Mercedes benz trieda B vs. Toyota Rav 4

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Mercedes benz trieda B vs. Toyota Rav 4

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Oki spytaj sa ak sa bude dať. Inak to auto neviem, či si spomínate, ale kupujem ho pre seba a manželku. Nepotrebujeme zasa kravu nejakú. :) a inak pýtal som sa a môj oco pozná ľudí z mercedesu tak nie je problém niečo zohnať a aj za lepší peniaz, takze tohoto sa už tak nebojím. Ak sa teda dopracujeme do toho, že ho budeme mat, ak teda nebude iné, tak hodín aj fotky, ak chcete alebo popis. :) ale inak Ratzinger, práve vidíš, že skôr tak preferujes športovejšie alebo väčšia a ja zasa teraz take aby vyzeralo luxusne, tak "podnikatelsky" :) a predstavte si čierne becko s chromom, kožou GPS, možno stredným oknom a pod. Veď to je veľmi pekne. A keď my nepotrebujeme nejakého terenaka... :)

// ratzinger, pozriem ten odkaz na PC, teraz nemôžem, lebo som na Iphone a tam mu nejde zobraziť ten link.
Fabo: áno chceme rodinku, deti, ale zatiaľ ešte nie. Nemáme ešte ani cez 30, tak potom neskôr snáď bude lepšie auto, nechám toto manželke a ja si kúpim nejaké iné. ;)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ked si predstavim cierne B v plnej palbe a s chromom tak si hned predstavim ze majitel musi byt totalne streleny typek ktory sa v autach vobec nevyzna :-) :-) neviem co v tebe vzbudzuje dojem ze B je luxusne auto na urovni, ktore posobi podnikatelsky, ale ver ze by si ho nekupil ani jeden podnikatel :-) ... to je auto pre nemeckych dochodcov a mlade rodiny :-) :-) v tom aute skutocne luxusne nic nieje a vyzera tak tuctovo ako vsetky tieto nafuknute male auta :-) skutocne ho na parkovisku od ciernej Hondy Jazz trebars nerozoznam :-) :-) ... luxusne auto robia uplne ine veci ako hviezda na kapote :-) :-)

Fabo -> mne bolo hned jasne ze tento pan nebude az tak uplne chcet preniknut do tajov vyberu dobreho povozu ako skor posvatenie svojich podivnych volieb ale budiz :-) :-)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Jedine co ma Bcko spolocne s "podnikatelom" je zena co ho soferuje. A to ten pan ani nie je dost uspesny aby jej kupil X3.

Ak tuzis po podnikatelskom looku, tak to to Ccko mergl. Ale ja by som si ho nekupil.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

heh, jedna vec je ze ja sice nieco preferujem, ale prave preto, ze pre teba sa hodi nieco ine, tak ti nebudem odporucat cojaviem s2000 alebo 20rocny jeep :) na zaklade tebou opisovanych poziadaviek sa dokazem vzit do tvojej situacie a nasledne vybrat z dostupnych aut, ktore budu podla mna asi najlepsie... preto sa vzdy snazim pisat a vyberat tak, akoby som bol na mieste toho zaujemcu... takisto napr. preferujem benzin, ale cloveku, ktory rocne nabeha 50kkm po dialniciach, proste ten benzin kupit nedovolim :)

este raz opakujem: ravku ti neradim kvoli tomu, ze je to terenak, ale kvoli tomu, ze je to jedno z najvalitnejsich aut... ak sa zhodneme na tom, ze auto so zvysenym podvozkom nepotrebujes a hladas konkurenta k B klasse, nie je problem, pomozem ti vybrat aj v tejto oblasti :)

fabo: no ved preto sa mu tu prave snazime poradit, co bude v tejto kategorii a podla jeho poziadaviek najlepsie kupit :)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

:D tak na X3 nemám. A inak Nordkap presne si trafil - že vidíš Becko pre mladé rodiny ... No veď práve to je ono. Dobre mám 26 a je to prvé auto, veď ešte budeme mat iné. Ale tak keď je možnosť. ;)

// môžeš hodiť nejaké tipy aut v podobne triede. Ako ja som najprv chcel "terenak", ale Becko nie je až take nízke. Má celkom vysoký posed a na take auto veľmi veľa prestoru oproti iným. A si myslím, že medak sa vyrovná audinke alebo BMW. Napr. take Audi A3. Je o dosť nižšie, čo sa mne až tak nepáči.

Viem, že to znovu píšem, ale píšem ... :) som rad, že si to tu môžem s vami rozobrat na nabrat kopu cenných informácii. Nuž ak by sa zmenila situácia toho chlapík čo mi to má zohnať a nebolo by Becko (čo pochybujem), tak ešte prehodnotim vyber snáď naspäť na tu ravku. Ale už je vonku v zahraničí, tak mu nebudem raz tak a raz tak hovoriť, aby som nevyzerá jak magor. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja by som skor nordkappa trochu poopravil v tom, ze to nie je auto pre mlade rodiny, ale pre rodiny davno za vodou a s tatkom zarytym mercedesakom :)

... a prave ak by malo ist o mladu rodinu, siel by som do niecoho ineho, niecoho, co mlada rodina uplati... ak by neslo o nasledny servis, v okamihu ti ako mercedesacku alternativu k rav4 odporucim ML, ale viem, ze ML proste bezny clovek nie je schopny uplatit... a B bude nieco velmi podobne...

// pozriem ti cosi, len musim letiet na nocnu :? kazdopadne mu este zavolat mozes, radsej vyzeraj ako curak, ale s dobrym autom :)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

:D hehe pekne si to napísal. Inak písal som, že so servisom nie je problém zohnať hocičo a za dobru cenu ... Tak tam sa až tak moc nebojím. Ale take ML by sa mi páčilo, len keby na to človek mal ... :) možno neskôr, nechám toto becko manželke a ja si zoberieme ML ;)

ratzinger: tak nech ti to ubehme rýchlo a vpohode. ;)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ratzi -> mal som na mysli mladu nemecku rodinku :-) ...

// inak teda ML ani nahodou - to je jeden z najhorsich mercedesov ake kedy boli vyrobene :-)

// alternativy v triede chces k comu ? k tomu Bcku ,alebo k ravke ? lebo k tej uz nejake uvedene boli v konkretnej triede :-)
k b klasse by som videl ako velmi vhodne alternativy Mitsubishi colt, Nissan almera tino, mozno uz za tu cenu aj nejaky nissan note, hondu Jazz, Toyota yaris verso ... a to je asi tak vsetko co v danej kategorii stoji za nejaku rec :-) ... este su tam nejake francuzske mrdky, ale to radsej nejdem ani pisat, lebo to niesu auta, to su "francuzske auta" :-) :-)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Nordkap teraz sa možno trosku nezhodneme, ale mne sa ML veľmi páči. Je to podľa mna už dosť na úrovni autíčko. :) a tky je rozdiel mimo financií v mladej nemeckej a slovenskej rodinky? Tie auticka, čo si spomínal sa mi akurát desingovo nepáčia :/ áno z tejto triedy podobne Becku som myslel autá, alternatívy.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

neni sa na com nezhodnut :-) ML je velmi pekne auto s nadychom luxusu a "terennych" schopnosti ... ale realne je to absolutna tragedia ako na ceste, tak na polnackach ... navyse nebol nejak extra dobre skonstruovany - nech budes hladat kdekolvek tak zistis ze ML nieje moc podarene auto :-D :-D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pozrel som si teraz ten Mercedes B a podla mna je to bieda, divim sa vobec, ze tomu dali znak Mercedesu. Za tych 9 tisis eur by som sa radsej vozil na Kia Ceed ako na tom Mercedese. Pripadne by som sa porel po niecom inom, Citroen C4, Mazda 6, Honda Civic, Peugeot 307/308 ci Forde Focus. Verim tomu, ze najdem nieco co nebude mat vela nabehane, bude mat prijatelnu cenu, vybavu, bezpecnostne prvky a myslim, ze tam bude vsade aj lacnejsi servis ako v Mercedese.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to je jasne, ale kolega hlada cosi vacsie a kombik nestaci... vybrat si z miliona aut je v pohode, problem je skor sklbit ten podnikatelsky imidz s praktickostou suvky/empevecka/offu... a ako sa tak na to divam, nic poriadne, co by na mna posobilo "podnikatelsky" alebo "zamozne", nemozem v danej cenovej relacii najst.......
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Necital som posledne prispevky, asi tam sa pisalo o podnikatelskom imidzi. Ale vazne kupuje auto, ktore bude mat podnikatelsky imidz, tak by trebalo aspon 5-10 tisic eur viac, aby sa dalo po niecom pozriet. Okrem toho treba prihliadat na postrebu, co bolo pisane na zaciatku temy. Myslim teda, ze ak sa treba divat na spotrebu, cenu, podnikatelsky imidz, tak to veru nepojde nic vhodne kupit. Mercedes B pre mna vobec takym imidzom neposobi, to uz radsej stare C alebo Ecko, ktore bude mat nabehane 130 000 kilometrov, ten si imidz dokaze stale spravit. BTW co taky Freelander alebo Sorento???
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Free je trága ktora sice nesie image znacky, ale iba navonok ... prvy Free mal hodne vela vrodenych chorob a druhy asi za tieto prachy jedine burany :-D :-D ... Sorento je dobra volba, je to solidne a docela dobre spravene auticko, akurat nema ani jeden motor ktorym by mohol tu kupujuceho oslovit :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

podnikatelsky imidz prichadza podla priorit az po splneni cenovej relacie, vysokej spolahlivosti, spotreby do 8 v meste v prospech benzinu a splneni pravidla rv2003 a vyssie... ako som uz spominal, nenapada ma nic, co by dokazalo splnit vsetky kriteria, preto bude musiet autor asi cosi vypustit...

FL sme uz riesili, v skratke - stare stali za houby a nove su este stale dost drahe... so sorentom skusenosti nemam, nezaujimam sa o ne, to som spominal uz v autorovej predchadzajucej teme...

// no nevravim? nordkapp, dneska sme na rovnakej vlnovej dlzke :D
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

RATZINGER666 napísal:a predokolka mi do mesta vobec neva, este v kombinacii s hentakymi motormi... ci mas iny nazor? :)
ked si budem kupovat prve auto, tak by som chcel aby to bolo RWD :)
nordkapp_pb napísal:teda z prveho A klasse vyzarovalo vsetko len nie premiovost a to ako zvonku tak zvnutra ... to bolo tragicke auto na novej A a B tiez nevidim nic premiove okrem tej "premiovej" hviezdy, ktora to zbytocne predrazuje :-) znutra som novu A nevidel a ani nechcem po tej prvej a B som videl na salone ale neobtazoval som sa sadat si - silne ale pochybujem ze sa chyta aspon na predchadzajuce C klasse a to tiez nejak nevynikalo premiovostou nad ramec danej triedy a cenovej relacie :-) :-) ono celkovo je uplne smiesne hovorit o premiovosti v spojeni s autom pod 5 metrov dlzky urcenym do mesta pre manzelky podnikatelov a 20 rocne pipky :-) :-) ...
tak ja som nic nepisal o prvom acku. To je fakt nieco hrozne, ale W169 je na tom uz o hodne lepsie. Je to mimoriadne bezpecne vozidlo, zvonka male ale pritom priestranne vovnutri, su pouzite kvalitne materialy, na danu triedu dlhy zoznam vybavy aj motorizacii, no a samozrejme trojcipa hviezda.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Sorento by este mozno mohlo byt, ale Freelander ani nie, to skor dvojak uz ano, ta je velmi sikovna, ale taku by som zrejme v tejto cenovej relacii nezohnal :) Inak tieto auticka ako ceed a pod., praveze tie sa mi moc nepacia. A ved Becko nema zlu spotrebu, prave naopak velmi velmi dobru, oproti Ravke este aj "zarobim". Ved si pozrite spotreby, mimo mesta ma pod 5 Litrov (4,7 alebo tak nejak), v meste pod 7-6 L. a kombinovana sa pohybuje tusim nad 5L, to nie je take zle a ak by to bolo mozno aj LPGcko .. No a co sa tyka vybavy a ceny, tak za take peniaze myslim nebude taka full vo Freelandery, alebo nejakom mensom auticku ako v Medaku Becko. A inak uz som spominal, ze so servisom by nebol ziadny problem som zistil :) Pozname ludi v mercedesy, takze tam by problem nemal byt vobec.

Ako nemyslel som az tak, ze aby to auticko vyzeralo "podnikatelsky", ale ma taky nadych proste, ze je to "lepsie auto", nez nejaky peugeot, ci citroen, ci kia, alebo take mensia audina A3, ci stary Tuareg .. napr. u nas na ulici by sa takto vinimalo v takychto podmienkach, teda az na jedneho pana, co ma Freelander 2 .. :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

ja by som sa toho servisu nebal. Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze skoro pri kazdej poruche sa servis MB podiela niekolkymi percentami na nakladoch z opravy. Poznam pripad, ked preplatil celu sumu a zakaznik neplatil nic. A bolo to bez znamosti. Vidiet, ze to je premiovka a so zakaznikmi jednaju trosku inak ako v pripade nepremiovych znaciek.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Presne adamec, ja som sa to tiez dopocul, dokonca jeden chlapik pisal, ze ho pozvali na ranajky a vsetko mu poukazovali, ked siel rano pre auto a dokonca mu dali aj plnu nadrz zadarmo a este nejaku vybavicku ako tlakomer a pod. A to vraj bol aj v inych predajniach, narp. BMW, ci Toyota a tam s nim jednali tak, ze ked prisiel v monterkach, tak pozerali na neho, resp. jednali s nim tak,, ze mu dali najavo, ze auta nie je hodny .. Prote odfajcili ho.

Inak chlapci, uz som teda nahlasil - nejako sa podarilo - tomu cloveku, ze nech sa popozera este po nejakych autach, aby bolo z coho vyberat a aj tu ravku nech mi pozrie :) Momentalne je v Holandsku.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

adamec -> ver ze ked prides na slovensku do servisu MB v B klasse, ktore uz stejne neni v zaruke, tak to neodpustia nic ... ranajky a kavicku ti kludne spravia, ak to bude nejaky fajn servis, ale to mas zaratane v cene opravy, tak by som to nebral ako nejaku strasnu vyhru ... to ti totiz spravia aj u francuzov, ktori maju servisne zazemie a starostlivost o zakaznikov v nich zdaleka naj. ... lebo musia ... ked mas ako vlastnik frantika stravit pol zivota v servise, tak musi za nieco stat :-D :-D
Napísať odpoveď