
Light Professional
Cauko, to dezavue, alebo ako sa to pise, tak to som pocul, ze sa jedna o oneskorenu reakciu jednej z dvoch hemisfer mozgu ... Cize vidite napr. macku , ako to bolo v matrixe napr.
a jedna hemisfera to spracuje o nieco neskor nez ta prva a to cele sa spracuje ako pocit, ze ste to "uz videli" ... to bolo niekde vedecky dokazovane ..
a co sa tyka samovznietenia, co ak su to nejaki demoni a proste ich niekto, alebo nieco zlykvidovalo?? Hm... ??
Ja sa tiez zaujimam o taketo veci, tarot, sidericke kyvadlo a pod. ..
Inak napr. aj homeopat .. ten vie presne rozoznat ze co vamm bolo podla metody - uz neviem ako sa to volalo - z oci presne vycita co sa vam stalo .. napr. ja som sedel v pohodlnom kresle, pozrel mi do oci a na zaklade skvrn zistil co sa stalo v minulosti .. tam zostane akoby nejaky znak, ryha .. napr. ja ked som bol maly tak som sa hojdal a velmi som si uderil kostrc na zadnici .. a nikto nevedel o tom iba nasi, ale to bolo uz davno a bol som tam prvy krat a vedel mi to bez toho aby sa ma pytal povedat .. alebo aj s kyvadlom vybera homeopatika na zaklade ruky, nad torou kruzi a zistuje s kyvadlom, co je dobre pre mna ... Mozem aj popisat neskor ako vznikla homeopatia co som sa dozvedel ...
Ako zaujimave .. tiez mam aj niektore skusenosti so stretnutiami s duchmi a aj so zomrelymi, co chodili a budechali po streche v podkorvi nad mojou a bratovou izbou ...
No viacej toho je, ale co by vas zaujimalo, tak dajte vediet ..
a co sa tyka samovznietenia, co ak su to nejaki demoni a proste ich niekto, alebo nieco zlykvidovalo?? Hm... ??
Ja sa tiez zaujimam o taketo veci, tarot, sidericke kyvadlo a pod. ..
Inak napr. aj homeopat .. ten vie presne rozoznat ze co vamm bolo podla metody - uz neviem ako sa to volalo - z oci presne vycita co sa vam stalo .. napr. ja som sedel v pohodlnom kresle, pozrel mi do oci a na zaklade skvrn zistil co sa stalo v minulosti .. tam zostane akoby nejaky znak, ryha .. napr. ja ked som bol maly tak som sa hojdal a velmi som si uderil kostrc na zadnici .. a nikto nevedel o tom iba nasi, ale to bolo uz davno a bol som tam prvy krat a vedel mi to bez toho aby sa ma pytal povedat .. alebo aj s kyvadlom vybera homeopatika na zaklade ruky, nad torou kruzi a zistuje s kyvadlom, co je dobre pre mna ... Mozem aj popisat neskor ako vznikla homeopatia co som sa dozvedel ...
Ako zaujimave .. tiez mam aj niektore skusenosti so stretnutiami s duchmi a aj so zomrelymi, co chodili a budechali po streche v podkorvi nad mojou a bratovou izbou ...
No viacej toho je, ale co by vas zaujimalo, tak dajte vediet ..
-
Thommas
Addict
Re: Nadprirodzene javy
Skuste si pozriet film >Paranormal acticity<
Tento film je o tom, ako sa zalubenecky parik nastahovali do jedneho domu. Dievca od narodenia "strasia duchovia", takze po dome rozmiestnili kamery. Je to dost dlhy film, osobne som ho nevidel ale vraj je dost zaujimavy, i ked ma dost strasidelny koniec: Dievca to nezvladlo, zabilo chlapca, potom 3 dni sedelo na posteli a hybalo sa dopredu a dozadu. Nakoniec ked prisla policia dievca na nich zautocilo a oni ju zastrelili. podla niektorych sa film oplati pozriet ale ja si ho radsej vynecham (velmi by som sa do neho vzil
)
Este nieco pre dementa, co vie davat len K
! Chlapce Paranormal activity a Spoiler alert je rozdiel ako zem a vakuum v tvojej hlave! AK mas problem, najprv napis SS, popripadne si zagoogli a nedavaj K
(aj ty si dosero 1. triedy ze sa nevies podpisat?)
Tento film je o tom, ako sa zalubenecky parik nastahovali do jedneho domu. Dievca od narodenia "strasia duchovia", takze po dome rozmiestnili kamery. Je to dost dlhy film, osobne som ho nevidel ale vraj je dost zaujimavy, i ked ma dost strasidelny koniec: Dievca to nezvladlo, zabilo chlapca, potom 3 dni sedelo na posteli a hybalo sa dopredu a dozadu. Nakoniec ked prisla policia dievca na nich zautocilo a oni ju zastrelili. podla niektorych sa film oplati pozriet ale ja si ho radsej vynecham (velmi by som sa do neho vzil
Este nieco pre dementa, co vie davat len K
-
Adulko1
Light Professional
Ja som tento film uz videl, nieco moze byt pravdy na nom, ale nieco vraj nie je .. Ma dve verzie .. Koniec sa vraj lisi. Ja som videl len tu, kde ju zastrli policia. Tiez sa zaujimam o taketo veci a hrozne vela videii a knih o duchoch so cital ... Tak uz pomaly nemam co pozerat
Ale nikdy by som nesiel vyvolavat duchov. Naco ich provokovat a tahat ich a nedat im pokoj?? Ved ked oni budu chciet, ozvu sa. Tiez som isty cas robil fotografie z miest, kde by vam nabehla ihned husia koza ako sa vravi a na par fotkach sa objavili urcite entity. Dokonca aj moja prababka, zomrela a siel som po urcitom case do jej prazdneho domu a fotil, ked zapadalo slnko. Vsade som bol, aj na povaly, aj v pivnici ... Dokonca som fotil aj v jednom starom dome v Rakusku a boli tam tzv. "orbs", pri postielke maleho dietata ... Tiez fotka pri lese v takej hustine, kde bol pramen rieky a mala kaplnka + nejake hroby .. Ked som zbadal co som odfotil, az ma striaslo. Taka zena sa udivene pozerala pri kaplnke na mna ... Vsimol som si to az neskor, ked som sa lepsie pozrel na fotku. Skuste to, urcite sa vam podari nieco zachytit, ale hlavne v noci. A skuste ich vyprovokovat.
PS: skuste si na youtube pozriet casti natocene od takych troch chlapcov, vola sa to ghost adventures. Jedni z najautentickejsich hounters, co poznam.
PS: skuste si na youtube pozriet casti natocene od takych troch chlapcov, vola sa to ghost adventures. Jedni z najautentickejsich hounters, co poznam.
-
Thommas
Addict
moze to byt fake ale nevyzera na to...
Re:
myslím, že by to mohlo byť gniavenie, či...?slavo120 napísal:kamarat mal take podobne sny .. a ked sa zobudil spadol na zem .... proste v tom sne ho nieco tahalo neviem noo mne z takych veci dost redne![]()
....... a stalo sa vam niekedy ze sa vas sen i neskor stal(splnil) ? ........ ja len preto ze sa mi snivalo a vo sne som zomrel
![]()
, neviem presne ako to bolo ale s niejakou partiou sme sli v aute potom nieco do nas narazilo a ja som si uvedomoval ze zomriem a potom sme sa z dajakeho utesu ci co zrutili a ja som zomrel, vtedy som sa zobudil ty kokos a mal som dost heh
, ale neviem ci je to do tejto temy hmm
Neviem či to je nadprirodzený jav, ale zopár skúsenosti s dosť čudnými vecami sú, doteraz si to neviem vysvetliť (spojené skôr s "duchmi").. Ďalej samozrejme návšteva u ľudovej liečiteľky (záhadne do pár dní vyliečený, možno placebo efekt, kto vie). Dosť často som v dedine, ktorá je "takýmito vecami" v okolí známa, takže preto
Adry, daj nejaký konkrétny zážitok s tými "duchmi", nech mi trochu vylepšíš náladu.