Nadprirodzene javy

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

stretli ste sa s nadprirodzenym javom

ano
112
33%
nie
228
67%

Celkom hlasov: 340

Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Nadprirodzene javy

Príspevok od používateľa Muffi »

Toto sa stáva keď rozprávky na vystrašenie detí o bubákoch a mátohách tie deti namiesto vystrašenia fascinujú a potom na spomínané objekty neprestanú veriť ani v neskoršom veku. Všetky reči o duchoch totiž vznikli, keď staré matere chceli postrašiť nezbedné vnúčence. Ja osobne v nich nevidím ani za hrsť pravdy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Adulko, ty si stále nepochopil, že je úplne jedno, či si tú fotku odfotil ty, alebo niekto "iný" z internetu ?
To nie je vôbec nič čo hrá v prospech teba, že tie fotky sú z tvojej dielne.

Dunlop: A kde sú tie tisícky videí a dôkazov ?

Napríklad, informácie o poslednom zmedializovanom prípade poltergeista zo susedných Čiech :

Kód: Vybrať všetko

Poltergeist je fenomén známý od starověku. Všechny případy řádění poltergeista v historii, pokud byly objasněny, byly dílem člověka. Pokud jde o dosud nepoznané energie a možnost mimosmyslového zásahu nadpřirozených sil a bytostí, pak jejich existence nebyla nikdy prokázána přes četné experimenty a studie, a nepřihlásil se také nikdo k odměně 1 milion dolarů, které nabídl James Randi za důkaz existence
paranormálních sil a jevů. Pokud jde o různé materialistické výklady projevů řádění potlergeista, pak je při dnešních technických možnostech téměř vyloučeno, aby nebyla zjištěna jejich přirozená, fyzikální příčina, pokud existuje. Ze všech těchto důvodů i ze zřejmé různorodosti jevů, ke kterým údajně došlo ve strašickém domku,lze logicky odvodit, že příčina poltergeista je stejná, jako ve všech dosud vysvětlených případech.
Ing. Lenka Přibylová
předsedkyně ČKS SISYFOS 
:arrow: http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1259160261

a ďalší článok, ktorý sa venuje poltergeistovi v Čechách aj všeobecne:

:arrow: http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1259160034
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Seruste: neviem preco, ale neprisiel mi mail, ze ste sem postli opozita ... Este ze som sem prisiel, lebo by ste to tu rozobrali sami od seba ...

Pinco: :D
hughito: :smt006

A teraz k tym fotkam: neviem ako by som ti cez internet mohol dokazat, ze su to moje fotky, jedine ak by si ma navstivil domov, ale to by som nebol prilis zhovievavy k takym ludom ... Dalsia vec, mozete si pisat co len chcete, ale ako pisal aj napr. Dunlop:MOZE to byt smietko, NEMUSI ... Prave preto som sem rozpisal, ako boli zhotovovane tieto fotky. Ak sa tam nachadza nejaka smet, prach alebo co, tak po dalsej opatovnej fotke TO tam ZASA JE! Ale v inych pripadoch, v bezvetrovej miestnosti, ked sa to nedeje ??? Da sa byt v hocijakom pripade skepticky to je jasne ako facka. V hociktorej teme, napr. co napise pinco alebo hughito sa da byt skepticky, ked chcem ... Takze to iste je aj v ich pripade ...

Dalsia vec: niektore videa su fakt fake a s tym nic nenarobime. Toho som aj ja zastanca, ale niektori ludia, co sa tym zaoberaju a co to prezivaju spolu s tym stabom, resp. ludmi - nezavislymi + skeptici, tak proste vidia a vedia, co zazivaju, ze je to realne. Ako som spominal napr. tych troch chlapcov, co si hovoria ghost adventures, tak boli preberani mnohymi relaciami a odbornikmi. Spolu s nimi boli na ich adventurach, vela nezaujatych ludi a expertov cez roznu techniku a NIKDY nepotvrdili podvrh!!!

Este hughito: chces mi napr. povedat, ze Biblia je nic? Ze je to len napisana kniha niekym?? Ze aj papezovi sa neda verit? Narp. Jan Pavol II.? Bol podla teba klamar, ked uznal napr. Lurdy, ze sa v nich deje to co sa deje?

Je aj vela studii a vedcov, co skumali napr. rozne hrobky, z ktorych vychadzala zvlastna tekutina a nevedeli si vysvetlit, kde sa berie, skumali to veelmi dlho a proste boli bezradni - tie najvacsie mozgy, ze nevedia odpoved a nemaju inu moznost, ako zaradit to do nevysvetlitelnych - nadprirodzenych javov.

Uz aj napr. slavny Cicero povedal:
"Davna minulost bola azda tym blizsie k poznaniu pravdy, cim bola k pociatkom sveta i bozskeho pokolenia. Preto ludia davnoveku mali vrodene presvedcenie, ze schopnost vnimat pokracuje aj po srmti a ze clovek ani vtedy uplne nezanika."
"Na zaklade jednotnej mienky celeho ludstva uznavame, ze duse trvaju dalej aj po smrti"
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Pochop, že mňa nezaujíma, či si to fotil ty alebo niekto iný. Nemám dôvod ti neveriť, že si to bol práve ty, ale je snáď jasné, že na tých fotkách nič nie je. Okrem toho tá fotka s postieľkou má viac takýchto "orbov", ale to je jedno...

Takému Copperfieldovi tiež nedokázali ako niektoré triky robí, ale je predsa každému jasné, že žiadny kúzelník nie je. A to vystupuje pred ľuďmi, pracuje s nimi a pod. Takže hovoriť o nejakých TV reláciách a dôveryhodných kanáloch je úplne bezpredmetné. Tým absolútne nič nedokazuješ.

Biblia snáď znamená niečo viac len pre veriacich. Ako už hughito napísal, je neveriaci a teda ho žiadna biblia nezaujíma, takisto ako nezaujíma ani mňa.
Pápež je len akási bábka a to, či uzná všelijaké záhady sveta ako sú Lurdy a pod. nezávisí od neho.
hughito
Redeemer
Redeemer

Pinco to vystihol a keďže ja nemám čas sa rozpisovať, budem rád Adulko, ak budeš viac konkrétny, daj nejaký konkrétny prípad, aby sme mohli diskutovať.

Ty tu stále píšeš vo všeobecnosti, odborníci vyhlásili tam, uznali hentam, vyskytovali sa tam aj skeptici, vytekala kdesi akási tekutina...no čo mám na toto napísať ?

A ešte jeden dodatok: ak sa vyskytne jav, ktorý sa nevie hneď vysvetliť, vôbec to nemusí znamenať, že to je niečo nadprirodzené. Tieto veci majú taktiež svoj vývoj.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

hughito: nechci, aby som sa smial ... :D ako Pinco vystihol, co? S tym vyznanim jasne, to beriem, ale Coperfielda?? :D :D Ved ziadny kuzelnik nekona nadprirodzene javy a nie to uz Coperfield! Nemylte si umenie s nadprirodzenymi javmy :D Ved to je neslichane ...

A Hughito tie veci co som pisal predsa presli urcitym vyvojom a chces konkretne?? Dobre, tak ti napisem aj presny nazov tej hrobky, co to z nej vytekala zahadna tekutina: vola sa to Svaty sarkofag z Arles-sur-tech vo Francuzsku.

Mozem pokracovat nadprirodzenymi javmi:

co napr.:
1. taka svata Bernardeta z Lurd?? Pochovali ju a nikdy sa nerozkladala! resp. nebolo tam pouzite ziadneho chemickeho pripravku alebo co. Vedci si to nevedia vysvetlit!
2. Neviem ci ste poculi, ale asi predpokladam nie, ked ste skepticki ... Tzv. rontgenove oci - ludia, ktori su obdareni tymito schopnostami, vidia postihnute organy, resp. chore u cloveka bez toho, aby im nieco povedali o sebe, alebo pouzili techniku. Staci sa len pozriet. A konkretny priklad: mala 17. rocna Natalia Demkinova ...
3. Fakiri, jogini, poznam jedneho, co sa vola jogin Prahlad Jani a cely zivot nikdy nic nejedol, lebo sa mu vytvoril akysi otvor v podnebi v ustach, z ktoreho mu tristi nejaka zahadna tekutina a z nej zije. Dokonca ani na zachod nechodi. A je to vedcami POTVRDENE!
4. V mestecku Civitavecchei je tzv. placuca socha, tkora niekedy place pred ocami ludi krvave slzy, resp. aj slzy ... A nikto si to nevie vysvetlit. Z nicoho nic sa tam zjavia a ani najlepsimi technologiami nedokazali zistit, co sa to deje! Ani rontgenom, ci skenerom, sonom!
5. Stigmy - Tereza Neumannova - ako vysvetlis, ze sa jej z nicoho nic zjavili stigmy?? Dokonca je vela pripadov, kedy sa v minulosti objavili stigmy aj v dobre zabalzamovanych hrobkach - NEPORUSENYCH. Predtym ako vlozili telo, nic tam dotycny nemal - ale ako po rokoch otvorili hrob - ZAPECATENY, tak dotycny mal stigmy, ktore nemyzli.

Takze ziadne tlachanice ako kuzelnik :D To bol teda priklad ... A podotykam hughito - tieto javy PRESLI VYVOJOM ... Takze ...

A Pinco, ak bol Jan Pavol babka, tak to je uz vrchol ... Ak nie si veriaci, prosim, ale to je velmi arogantne tvrdenie na takehoto vynikajuceho cloveka! Nezavisi to od neho, ze dana situacia, jav bude nim vyhlasena, alebo potvrdena za nadprirodzeny ukaz. Ale ide o to, ze to videl sam na vlastne oci a VIE co videl, ziadne oblbovaky. Pressa robil to, co on uznal za vhodne a nie, ze by ho podplacali alebo co ... Nevymyslaj.
pinco
Darca
Darca

Prečo si ty všetko vysvetlíš tak ako sa tebe páči?

Copperfielda som dal ako príklad, takisto to, čo dokáže si nevieš nijak vysvetliť, takže je to niečo nadprirodzené a ten kto chce veriť tomu, že je kúzelník,tak tomu verí.

Svätá Bernadeta a rôzne zjavenia... Tomu verí akurát tak nábožensky založený človek, pretože tomu veriť chce a v žiadnom prípade si neprizná, že by to mohlo byť inak. To je asi niečo také ako sa mi tu hádame. Ja nepresvedčím teba o mojej pravde a ty zase nepresvedčíš mňa o tej svojej.

Jogini, skôr by som to nazval umenie, možno je to skutočne zázrak a určite by som do toho hneď nepchal náboženstvo ako to skúšaš ty. A tých fakírov, to si hádam nemyslel vážne :psssst:

Plačúca socha, zase to isté, ja verím tomu, že je to len niečo zinscenované, ty veríš na skutočný zázrak. Toto som na rýchlo vygooglil http://dennik.sme.sk/c/3840122/taliani- ... adony.html

Už ma to nebaví naťahovať sa, jednoducho na takéto zázraky neverím. Ak ty áno tak prosím.

Pápež bol vynikajúci človek a to budem tvrdiť vždy aj keď som neveriaci. On takisto si nemohol robiť čo chcel, hádam si len nemyslíš, že o všetkom rozhodoval len on. A zase dookola tá istá pesnička, pápež videl, pápež vie... Pápež videl to, čomu chcel veriť a iné ho nezaujímalo. To je presne to isté ako sa mi tu naťahujeme, ty ma darmo budeš presviedčat o opaku, keď tomu neverím. A myslíš žeby pápež spochybnil niečo, čomu ľudia veria, myslíš, žeby im len tak zobral to v čo veria?! Istotne nie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Čo sa týka tiel, ktoré sa nerozkladajú, dočítal som sa, že sa to deje a zatiaľ nevieme prečo. Najviac "zmedializované" to je pri kresťanoch, to dá logiku z ich strany, lebo môžu poukazovať na "zázrak".

O rontgenových očiach som teda nikdy nepočul. :)

Tvoj Prahlad jagi je typickým príkladom tvojej demagógie, resp. chybnej interpretácie z tvojej strany - dezinpretácie.

Zatiaľ sa nič nepotvrdilo, na výsledky toho výskumu sa čaká. Navyše, Indická racionalistická spoločnosť sa pochybovačne vyjadrila k celému tohto prípadu, lebo pri tomto "vedeckom" výskume chýba viacero strán, resp. pozorovateľov.

K tým plačúcim sochám sa už vyjadril pinco a ja pridám, že sa raz zistilo, že ide o netopierí moč. Jednoducho, sú to podvody alebo sa to vysvetliť inak.

Stigmy:

Z lékařského hlediska může jít u skutečných, spontánních stigmat o hysterické projevy při excesivní religiozitě osoby, tedy o obraz psychogenního původu. Některé kožní projevy, jak je známo zejména u kožních alergických chorob, jsou skutečně ovlivnitelné psychicky. Takové změny psychosomatické povahy jsou však jen málo nápadné, jde většinou jen o zarudnutí nebo krvavé kožní skvrnky (psychogenní purpura). Daleko pravděpodobnější, zejména u krvácejících ran, je však přirozený původ stigmat, že tedy jsou způsobena uměle. V řadě případů byla manipulace bezpečně prokázána a některé osoby se k „zbožnému podvodu“ (pia fraus) přiznaly. Motivem je většinou snaha posílit víru věřících v Boha a dokázat pochybovačům, že Bůh existuje. Sebezraňování může být i výrazem snahy o zviditelnění, snahy jevit se jako osoba vyvolená Bohem k utrpení, aby tak připomněla Krista. Nepřímými důkazy umělého původu stigmat je to, že ještě nikdy nebyl pozorován okamžik vzniku nebo vývoj stigmatu, a také to, že podoba stigmat bývá rozmanitá a neodpovídá ranám na těle Kristově. Lze uplatnit i výrok filosofa Humea, že podvod je vždy pravděpodobnější než zázrak. Zajímavé také je, že v době před 13. stoletím nebyla stigmata zaznamenána, i když by to bylo pravděpodobnější než po dvou tisících let. 
Dôležitý je ten pojem pia fraus, teda zbožný podvod, ktorý sa robí za cieľom utvrdenia veriacich v ich viere. Tento častý jav však moc nepomáha dôveryhodnosti akýchkoľvek iných náboženských "zázrakov".

Ak chceš zázraky, tak by si sa skôr mal orientovať na nenáboženskú sféru.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No chlapci, konecne sme sa niekam pohli ... :)
Co sa tyka tomu javu Stigmy - tak na to sa pozeraju aj nezaujati ludia, nie len nabozensky zalozeni. Ja predsa nemozem za to, ze "duchovno", duchovia a javy sa uberaju a su v hranici nabozenskej. Proste vela takychto ukazov, napr. aj UFO ... Sa deju a toto uz nie je nabozenska tema. Na nete najdete napr. vela zaznamov z NASA, kde su nahravky ako kozmonauti zazivaju nevysvetlitelne veci. Ale to sa ubera trosku inym smerom ako nadprirodzeno. Proste chcem poukazat, ze co vy povazujete za nadprirodzeny jav, ktory nespada do nabozenskej tematiky? Ja tom to vobec neorientoval tymto smerom s umyslom.

No ale ako mi teda vysvetlite toho Jogina?? Je to zfilmovane, zdokumentovane .. Vedci stale dumaju, je neustale 24 hodin denne pod dohladom v jednej miestnosti a stale sa to deje a su bezradni.

Placuca socha: je jasne a samozrejme, ze sa najde vela podvrhov, kde ludia su chamtivi a urobia hocico, aby nablaznili ludi, aby uverili a ti druhi nieco z toho mali. Proste to sa deje a bude diat, nech si to zelame alebo nie. To iste mate aj so spominanym UFOm. Moze nemusi to byt podvrh. Ja zasa nezastavam silno teoriu, ze toto a toto je presne nadprirodzeny jav. Su samozrejme podvrhy. Ale napr. aj moje fotky, NACO by som robil podvrh, ked to uznavam? Nerobil by som si predsa sam sebe zle a nedaval by som sem nejake vyrobene veci. :D

Papez - ved aj ja pisem, ze papez bol sam za seba, pokial uznal, ze je ta vec TO co je, tak to uznal, ked to nebola, tak neuznal ... To je cele. A napr. spominane Lurdy uznal a nie z natlaku davu, ale z toho, ze sa tam siel pozriet a sam videl na vlastne oci to co tam bolo. Bol je a bude to vzdy perfetkny clovek. Skoda ho .. :(

Hughito: no vidis aspon vies nieco nove - rontgenove oci ... :)

Inak ked by boli taki machri uz by to davno vyriesili s tym joginom ... Proste to nevedia a basta. Je to nadprirodzeny jav. Ved skus sam tam ist a presvedcit sa na vlastne oci. A skus to interpretovat ty ako moze neustale zit bez jedla??

Teraz ma napadla jedna vec: NENABOZENSKA, ktora by sa mohla dat zaradit do nadprirodzenych javov, resp. schopnosti.

Psychokineza, resp. telekineza

Co taka Nina Kulagina z Ruska? Dokazala pohybovat svojou myslou predmety, aj pod sklom, BEZ MAGNETU a dkonca dokaze aj privodit maly infarkt, je vela videi, ktore boli nahravane v tej dobe vedcami o tom ... To vam tu nebudem teraz ja hladat. Najdete si.

Existuje na slovensku jeden clovek, zial teraz si meno nevspominam, ale na nete rozhodne je, len keby som si spomenul na meno - dokaze presne tieto veci, aj s ohybanim lyzicky (jasne, ze niekedy je to podvrh, ako kazdy druhy, ale v jeho pripade urcite nie - sa stavim, ze to zasa nieco na to poviete), dalej dokaze na kratky cas predpovedat buduci dej, dokaze sa naladit na vase myslienkove pochody a namalovat to, co vy kreslite mimo jeho zraz ... A nikto ani najlepsi skeptici nedokazali, ze je to podvrh ani zazrak ... ale viacej sa to priklana k nadprirodzenym schopnostiam.

Dalsia vec, co taki proroci?? Nostradamus a pod.?? Doteraz, co sa stalo napisal mnoho rokov predtym!!! AKO je to mozne? Alebo Julius Verne - AKO mohol v tej dobe vediet, ze budu existovat take technologie ako existuju? Alebo Sibila ... Hmm .. ?

No a dajte tie komentare ...
hughito
Redeemer
Redeemer

OK, neriešme tu už náboženskú otázku, keď tak tak v príslušnej sfére.

Stigmy sú vysvetliteľné, stále viac sa ukazuje, ako psychika dokáže ovplyvňovať aj telesné procesy no a keď sa to "vybičuje" do extrémov...

Vidno to aj na čínskych mníchov, ktorí dokážu zaujímavé veci a nepovažoval by som to za nadprirodzené javy, pritom sa to vymyká z našich bežných skúseností.
Na nete najdete napr. vela zaznamov z NASA, kde su nahravky ako kozmonauti zazivaju nevysvetlitelne veci.
Toto by si mohol skonkretizovať.
No ale ako mi teda vysvetlite toho Jogina?? Je to zfilmovane, zdokumentovane .. Vedci stale dumaju, je neustale 24 hodin denne pod dohladom v jednej miestnosti a stale sa to deje a su bezradni.
To je tak, že ten výskum sa skončil po 15 dňoch a teraz sa budú 2 mesiace analyzovať výsledky.

Ten človek teda nejedol a nepil 15 dní (ak teda môžeme veriť zdrojom ako nova a novinky.cz a zároveň veríme tej skupine lekárov, čo sa na tom podievali).
Čo z toho vyplýva ? Nejesť 15 dní "nie je" problém, to pitie ten týpek o pár dní posunul, to je pravda. Toto samotné však nedokazuje to, že ten človek 70 rokov nejedol a nepil, a to je hlavné.

Treba tu zopakovať aj to, čo som tu už písal:

Proti se však staví organizace Indian Rationalist Association, která nesouhlasí s veškerými pověrami a racionálně nevysvětlitelnými lidskými příběhy. Jejich stoupenci tvrdí, že vyšetření se nezúčastnil žádný nezávislý kontrolní orgán.
K plačúcim sochám som sa vyjadril, naozaj neviem o takej, kde by sa tento jav nevysvetlil.

Ešte niečo pridám:

Amerického fyzika Shawna Carslona tak fascinovala správa o plačúcej soche, ktorá do jedného kostola v Chicagu prilákala viac ako 30 000 návštevníkov, že sa v roku 1986 rozhodol taký zázrak vytvoriť sám. Na stretnutí Amerického výboru pre vedecké štúdium náboženstiev vyvolal senzáciu Monou Lízou, ktorá ronila slzy. Technicky je to jednoduché, vyhlásil, a všetko, čo na to treba, je dostupné už stovky rokov.
Stále si nepochopil náš k prístup k tvojej fotke, ja už neviem ako to inak napísať.

Inak, čo ten pápež na vlastne oči v Lurdách videl ?

Ešte taký menší dodatok: nás skeptikov vôbec žiadny "zázrak" nemusí vyviesť z miery, lebo sme si vedomí, že to, čo sa dnes považuje za zázrak, sa za mesiac, rok, či 200 rokov za zázrak považovať nebude, lebo sa nájde racionálne vysvetlenie.

Taký je žiaľ (možno pre teba) osud mnohých zázrakov.

K tomu videu: niekto mohol kľudne byť pod stolom a tými vecami hýbať magnetom.

To je moja úvaha, ale určite existujú ľudia, ktorí majú v sebe takú "magnetickosť", že napr. dokážu držať na sebe predmety, možno to má spolu súvis.
Takisto existujú ľudia, ktorí dokážu jesť črepy a sklo...

Ešte k tým predpovedačom. To sú jednoducho výmysly, alebo zhody náhod. Oni tie svoje "diela" písali tak, že si z toho človek môže vybrať hocičo, na tomto princípe dnes fungujú a pracujú veštkyne. Tomuto absolútne neverím, hlavne keď to propagujú rôzne šarlatánske stránky o nadprirodzene ako jasný fakt.

A Verne ? Ten človek mal jednoducho fantáziu ako hrom, aj dnes sú takí.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Je jasne, ze existuje vela pripadov, ze stigmy si proste ludia "vyrobili" sami, s tym nic nenarobime, ale co by si spravil ty napr., ked by sa ti to stalo a ukazal by si to verejnosti a pokladali by ta za sarlatana? :) Mrzelo by ta to ... Nemal by si sancu to dokazat. Tak ako aj ten Jogin, ja som davnejsie uz o nom pocul a viem, ze sa tam uvadzalo( to uz ti neviem najst, ktovie kde to je), ze ho maju ludia neustale pod dozorom a aj blizki vidia, ze nic neje.

No k tej NASA - videl som archiv, ze narp. naky Niel Armstrong a Apollo 11, ked nahravali kazducky krok tejto vypravy, tak tam su take rozhovory, ze nieco nevysvetlitelne vidia, ze sa tam nieco pohybuje a tak .. ale nekonkretizovali to. Ale toto nespada podla mna do nadprirodzenych javov, pretoze to je vesmir ... :)

Papez ved videl na vlastne oci, ze socha Panny Marie place, resp., si to vzdy pripominal prichodom na taketo miesta.

K tym rokom .. (200 rokov ...), ak sa proste deje ista vec tolko krat, tak uz to ludi ani tak nezaujima a stane sa z toho vseda vec.

K tej psychokineze - takze teda uznavas, ze je to mozne? Jasne, ze vpohode na nete najdes mnoho vidi a su to podvrh, magnety a pod. Ale ako som spominal tento Slovak - nemozem si ani za svet spomenut teraz na meno, ale neaisl som aj jeho stranku nedavno. Ten to nerobi ako kuzelnik :) Proste ma taky dar.

Proroci, predpovedaci - ale ak si pozries jeho vyklady, tak uvidis, ze vykladal velmi presne, ze proste netlachal jedno cez druhe. A vseobecne sa povazuje a uznavaneho prognostia. Dnes su tiez samozrejme taki ludia, ale sarlatani, aby zarobili.

Verne bol perfektny clovek, ale aj tie jeho nakresy .. Boli neuveritelne presne na tu dobu a dnes je to skutocnost .. :)

Pisem ti dnes tak na rychlo, pretoze mam velmi zaneprazdneny den, ale chcem ti napisat, ze som rad, ze sme nasli (aspon ja si myslim), k sebe spolocnu cestu. ;)
hughito
Redeemer
Redeemer

V prvom rade ďakujem za k- a hlavne krásny komentár k nej: "Ty dementný materialista" - je to prejav hodný naozaj veľmi, ale veľmi prízemného človeka.

K tej psychokinéze:

Psychokinéza je sila mysle, ktorou možno pohybovať predmetmi alebo ich premiestňovať. Nie je to však nový objav, už chemik a fyzik Michael Farady /1791-1867/, ktorý vykonal mnoho pokusov s elektrinou, spomína jeden pokus vyskúšania psychokinézy z roku 1853.

V tom čase pracovalo v Anglicku mnoho amerických médií, ktoré vedeli pohybovať stolom. Farady nedôveroval ich výsledkom.. Keď sa nakoniec podujali zúčastniť sa na jeho pokusoch, zistil, že použili fyzický tlak na pohybujúci sa stôl.

Najznámejší súčasný praktik psychokinézy je Uri Geller. Opakovane dokazoval svoje schopnosti ohýbať kovové predmety, meniť čas na hodinkách tým, že sa na ne pozeral a ďalšie jednotuché výkony, ktoré boli testované na univerzite v Stratforde aj inde. Bolo veľa pokusov dokázať mu, že podváza. Jeho protivníkom je kúzelník James Randi, jeden z hlavných predstaviteľov Americkej spoločnosti pre skúmanie prípadov paranormálu SICOP. Jej časopis The Skeptical Inquirer obsahuje prešetrené prípady odborníkmi na parapsychológiu. Randi opakoval niektoré veci, ktoré robil Geller, ale ani on ani SICOP nič nedokázali, iba to, len že je kúzelník. Ale Gellera neusvedčili, že je podvodník.

Prirodzenosť psychokinézy, ak je to naozaj skutočná sila, je pre nás záhadná a plná anomálií. Závisí od stavu mysle toho, čo ju predvádza a od koncentrácie. Musí byť veľmi odpočinutý, aby vedel utvoriť požadovanú silu. Pokoj mysle nie je nutný: Felícia Pariseová prvý pokus vykonala po tom, čo prežila duševný šok zo strany člena rodiny.

Je tiež náročné riadiť možnosti psychokinézy. Jeden študent, ktorého testoval Dr.Helmut Schmidt v Parapsychologickom laboratóriu v Druhame v Severnej Karolíne, chcel hýbať indikačnou ručičkou proti smeru chodu hodín, no začala sa pohybovať v smere chodu hodín.

Vedci sa usilujú dokázať, že psychokinéza je len niečo podobné ako cirkusové triky a majú zaregistrovaných pódiových kúzelníkov, ktorí sú schopní zopakovať výkony. Ak všek neexistuje vedecké zdôvodnenie parapsychológie, nemôže ani existovať dôkaz jej neexistencie.
Uvidíme, aké ďalšie výsledky prinesie vedecké skúmanie tohto javu.

K tej NASA sa nebudem vyjadrovať, nikdy som o tom nepočul a ani si neposkytol niečo konkrétnejšie.

Celé Lurdy stoja na zjaveniach, čo je absolútne nedokázateľná vec. Takisto tie zázračné vyzdravenie sa nedajú overiť.

Na tých prorokov neverím, nikto nedokáže predpovedať budúcnosť. A to nehovorím o tom, kto a či vôbec niekto má prístup k nejakým originálom predpovedí Nostradama či nebodaj Sibyly.

Vtedy v tej dobe na to ľudia verili, ale dnes to neprejde, tie reči sú nejasné, všeobecné a navyše na témy, ktoré sa "často" dejú. Je nezmysel tvrdiť, že nejaký Nostradám predpovedal druhú svetovú. (napr.)

No opakujem, Verne bol génius, niečo podobné ako taký Da Vinci, ten tiež nakreslil veľa vecí. Myslíš si, že do toho zasahovala nejaká nadprirodzená sila ? :wink: To sú jednoducho géniusi, ktorí sa narodia raz za 100 rokov.
pinco
Darca
Darca

K tým jednotlivým bodom, skús to viac rozvinúť. Daj to viac konkrétnejšie, nie také, že "to uz ti neviem najst, ktovie kde to je", "naky Niel Armstrong a Apollo 11", "nemozem si ani za svet spomenut teraz na meno" a pod. Čo ti kto na toto napíše?! Prihoď k tomu aspoň nejaký článok, odkaz na stránku.

A aby som to možno trochu rozvinul, tak k tým prorokom. Ak máš na mysli napr. Nostradama, tak je známe, že jeho veštby sa dajú interpretovať na 100 rôznych spôsobov, čo nedokazuje to, že naozaj niečo predpovedal.

Veriaci (tým mám na mysli ľudí, ktorí takýmto vtákovinám veria, žiadne spojenie s náboženstvom) sa chytajú každej novej, aj keď často neoverenej, informácie a tí neveriaci len krútia hlavou ako sa také hlúposti ľahko rozšíria.

(vidím, že nie som sám, ktorý bol obdarený už druhou tvojou karmou s "inteligentným" textom. Hráš sa na inteligenta, no v skutočnosti si hlupák, ktorý si "mastí ego", tak ako si mi to napísal do karmy)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

K prvej casti .. Ja len oponujem tak ako aj ty si mi napisal, tak sa necuduj, ze reagujem tak ako reagujem. Prizemny si tu jedine ty ... A to nepisem o ludoch co mi o tebe napisali z fora, ale to ti tu nebudem zverejnovat, lebo nie je to az take "mile", ako som ti to napisal ja a nebudem ich zhadzovat tak ako to ty robis uz od prveho prispevku. ... takze ...

K veci: ako mi mozes dokazat, ze tento prorok nebol pravy, ze nepredpovedal naozaj skutocnosti, ktore sa stali v sucasnosti?? Daj mi nejaky fakt ... A nechcem na otazku odpoved otazkou alebo ake je tvoje tvrdenie, fakty .. Chcem tvoje konkretne - tiez aj Pinco.

K tomu nadprirodzenemu vnuknutiu - ano moze to byt aj s tym spojene, taky Mozart napr.? Jasne bol to genius, ale v minulosti sa hovorilo, ze dostal vnuknutie. Ako by to dokazal?

Pinco: neviem co by si chcel este rozvinut? Nevies kto je Niel Armstrong? Ved to co som v skratke napisal najdes aj na nete. Napr. najlahsie a najrychlejsie sa dostanes do archivu na ich stranke nasa alebo aj youtube, to lahsie a tam su zaznamy z tychto rozhovorov, ze videli cosi, co nevedeli zaradit k beznym vesmirnym ukazom, nieco ako UFO .. ale to nie su nadprirodzene javy. Meno toho cloveka teraz naozaj neviem, ale keby mi pomozete hladat, tak ho urcite najdeme. Je Slovak a ako jediny je uznavanym psychotronikom, teda ovlada telepatiu, prognostiku na kratky cas, telekinezu ... Ma aj oficialnu stranku s videami, ale fakt ti neviem teraz meno povedat, lebo s tym som sa stretol pred par rokmi, (1-2). Ked ho najdem urcite ti ho sem vyvesim.

Ja som napr. veriaci a nechytam sa na kazdy "jav". Je pravda, ze ked ma tato problematika zaujima, tak idem do kazej sfery, ale v kazdej jednej sa najdu podvrhy, to je samozrejme. dokonca je ich omnoho viacej nez sktocny nadprirodzeny jav, s tym sa musime zmierit, ale vyzera to tak, ze niektori sa s tym uz davno zmierili.A skumam tieto veci este s cistou myslou, nie fanaticky alebo pochabo pozriem a vidim, ze to je nieco co som nevidel a je to nadprirodzene. Co nie je, to si overujem ... To si zasa nemyl.

:D Pinco: chudak si tu jedine ty, teda nie si sam .. A ego si v skutocnosti naozaj mastis, lebo by ste hned na uvod oponovania nezhadzovali cloveka, ale mu oponovali na nazory, nie na osobu ... To je obrovsky rozdiel. Takze si stojim za svojim, je mi jedno ci to vyvesis aj Ficovi na nastenku ...

Dalsia vec, este ste mi zabudli (ale ja nie) odpovedat na javy, ktore sa deju, ked je clovek v kome, resp. vidi okolo seba ludi "zhora" co robia okolo neho a vie to perfektne opisat aj to co ma clovek na sebe, o com sa rozpravali. Ako mi vysvetlite, ze sa to deje? Ako to mozu ti ludia vediet, ked maju zatvorene oci vobec nevnimaju a aj tak vedia co sa deje, ked sa preberu z komy? Vidia svojich blizkych, ktori im na malu chvilu zdelia veci (napr., kde sa nachadzaju urcite veci, ako peniaze a pod.) a ten clovek ich naozaj najde tam, kde mu to popisali zosnuli.

Je mi dopredu jasne, ze mi zasa budete oponovat a nicomu nebudete chciet verit, ale ja si za svojim stojim tiez ako aj vy. Takze som sa sklamal a nepohli sme sa vobec nikam ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Adulko: Ja som vôbec nevedel, že si mi tu karmu odoslal ty, ale teraz si sa pekne prezradil.

Ak je podľa teba normálne, že keď sme sa už celkom normálne rozbehli a diskutujeme a ty mi mrdneš takú karmu s takým komentárom, tak "zázračný" jav s tebou.
Takisto týmto vidím, že sa všetkými tými karmami si ty, čo je teda už naozaj úbohé, od človeka, ktorý už má svoje roky.

Názory druhých na mňa ma nezajímajú, každý sa tu môže slobodne vyjadriť a argumentovať proti mne, takisto mi môže napísať SZ, ak sa ten daný človek zmôže len na osočovanie pomocou nepodpísanej karmy alebo SZ inému užívateľovi, tak je to úbožiak.

Ty mi daj dôkazy, resp. stránky, odkiaľ čerpáš predpovede napr. takej Sibyly. Chcem si to prečítať a presne aplikovať na nejakú udalosť.

Nejaké nadprirodzené vnuknutie je absurdný výmysel. Ty vidíš nadprirodzene všade, hlavne prosím ťa nechoď v noci do lesa, lebo by naozaj neviem, čo by si z toho "nadprirodzena" robil.
Primitívne názory ľudí zo stredoveku ma nezaujímajú.
Ak je niekto génius, tak je to génius, žiadny duch ani nič iné mu nič nevnukalo.

K tým zážitkom:

Zážitky mimotělové

Termínem mimotělové zážitky, anglicky out-of-body experience, se označuje pocit odloučení od vlastního těla, dojem, že se vznášíme nad vlastním tělem a pozorujeme je jako tělo cizí. Takové pocity nejsou vzácné, zažil je ve svém životě téměř každý. Objevují se v průběhu snů, při snění v průběhu dne a často je prožíváme i ve vzpomínkách. Dostavují se i při poruchách vědomí po těžších traumatech nebo pod vlivem narkózy a také pod vlivem drog. Někteří lidé takové zážitky popsali, když se zotavovali z těžkého stavu na hranici života a smrti. V tom případě tedy tyto zážitky patří do rámce tzv. „zážitků blízkosti smrti“. Parapsychologové a esoterici se domnívají, že mimotělové zážitky dokazují existenci astrálního (viz Astrál) světa, do kterého ve chvíli zážitku vstupuje naše astrální tělo. Tento názor odpovídá představám spiritistů, theosofů a antroposofů o existenci čtyř složek lidského těla, těla fyzického, éterného, astrálního a vlastního „Já“.

Hodnocení: Podle vědeckého zjištění však nejde o nic nepřirozeného ani patologického, ale jen o projev aktivace některých oblastí mozkové kůry, ke které dochází z nejasných důvodů ve chvílích sníženého nebo oslabeného vědomí. Mimotělové zážitky lze totiž vybavit i uměle stimulací mozkových center elektrickými impulsy, a to v oblasti závitu gyrus angularis, ležícího na hranici pravého spánkového a temenního laloku mozku. Nejde tedy, jak se domnívají esoterici, o potvrzení dualistické koncepce lidského těla o samostatné existenci těla fyzického a duchovního, těla a duše, která může existovat nezávisle na těle fyzickém. 
:arrow: http://www.sysifos.cz/index.php?id=slov ... t%EClov%E9
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Hughito: tak po prve, ja vobec nesledujem, ci sa ti tam objavi podpis alebo ako to tam funguje. Po druhe, ja som ti dal dole karmu (a naco by som to tajil??), lebo si mi ju TY prvy dal dole a aka akcia, taka reakcia, tak sa potom prosim ta necuduj ako to je ... Uboziak si tu jedne ty. Aj ako som pisal - na kopu veci co som sa pytal tak odpovedas otazkami, resp. tvrdeniami najprv daj ty a toto a tamto .. Si zrejme necital cely moj prispevok, ked som napisal, ze teraz mi neodpovedaj odpovedou tipu, daj mi toto a tamto este .. Nie si svojpravny alebo co?? Ked vies citat, tak bude problem asi medzi PC a stolickou ...
A dalsia vec, keby v stredoveku, resp. aj skor nevedeli to co vedeli, tak dnes by si bol 100 rokov za opicami a nepisal, ani nefungoval by si na PC!

A dalsia zasadna vec, ty tu trepes a chces odo mna, ze aby som dal konretne veci mena a pod. a ty mi tu das len nejake vynatky z netu, co nemas osobne zistene a bez konkretnych mien, len akesi pofiderne prelozene clanky nicim potvrdene.

Mal by si este zrejme dokoncit skolu, rozhladiet sa a zistit co je to zivot a potom sa vyjadrovat k teme, do ktorej ty zdaleka nemas co pisat. Resp. mas slobodnu volu a mozes si tu pisat, kde chces, ale ako baran ani tak ani tak? Ja som uznal, ze co su podvody, su podvody a netvrdim, ze vsetko su vymysli ako ty!
pinco
Darca
Darca

Tu predsa nejde o karmu, aj keď si ju dal dvakrát dole, ale budiž. Ty len akciu a reakciu nijak nerozvíjaj. Anonymne odosielať karmu dokáže naozaj len úbožiak a následne sa začať vtierať, že aký si rád, že ste konečne našli spoločnú reč je úbohé ešte viac. Nezabudni sa opäť spýtať, či s hughitom tvoríme pár, keď si zastávam jeho názor, to bude úbohé ešte viac. Ale dosť zbytočného flamu.

Pozri sa na to takto. Ty si postol sem svoje fotky s tvrdením, že sú na nej duchovia a podobné žvásty. Toto tvoje tvrdenie bolo vyvrátené, čo zjavne tvoje ego nedokáže zniesť, že sa môžeš mýliť, čo argumentuješ tým, že máme dospieť a podobné bláboly. Toto nie je o tom koľko má kto rokov aj keď verím, že náš vek je k sebe veľmi blízky, ale o to ako dokážeš argumentovať. Tvrdíš absolútne niečo, čo nedokážeš nijak podchytiť. "Neviem to nájsť, nespomínam si na meno": toto ti veľmi k dôveryhodnému tvrdeniu neprihráva.

Čo iné, ako linky na stránky alebo výňatky tu chceš mať? Zase narážaš napr. na tie TEBOU fotené rukolapné dôkazy? Zase skúšaš svoju teóriu, že videl to pápež, tak to musí byť pravda? To sú tie dokázané, vierohodné tvrdenia? Ty nielenže nedokážeš vyvrátiť naše tvrdenie, ty nevieš obhájiť ani to svoje. My ti vieme naservírovať aspoň výňatky z textov, ty sa do hrude biješ, že máš pravdu, ale na základe čoho? Nevravím, že sa ja alebo hughito nemôžeme mýliť, ale toto, čo predvádzaš je trochu silná káva...

Na teba a tebou napísaný post už nebudem viac reagovať, hlavne by som bol rád, keby sa do témy zapojili aj iní.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Pinco nechytaj sa mojich slovicok ... Nevies prist aposn na nieco sam bez pomoci?? Proste, ked si mienil od zaciatku narazat na moje prispevky a zhadzovat ma, tak sa necuduj, ze tak reagujem ako reagujem. Moje argumenty su aspom moje a aj s faktami, ale vy co?? :D nejake tie textiky z netu sem skopcite a ste cely happy na cely den. A ako som pisal, ja si nesledujem jednotlive funkcie, ze ci ma to podpisalo alebo nie - ja ti aj takto mozem napisat, ze si uz od zaciatku mastis ego! Ja som si niektore veci priznal, ze nemusi byt to tak ako pisem, ale vy?? Vy tu tlachate a robite ako King-Kong na vezi. Budem rad, ked uz nemas nic na srdci K TEME, tak ma uz neotravuj.

A este posledna vec, karma bola odoslana v tom case, ked sa to zvrhavalo na taketo blbosti a nie na temu zalozenu a co sa tyka obdobia, kedy sme si "zacali rozumiet" je obdobie ine. Ale sami ste si to pokazili.
hughito
Redeemer
Redeemer

Adulko1: Ja keď niekoho okarmujem, tak mu aj napíšem prečo. A slušne. A podpíšem sa.

Ty si ma okarmoval s komentárom "dementný materialista", čo mi naozaj nepríde moc inteligentné, ale budiž. Mne vôbec nevadí, ak mi niekto zníži karmu, ale nech to má aspoň úroveň.

Zase tu vyťahuješ vek a školu, ako keby to niečo menilo na veci. Inak, podľa toho tvojho zmätočného štýlu písania a nechápania niektorých vecí by som ti tipol tak 16-17 rokov :wink: Tu je vidieť, že vek nie je rozhodujúci.

Ty si prvá tvrdil, že Nosradamus a Sibyla niečo predpovedali a sa to splnilo, takže dôkazové ťažisko je na tebe. Cituj tu niečo z ich diel, predpovedí a aplikuj to na udalosť, ktorá sa stala.

Ja sem dávam nejaké výňatky z netu ? Neosobne zistené a bez mien ? LOL.

Nato naozaj nemám viac čo napísať. Radšej sa vyjadri k tomu, čo tam je napísané, nie ako som to získal a či som sa nebodaj stretol s autorom toho textu, alebo ako si to predstavuješ.

Pinco to vystihol, zrejme máš na mysli stále tie svoje slávne fotky, ktoré neustále mylne berieš ako "správny a dokonalý" dôkazový materiál.
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Téma je o nadprirodzených javoch a nie o karme. Tak neplačte kto dal komu karmu ale držte sa témy bez zbytočných invektív.
Napísať odpoveď