The Pacific [spoilers]

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: The Pacific [spoilers]

Príspevok od používateľa Gothar »

Tiez si myslim, ze to bol (zatial) najlepsi diel. Strasne psycho - totalna ignoracia smrti na zaciatku a uvedomenie sa na konci. K tomu vela akcie a rychle striedanie dna a noci navodili skutocny dojem, ze z toho ostrova neodidu. No a na zaver rychly koniec vojny. 10/10 za tento diel.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Napodobne aj umna 10/10..snad to ukoncia podobnym stylom, aby som mohol spokojne zaradit serial do nakupneho kosika :)
Cross
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Cross »

Dostal som sa k deviatke až dnes ale to čakanie stálo za to...Nemôžem sa dočkať finálnej časti. :)
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

finalka bude dost onicom veeela dialogov v podstate o nicom taka civilna cast ako 1diel resp australsky diel.. inak Sledgehammer sa nam dost zmenil z pocuranka sa nam stal nervak ako sa patry
Gothar
Moderátor
Moderátor

No po poslednom dieli si pripadam trochu rozpacito. Porovnaniu s BoB sa nevyhnem, neviem kto tu proti tomu protestoval, ale serialy su si technickou strankou aj temou velmi podobne. Moj zaver je ten, ze Pacific sa sustreduje o nieco viac na psychiku a nie je to tam tak dobre zakomponovane do deja ako tomu bolo v BoB. Ten rychly postup v deji sa da prezit, mne to velmi nevadilo, skor mi to prislo torchu neusporiadane, ked bol jeden diel plny akcie a v dalsom boli len rozhovory. Nechce sa mi to teraz hladat, ale pripada mi ako keby sa reziseri jednotlivych dielov nevedeli poriadne dohodnut na tom, ako ma cely serial vyzerat.
A aj ked to vyznieva kriticky, tak stale mi to spada do csfdackeho hodnotenia 5/5 aj ked uz velmi tesne, u BoB to bolo jasnych 5/5 bez nejakych reci.
Zaver: za pozretie to stoji, ale zazitok ako z BoB sa bohuzial nedostavuje.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

GothaR napísal:No po poslednom dieli si pripadam trochu rozpacito. Porovnaniu s BoB sa nevyhnem, neviem kto tu proti tomu protestoval, ale serialy su si technickou strankou aj temou velmi podobne. Moj zaver je ten, ze Pacific sa sustreduje o nieco viac na psychiku a nie je to tam tak dobre zakomponovane do deja ako tomu bolo v BoB. Ten rychly postup v deji sa da prezit, mne to velmi nevadilo, skor mi to prislo torchu neusporiadane, ked bol jeden diel plny akcie a v dalsom boli len rozhovory. Nechce sa mi to teraz hladat, ale pripada mi ako keby sa reziseri jednotlivych dielov nevedeli poriadne dohodnut na tom, ako ma cely serial vyzerat.
A aj ked to vyznieva kriticky, tak stale mi to spada do csfdackeho hodnotenia 5/5 aj ked uz velmi tesne, u BoB to bolo jasnych 5/5 bez nejakych reci.
Zaver: za pozretie to stoji, ale zazitok ako z BoB sa bohuzial nedostavuje.
bohuzial musim odporovat, vzhladom nato ze koniec celej serie tym ako ukazuju tie fotky veteranov a ich pribeh tak to je nieco neskutocneho .... na mne to zanechalo dojem, a dost velky, pretoze niektori z nich este stale ziju . . .
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Suhlasim s Gotharom...Dalo sa z tejto temy za pomoci takeho rezisera vytiahnut omnoho viac..
Temu spracovali kvalitne, ale dalo sa zapracovat natom este viac..Dlzka casti a pod..
Mozno este niekedy sa k tomu dostanem, ale tak skoro to nebude..Mrzi ma hlavne ta cast Iwo Jima, ktora ma sklamala..
Zle rozlozene dojimave casti a spol..Nezanechalo to vomne daky special pocit ako u BoB..Za pozretie a predstavu co takeho tam chudaci museli robit to vsak stalo..
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Snafu bol taky ksicht aj v skutocnosti :-) velmi dorby serial, ale ako uz Goťo spominal, BoB je o par priecok vyssie.
qwerty: nemalo podobny koniec aj BoB? tiez tam boli skutocne postavy..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Malo, ved aj na zaciatku kazdeho dielu BoB o tom rozpravali ti, ktori prezili. A hej, herci sa dost podobali svojim predloham, az ma to prekvapilo :)
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

mi-chau napísal:Snafu bol taky ksicht aj v skutocnosti :-) velmi dorby serial, ale ako uz Goťo spominal, BoB je o par priecok vyssie.
qwerty: nemalo podobny koniec aj BoB? tiez tam boli skutocne postavy..
malo, ved v pohode, ale slo o to ze mna sa ten zaver pacil, ukazali co a ako co kto robil po vojne, ....
:) celkovo vsak bohuzial z tych 10 casti je len par dobrych, v ostatnych sa moc keca
Cross
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Cross »

Až človeku príde smutno že o týždeň bude márne čakať na ďalší diel....Mne sa Pacific páčil veľmi, až by som povedal že viacej ako BoB, no 100 ľudí 100 chutí :)
Fiky
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fiky »

Škoda že časti netrvali aspoň hodinu. Záver sa mi tiež páčil, ako tu bolo spomenuté. 9.2/10 :)
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

po dopozerani posledneho dielu ktory je pre mna z tych nebojovych dielov urcite najlepsi,hodnotim celkovo serial 10/10
je to kvalitne po vsetkych strankach ,ajked sa z toho mozno dalo vytazit este viac je to urcite najlepsie co serialova a mozno aj filmova tvorba v sucasnej dobe ponuka...budem tajne dufat ze Spielberg a Hanks sa este do niecoho pustia.ajked spielberg nejaky nebojovy serial uz produkuje :(

napada ma rusky front :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Veľa ľudí kritizovalo tento seriál, nenaplnil ich očakávania.

Mne ešte síce chýbajú dopozerať posledné 2 diely, ale môžem tu napísať, že som spokojný. Relatívne veľký priestor venovaný nebojujúcim scénam mi nevadil, zdalo sa mi to práveže také komplexnejšie a reálnejšie. S bojovými scénami som taktiež spokojný, je to zážitok.

Hodnotím veľmi vysoko a kladne.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

No u mna to zo zaciatku bolo take skepticke, prve dieli sa mi jednoducho moc nepacili (asi som to porovnaval moc s BoB), ale vsetko to zachranili dieli Peleliu a najma Okinawa ktore naopak miestami BoB previsovali, takze moje hodnotenie 9/10.

PS velmi sa mi lubil pribeh Sledgeho, kde sa z tak torchu priposrateho chlapceka stava vojnou zoceleny tvrdy chlap.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

nebolo to zle, ale trochu mi vadilo "viac linii" oproti BoB... ale tak 9,5/10
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Kus OT, ale nedalo mi nespravit music video k tomuto serialu :)
Snad sa bude pacit..
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

twardykamen napísal:...budem tajne dufat ze Spielberg a Hanks sa este do niecoho pustia.ajked spielberg nejaky nebojovy serial uz produkuje :(

napada ma rusky front :)
tak nakoniec nieco bude.skoda ze nie rusky front ale USA nebude robit nic ruske predsa:)
http://www.ign.com/articles/2013/01/21/ ... ini-series

Ne ve vzájemné, samozřejmě. V druhé světové. A opět u toho bude jako spoluproducent Tom Hanks. Takže už je vám jasné, že po vynikajícím Bratrstvu neohrožených a ne až tak vynikajícím, ale pořád velmi úspěšném Pacifiku se chystá třetí výpravný válečný seriál, postavený na autentických výpovědích veteránů. A kde se bude válčit tentokrát? Vysoko v oblacích. Spielberg a Hanks totiž koupili práva na knížku Donalda L. Millera „Masters of the Air“ s výmluvným podtitulem „America´s Bomber Boys Who Fought The Air War Against Nazi Germany". Ta vypráví především o slavné letecké jednotce Eighth Air Force, známé i jako Mighty Eighth. Ta vznikla právě za účelem bombardování nacistických cílů ve Francii a Německu a dodnes je klíčovou složkou válečného letectví Spojených států. Samozřejmě, tenkrát to bylo mnohem drsnější než dnes, nacisti se urputně bránili ze země i vzduchu a amerických letadel se z náletů často vracela ani ne polovina. Seriál bude ale vyprávět i o katapultovaných pilotech, kteří se museli protloukat týlem nepřítele a často končili v zajateckých táborech. Hlavním scenáristou by měl být Graham Yost, který se podílel na předchozích seriálech
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

ano tiez som postrehol tuto informaciu, dokonca bol uz rumor ze sa to zacalo tocit... ale to je este asi predcasne...

rusky front nemozte od tychto ludi cakat, nakolko v jednom rozhovore uz davnejsie, myslim ze po velkej slave vojaka ryana, hanks vyjadril chut natocit nieco autenticke, realne, na zaklade vypovedi veteranov americkej armady a teda na rusky front nie je v jeho primarnom zaujme...

oi hanks je velmi znamy svojou velkou naklonostou k americkej historii a konkretne k 2 sv vojne a jeho nesmierny zaujem je aj vidiet na jeho tvorbe, tak pevne verim ze sa z jeho produkcie dockame este zopar skvelych kuskov...

a imho si myslim ze ked dotoci seriu o letcoch, tak ak bude pokracovanie tak to bude asi o us diviziach v afrike a taliansku, alebo mozno o 1. sv vojne a nie rusky front... (rusky front ma tiez svoje zastupenie len nie je tak propagovane ako us. a mozno aj kvalita obcas zaostava no pre fanusika to nie je vzdy to podstatne... vyborny serial bol napriklad trestny prapor, ktory bol tiez natoceny podla skutocnych udalosti....)
Napísať odpoveď